Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Gyakorlatilag nincs különbség sebbességben jelenleg az azonos órajelű AM2 és a S939-es procik között. (Ami különbség ebben a topikban van, az a tuning miatt van. Kié mennyire bírja a túlhajtást.) Ráaádsul a te esetedben még ramot is kéne cserélend, mert AM2-be már DDR2 ram kell.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem akartam visszaosztani a ramokat (ezért vettem 500-as DDR-t). Az előző tulajnál ment 550-et ugyan ilyen lapban, no meg a DFI bírja a magas fsb-t. Már sajnálom, hogy 4200+ vettem 3800+ helyett, de mikor vettem ilyen volt csak és az MSI lapomhoz akkor még jól jött a magasabb szorzó, mert az nem volt annyira tuningbarát nem bírta az FSB emelést nagyon (225-nél behalt).
Majd próbálkozok 1,5V-al 265-270-re feltekerni a cuccot 10 szorzó mellett, 1,45-nél 265-ön már nem indul.Azt hiszem cooler csere lesz ha ennyi plusz fesz kell neki...
-
Qru
MODERÁTOR
Egyenlőre nem sikerült 10-es szorzóval tovább jutnom, még feszemeléssel sem. Lehet én is visszatérek a 9-eshez mint Zoli329. Talán este lesz időm megint kicsit játszani a BIOS-ban.
-
Qru
MODERÁTOR
Nah az everestes eredményem (V3.5)
2600-on:
olv: 7785
Ír: 7387
Más: 6655
Kés: 48,2
Még húzok rajta még aztán jönnek ''legális'' eredmények. -
Qru
MODERÁTOR
Adott esetben a borda még hátrányt is jelenthet. Egy bordanélküli jól szellőző ram-ra nem is kell. Főleg nem DDR2-re. Mert hogy az én DDR1-esem 2,6-3,0V mellé kell az oké, de 1.8-2.1V mellé szvsz felesleges.
Valószínűleg a tunigos ram gyártól azért rakank rá bordát a DDR2-re mert megszoktuk hogy a tunings ramra kell, meg így is mutatja az adott típus mennyivel különb mint a ''sima''. De ez leginkább parasztvakítás szvsz. -
Qru
MODERÁTOR
[link]
Vagy állítsak affinitást a feladatkezelőben? Vagy csak simán futtassam a kettőt egyszerre? -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Amit az új AM2-re költenél abból simán vehetsz egy pöpec S939-es rendszert. AM2 mint láttuk/tudjuk nem gyorsabb jelenleg. Plusz ráfordítást (mert drágább ugye) annak ér+, aki majd procit akar cserélni. De mivel nem akarsz, ezért felesleges S940-es procit venned. Inkább vegyél egy kétmagos Athlon64-et. Azzal elég sokáig el lehet lenni, nem kell a DDR1-es ramodat cserélned (bár nem ártana 2x1Gb). Az új PCI-e vga kártyák meg már most olcsóbbak mint új AGP-sek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LALA_kiraly #720 üzenetére
Nem csoda, hogy nincs nagy különbség, órajelet leszámítva csak a tokozás más (S939vs S940). Cache, csíkszélesség ugyan az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest