Aktív témák
-
ecch
csendes tag
Csövi! Az moncsim jelenleg nem torzul ha forgatom, viszont épp egy olyan felbit használok, ami kicsit interferenciás (nem nagyon zavar). Érdekességképpen, mászkálnak az interferenciás csíkok, forgatás közben :) Amúgy NE használd a monitorodat FÖLDELÉS NÉLKÜL. Állítólag az EIZO-kat is hozzásegíti a ''pattogáshoz''. Lehet, hogy előbb utóbb elkezdené, de ki ne szeretné még tovább használni készülékét. Igaz, hogy a tévé nem igényli a földelést, hiszen a csatlakozója sem olyan, de monitorok többségénél erre külön figyelmeztet is a hátoldalon lévő táblácska.
ECCH! -
Szuri
tag
Szia nekem régebben a TV-m zavarta a monitorom, mert közel volt hozzá, érdekes módon csak 120 Hz-es vertikális frekinél. Akkor ezt 118-ra állítottam 800x600-nál.
Nézd meg hogy milyen elektromos eszköz zavarhatja lakáson belül, ha ez nem segít akkor valamilyen tweak progival keresd meg a felbontásokhoz az optimális frekit. -
DeX
tag
Egyik ismerosom nem reg vett monitort (957MB). Alaphelyzetben normalis kepe van, forgat rajta 180°-ot es a kep ket oldalan valami szines sav jelenik meg. Ugyanez a regi (valami 15''-os Sampoo) monitoraval nem fordult elo, ugyazon helyen.
Egy masik ismerosom behozta a monitorahoz kapott hasznalati utasitast es abban az van, hogy erdemes ugy hasznalni, hogy keleti iranyba nezzen. Ez ha jol tudom 755DFX.
Lassan kiderul, hogy at kell rendeznem a szobat, ha jobb kepet akarok kapni a monitoron :).
[Szerkesztve] -
Keitaro
addikt
OFF
Sorry a du-ért, telónak annyi... Na végigolvasom gyorsan milyen okosságokat írtak neked :)
ON -
Lacix29
őstag
Próbáld ki hogy körbetekered a monitort alufóliával, amit hozzákötsz a földeléshez valami dróttal. (A szellőztető lyukakat ne fedd le)
Mondjuk így elég hülyén néz ki
--
Jah, most olvastam hogy nincs földelés a konnektorban, hát itt a hiba.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Előzményeket lásd itt:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=38514&arc=f[/L]
Aki nem akarja végigolvasni a másik topicot, annak a lényeg:
Adott egy monitor, ami áthelyezés után (másik szobába került a gép) képhibát produkált (legörbül a kép jobb oldala, alul-felül).
Visszavittem a régi helyére, és láss csodát: normális a kép... Az egész lakásban (a konyhát is beleértve) csak a lakás két sarka megfelelő (a két, egymással szemben lévő kis szoba, ablakhoz közel levő sarka...). Szóval valami zavaró jelenség (sugárzás? mágneses tér?) lehet a ludas...
A lakás egy kőbányai, 10. emeleti panel (legfelső emelet). A tetőn elhelyezett antennára gyanakodnék, ha lenne a közelben (légvonalban kb. 10-12 méterre van is valamilyen antenna a tetőn, de pont a ''használható'' szobák felőli oldalon...).
Ja, a másik monitoron (netes gép) a kép jobb oldala kicsit elmosódott (betűk esetén érzékelhető), az új TV-nken meg szintén lefele görbül (megmértem: 3 mm) a kép jobb széle (eddig észre se vettem).
Kérdéseim: mi okozhatja ezt a jelenséget? Mit lehetne tenni ellene?
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1 humoros
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hosszabb bemutatón a NINJA GAIDEN: Ragebound
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest