- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
djpety
tag
válasz
totalwarrior #42 üzenetére
Semmi hátránya, csak addig kell belépni míg telepíted (és csak az AppStore-t illetően). Utána ha visszalépsz az eredetibe az app megmarad.
https://www.appleking.hu/blog/igy-tolts-le-nem-magyar-appstorebol
Tipp: ha gmailes cimed van, hasznald nyugodtan ehhez is, csak egészítsd ki egy cimkevel, pl totalwarrior@gmail.com esetben irj totalwarrior+at@gmail.com cimet (ha pl osztrak régió akkor tudni fogod az AT-bol)
-
totalwarrior
tag
Köszönöm a gyors választ. Sajnos ahogy elnézem a beta verzió megtelt, legalábbis nekem azt írja hogy Beta is full. Abból milyen hátrány származhat ha másik régiós apple ID-vel jelentkezek be? Szeretnék egy tabletet, és az Ipad lenne a kiszemelt, de ha a Shadow PC nem opció, akkor sajnos nem az én termékem.
-
djpety
tag
válasz
totalwarrior #40 üzenetére
Nem volt sosem elérhető AppStore-ból, kizárólag másik régiós Apple ID-vel belépve (pl német vagy osztrák) esetleg a béta kliens letöltésével. Így viszont gond nélkül működik.
-
totalwarrior
tag
Sziasztok!
Ti látjátok az App Storeban a Shadow PC alkalmazást? Egyáltalán elérhető most a szolgáltatás bármilyen Apple termékre Magyarországon?
-
Constantin79
csendes tag
Üdv. Csak alakul valami, az alábbi üzenet érkezett e-mailben, most pár órája: 2021.05.02 13:23 Idézet: "
Hey Tamas,
für Shadow hat heute ganz offiziell ein neues Kapitel begonnen.Wir freuen uns sehr, ein Teil von HubiC zu werden und unsere Kräfte in dem unermüdlichen Bestreben zu bündeln, High-End-Computing für alle zugänglich zu machen. Die Ambitionen und das Potenzial von Shadow waren dabei noch nie so groß wie heute, und wir können es kaum erwarten, loszulegen.
Wir werden uns nun zusammensetzen, um die Zukunft von Shadow genauer zu besprechen und sobald wie möglich weitere Details mit dir teilen.
#TeamShadow"
-
Constantin79
csendes tag
Üdvözlet. Óóh ezt viszont nagyon sajnálom. Mindenhol, hihetetlen hogy ennyire bekavar ez a rohadék vírus helyzet az egész világon. Ilyen eset sem volt még a történelemben. Nagyon bízom benne hogy találnak rá vmi megoldást. . . .
(az én dátumom 2021.06.24) Az is hihetetlen hogy itt Magyarországon nézve a tényleg átlag fizut az átszmámítva €-ba még 1000€ se jut havonta hitel, megélhetés stb, fix fizuból, ugyan 1000€ (mostani árfolyam 367ft/€) 500€ havonta amiből mindent finanszíronzi kell, itt meg több 10 milliós €-s tételekről tesz említést. Áhh ez az egész tényleg kezd szánalmassá válni is eléggé dühítővé.
Csodálkoznak a nagy nyomoronc milliárdos patkányok hogy sok sok ember bekattan, meg drogozik, meg iszik, meg rabol. . . ..
Itt van a mottóm: "élni és élni hagyni". Mit nem lehet ezen megérteni????
-
wjbhbdux
veterán
Csőd szélére került a Shadow, befektetőket keresnek. [link]
-
djpety
tag
Csináltam egy Cloud Gamingre fókuszáló Facebook Csoportot, ahol talán még többen összegyűlhetünk majd megosztani a tapasztalatokat.
https://www.facebook.com/groups/cloudgaminghungary
Csatlakozzatok!
-
Constantin79
csendes tag
Üdv. köszi. Kérlek ilyennél - nálam sincs hogy "megbánás" áh erről szó nincs. Sőt az ilyen dolgokért is érdemes élni!!
Nagyon király.
És anak is nagyon örülök, hogy még egyik barátomat is be tudtam szervezni. Lennének többen is de sajnos van 1-2 olyan makacs, nem tudják mi a legjobb az életben. Ez az ilyesmi, pc stb soha okoz csalódást .. .
Azt a barátomat is ezerrel nyúzni fogom semmi mással ne foglalkozon legalább abba ez 1 hónapba csak pihenés, szabi és játék, ráadásul neki még gyermeke sincs; én részben hitel mellett egyedül nevelem, anya itt hagyott - szerencsére lakás megmaradt mindenben meg tudtunk egyezni 2 éve ki lett váltva a rosszul kiszámolt BB-s hitel egy Fundisra lett cserélve. Így már azért sokkal jobb kilásások elé néz az ember; szóval anyánál is van a kis-srác és itt nálam is nagyon sokat és mégis jut idő mindenre ami fontos az embernek. . . . . Üdvözlettel:
-
djpety
tag
válasz
Constantin79 #33 üzenetére
Hajrá! Én is hasonló lelkesedéssel vártam és nem bántam meg
Mondjuk én kapásból 1 évre fizettem elő, a kedvezőbb havidíj miatt - már akkor tudtam, hogy ez kelleni fog hosszútávon.
Ami még extra, hogy ugyan GTX 1080Ti-al megegyező GPU-t írnak valóban Quadra GPU-kkal dolgoznak - mert felhő alapú megoldáshoz ezt engedélyezte az nVIDIA, de ezzel együtt 15 GB Dedikált VRAM-ot is kapunk.
Ha megkaptad, nyugodtan írj pár sort az akkori tapasztalatokról is
-
Constantin79
csendes tag
Üdv. Mindenkinek. Első infók, tapasztalatok tőlem is. Úgy jutottam ide hogy van egy haverom aki ritkán játszik (játszana) nem tud gépet bővíteni és kipróbálnánk a RDR2 online-t. Ez így simán megéri nagyon is tetszik. (Nvidia Shadow Play -> Steam fiókkal ugyan le szinkronizál, de pont azoik a játékok nem érhetőek el vmiért mi kellene, és fontos lenne) Szóval nézegetem az oldalt (Link: https://shop.shadow.tech/dede/discover) Érdemes elős körben használni a alap fordítást akinek nem megy az angol stb, mint pl nekem is. Simán csinálj egy tesztet de 100% tuti megfelelő lesz ha Stabil Optikai Interneted van (ez az én esetemben Telekom Optika 2GB/1GB)
Utána simán menj rá hogy 1 havi fizetésel megrendeled a szolgáltatást akkor tudod létre hozni a felhasználói fiókot. A Downloads menüből lehet letölteni a klienst, amit gondolom csak az aktiválás után lesz elérhető a távoli gép teljes körűen 1 hónapig!
nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rá, mert kapsz egy teljes körű Win10-t távoli eléréssel a leírtak és eddigi tapasztalatok alapján amit bármire használhatsz. Az én esetemben első körbe Steam telepítés majd bejelentkezés a meglévő fiókba -> Red Ded 2 telepítés a távoli gépre - és indulhat az Online!
Woáhhh, ha ez beválik, brutál nagyon fogok örülni. Haveromnak mer 2GB GTX 760 nem megfelelő már a játékhoz, az én meglátásom szerint annyira rosszul lett optimalizálva kezdve a dx12 vs. Vulkan beállítás grafikai beállítások átláthatatlan keszekuszasága, minimumra le van véve minden (NEKEM MEGFELELŐ) beállításokra így használ 2,9GB V-RAM-ot a 6GB-ból; ez egy Gigabyte GTX980 Ti 6GB vga nagyon szeretem, DE anyira melegszik úgy mennek a ventik azt várom mikor száll fel a gép az asztalról!!
Végtére is 2021.06.24. Shadow_pc elérés dátuma!
-
djpety
tag
válasz
morajulles #30 üzenetére
-
djpety
tag
válasz
morajulles #28 üzenetére
Simán elég
Annyi, hogy a ConnectBox és új Compal társa Wifi-n nem produkált annyira stabil pinget úgyhogy kizárólag kábelen játszok. De Wifi-n is használható volt, viszont így stabilabb lett az egész.
-
morajulles
csendes tag
Na ezt az AppleID dolgot kipróbálom köszönöm
UPC/Voda vonalon mozgok én is, itt az aglomerációban ilyen 100-400Mbit/s körüli értékeket sikerül vele kicsikarni kábelen és 5GHz-en is, viszont én (egyelőre) a 1080p/60 vonalon mozgok.
Akkor arra elég lehet?
(Ja és köszi a vouchert ellőttem az 5 euros kedvezményt)
-
djpety
tag
válasz
morajulles #26 üzenetére
Nekem van Osztrak Apple ID-m amivel az ottani App-okat telepitettem. Ezzel a modszerrel a Shadow is megy (addig at kell lepni abba a masodik fiokba).
Nekem most UPC/Vodafone kabelen megy, 300 Mbit savszellel kimaxoltan siman: 3440x1440@100 Hz, 50 Mbitre beallitva, 35 ms valaszidovel.
-
morajulles
csendes tag
Sziasztok,
Djpety megnéztem a videodat youtube-on és engem meggyőzött. Próbálgatom a Stadiát meg a Geforce Now-t, de egyik sem nyújtja a 100%-ot, (hozzáteszem a geforce now az 500Mbit/s mellett is hajlamos szétesni képügyileg). Jelenleg áprilist ír a német szerver, nem tudom esetleg sikerül-e nekik előbb indítani. -
Sify
senior tag
Tegnapi napon élesítették a szervert. Nagyon meglepődtem, mert novembert írtak.
Kérdeznék akinek esetleg már van szervere: mennyi a Latency nálatok? Nálam olyan 30-40 Ms között mozog.Ja és elméletileg mától lehet a tárhelyet böviteni Európában.Tegnap volt róla twitter poszt. Azt tudja valaki hogy Infinite / Ultra mikor lesz elérhető?
-
camaro79
aktív tag
Szia!
VR játékok futtatására is alkalmas szerinted ez a szolgáltatás?
Az a gond, hogy a VR szemüvegek csak windows-t támogatnak, nekem itthon pedig csak iMac-em, illetve iPad Pro van.
iMac-en tudok windows-t futtatni virtual machine-on, de mivel nem mai darab (late 2013), így kb semmi mai játék már nem menne rajta.
Csak a VR játékokért nem vennék egy külön PC-t, ezért gondoltam erre a cloud gaming-ra.Köszi az infókat.
-
djpety
tag
-
djpety
tag
Elkészítettem a bemutató videót a Shadow PC-ről
-
djpety
tag
Aki esetleg kipróbálná a szolgáltatást:
Jelenleg Magyarország hivatalosan nincsen feltűntetve, de Európai ország lévén, semmi akadálya annak, hogy használd. Ahogy fentebb is írtam, a méréseket érdemes megcsinálni, nekem Magyarországról Amsterdam adta a jobb válaszidőt (így a Németországi felületen rendeltem elő).
Ebben az esetben az ország fixen Németország lesz, de minden más adat kitölthető (így a számlázási cím).
-
djpety
tag
Igen
Szeretném majd részletesebben is bemutatni (videóval), ezért vártam vele, de akkor leírom röviden, amiket tapasztaltam:
Szóval nekem a Boost csomagjuk van, ez a legkisebb.
- Az ígért hardvert megkaptam teljes mértékben.
- Érzékeny az internet kapcsolat stabilitására nagyon, tehát packet lossos, nagy válaszidős kapcsolatokkal problémásabb lehet, ám 4G-n is még teljesen használható volt (50ms körül)
- Kábelen 30ms és az alatt már sokkal jobb a helyzet, FPS játékok is bátran játszhatóak vele, az input lag nagyon elenyésző, nem lehet észrevenni. Magasabb ping-nél ez már nem igaz, 40-50 és afölött egyre jobban érződik. Bizonyos játékoknál még ez sem zavaró.
- 5 GHz WiFi-vel majdnem olyan, mint a kábelen, ha a router stabil. De nyilván a kábel fogja nyújtani a legkisebb ping-et.
- Végre elérhetőek újra az iOS/Apple TV kliensek. Az Apple TV kliens elég fapados, úgy látszik, mintha a válaszidő is nagyobb lenne vele. iPhone-on viszont teljesen jó és MacBook-on is (ugyanez igaz Windowsra és Androidra is, de azzal nincs személyes tapasztalatom).
- Kontrollerek átmennek rajta, illetve USB eszközöket is lehet használni, direktbe átadni a Shadow-s gépnek.
- A gép sávszélje brutális, 1 Gbit le, 100 Mbit fel, és ez a játékok letöltésénél megmutatkozik.
- Bármit telepíthetsz rá, tehát ha neked van egy ISO archivált játékod, akár azt is. Ezt úgy is megteheted, hogy a gépeden létrehozott torrent fájlt megnyitod azon a távoli gépen, és úgy másolod át. Nyilvános tracker használata viszont nem javasolt.
- A Shadow PC szokott adni játék kulcsokat is, gyakorlatilag az első két hónapom már megtérült 2 játékkal, ha a jelenlegi teljes árukat nézem, ezek között volt Steam kulcs, vagy a fejlesztő oldaláról letölthető és online aktiválható kulcs is.A gép hardvere teljesen kihasználható, tehát amit tud a benne lévő kártya az teljesen a miénk + a streaming (ez minimális terhet ró csak a GPU-ra). Az alap 256 GB SDD kevés lehet némelyik játékhoz, de bővíthető szerencsére. A gép mindig rendelkezésre áll, tehát ha kell 1-2 percen belül elindul, de fél óra inaktivitás után kikapcsol (ha nem fut a Shadow kliens program), tehát nem szerver üzemre van kitalálva.
Az előrendeléssel kapcsolatban:
Volt egy kis botrány, mert nem tudják időre teljesíteni az erősebb gépeket. Akik azt rendeltek, nekik is a legkisebb csomagot adják addig, annak a havidíjáért, de a legkisebb csomag elvileg kis várakozással már aktiválásra kerül, és később is lehet bővíteni az erősebbekre.
Ez pedig a GTA V, kimaxolt grafikával, illetve statisztika 5 GHz-s Wifi-vel. -
GangBAng^
tag
Hali! kíváncsian várom a tapasztalatokat!:)
-
djpety
tag
Nem rég rendeltem elő, nekem áprilisban válik elérhetővé és mivel még nem láttam ezzel kapcsolatos témát a fórumon és úgy általában túl sok információt magyarul ezért nyitottam most meg.
Van más is, aki előrendelt vagy van neki és aktívan használja? Jó lenne tapasztalatokat gyűjteni, hogy kinek milyen teljesítményt nyújt, mert ez már létezik régebb óta, de örültem neki, hogy rátaláltam.
Én Apple TV-vel tervezem használni, van hozzá kontroller ezenkívül néha MacBook-on, de nem vagyok hardcore gamer, ezért is tűnik szimpatikusnak, hogy nem kell PC-t tartanom, sem konzolt.
Azoknak, akik nem ismernék, egy kis leírást adnék, hogy miről is van szó:
A Shadow PC egy felhő alapú szolgáltatás, kapsz egy dedikált számítógép szeletet, virtualizálva, de fixen kiosztott processzor magokkal, egy dedikált GPU-val, legalább 12 GB RAM-al, 256 GB SSD-vel és Windows 10-el. Mindehhez alacsony válaszidejű elérést adnak az általuk folyamatosan optimalizált streaming technológián keresztül eljuttatva a klienshez. Ez áll a marketing anyagban.
Mivel még én sem tudtam kipróbálni, így tapasztalattal nem tudok szolgálni, de a tesztekkel amiket olvastam illetve a Youtube videók alapján ígéretes. Összevetve a Stadia-val, meg más streaming szolgáltatásokkal itt azt látom a legnagyobb előnynek, hogy teljesen én kezelem a Windows-t, tehát ha azt akarom, videót is vághatok rajta vagy grafikai szoftverekkel dolgozhatok, de nyilván játékra optimalizálják és ahhoz kell a legjobb válaszidő és a folyamatos teljesítmény.
Magyarországon hivatalosan még nem elérhető, de van Amszterdami és Párizsi adatközpontjuk, ami 30-40ms válaszidővel elérhető, ez teljesen elfogadható a legtöbb esetre, például mint alkalmi játékosként nekem is.
Tesztelni itt lehet, melyik milyen teljesítményt nyújt:
Amszterdam
Párizs3 típusú konfigot lehet választani:
Boost
Full HD-ra javasolják
GTX 1080-al megegyező Quadro kártya optimalizált driverrel
4x 3,4 GHz Xeon mag
12 GB DDR4 RAM
256 GB SSD tárhely (bővíthető)
1 Gbit internet kapcsolat
Windows 1014,99 EUR / hó
Ultra
4K-ra javasolják (ray tracing-el)
RTX 2080-al megegyező Quadro kártya optimalizált driverrel
4x 4 GHz Xeon mag
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD tárhely (bővíthető)
Windows 1029,99 EUR / hó
Infinite
4K-ra javasolják (ray tracing-el)
RTX TITAN-al megegyező Quadro kártya optimalizált driverrel
6x 4 GHz Xeon mag
32 GB DDR4 RAM
1 TB SSD tárhely (bővíthető)
Windows 1049,99 EUR / hó
Én a Boost-ot rendeltem elő, Németországból, tehát majd Amsterdamba lesz elhelyezve. Ha lesz bővebb tapasztalatom/információm, szívesen megosztom majd.
A havidíj éves előfizetés esetén csökken, illetve kupon kóddal PTESYC0Z 5/10/15 EUR kedvezményt ad az első hónapból a választott géptől függően, természetesen ezért én is kapok 1 EUR kedvezményt a csomagomból, ha használod, így mindenkinek jó.
Amit még érdemes tudni, hogy aktív a közösség Redditen és Discordon is, ráadásul van magyar közösségi segítség is, amin meglepődtem
Előrendelési linkek:
Franciaország
Németország
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest