Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• proximus

senior tag

válasz Cathfaern #91 üzenetére

:( :(
    Pedig hát ha más disztrib nem dobott hibát kernel induláskor, akkor lehet hogy mégis a kernel a ludas.
    Pl. lehetséges, hogy bármelyik Slack -os kernelt választod, mindegyikben van valami közös befordított cuccos aminek nem kéne benne lenni.
    Elmesélek egy sztorit hogy én hogy jártam:) :Asus CD olvasóm kezdett tipikus ''nemsokára behalok'' hangokat kiadni magából, ezért vettem helyette egy másikat, egy LG -t. Na itt kezdődtek a gondok:( : a 2.4.20 -as Gentoo -sra :) felpeccselt kernel sorra kezdte kinyírni az olvasókat, aminek az okára a harmadik garis cserés olvasónál jöttem csak rá: mountoláskor bekerült a kernel logba egy ''hdc: lost interrupt'' szöveg, de persze ezt már csak később vettem észre.:O
    Na szóval mount -kor lefagyott az egész olvasó(a linux nem:) ), úgy hogy a reset sem segített, csak a kikapcs bekapcs. Tönkremenni attól ment tönkre, hogy ha kb 10 percig így fagyva maradt akkor kiengedett a fagyásból, de már sajnos örökre,:( teljesen behalt. A 3 -mas olvasónál kipróbáltam a 2.4.21 -es kernelt:) --> se lost interrupt se fagyás.:) Később utánanézve kiderült hogy a 2.4.20 -as gyári IDE vezérlő része állatira régi, régebbi mint a 2.4.20 -as kiadás,:) 6.valahanyas(2000 kürüli), a 2.4.21 -esé pedig 7.valahanyas 2003 -as.
    ON:)
    Na szóval ilyen és ehhez hasonló gixerek előfordulhatnak:)
    Esetleg megpróbálhatok összeütni egy kernelt a Te gépednek megfelelően, a 2.4.21 -ből, csak nem biztos hogy gyerekjáték lesz ''begyógyítani a helyére.:)
    Megér neked egy kis bütykölést hogy jó legyen? :) :)

Új hozzászólás Aktív témák