Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére

Pedig hát ha más disztrib nem dobott hibát kernel induláskor, akkor lehet hogy mégis a kernel a ludas.
Pl. lehetséges, hogy bármelyik Slack -os kernelt választod, mindegyikben van valami közös befordított cuccos aminek nem kéne benne lenni.
Elmesélek egy sztorit hogy én hogy jártam
:Asus CD olvasóm kezdett tipikus ''nemsokára behalok'' hangokat kiadni magából, ezért vettem helyette egy másikat, egy LG -t. Na itt kezdődtek a gondok
: a 2.4.20 -as Gentoo -sra
felpeccselt kernel sorra kezdte kinyírni az olvasókat, aminek az okára a harmadik garis cserés olvasónál jöttem csak rá: mountoláskor bekerült a kernel logba egy ''hdc: lost interrupt'' szöveg, de persze ezt már csak később vettem észre.
Na szóval mount -kor lefagyott az egész olvasó(a linux nem
), úgy hogy a reset sem segített, csak a kikapcs bekapcs. Tönkremenni attól ment tönkre, hogy ha kb 10 percig így fagyva maradt akkor kiengedett a fagyásból, de már sajnos örökre,
teljesen behalt. A 3 -mas olvasónál kipróbáltam a 2.4.21 -es kernelt
--> se lost interrupt se fagyás.
Később utánanézve kiderült hogy a 2.4.20 -as gyári IDE vezérlő része állatira régi, régebbi mint a 2.4.20 -as kiadás,
6.valahanyas(2000 kürüli), a 2.4.21 -esé pedig 7.valahanyas 2003 -as.
ON
Na szóval ilyen és ehhez hasonló gixerek előfordulhatnak
Esetleg megpróbálhatok összeütni egy kernelt a Te gépednek megfelelően, a 2.4.21 -ből, csak nem biztos hogy gyerekjáték lesz ''begyógyítani a helyére.
Megér neked egy kis bütykölést hogy jó legyen?

Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
:Asus CD olvasóm kezdett tipikus ''nemsokára behalok'' hangokat kiadni magából, ezért vettem helyette egy másikat, egy LG -t. Na itt kezdődtek a gondok