- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Rezuhu #17069 üzenetére
Kereskedőket sem kell ám félteni. Ismerik a dörgést, ezért a piaci ár felett kinálják a játékokat. Ebay áron már nem nagyon veszek játékokat, mert a retró iránti nagy érdeklődést kihasználva a pár dolláros cuccoknak is hamar felemelik az árát. Hátha elviszik a kis nyomik ennyiért. Lásd a Famiclone konzolok között sok olyan vacak van mostanában, ami a régi kazetták zömét hibásan olvassa be vagy sehogy... Az új multicard kazettákat sem kezelik, ami mostanában olyan nagy kinálatban kapható. Hulladék és kerülendő kategória, némelyik már csak a beépitett játékokat kezeli. Mégis több mint 10000 foritért kinálják ezeket, de az itthoni megjelenés kezdetén nem ritkán 25-30ezer forintos hirdetéseket is láttam. Időnként itt a hardverAprón is felbukkan 1-2 ilyen hirdetés, de már a normalizálodott áron van. Másik ilyen gondom volt ha az amúgy érdektelen játék összeállitást úgy akarják igen jó áron eladni, hogy egy jó játékkal színesitik meg a kinálatot. Ilyenkor természetesen megbontani nem lehet, de a szinte értéktelen portéka jelentős része szemétben végzi vagy reális öszegért kinálva talán megveszik tőlem egy kis aprópénzért. Mert az különben tényleg annyit érne... Szóval igenis van az a pénz amit kiadok egy játék miatt, de azért nem mindenáron.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #17066 üzenetére
Kezdésnek én is a Nintendo pakkokra mentem. Ezért maradt rajtam egy jó ideig feleslegesen sok NES játék és Famiclone konzol. Ezeket nekem nem sikerült elfogadható árakon eladnom. Egy idő után elvitték ezeket harvderAprón (heteket, hónapokat álltak itt a cuccok), de igen sokat buktam az ilyen üzletelgetésben. Konzolokat és a játékokat átvizsgáltam eladás előtt és kitisztitottam ahogyan kell. Nagyon sok konzol és játékvezérlő alkatrészenként került a szemétbe és a használható részeik mehettek eladásra. Mondjuk ez a része legalább lefoglalt. Viszont azért mindig volt közte valami kedvenc, számomra értékesebb játék és kiegészitő, ami miatt mégis megérte ezekre a pakkokra költeni. Eddig csak egyszer találtam egy olyan NES pakkot, ahol a játékok többségét megtartottam. Viszont most, hogy csak egyedi kiegészitőkre van szükségem, most lett csak igazán nehéz dolgom ezeket beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #17064 üzenetére
Némelyik népszerű szériának igen csak túlárazott ára van. Mega Man 5-6 a NES-re és a Mega Man X3 az SNES-re szerintem drága. Némelyik játék igen nagy szerencsével került hozzám, mivel a piaci ár kevesebb mint 1/3-ért sikerült megszereznem. Ritka az ilyen jó üzlet. Azért van az a sok pénz amit kiadok egy jó játék miatt (akár 15-25ezer) vagy kihagyom, mert nyerészkedés szaga van (45-60ezerért inkább mégsem). Ritka játékok értelemszerűen magas áron indulnak. Viszont van ahol csak nyerészkedés megy, mert a retró játék divat lett. NES-től a SEGA-n át a N64-ig időnként jó üzleteket is lehet kötni, de egy megkiméltebb vagy újszerű gyüjteményes alapgépen kivül a húzó cimekre lenne a nagyobb igény. Igy ezeket egyben ritkán kapod meg, de jó pénzért akad ilyen ajánlat is biztosan. A kedvenc játékoktól meg ritkán válnak meg. Kivül-belül leharcolt konzolt nem szivesen gyüjtünk, ezért ezek a jó cuccok a drágábbak. A pár ezer forintos játékok között is találni néha jóféléket, de a többségük talán ha egyszerjátszós. Olyat meg nem veszek, mert arra tényleg ott az emulátor.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem a retró konzol játékosok, főleg a kezdő érdeklődőket elsősorban nem az eredetiség érdekli. Szeretnék átélni (újra) a retró játékélményt. Többen szintén emulátoron kezdtünk játszani vagy időnként visszanyúlunk még a kezdő támponthoz a játékismeret miatt. Ha az elhatározás megszületik egy eredeti konzol beszerzéséhez, ahoz már egy rajongás szintű előzmény kell. Szerencsés az akinek ez kimaradt és egyből élesben játszhat a kedvenc játékaival. Viszont ez a rajongás hamar alábbhagyhat, ha nem érkezik időnként egy új élményt jelentő konzol kiegészitő vagy játék. Ha ez a kedvenc nem szerezhető be vagy horror pénzekért kinálják és igy elérhetetlennek tünik. Ilyenkor hogyan léphet tovább, hogy legalább akkora gyüjteménye legyen egy adott írányban amivel már kibékülne. Én már majdnem elértem ezt a szintet, de aki most ilyen körülmények között adja a fejét retró játék gyüjtésre... Talán az SNES Mini és a megjelenés előtt álló SEGA Mini egy kis szépségtapasz lehet. Nálam már ezek is csak egy szép darabjai a gyüjteménynek... SNES Mini nélkül is meglennék, de minek ha még azon is jókat játszhatok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elkészültek azok a képek, de nem hozhatom itt nyilvánosságra. Vagyis egy részét kiposztolhatnám, de úgy meg sok értelmét nem látom. Egy jól átgondolt szabályozás esetében nyiltan hozzátehetném a teljes gyüjteményemhez még azokat a retró játék kiegészitőket, amivel ez teljes képet mutatna. Máshol nem jelent gondot, de itt meg a gyüjteményem majd negyedét szégyelni kéne. Aki több éve retró játékkal foglalkozik az használta vagy még most is használja ezeket (egyre ritkábban, ha már van valamilyen kazetta vagy lemez formátum). Én az egész miatt szeretem a Nintendo gyüjteményemet és nem teszek érdemi különbséget a kazetták szine alapján. Ha nem igy volna, akkor utángyártott SNES kazettákra sem költöttem volna és most ennyivel szerényebb lenne a gyüjteményem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #17055 üzenetére
Nekem már készülőben vannak a képek. Egy része nálam is szépen el van rakva a szekrények polcaira, hogy a por és napfény ne nagyon érje azokat. Napi szintű játékra van mindig előkészitve 4 konzol. NES és SNES, Famiclone és SNES Mini konzolok. A játékok egyszerűen dobozolva vannak vagy a polcon a tokjukban várakoznak a játékra. Elő szoktam szedegetni őket néhanapján nézegetni, ha olyan kedvem van akkor 1-2 kazettával játszok egyet. Konzolos napokat mostanában ritkán tartok időhiány miatt.
-
törölt tag
válasz energy4ever #17052 üzenetére
Mostanra már a dobozos PC játék, a CD és DVD lemezekkel szintén retró kategóriába kerül. Újságmellékletben már idejét sem tudom mikor láttam utoljára ilyen játékot. Némelyik új játék már elég sok tárhelyet elfoglal a HDD-n (100 GB), ezért DVD lemezen sem éri meg a kiadónak terjeszteni. A játékok hőskorában a néhány 100KB és a pár MB-os játék mindenre elég volt. Super Mario a NES-re 40KB! N64 kazettán még ügyesen elfértek azok a játékok, hogy a Nintendo megmaradjon a kazettás terjesztésnél. Playstation idejében már megérkeztek a lemezek és a 3D grafikai megjelenités.
-
törölt tag
válasz energy4ever #17049 üzenetére
Kakukktojás... PS2 konzolom az nincs, de ez a PS2 játék valahogy mégis rajtam maradt. Az emulátoron még játszottam is vele, mert kedvelem ezt az animációs filmet. Valahogy nem volt hozzá kedvem megválni ettől az egy PS2 játékomtól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #17041 üzenetére
Támogatom a kezdeményezést. Az elmúlt néhány hónapban raktam fel már képeket a topikba, és megemlitettem a fontosabb új Nintendo játékokat a gyüjteményemben. Azóta eltelt időben azért cserélődtek és bővültek a készletek. Viszont mások PS 1-2 és SEGA gyüjteménye szintén érdekel, de ezek gyüjtéséről már lemondtam. PS1 konzolom már volt és a SEGA helyett az SNES-t és a Nintendo-t választottam. Még a gyüjtőgetés kezdetén elég kedvező áron fogtam ki azt a nagy halat, vagyis egy megkiméltebb NES konzolt kiegészitők és 3 játék pakkban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mostanra megérkezett ez a második NES konzol és a NES multicard kazetta. Igy a 8bit gyüjteményem elég szépre sikerült. SNES kazetták gyüjtése és a 16bit egyelőre parkolópályán van. SEGA játékra van lehetőségem egy konzolon, ezért a PC-s emulátorokat egyre ritkábban használom.
-
törölt tag
Nintendo gyüjteményem egy újabb szerzeménye után a NES játék kazetták majdnem teljes terjedelemben készen várnak a játékra. Egy-két játék még eredeti japán változatban van meg és az angol változat nem került még hozzám. Van amelyiknek megszerzésére igen kevés esélyt látok. Egy-két platform játék, aminek még nagyon örülnék... de már igy is nagyon jó készletem van. Tartalék NES konzol majd a héten érkezik meg. Nintendo SNES kazettákból olyan 18 játékot szereztem, amelyek értéke számomra mind elég nagy. Ez igy nem is tünik soknak, de nekem ennyi jó játék már elég. Van jónéhány játék ami a SEGA kiadásban nagyobb értéket képvisel számomra kidolgozásában, vagy mert más kiadó nagyobb gondossággal készitette el azt a SEGA-ra. Igy ezeket SNES verzióban nem szereztem meg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #16999 üzenetére
Na jó, ez az eljárás még nekem is új, nem ismertem. Ezért találkozni egyre több körbe ragasztgatott Famiclone kazival, mert türelmetlenül szétkapják és törik szét minden. Nagyon sokféle kazi tokkal találkoztam, némelyikben a kártyát csak két kis pöcök tartja. Ha erélyesebben belenyomogatják a konzolba, az biztos törik oldalirányba egy idő után. Ilyenkor meg "lifeg" a konzolban a kazi és játék közben elmozdulhat. Nem mindenki javitgatja meg igényesen vagy törödik a kazikkal, ezért egyre több a csupaszon kinált kártya. Egyszer valahol láttam magnó kazettába beépitett Famiclone kártyát és úgy kényelmesebb használni a konzolban... És olyan retrós.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #16995 üzenetére
Nálam az első kiadású SEGA Megadrive a befútó, de végeredményben itt az a legfontosabb érv, hogy melyikhez találsz még müködő SEGA CD olvasót. Sajnálatos módon újszerű gyüjteményes állapotban nemigen találtam ilyen SEGA konzolt, és aztán a Nintendo játékokat kezdtem gyüjtőgetni. Pedig előtte inkább SEGA-s voltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #16996 üzenetére
Nem mindegyik szedhető szét olyan simán, mert egyiket-másikat extremen feszegetni kellett, hogy szétpattanjon. Az a műanyag meg elég hamar törik és esik le egy fontos darab. Némelyik kazettában a kártya eleve lazán van és ide-oda lötyög vagy egyszerűen csak beesik a kaziba. Ezeket szétszedni és a kártyákat ott fixre beállitani nekem sem ment egyik napról a másikra. Sok Famiclone kazi elég ramaty állapotban érkezett meg hozzám, de persze kellő időráforditással sikerült ezek zömét jóra felújitanom. Szóval volt velük gondom elég, de most már jónak mondanám a kazik többségét, mert igy már könnyedén olvassa ki a konzol a játékot. Persze az igényesebb Pocket Games kazettákkal nem akadt gondom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mirci18 #16992 üzenetére
Itt egy eredeti SNES kazettám [link] és kb. igy néz ki a hátulja. Most egy utángyártott kazetta kinézete nem ilyen kidolgozott (öntési forma és a csavarok minősége sem olyan jó) és a hátulján a cimke hiányzik. Amikor az eredeti SNES ritka és csillagászati áron lehetett hozzájutni, akkor érdemes az utángyártott kazi kinálatot megnézni. Az utángyártott kazettákat a kedvezőbb ára miatt adják ki, vagy mert az eredeti kazettákat hosszú ideje már nem kináltak eladásra. Ezt viszont érdemes megemliteni eladás előtt és az árat is ez alapján kell megadni. Ilyen kiadását kerestem a Mega Man X3 játéknak, de az utángyártott SNES kazettát jó drágán kinálták itt a Jófogáson. Annyiért nem vettem meg, pedig az eredeti ára közel a duplája volt ennek. Nekem igy nem érte meg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #16990 üzenetére
Jófogáson vettem egy komplett NES pakkot és több Famiclone konzolt és játékot, amiket tesztelt és müködő állapotban tüntettek fel. Az elmúlt években öt Famiclone konzolból egy még képet sem adott (az kuka), amig egy tucat játékvezérlőből raktam össze jó négyet. Két adapter kis javitással még most is jó, de az egyik beletőrőtt a fali konektorba (kicsit meg is lepödtem és kuka). Most szerintem még ettől rosszabb Famiclone pakkokat látni a hirdetési oldalakon. Famiclone kazettákhoz meg nagy türelem és egy kis technika órán elsajátitott barkács ismeret kell. NES kazettákat szintén fogtam ki vegyesen jót-rosszat. Elkoszosodott csatlakozó pinek pucolása után már jó olvasta be a NES konzolom az Asterix-et, de némelyik NES kazinak a cimkéje a gyenge minőségű képeken még jónak tünt... SNES kazettáknál inkább a komplett dobozos verziókat nem vettem meg, ha szakadt és firkált volt a doboza. Csak a Star Wars JEDI van meg komlett dobozosban. Szóval az ilyen gyüjtőgetéssel sok feleslegesen elköltött pénz és elvesztegetett idő jár együtt, mert az itthoni retró konzol adok-veszek piac nem olyan fényes. Azért játék üzletben itthon is vannak még jó helyek, de a Japánban látható szépen elrendezett konzolok és játékok mennyiségében (ritkaságában meg főleg) nem érik be ezt a szinvonalat... De árazásában még drágábbak is tudnak lenni. Sajnos nem mindenki vásárolhat kint Japánban, vagy foghat ki szerencsésen Big Deal retró gyüjtemény gyöngyszemeket. Itthon még kevésbé esélyes...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #16986 üzenetére
Itt a SEGA-sok Mekkaja volt. A két legnagyobb üzletben kölcsönzés is volt. Játéktermi gépeken Street Fighter-eztünk, majd a maradék zsebpénzünket a flippergépekbe nyomtuk. Majd egyik hónapról a másikra a jó világnak vége volt, és a játéktermek is eltüntek végleg a városomból. Japánban ez elképzelhetetlen volna, kb. a világvégét jelentené.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon szép igy együtt látni ilyen játék kiadásokat. Jó gyüjtői minőségben és elfogadható árban megkapni mindezt egy megvalósult álom. Itthon meg... Kezdetnek itt egyre kevésbé kapható ilyen jó gyüjtői állapotban konzol és a játékok. Kopott és törött konzolok és játékvezérlők vagy a kazetta cimke sérült és a lemez nagyon karcos. Sárgult burkolat valamikor alig elkerülhető valamelyik régi játéknál vagy szerencsésen kell kifogni egy kevésbé rossz darabot. A jobban megkimélt játékoknak természetesen valamikor egetrengető nagy árat adnak meg. Komplett szériákat itthon nehezebb összehozni vagy a kinézetében, csomagolásában nem a teljes változatban elérhető. Tartalék játékvezérlőket vagy alkatrésznek szánt konzolt még időben beszereztem. Famiclone konzoloknál romlott a minőségi szint a leglátványosabban. Most ezekért mégis magas árat kérnek, amit már én sem adnék meg érte. NES-re még vevő lennék, de most multikártyát szereztem be. SNES kazetták között egyre több az utángyártott, de ezek árát nem mindenhol igazitják erre a szintre és megjegyzést sem tesznek erre a tulajdonságra. Az utángyártott SNES kazetta jó meg minden, nekem is van... De... nem az eredeti Nintendo kiadás mégsem, ezért kevesebbet jelent számomra. Ennek tudatában kevesebbet is ajánlok az ilyen játékokért és ezért kiemelem a hátrányosságát, vagy olyan jó drágán nem veszem meg. Szóval itt már nem egyszerű a helyzet, de azért a jó játékoknak mindenképpen örölünk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #16984 üzenetére
Fehérváron akkor a SEGA konzol és játékok mentek. Nintendo NES rövid ideig és korlátozott mennyiségben volt kapható a Mario-val, de az SNES konzolok mellé is csak néhány játékot pakoltak eladásra. SEGA játékokból akkor még a kölcsönzés is megoldható volt, majd szépen megérkezett a Playstation.
-
törölt tag
válasz khron78 #16965 üzenetére
SEGA Genesis Mini konzolról igy nyilatkoztak az Otherside magazinban: [link] Itt a retró Mini konzolokat teljesen feleslegesnek értékeli ez a tag, aki amúgy játékfejlesztő. Igy az üzleti modellek és jogi kérdések tekintetében többet tud a témában mint itt a fórumozók többsége. Ettől függetlenül itt a fórumon többen rendelkezünk már NES-SNES Mini konzolokkal, mert nem egy szakmai kérdésben kevésbé tájékozott moderátor, vagy ez az IT szakember fogja eldönteni a retró játékhoz füződő személyes véleményemet. Felőlem a SEGA Mini konzol is jőhet, sőt már előbbi időpontban is megtehették volna ennek a hivatalos konzolnak a kiadását.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
SEGA Megadrive Mini konzol van érkezőben megint. ATGames féle Genesis Flashback (85 játékkal) és a gyengébb félhivatalosan támogatott konzolok után a SEGA végre rászánta magát egy retró kis konzol kiadására. Kicsit megkésve a Nintendo sikerek után. Engem inkább a N64 Mini konzol érdekelne majd egyszer.
-
törölt tag
válasz Armitage #16949 üzenetére
Minden sorozatgyártásban előállitott Nintendo kazetta klón. Néhány eredeti fejlesztői kártyáról sokszorositották a Nintendo kazettákra a játékot. Az eredetiséget a kazetta és a cimke igazolta. A csomagolást jelentő dobozt és a kazettákat is másolják napjainkra. Nehéz kiigazodni az utángyártott és replika másolatok tengerében, hogy ezek közül melyek voltak a Nintendo engedélyével terjesztett játékok. Ugyanilyen másolatoknak tekinthetőek a VHS, CD és a DVD, meg az egyéb adathordozón forgalmazott filmek, zenék, játékok és programok. Az eredetiséget az üzlet garantálja... vagy egy picike kis matrica.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #16926 üzenetére
Nintendo játékokra vonatkozó szabályozások a Wii U, a Nintendo 3DS és a Nintendo Switch konzolokhoz vannak feltüntetve. A retró konzolok forgalmazása kifutott. Ha valakinek sértő lett volna bármilyen emulátor és rom terjesztése, akkor ezek az oldalak napi forgalma nem lenne nagyon magas, hanem megszüntetnék őket ahogyan az emulátorokat szintén. Az eredeti Nintendo konzolok és kazetták maradtak volna meg a gyüjtőknek. Ezek ellenére a nagyvilágot elkerülik a PH!-en történtek és sokszinű retró kinálat érhető el bárkinek. A játékélmény viszonyitási alapja az eredeti Nintendo konzolok vagy a NES-SNES Mini konzol. Mindig az eredeti lesz a legjobb és ez igy helyes. Dupla ment a szerkesztés végén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #16924 üzenetére
A kiadó engedélye az emulátor TXT fájl alapján használható játék célra. A retró rom letöltés meg az oldalak szabályzata alapján engedélyezett az emulátorokkal használva. Ez igy egy kerek történet. Nem károsodik sem a Nintendo és főleg nem a felhasználó. Viszont a te történeted nem jó példa... Game Over
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #16921 üzenetére
Ha viszont ezek után mégis mindenben Warez-t vélsz felfedezni, akkor nem tudtalak megfelelően széleskörűen informálni a PH!-en kivül zajló dolgokról. Szerintem én ezt a témát lezártnak tekintem...
-
törölt tag
válasz philoxenia #16921 üzenetére
Az emulátoron betöltve elég eredeinek tünt módosítások nélkül. A letöltések zip-ben, de az eredeti változatokat teszik közre. Nem hack változat és nem módositott rom. Mario játékot egyébként PC-re is adtak ki, de mondanom sem kell az eredmény gyenge utánzat volt. Töröltem két percen belül, pedig az szintén free letölthető játék volt és billentyűzettel lehetett írányitani. Na ott határolodtam el a PC-s Mario-tól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Sajnos a másolatokat akárhol a világon könnyedén elő tudják állitani és felteszik a hirdetési oldalakra. A kazetta és cimke alapján is nehéz valamikor kiszúrni a másolatokat. Csak szétszedve a kazettát, a kártya alapján derül ki, hogy nem eredeti. Ezért van a visszajelzés, ha eredetiként hirdették és mégsem az, akkor visszakérheted a vételárat. Gondolom én...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #16915 üzenetére
Amelyik retró játék kategóriák tiltás alá kerültek, azok a flipper és Arcade játékgépek meg a nyerőgépek (gyümölcsős és kártyás). Ezeket mégis naponta meghirdetik és lehet gyüjteni őket otthoni felhasználásra. Természetesen pénzbedobáló nyilás nélkül. Itt nekem most az Arcade és flipper gépek érdekesek, mert ezek használatát itthon túl megszigoritották... Miközben japánban és a széles egy adta világban az Arcade gépek töretlenül népszerűek maradtak. Itthon a szerencsejáték törvény miatt kerültek tiltás alá, pedig a flipper gépet otthon tartani költséges és nagyon helyigényes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #16915 üzenetére
PH! oldalon szintén van reklám. Nem is használtam reklám blokkolókat ezek ellen. Itt meg a reklám mentességért fizethetsz. Az emulátor és a játék rom saját felhasználásra szabadon letölthető. Pénzt sehol nem kérhetnek a letöltésért. "Donate" jelenség nem újdonság (free programok és egy honlap is kérhet támogatokat a fentartáshoz). Kickstarter szintén fizetős és a még meg sem jelent terméket lehet támogatni. Ha egy konzol gyártó fellép az emulátor készitői ellen, annak a fejlesztésnek vége. PS1 és PS2 kivételével minden újabb emulátor ilyen sorsra jutott, de mivel ezek PC-n az eredeti lemezeket a DVD meghajtón játszák le, ezért ezek még szabad utat kaptak. Az új konzolokban ezeknek az előző játékgenerációknak a támogatása megszünt, ezért ez egyedi eset volt a játék piacon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #16913 üzenetére
Az emulátorok mellé szoktak TXT fájlokat mellékelni. Saját felhasználásra ingyenes és ezek az emulátorok játék rom-ot töltenek be. A retró játék rom-ok szintén ingyenesek, és nagyon sok nagynevű oldalon lehet ingyenesen letölteni ezeket. Eddig nem történt megkeresés a Atari, SEGA és Nintendo felől ezen emulátorok és játék rom-ok terjesztői ellen, mert nekik ez még hasznos reklámforrás igy életben tartani a retró játékokat a rajongók számára. A NES Classic Mini és SNES Mini konzol ezért tudott nagy eladásokat hozni. Az Atari és a SEGA is próbálkozott egy frissitett konzol kiadással. A SEGA ezt mondjuk kiadta egy kis cégnek, mert nem saját hardvert fejlesztett. Ez a tevékenység ami itt az oldalon megy ellenkező hatást váltott ki a terjedő szabad felhasználás ellen. Azt, hogy a játék rom-ot pont milyen emulátor szoftveren és hardveren (konzol) használod arra nem hoztak korlátozás. Akárki írhatna müködő emulátort, ha tud programozni. Még retró (NES és SNES, SEGA) játékot is szoktak mostanság fejleszteni. Teljesen mindegy a rom-ot hogyan tárolod (HDD vagy pendrive, memóriakártya), ahogyan a flash kártyára felmásolt és eredeti konzolon játszható megoldás sem tiltott. Az egyedüli korlátozás csak a játékosok felől érkezett döntés. Mennyire akarod az eredeti játékélményt megközeliteni. Az emulátor egy USB NES játékvezérlővel már nőveli a hatást. Az SNES Mini meg majd tökéletes. Viszont itt sokunknak van eredeti konzolja és kazettái. Hovatovább valakinek az eredeti japán (Super) Famicom kiadás, mert a EU PAL változat valamikor csak kevesebbet jelent a gyüjtőknek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #16909 üzenetére
A játékszabályok és a retró konzolok a topiklátogatók előtt ezidáig is egyértelműek voltak. Neked viszont komoly szővegértelmezési gondjaid lehetnek. Néhány alkalommal már leírtam neked, hogy a retró Nintendo NES, GameBoy, SNES és N64, SEGA MegaDrive játékok és emulátorok ingyenesen elérhetőek akárki számára. Időrendben a PS1 konzoltól felfelé vannak korlátozások és tiltások, de ezzel itt mindenki tisztában van... Vagyis volt...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem lehet csak úgy simán hozzászólni valamihez, aminek itt következményei lehetnek. Nintendo gyüjteményem pedig időközben szépen gyarapodott. NES kazettákat és SNES tartalékgépet és kazettákat is rendeltem. Egyébként sok igen értékes retró relikviát, ritka NES játékot szereztem, amiről lehetne mit kibeszélni... Csak hát úgye már Nintendo gyári kazettán nem lehetséges hozzájutni olyan ritkaságokhoz. Azért a Ducktales 2 NES kazettát sikerült megvennem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #16892 üzenetére
-
törölt tag
válasz philoxenia #16888 üzenetére
Nem érdemes ezen rúgoznom, ha értetlenül nem vagy képes felfogni a lényeget. A régi konzolok retró és "free" státuszba kerültek. Használni emulátorokban lehet bárkinek, de a rom tartalom bármilyen eszközön lejátszható ami emulálásra képes. Ha ezt neked nehéz értelmezni, akkor át lehet fáradni a videókártya és telefon topikokba, ahol nyiltan folyik a hardverek nyilt módositása (Root és BIOS) és a hardverApró hirdetéseit lehetne szabályozni a nyerészkedők ellen. Videókártyákat és NES-SNES Mini konzolokat a bolti vételár 1.5-2x áráért kinálnak. A bányászkodásban széthajtott videókártyákat majdnem eredeti áron hirdetik meg. Ezek ellen sem lép fel senki, akkor nincs és nem is volt itt semmi olyan látnivaló.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #16883 üzenetére
Mivel az SNES Mini konzolra feltelepitett játékok legálisan nem bővithetőek tovább, és a retró hazai konzol kereslet-kinálat szerint lehet a Nintendo gyüjteményeket beszerezni, ezért természetesen kérnek útmutatást és kérdeznek a topik látogatók. Lehet a helyén kezelni a repró és famiclone, android emulátoros konzolokat ha a gyüjtő tisztában van ezek előnyeivel és a felhasználás korlátaival. Ha itt nem kérdezhetnek, majd akkor kerülhetnek kellemetlen helyzetbe ha félreinformált hirdetésben vásárolnak nem megfelelő konzolokat és játékot. Ha viszont pont klónt keres és ezután érdeklődik, de egyeseket ez zavar akkor egy megfelelő topikba kell átírányitani. Ilyen most még jelenleg itt nincs és az ilyen korlátozások miatt nem is lesz. A topikot látogató fórumozókat ez eddig sem zavarta, hogy érdekességeket olvasott ilyen témákat érintve. Erre a korlátozásra és szigoritásokra szerintem semmi szükség nem volt (inkább károsnak éreztem), ezután sem fog jobban zűlésnek indulni a retró játék ipar. Szerintem itt még nem olvastam hamisitással való olyan visszaélést, ami anyagilag és érzelmileg megkárositotta volna a topik légkőrét. Az SNES (NES) Mini konzol emelt áras kinálgatása ellen nem léptek fel erélyesen a HardverAprón, pedig ott nyerészkedés volt és van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ilyen másolat ellenes indokok figyelembevételével az SNES repro és utángyártott kazetták ellen is felléphetett volna a Nintendo vagy a játék piac. Viszont némelyik játék eredetiben már nem elérhető vagy ritkaságként csillagászati ára van. Az utángyártott kazettán a játék ugyanolyan szépen megy az eredeti konzolokban mint az eredeti változat. Viszont ha eredetiként meghirdetett Nintendo kazettát vásárolna a gyüjtő jó drágán és az olcsóbb utángyártottat küldenék, akkor a felháborodása jogos lenne a másolat ellen. Egy flash kazetta célja nem az eredetiség csak az illuzió megteremtése. Egy emulátor ennek még egy alacsonyabb szintje, de mindegyiket lehet a helyén kezelni.
-
törölt tag
Nem elhanyagolható rajongói táborával, de mégis elnéztük a topikban a famiclone konzolokat és a sárga kazikat. Ez már igy rajtunk ragadt, mert az eredeti NES-hez jó ideig a határ túloldaláról lehetett hozzájutni. Drágán és nem egészen legális formában. Hazai üzletekben a 90-es évek elején az SNES konzol és játékokkal együtt lett kapható. Drágán és teljesen megkésve, mert akkor a PS1 konzol egyszerűen tarolta a hazai játékpiacot. Szerintem a retró konzoljátékok itthoni elterjedtsége miatt ezért ezt sem kéne már csak úgy kitiltani a fórumról. Az emulátorozás szintén elfogadott lehetne addig amig az eredeti gyártó nem állja útját a használatának. PS1 és PS2 emulátor egy jó példa erre, mert a CD-DVD játéklemezek és a konzol BIOS-ok védett termékek. Viszont több másik retró konzoljátékok használhatóak emulátokban több platformra megirva (PC és android eszközökre). Van amit szabályozni lehetne és kell, de van ami mostanra már teljesen elfogadott. A flash memóriás kazetták elterjedtek és a retró játék gyüjteményekben megtalálták a helyüket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz perge666 #16854 üzenetére
Konzol emulátorok témában ilyen feltételekkel nem is lehetne hozzászólni. PS1-2 emulátor már alapjaiban nem fórumtéma (BIOS és játékok). SNES (NES) Mini konzolhoz a Logout cikkek azért szerencsére megíródtak, pedig a játékok bővitése sem elfogadott... Nintendo mégsem lépett fel ellene, mert a hardvert változatlanul meghagyták. Semmi szoftveres vagy hardveres írásvédelem nem lett beéptve az SNES Mini konzolba. Talán még vásárlásra felhajtó ereje is lett a dolognak. Veszik mint a cukrot, még ilyen aránytalanul magas árakon is. Aztán a többség updateli a kis drágaságot.
-
törölt tag
Egy szakmai kérdésem van. Lehetséges ezen a NASA famiclone konzol [link] képminőségén javitani. Kicsit fátyolos a kép [link] és az élesség is lehetne jobb. Ezt a képzajt ki lehet szürni alkatrész cserével vagy itt a zavarszűrésnek van valami módja? Hozzám sajnos egy gyengébb változat érkezett.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #16777 üzenetére
Ezt a NES turbó funkciós (SNES kinézetű) játékvezérlő szerelése közben megtapasztaltam. A gyári NES és SNES csatlakozó bekötési rajzok alapján ettől a famiclone változatok eltérhetnek. Amúgy az a játékvezérlő az eredeti NES konzolon nem müködik, de az eredeti NES játékvezérlők mennek a famiclone konzolhoz. Ezekben a klón játékvezérlőkben szintén egy picike vezérlő chip szokott lenni a megszokott fekete pacában elrejte. Gondolom nem teljesen azonos a lábkiosztása, és ezért az eredeti konzol kompatibilitás hiányosságai miatt nem müködik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a famiclone SEGA játékvezérlő. Az eredetinél ott a SEGA felirat mellett a TM jelőlés. A start gomb szürke vagy piros. A kábel megtőrést gátló és csatlakozó dugó kialakitása az eredetinél nem olyan mint a sárga kazettás játékvezérlőknél megszokott kialakitású. Itt kábelszakadás vagy az iránygombok szoktak hibát okozni. Ez a fajta iránygomb egy kis + alakú műanyag betéttel nyomodik a belső gumirozásnak. Idővel kifárad és eltörik, nagyon nehezen javitható.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aramir #16744 üzenetére
Nekem a Castlevania 2 NES kazetta melegedik jó egy óra játék után. Egyik NES kazettám sem melegszik fel. Elméletileg ez a Castlevania 2 kazetták mindegyikére vonatkozik valamilyen szinten. Legalábbis ezt a választ kaptam és találtam utalást másoktól is a kazetta melegedésre. Sajnos még nincs Nintendo kazetták szétszedésére alkalmas csavarhuzóm, ezért még nem láttam belülről a Castlavania 2 kazit.
-
törölt tag
válasz Aramir #16744 üzenetére
Robocop 3-at akkor régen jól be tudták másolni sárga kazettára, majd egy idő után az újabb kiadások a hack és a változtatások miatt ilyenek lettek. A "killer" Batman sárga kazettának voltak látható figyelmeztető jelei, csak akkor nem foglalkoztam vele. Grafikai glitch-ek a kiolvasási hibákból a kártya behelyezése után, majd játék közben kifagyás feketére vagy szines kijelzőre. Aztán egyszer meg a kazetta behelyezése után az nem indult, és a konzolt is odavágta. Szerencsémre azóta nem találkoztam ratyi sárga kazival, és az Asterix NES kazettám csak egy kis alkoholos pin tisztitásra szorult. Minden rendben van, de a tanulópénzt akkor megfizettem.
-
törölt tag
Ez a Batman sárga kazettás történet inditotta el a sárga kazis, majd a NES és SNES játékok gyüjtését. [link] Két sárga kazettám adta meg magát nálam majd 20 év alatt. Az a Batman és a Robocop 3. Azóta sem találtam tökéletes Robocop 3 kazettákat, mert a menű egyes részei szét vannak esve. Játék közben és a főképernyőn természetesen jó a kép, és ezért még játszható marad. Összes nálam járt konzolban ilyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Mostanában vetted ezt a Castlevania 3 kazettát nem kevés pénzért. Ez még jó, hogy a NES konzolodban nem okozott még meghibásodást. Ez az oxidációs folyamat és a képeken látható hibák akkor nem nálad keletkeztek. Ez a képhiba az első inditás közben látható volt, akkor igen nagy az esélye annak, hogy ezt ilyen hibás állapotban adták el neked. Ilyenkor ezt jelezni kell az eladó felé és visszakérni a vételárat. Ez a "Jófogás" hirdetési oldalon mondjuk nem jelent semmit... Ezért nem üzletelek onnan. Javitható lehet időlegesen vagy sem, de ez a kártya már nem megbizható és kipurcanhat játék közben. Akkor majd tönkreteheti a NES konzolodat, aminek a javitása és cseréje még nagyobb anyagi kárt okoz. Én már buktam el sárga kazettás konzolt "kehés" Batman sárga kazetta miatt. Ott a chip annyira sérült, hogy másik donor konzolt kellett szereznem a javitáshoz. Batman sárga kazettából meg beszereztem másikat.
-
törölt tag
válasz energy4ever #16729 üzenetére
Hirdetésben már találkoztam arcade gépek dobozát árusitani, egyedi igények szerint egy kis felárat felszámolva. Olyan 100ezer forintot elkérhetnek érte, ha az irányitópanel és a kijelző már be van épitve. Kompletten szerelve, több játékkal (MK és SF játékokkal) 200ezer forintért kapható teljesen játékra készen. Természetesen otthoni felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
70%-os higitott alkohol kapható a gyógyszertárakban. Ha fémesen fényes a pinek felülete, akkor könnyebben be fogja olvasni. Ha elszürkült vagy vöröses barnás szinű, akkor már lehetnek olvasási hibák. NES konzolom foglalatába egy kosz szorult bele, ami miatt némelyik kazettámat nehezen olvasta. Ezért jó a sűritett levegős spray, ami kontakt adalékot is tartalmaz. Ezzel évente néhány alkalommal át szoktam fújni a konzoljaim foglalatát. PC belső takaritás amúgy szintén időszerű évente egy-két alkalommal és ilyenkor a konzolokat is érdemes átfújatni. Nekem az Asterix NES kazetta elsőre indul, és még a sárka kazis konzoloknál is ritkán találkoztam ilyen makacskodó olvasási hibával. Ha nem javul meg a csiszolás és alkoholos, levegő spray tisztitás után sem... akkor talán a kazetta sérült. Még nem találkoztam rossz NES kazettával. Sárga kazettán is nagyon ritkán találkozni döglött kazival, de az képet sem ad (egyszinű vörös, kék vagy lila) vagy teljesen szétkockásodik. Azon a tisztitás sem segitett és kukázva lett.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sárga kaziknál találkoztam ilyen vonalszerű grafikai hibával. Ott a kártya pineket kellett kezelésbe vennem kis finom csiszolópapirral. Miután fényesre poliroztam a kissé megszürkült pineket és alkoholosan lemostam, nálam teljesen rendben vitte mindegyik konzolom. Valamikor a szennyezett kazetta pinek koszolják be a konzol foglalatát, ezért ilyenkor nem árt egyben átnézni megint. Jártam igy használt kazi vásárlás után. NES-en vagy nem olvassa be az ilyen kazettát (villogó LED és képernyőkép) vagy kockás minták vannak a játékban. Asterix NES kazetta, amit én is használtan vettem itt a hardverApró oldalon. Ott egy kis alkoholos tisztitás elég volt az olvasási hiba megszüntetéséhez.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 72pin-es csatlakozást kell egy kicsit megkezelni. Kontakthiba miatt képes hibásan kiolvasni a kártyáról, vagy el sem fogadja a kazettát a NES konzol. Fújkodás segithet, mert valamikor a NES konzolban a foglalatba kerülhet por és szösz-mösz, amitől a kiolvasás pontossága romlik. A kazetta pinjeit finom csiszolópapirral és alkoholos fültisztitó pácikával lehet tisztára pucolni. A NES konzol foglalatnál a kontakt levegő spray segithet.
-
törölt tag
válasz darkmore #16712 üzenetére
SNES szörny/horror témában a könnyedebb stilust részesitem előnyben. Super Ghouls and Ghost, Demon Crest, Vampires Kiss, Ghoul Patrol és a Zombies Ate My Neighbors. SEGA-ra a jóval erőszakosabb Splatterhouse szériát emliteném meg. Remélem egyszer még elkészitik azt a filmet. Szörnyek tekintetében nagyon sok cimet felsorolhatnánk a 16 bites korszakban... Castlevania Bloodlines és a Dracula, Warlock, The Oooze, Darkman és még jónéhány filmes feldolgozás jelent meg SEGA-ra.
-
törölt tag
Sikerült feljavitanom müködőképesre egy ilyen ritkább fajta NES játékvezérlőt. Az egyik nagyon megkopott NES játékvezérlőm kapott új külső boritást (Nintendo felirat nélküli az is). SNES dizájn mellé jár a NES csatlakozó + a Turbo gombok. Gumi részek lettek lecserélve, és az írányitó gomb meg a kábel. A kábelcsere volt egy kicsit komplikáltabb, de volt már előtte gyakorlatom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #16697 üzenetére
Másfelől jó egy ilyen konzolt megtárgyalni és a negativumokat megemliteni, mert netán valakinek ez hasznos infókat hordoz. Mit érdemes megvenni és elkerülni.
-
törölt tag
válasz energy4ever #16697 üzenetére
A legnagyobb gond az integrált játékok tartalmi értéke és ezek a NES Mini klón konzol árak. Mi tagadás elég drágán adják, miközben nem bővithető. A sárga kazettás konzolok megitélése napjainkra pozitivabb lett, mert a retró sárga kazis emlékek és a multi cartridge változatok emelték a megitélési szintjét. Az eddig kiadott sárga kazikat értelemszerűen kishazánkban olcsóbban lehet beszerezni, amig van még kinálat. Sárga kazettás konzolok megvételénél inkább ragaszkodnék a régi bevált tipusokhoz. Ebay és a hazai hirdetési oldalak kinálatában eladásra felkinált Famiclone konzolokhoz esetenként jár egy-két ilyen Pocketgames féle multikártya, ami miatt ezeket még érdemes lehet megvenni. Néhanapján ki lehet fogni jó ajánlatokat, de ez a klón konzol most nem az.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lorcsi #16695 üzenetére
Van amit inkább nem jó bolygatni. Nem tulajdonitok a beépitett 500 játékos klón konzoloknak nagy jelentőséget. Legalábbis nekem, mint Nintendo gyüjtőgetőnek ezek a konzolok haszontalanok, pedig sárga kazettával is foglalkozok. Hazai hirdetésekben is gyakran előfordul ez a NES Mini klón többféle változatban, de akkora összeget nem ér meg amennyit kérnek érte. Sárga kazettákat nem kezel, meg nem is bővithető vagy cserélhető a játékba integrált játék csomag. A játékok között megtalálható olyan 50 klasszikusnak mondható cim, meg némelyik jóféle hack változat. A játék kinálatot sem nevezném egy jól megválogatott listának. Pocketgames multikártyákon rengeteg jó NES játék megtalálható és hozzá választható bármelyik sárga kazettás konzol. Mondjuk az újabbfajta PolyStation sárga kazettás retteneten pont nem indulnak el, sőt némelyik sárga kazettámat sem olvasta, de a régi kocka PSX klón változatomban egyből elindultak a játékok. Famiclone konzolok időközben elmentek rossz írányba a dizájn és a funkciónalitás terén.
-
törölt tag
Képeket igértem és egy kis beszámolót a gyüjteményem friss szerzeményeiről. SNES Mini konzolt már sikerült beüzemelni és jó kis konzol. Több mint aminek kinéz... Aztán ráakadtam egy friss sárga kazettás konzolra. Én sem tudtam kihagyni a lehetőséget. A felső részen a 60pines a sárga kazettákat és a 72pines foglalat a NES kazettákat fogadja. Némelyik NES kazetta nem indult el egyelőre. Talán nem minden NES játékkal kompatibilis, de a Pocketgames kazettákat jól kezeli. A konzolon egy-két dolgot igazitani kellett és most pöpec módon müködik. Játékvezérlő talán menthető, de nem ártana egy NES kontrollert hozzá szereznem, mert nem akarom az eredeti NES kontrollereket ezen a konzolon nagyon szétnyomkodni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha egy Nintendo NES konzolt veszel sokjátékos kazettákkal (pl. a Pocketgames), attól még egy SNES Mini konzolnak késöbbiekben nagy hasznát vehetnéd. Ajánlatom a legjobbak közül a Pocketgames 150 in 1 és a 30 in 1, 198 in 1 és a 143 in 1 (The 100 Best Videogames) multi cartridge. Ezen a 4 kazettán fent van a NES játékok legjava. Super Mario 11 az egyik legjobb Hack játék, mert az Adventure Island 3 alapjait egészitették ki még egyéb hasznosságokkal. Az Item Select menűben az összes Dinó és a fegyverek kiválaszthatóak, mert 30-ról indulsz a játék elejétől. Az eredetiben csak a Dinó tojások képe van, és 0 a kezdésre adott lények száma. Mario 11 az ismert grafikai elemeket használja (Goomba és Koopa Troopa ellenségek vannak), vagyis itt nem gyümölcsöket gyüjtőgetsz hanem érméket, meg nem kőbaltákat és bumerángot dobálsz hanem golyókat. Kinézetre és játékmenetben nem rosszabb mint az eredeti. Viszont ez nem minden ilyen hack változatra igaz. Némelyik emlitésre sem méltó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz don_peter #16678 üzenetére
Gondolom ez még az Amiga A-500, mert ha az Amiga 1200 lett volna, akkor csak nem hagyod ott a hidegben. A 14.2 MHz-es Motorola MC68EC020 + MC68881 FPU és a max 10MB RAM hardver kiépités igen alkalmas volt a játékra és az 1208x512 felbontás miatt népszerű gép a gyüjtők között. Nagyon szép grafikával jöttek ki erre a gépre a játékok. [link] Az Amiga 500 előtte még 7.1 MHz-es Motorola 68000 CPU és az 1MB RAM hardver összeállitás nem bővithető annyira mint a népszerűbb Amiga 1200.
-
törölt tag
Bővült a Nintendo gyüjteményem egy SNES Minivel. Még ezenkivűl is érkezik egy konzol a héten. Képek és élménybeszámoló lesz. Most ünnepek előtt kicsit felpörgettem a retró játékok beszerzésére tett erőfeszitésemet, és majd a téli szünetben több időt fogok a kontrollerek nyomkodására rászánni.
-
törölt tag
válasz energy4ever #16634 üzenetére
Nagy valószinűséggel ez sem enged feltelepitett romokat lejátszani. A kazettákat dumpolja fel a memóriakártyára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Cartevo #16631 üzenetére
Ez a Retron 5, mint "sok az egyben" konzol vajon mennyire jó vétel játékra...? A retró játék gyüjteményekben a konzolok és a kazetták is megvannak. Ha tönkremegy valamelyik régóta használt retró konzol a gyüjteményben, még egyelőre olcsóbban lehet az eredeti konzolokat megszerezni. Ez idővel változhat, ezért nem gondolnám feleslegesnek a megjelenését. Valakinek az eredeti konzolok mellé egy Retron 5 még elférhet, mert a Retron 5 konzolon játszik, megkimélve a gyüjteménye állapotát. A kazikat közben akkor is használja, de a konzol és főleg a játékvezérlők nem kopnak. Ezért szándékozok majd SNES Mini konzolt venni és azon a romokat játszani. PC-s emulátoroknál talán jobb élményt fog nyújtani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #16627 üzenetére
Közben kibogarásztam a Auto-start cartridge on insertion jelentését. On állásban egyből beolvassa a kártyát menű nélkül, amig Off-ban a Retron 5 menüjéből inditható el a játék. Szóval ennek sincs sok köze a memóriakártyához. Szerintem csak romokat játszani az SNES Mini jobb választás. Elsőre a játékok feltelepitése bonyolultnak tünik, de YouTube videókban elmutogatják hogyan kell.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz energy4ever #16627 üzenetére
Pocketgames 150 in 1 famiclone sárga kazetta biztosan nem jó hozzá, mert nem olvassa be.
-
törölt tag
válasz energy4ever #16624 üzenetére
Retron 5 manual-ban a Auto-start cartridge on insertion leírás valami utalást tartalmaz, de nem vagyok 100% biztos abban, hogy bármiféle romot beolvashat. Mentéseket és a játékokból kimentett képeket oda írja ki, de semmi egyéb nem biztos. [link] Elméletileg a memóriakártyáról frissithető fel a konzolra az új firmware. Retron 5 többféle beállitást kinál fel. Ha nem olyan fontos az eredeti kazetták lejátszása, akkor még ajánlani lehetne az SNES Mini konzolt. NES, SNES, GB, N64 és SEGA romokat játszik le, amiket egy PC-s segédprogrammal feltehetsz a konzolra. Mindenesetre egy olyan játékos véleményét megvárnám, aki használ ilyen konzolt és válaszolni tud a memóriakártyáról lejátszható romok kérdésében.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AXisBOLD #16600 üzenetére
Lehetőségként egy másik játékvezérlő beszerzése javasolt, mert az talán kompatibilis lesz az emulátorokkal. Nekem is egy Dualshock Saitek gamepad vált be a PC-s platformer (beleértve a Tomb Raider és Prince Of Persia játékokat), meg az emulátoros játékokhoz. Az írányérzéke sok újabb játékvezérlőnek odatesz, mert pontosan követi a játékban a mozgást. Egy jóféle Logitech F310 vagy valami ilyesmi megtenné emulátorok mellé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hú... most egy kicsit leizzadtam. Egyfelől most értem haza a munkahelyről és a nagybevásárlás is megvolt ejtve. Majd kissé fáradtan olvastam a hsz-ed, és a közepére érve hirtelen azt gondoltam a lányod kibontotta a Super Jedi-t és megnézte a játékot a konzolban. Szerencsére még nem érdekli az SNES játékgyüjteményed, pedig némelyik új droidos játék az okostelefonon nem néz ki fele ennyire sem jól, aztán mégis sokan megveszik és megvesznek érte. SNES Mini nekem is kezdi felkelteni az érdeklődésemet, de majd olyan 32ezerért újonnan talán veszek egyet.
-
törölt tag
Ha ilyen jó állapotban jutnék hozzá minden dobozos játékhoz mint a Jedi SNES komplett játék, akkor a polcra kitéve szép látványt nyújthatnának... de nem. Az eredeti dobozok és leírások többsége nem mutogatásra készült állapotban van. Sok gyüjteményben eleve repró cimkék, dobozok és leírások vannak a játékhoz, mert az újnak látszó doboz jobban mutat. Az eredeti csomagolásra és játék lemezre, kazettára sem vigyáznak annyira. A karcos lemezeket egy idő után meg nem olvassa már be a konzol. Igy ezek a játékok az évek múltával megkopnak, elszakadnak és nem gyüjteményes minőséget jelentenek. Némelyik kopottasabb darab a kukába kerül, szóval nem mindenki kiméli és becsüli meg a játékhoz járó tokot és dobozokat, leírást. Nekem inkább az árak miatt alakult igy a dolog, és a játék kazettákat "hagyományosan" cipősdobozokban tárolom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AXisBOLD #16593 üzenetére
Jnes emulátorban sem lehetett beállitani a PS4-es játékvezérlődet, akkor ez a DS4 gamepad miatt van. Kompatibilitási gondok esetében a TocaEdit X360 controller Emulator programot kell használni. Ott még esélyes müködésre birni a (S)NES emulátorodat. Bemásolod a TocaEdit programot a VirtuaNES mappába, majd ott elinditod a TocaEdit exe-t és beállitod a gombokat a kivánt helyre. Ez a controller emu némelyik PC-s játékban is müködött nálam, és a Saitek játékvezérlőmmel utána tudtam írányitani a játékot. Még akkor is, amikor a játék nem is detektálta a gépre rádugott gamepadomat.
-
törölt tag
válasz AXisBOLD #16591 üzenetére
Nálam ilyen gond még nem volt emulátoron. Windows eszközkezelőben ha a játékvezérlő látható és nem jelez problémát, akkor a VirtuaNES nem tudja detektálni a játékvezérlődet. Programinditás után az egeret húzd ki majd rakd vissza, mert valószinűleg azt érzékeli az elsődleges beviteli eszköznek. Utána konfiguráld a beállitásokat, de lehet az egeret több alkalommal ki-be kell csatlakoztatni. Talán igy megoldodik a hiba.
-
törölt tag
válasz khron78 #16585 üzenetére
A két legutóbbi hsz.-om valamiben azért összefügg. Egyre kevesebb a pénz a retró játék gyüjtésre vagy a drágább árak miatt a komplett csomagban kinált játékok hátrányba kerülnek. Lemezes játékoknál (Gamecube) ez annyira nem jellemző és a SEGA MD kazettás játékoknál is ritkábban találkozni csak kazettákat kináló hirdetéssel. SEGA árakra kevés kihatással van a doboz hiánya, amig a Nintendo játékoknál nagy eltérések vannak az árazással. A teljes játékok nagyon drágák, főleg ha még ezenkivül megkimélt állapotban vannak. Egy állitólag bontatlan példányon pedig nagyon sokat lehet keresni bármilyen játékról is van szó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz khron78 #16585 üzenetére
A téma érdekes, de a Nintendo NES és SNES gyüjteményekbe alapesetben a teljes és hiánytalan CIB, meg a kizárólag a játék kazetta kerül gyüjtésre. Én csak a játék kazettát preferálom, és a Return of the Jedi SNES játék az egyedüli dobozos játékom. Volt ezenkivül néhány nem ennyire gyüjtői doboz és játék leírásom, de azokat beszámították egy jó SNES játékba (...bocsi, ha olvasod).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem irigykedek az ilyen nagy gyüjteményekre (na jó, egy kicsit), mert csak a sajátom bővitésére koncentrálok. Ott kint USA-ban vagy Angliában ezt a Nintendo gyüjtést könnyebben megtehetik. Pénz és a több üzlet szélesebb kinálatából jobban lehet válogatni. Ebay áron nem mindenki tudna ekkora gyüjteményt összehozni. Ilyenkor gondolok az itthoni néhány retró konzolos üzletre, ahova ritkán jutok el és nem is jut elég pénzem játékra. Nekem itt egy Asterix NES, Return of the Jedi SNES megvétele majd anyagi csődbe jutatott, miközben a Mega Man X3 vagy egy Ducktales 2 eredeti játékról csak álmodozhatok. Kis pénz, lassan bővülő Nintendo gyüjtemény. Nálunk már sárga kazi csere biznisz sem megy, ezért a duplikált játékok eladása ráfizetéses. Jófogás és Vatera meg a fenébe mehet, ahol nem lehet reális áron továbbadni a játékokat. Itt és egy Fehérvári üzletben több mint fél évig állt 4 eredeti és jó kinézetű eredeti NES játékom, amiktől nevetségesen alacsony áron tudtam megválni. Itt mindenki olcsón venne retró játékot, de a reális árat mégsem fogják megadni a Nintendo kazikért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz shinmegaten #16511 üzenetére
Kicsit túlgondolkodtam. Lényeg, hogy nem csak a hardvert, hanem a saját fejlesztésű kezelőfelület és az API-t is hozzá adta a Mini konzolokhoz.
-
törölt tag
Hozzátenném még ezek után, hogy egy értelmes SEGA Mini konzolnak már éppen ideje lenne, mert az eddigi próbálkozások elég gyengék és nem is hivatalos forrásból jöttek. Ha a SEGA hozna ki egy Mini konzolt, azon legalább mindegyik az eredeti játék lenne, az eddig méltánytalanul kihagyott SEGA játékok is megjelenhetnének végre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz shinmegaten #16511 üzenetére
Mitől számit egy hardver konzolnak és mikortól inkább PC-nek (XBOX) vagy okoseszköznek (Ouya vagy Nvidia Shield). Azok a konzolok inkább a hardvert jelentik (PCB, ami a nyák és néhány féle egyéb alkatrész meg a chipek). Mennyit számit az emulátorok megközelitése (Raspberry pi), amig a számitási kapacitás és a kompatibilitása megfelelő. Ezeken a Nintendo Mini-ken akkor is egy megirt API van, amit esetünkben a Nintendo írt meg akkor a konzolokhoz és ezekre készültek a játékok. Most igy fordulhatott elő, hogy azonos a hardver alapja és ezért a NES és SNES Mini nagy hasonlóságot mutat, ezért a NES játékok futnak az SNES Mini-n. A játékvezérlők az SNES esetében teljesen jók a NES játékokhoz. Ettől függetlenül egy hardcore gyüjtő inkább megveszi mindkét konzolt és az alapján tolja a Nintendo játékokat, mert ez úgy korrekt. Ha az SNES Mini-re rávarázsolnák a SEGA-t és játékok hibátlanul futtathatóak lennének, akkor azt igy tényleg emulátornak lehetne értelmezni. Viszont igy semmi érdekes különbséget nem találnák egy Raspberry pi-t használó játék konzol között, mert igy nem ér meg annyit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha igy szóba kerültek a refresh konzol újragondolt kiadások, akkor ez [link] GameBoy-SNES kézi konzol érdekes elgondolás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Átgondolnám a helyedben. A vezeték nélküli játékvezérlőket hozzák fel az egyik gyengéjének, pedig akár a konzolhoz vezetékes SEGA játékvezérlő is csatlakoztatható, ezért ezek a gondok megkerülhetőek. Másik egetrengető probléma a Frame Drop. Némelyik játékot megfelelő képkockasebességgel játsza le, de néhol akad és a SEGA kazettákat használva ez még erősebben jelenkezik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
SEGA Genesis Flashback konzolra gondoltál a 85 SEGA játékkal, amiben 45 SEGA Genesis, 28 unofficial, 12 SEGA Master System és Game Gear játék van. Már megjelent és messziről kerülendő 80 játékos SEGA-t nem ajánlott megvenni, ahol a játékok majd fele eredeti SEGA, és a többi csak valami gyenge átirat szerűség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Némelyik játékhoz eredetiben volt szerencsém, a többségéhez csak emulátoron. Nem láttam nagy elmaradásokat a N64 változatokban, de amelyik PC-re is megjelent az mindegyiket felülmúlta. Persze volt néhány N64 játék ahol a készitők nyilván azon a véleményen voltak, hogy lehetne ez még jobb és szebb. Ezért kiadtak magasabb minőségre textúrázott kiegészitéseket, de ezek valamikor még talán üzletbe sem kerültek. Gyüjtők viszont nagy relikviának tartanak egy ilyen játékot. Hát az eredeti N64 játékvezérlő stickje egy idő után kikopott, lötyögött és az érzékenysége romlott. Majd csak kitalálnak erre valamit, mert biztosan jobb lenne ha az íránygombokkal is lehetne használni a játékvezérlőt vagy variálhatóak lennének az írányitószervek. Igy viszont nem maradna elég eredeti. Szerintem azóta jobb minőségben is le tudnák gyártani.
-
törölt tag
N64 játékokat sem nevezném csúnyának, mert akkor a PS1-et hogyan jellemezném (pedig ezen évekig játszottam)... N64-re is voltak olyan játékok amivel a NES vagy SNES elődeiknél szebbet és jobbat mutattak. Mario Kart 64, a Zelda vagy némelyik sport játék teljesen elfogadható játékélményt nyújtott. Képminőséget és az alacsony poligonszámot érheti néha kifogás, de a N64 emulátorokban voltak eljárások a hibák enyhitésére. Az SNES persze nálam is a kedvenc, de a N64 konzol és a játékok a maga nemében egyediek voltak. N64 Mini remélem megjelenik egyszer és a játékvezérlő minőségére is nagy figyelmet forditanak, mert akkor sikeres lesz ez az újrakiadás is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest