Új hozzászólás Aktív témák

• rsanya87

tag

Sziasztok!

3 problémával kapcsolatosan írok nektek. Remélem találunk megoldást.
    1.)
    Kb 2 hónapja elkezdett ciceregni az alaplap a PCIe foglalat környékén. Először azt hittem a vga hangja (coil whine), de nem, mert másik alaplapban nem csinálja (rx580), de másik vga-t (gtx1080) beletéve, ugyanúgy előjön. A hang kb 35% gpu terhelésnél kezdődik, majd 100%-ig fokozatosan hangosodik. 100% terhelésen a hang változik, ahogy mozgatom a kamerát a játékban, mélyebb magasabb stb. Mi okozhatja ezt? Kell féljek? A lap még garanciális, irtam is a pcx-nek gyorsan, azt írták hogy nincs mitől féljek, normális a dolog.. Valahogy nem nyugtattak meg, a 1080 nem volt egy olcsó kártya, és már nincs sok gari rajta (lehet már nem is garis).
    2.)
    Aida64 monitorozás közben tűnt fel egy dolog. Van egy feszültség érték, mégpedig 1.8volt, ami az aida szerint csak 1.4 volt (1.375-1.400 volt közt változik). Ez probléma, vagy nem? Egyáltalán mit takar az az 1.8volt?
    3.)
    Kingston predator 3200mhz ramot sehogyan sem tudom stabilan 3200mhz-en használni. A ram hynix mfr (m-die). Dram calc-al 3200mhz safe, 1.42volt 1.175 soc-val sem stabil, stresszteszt 10mp alatt eldobja. 3000mhz fast, teljesen stabil a dram calc beállításokkal. Valakinek ötlet? Vagy törődjek bele, hogy ez a vége?
    Gyári cpu beállításokkal sem megy.

A lap:
    Gigabyte x370 gaming k5 rev1.0
    A cpu:
    Ryzen 5 2600 (4ghz, 1.35volt, stabil)

Köszi.
    Sanya

Új hozzászólás Aktív témák