Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz Polesz #116 üzenetére

Nos van két jó hírem, meg egy rossz. Kezdem a jókkal:

1. Sikerült problémamentesen felrakni a Slackware-t! :C (leszámítva, hogy kikopott az enter gombon, mire a newbie telepítést végignyomkodtam)
    2. Ezt most linux alól írom! :C

és a rossz:
    3. Igaz, hogy ezt most linux alól írom, csakhogy ezt Mandrake-nak hívják :(

A következő történt. Mint már fentebb is említettem, sikerült tényleg gond nélkül felrakni a Slack-ot. El is kezdtem vele próbálkozni és finomhangolni. A következő problémákba ütköztem bele:
    - milyen ilyen rondák a betűk? (nem is találtam jobbat)
    - a hang nem megy. Beállításokat nem találom.
    - nem találom, hol lehet utólag csomagokat felrakni (kpackage tudom, de valahogy nem volt OK :F)
    - nem tudok semmit bemountolni (acces denied. root-ban voltam)
    - nem tudom az ADSL-t összehozni. Próbálkoztam azzal, amit Polesz itt a fórumban írt, de alapból nem ment, az ADSL-es részt meg nem tudom hol lehet felrakni (lásd fentebb)
    - miért nem megy az egér görgő, amikor Mandrake alatt ugyanezzel a X beállítással ment :F
    -miért nincsenek ékezetek, amikor Mandrake alatt ugyanezzel a beállítással voltak (hhmmm...lehet, hogy ez a nem magyar KDE miatt van? Ugyanis szöveges felület esetén van ékezet)

Miután ez mind felgyülemlett, gondoltam átjövök Windows alá és felteszem a kérdéseimet. Nagy nehezen kiléptem (bár a power down már nem hajtódott végre, csak kiírta). Ott a lilo, választom ki a Windows-t (hhmmm...vajon miért DOS van ideírva :F), és nem indul. Anyád! Itt kattantam be, formáztam le a Slack-et és tettem fel a Mandrake-et.

Szóval sorry mindenkitől, könnyen lehet, hogy csak egyszerűen rossz passzban vagyok és ha pl. tegnap vagy holnap próbálkoznék, akkor nem törölném le a Slack-et. De most ez történt és ez megmásíthatatlan. Én már csak ilyen vagyok ;)

Új hozzászólás Aktív témák