Új hozzászólás Aktív témák
-
nuri
aktív tag
válasz
castiels #2798 üzenetére
Serviio console-ban status alatt editet nyomsz azon a lejátszón amit szerkeszteni akarsz és a profile-nál kiválasztod mit szeretnél.
Ha az én LG tv-hez készült profilomat akarod használni akkor az user-profiles.xml-be kell bemásolni a kódot a config mappába. Ha még nem csináltál saját profilt ez a file még nem létezik. -
nuri
aktív tag
Ha már ennyit pofáztam ide, itt a profil amit az LG tvmhez használok (42LB671V-ZB, legújabb firmware):
user-profiles.xml config mappába (1.9 serviio alatt):<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Profiles version="1.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="http://www.serviio.org/xsd/profiles/v/1.9/Profiles.xsd">
<Profile id="LGTV" name="LG TV Enhanced" extendsProfileId="1">
<Detection>
<HttpHeaders>
<friendlyName.dlna.org>LG.*</friendlyName.dlna.org>
</HttpHeaders>
</Detection>
<!-- ResourceTransportProtocolHandler>org.serviio.upnp.protocol.http.transport.LGProtocolHandler</ResourceTransportProtocolHandler -->
<MediaFormatProfiles>
<MediaFormatProfile mime-type="video/mp4" name="">AVI</MediaFormatProfile>
</MediaFormatProfiles>
<Transcoding>
<!-- Transcode h264 videos with profile level > 4.1 to mpegts with ac3 audio -->
<Video targetContainer="mpegts" targetVCodec="mpeg2video" targetACodec="ac3" >
<Matches container="matroska" vCodec="h264" profile="high" levelGreaterThan="4.2"/>
<Matches container="matroska" vCodec="h264" profile="main" levelGreaterThan="4.2"/>
<Matches container="avi" vCodec="h264" profile="high" levelGreaterThan="4.2" />
<Matches container="avi" vCodec="h264" profile="main" levelGreaterThan="4.2" />
<Matches container="mp4" vCodec="h264" profile="high" levelGreaterThan="4.2" />
<Matches container="mp4" vCodec="h264" profile="main" levelGreaterThan="4.2" />
<Matches container="matroska" vCodec="h265" />
</Video>
<!-- remux unsupported audio codecs in MKV into AC3 -->
<Video targetContainer="mpegts" targetACodec="ac3" >
<Matches container="matroska" vCodec="h264" aCodec="dca" />
<Matches container="matroska" vCodec="h264" aCodec="flac" />
<Matches container="matroska" vCodec="h264" aCodec="vorbis" />
<Matches container="matroska" vCodec="h264" aCodec="truehd" />
<Matches container="matroska" vCodec="h264" aCodec="eac3" />
</Video>
<!-- transcode unsupported video codecs into mpeg-ts, mpeg2video and ac3 audio -->
<Video targetContainer="mpegts" targetVCodec="mpeg2video" targetACodec="ac3">
<Matches container="avi" vCodec="mjpeg" />
<Matches container="avi" vCodec="dvvideo" />
<Matches container="mp4" vCodec="mjpeg" />
<Matches container="asf" />
<Matches container="flv" />
<Matches container="ogg" />
</Video>
<!-- unsupported audio will be transcoded into lpcm audio -->
<Audio targetContainer="mp3" aBitrate="192" aSamplerate="44100">
<Matches container="flac" />
<Matches container="ogg" />
<Matches container="asf" />
<Matches container="adts" />
</Audio>
</Transcoding>
<GenericTranscoding>
<Video targetContainer="mpegts" targetVCodec="mpeg2video" targetACodec="ac3" />
</GenericTranscoding>
<MultipleAudioTrackAware>false</MultipleAudioTrackAware>
</Profile>
</Profiles> -
castiels
addikt
illetve avi fájlt meg a telefon nem visz , de a servioo meg igen...
laptoprol servioo, androidról meg bubbleupnp vel megy ki a tartalom de ugyanúgy hálózatról.
-
castiels
addikt
androidos telefonról meg gond nélkül lejatsza ugyanazt az mp4 fájlt, amit a laptopon lévő meg nem. bubble upnp-vel kiküldve..
lehet valamit tenni hogy laptoprol servioo is vigye?
-
castiels
addikt
Ha MP4 fájlt próbálok elindítani azt írja ki a tv hogy nem megfelelő stb és nem megy, de közben a laptopon meg az ffmpeg 98%-on pörgeti a procit miért?
Egy másik mp4-es fájlt meg lejátszik gond nélkül igaz nem lehet beletekerni..
-
Janusz001
őstag
Sziasztok. Serviio valamelyik újabb verziója lejátszik iso ból blu ray filmet? Jelenleg 1.4.12 van fent, ezzel nem megy.
-
fant0mi
őstag
Qnap NAS es Serviio 1.9
Nem jatssza le a film melle pakolt ugyanolyan nevu srt kulso feliratot. Mkv-ba csomagolt feliratokat szepen kezeli. Mas is kuzd ilyennel? -
nuri
aktív tag
válasz
castiels #2777 üzenetére
Ezekszerint a service fut windows indításkor.
Netről akkor streamelne ha megadtad volna neki külön a forrást.
Leirtakból kiindulva nincs bajod a lejátszással, csak mikor indulnak a dolgok. Így tippre azért akad az elején mert sokminden van a libraryben és végigtekeri.
Legközelebb várj 5 percet miután bekapcsoltad a gépet és utána próbálj meg lejátszani valamit. Akkor már elvileg lefutott a library update. -
castiels
addikt
hogy állitsam be?
ha elinditom a wint ug is megjenelik a servioo a tv-n de ha ugy kezdek filmet ugy akad néha, de ha indulás utan rakattintok a laptopon a servioo ikonra és bsjön és utana inditom a tv-n stabil...
hogy állitsam be hogy egyből elinsuljon a program?
csak feltettem a progit betalloztam egy mappát, ennyi, szerintem netről megy.
-
castiels
addikt
hol tudom beállìtani, hogy a servioo induljon a windows indìtásaval?
-
castiels
addikt
Nektek MOV fájlt kiküld TV re?
Vagy AVI-t?
-
Shy
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni Twitch streamet tudok a Serviio-val okostv-n megjeleníteni PC-ről?
Köszi a segítséget üdv
-
hibavissza
veterán
Üdv, Win10 + Sams ku6000 tévén teljesen jól ment eddig a Serviio. Ma kicseréltem a Routert és Win10 újratelepítés volt. Sajnos most a TV források közt nem jelenik meg a Serviio. Természetesen a PC-n a Serviio-ban minden beállítottam a korábbiak alapján. A TV-t látja a Serviio. IP jó, teles hozzáférést adtam és szépen be vannak tallózva a mappák. Serviio 1.9 települt. Mivel próbálkozzak?
-
nuri
aktív tag
-
cocka
veterán
Hello!
Háát jogosultságkezelésben nem a legjobb a Serviio. Asszem csak eszközönként lehet korlátozást megoldani.
A Mezzmo ilyen célra sokkal jobb. Nemcsak eszköz, de felhasználói jogosultságot is beállíthatsz, egyedi playlisteket hozhatsz létre stb..
Arról nem is beszélve, hogy a webes távelérést is lehet szabályozni, hogy ki mit lásson ellentétben a serviioval, ahol vagy mindent megosztasz a webre vagy semmit.
-
Kowax
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Adott két TV. Hogyan tudom beállítani, hogy az egyiken csak a Mese könyvtárat érjék el, míg a másikon mindent? Valamint meg lehet oldani valahogy, hogy legyen Mese könyvtár is, amibe belelépve a borítók fogadnak? Ahogy alapból a Filmek mappában. Csak most így abban a mappában összekeveri a filmeket és a meséket. Remélem érthető volt, mit is akarok.
Előre is köszönöm a segítséget!G.
-
Ablakos
őstag
Olvastam a korábbi hozzászólásokban a profil beállítást. Merre van a webes felületen? Vagy editálni kell a configurációt?
-
makoss
veterán
....már semmit nem értek.
Gondoltam átlépek az Universal Media Serverről a Serviiora mondom úgy sem játsza le a 4K-t, a jellegzetes 4K japán kacsaszeletelős videót továbbra sem játszotta le, viszont!
Leszedtem a Sample videót az Avatarnak, de annyira nem estem hasra, inkább ettől: ez szebb.
Én szerintem az Avatar fel lett konvertálva, kb úgy mintha én a pixresizert használnám a képeknél, elvileg akármekkorába lehet nagyítani.
Ez az UEFA Ultra HD tesztvideó TS fájlban van és marhajó!
Tűéles.
Lehet az a baj, hogy van több 4K videó, és bizonyos 4K-t lejátszik, néhányat meg nem.(#2752) karicsek: Megnéztem, a HDR-be tényleg nem lehet beletekerni.
-
cocka
veterán
Mert lehet, hogy neked csak egy 60 ezres tévéd van, neki meg egy alsó hangon 300 ezres tévéje. Mellesleg nem ártana megnézni a tévéd használati utasításában, hogy egyáltalán milyen formátumok lejátszására képes. Az se biztos, hogy gyárilag tud egyáltalán 4k-s videot lejátszani. Akkor meg már eleve bukta ez a rész.
Nekem csak egy BD lejátszóm van, ami képes DLNA-t használni és lényegében fájlokat max. 1080p-ig támogat, de az 1080p-t is csak 30 fpsen. A 720p már 60 fpsen is megy.
Meg kb. csak BD lemezről képes 2160p-ben lejátszani és azt is csak akkor ha a csatlakoztatott tévé támogatja az UHD-t.
Benne is van a használatijában:
A készülék nem tud UHD tartalmakat lejátszani. Azonban Full HD alatti felbontású tartalmak felkonvertálhatók UHD-re.
UHD felbontású kimenet esetén csak 2160*3840 24 képfrissítési sebességű kimenet elérhető.A tévéről meg annyit, hogy csak 1080p-s felbontást képes megjeleníteni.
Szal. ezzel csak azt akartam mondani, hogy én pl. görcsölhetek akárhogy, ebből fullHD-nél jobb felbontás az életben nem lesz.
Talán neked sem ártana meggyőződni arról, hogy az eszközeid egyáltalán képesek-e csak úgy natúr 4K-s fájlokat lejátszani.
-
karicsek
aktív tag
Adott egy számítógép rajta a serviio progi. Megadtam neki a mappát, ahonnan játssza a filmeket. Itt vannak 4K filmek is. A tv KS7000, ezzel játszom le wi-fi-n keresztül a serviio segítségével a filmeket, akár 4K HDR is.
Egy jobb router sem árt hozzá, ha wifi-n küldöd a jelet. Nekem még a 100 Mb/s bitrátájú film is átmegy. Igaz beletekerni már nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest