- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van egy Lenovo G510-esem amiben gyárilag egy Seagate 1TB-os SSHD van. Tegnapi nap úgy gondolta, hogy egyszercsak ment, majd kikapcsoltam a gépet kb fél órára. Mikor visszajöttem és bekapcsoltam akkor csak a Lenovo logo maradt nem indult semmi. Elkezdtem ellenőrizni az alkatrészeket, a memóriát stb. A végén arra jutottam, hogy külső rackben megnéztem a vinyót és még csak fel sem pörög, a windows lemezkezeleő nem is ismeri fel. Előzménye nem volt annak, hogy bármi baja lenne, nem lassult, nem kattogott, és nem nem melegedett mint állat. Mit lehet tenni? Esetleg valami firmware update segítene ha van ilyen? A vinyó 2013 junius 24-ei gyártású.
-
tupacamaru
veterán
Nincs problémám, csak egy kérdésem egyelőre. Vettem egy 4TB-os Purple-t, van valami teendő vele használat előtt? Olyanra gondolok hogy régebben ki lehetett/kellett kapcsolni a fejparkolást.
-
tothjozsi96
addikt
Van egy érdekes észrevételem..
Adott egy Samu 850-es meg egy SEAGATE 500GB SATA III HDD.
Az a lényeg hogy az SSD az 1-es Sata porton van a HDD pedig a 2-esen.
Az a probléma hogy a windows szerint létezik lemez #0 és lemez #1 na most, az SSD néha lemez #1 és nem lemez #0, a HD Sentinel írja ki meg a windows lemezkezelője is. Ugyan úgy a C meghajtó az SSD, de átmegy #1-be pedig ez a #0 kéne hogy legyen.Ez mitől lehet?
A BIOS-ban az első boot option az SSD és AHCI-n is van.
Mitől van ez? -
Ver'alor
tag
Sziasztok!
Van egy WD HDDm, amivel a következő problémám lenne:
A hd sentinel szerint 100%-os a HDD, de egy ultra ata crc errort jelez, és emellett időnként kifagy az éppen futott program (kiírja, hogy nem válaszol, majd sehogy nem tudom bezárni). A kérdésem az lenne, hogy lehet-e összefüggés a 2 dolog között. Régebben nem csinálta a gép, csak nagyon ritkán volt probléma, hogy elhagyta a HDDt, de mostanában elég gyakran fordul elő, de inkább csak nagyobb terhelés esetén.
Előre is köszönöm a választ!Szerk.: ez egy másodlagos merevlemez, a rendszer egy másik ssdről fut
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Hard Disk Sentinel 8 gyenge szektort írt ki egy WD belső HDD-nél.
Érdeklődnék, hogy ha csinálok egy teljes(nem gyors) formázást akkor ezek meg fognak szűnni?
Elvileg még van gari a winyóra, de bad sector nincs rajta és 95%-ot ír kondícióra a Hard Disk Sentinel, úgyhogy gondolom még esélytelen, hogy cseréljék. -
Dareius
tag
Sziasztok,
a következő a helyzet van egy hitachi 2 terrás vinyóm most formáztam(win 10 nem gyors) le, mert kicsit döcögőssé vált. HD sentinel szerint 100% 100%-os na már a tűnet a következő ha torrentezek pl (egy szem ről is legyen szó akkor is)a vinyó 100%-ban terhelve van. Eléggé zavaró, a satavezérlőm inteles (SATA2) az alaplapon van még rá kötve 2 db SSD (azokkal ilyen tünet nincs.)Kérdés a javítható ez javítható valamilyen úton módon ?
Vagy tipp hogy mi lehet? (nem vírus kösz.)
-
flash-
veterán
üdv
van itt ph-n egy hoember 2 nevű emberke aki hdd-ről mentett adatokat, és sok pozitív visszajelzése volt.
Nem tudom elérni... már nem csinálja?vagy valami ötlet?
-
dimitrov68
csendes tag
Sziasztok!
Leesett az 1tb-s külső (3,5") vinyóm, ráadásul menet közben. Felpörög, de csak kattog és csipog. Rengeteg fontos cucc van rajta!
Tud valaki segíteni?
Köszönöm! -
GJames01
csendes tag
+ próbáltam az én gépemen is telepíteni(2 ssd mellett), de ott se látta.
-
GJames01
csendes tag
Sziasztok!
Haverom régebbi gépével kapcsolatban szeretnék kérni segítséget.
Jelenleg 1tb hdd és 120 gb ssd(rendszer) van, hibátlanul működött tegnapig, újraindítás után DISK BOOT FAILURE feliratig megy a gép. Új rendszert akart rá, elkezdtem, de a win7 install nem látja az ssd -t, csak azt hagytuk benne, biosban látja, az én gépem is látta mikor külön rákötöttem, másolni is lehetett rá. Formáztuk gépemről.
Az érdekesség, h látja a bios, másik gép is, sőt a win7 telepítőben az illesztő tallózásnál is ott van az ssd.
gigabyte ga-m57sli-s4 v2.0
kingstone v300 120gb
Üdv. -
chester91
senior tag
Sziasztok!
Egy noti vinyóval lenne egy kisebb gondom. Volt 1 bad sector és 5 gyenge. A HDD regenerator az 5 gyenge sectort helyre rakta, viszont a hibásat már nem jelzi annak (reallocated-nek jelzi). Lehet-e ezzel bármit kezdeni még? HDS-ben 98% a kondi (az 5 gyengével 95% volt). Van-e olyan program, ami képes a hibás sectort helyrerántani?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
-
endilv426
csendes tag
Sziasztok!
2 db HDD van a gépemben, egy 250 és egy 500 GB-os WD. Az 500 GB-osról a 250-esre másoltam át 70 GB adatot és eltartott vagy 20 percig. Mi lehet a baj, miért ilyen lassú?
A gép egyébként egy Asus Z97-P alaplap, i5 4460-as CPU és 8 GB Kingston 1600 MHz Ram
-
aikido
csendes tag
Sziasztok !
Van egy kis problémám.A vinyom Western Digital 1TB WD10EZEX Caviar Blue 7200rpm 64MB Sata3 3,5" HDD.A sata csatlakozó részével nem kattan rá a sata kábel simán le lehet huzni a vinyorol.Probáltam káblt is cseréltem de ugyanez történt.Mi lehet a megoldás?Mert előfordul ha elmozdul a sata kábel akkor nem tud elindulni a rendszer.Ez elég kellemetlen.Elöre is köszönöm válaszotokat. -
Pehi
senior tag
B.U.ÉK.Bocs még valami! A sata 2 vinyó ,egy Seagate 2,5 500Gb 8Mb , a másik egy WD Blue 3,5 1TB 64Mb! Köszi!
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Igazából nincs is nagy problémám,csak annyi lenne a kérdésem,hogy nekem tűnik lassabbnak a gépem egy 2,5 -es vinyóval,( sata 2-es),mint egy WD Blue sata 3-al? Köszi!
-
PapG.
tag
Hali! Kis help kellene, vagy ötlet, hogy a windows újból lássa a hdd-met..
Valószínűleg az utolsókat rúgja, ma vettem meg az ujjat amire átmásolnék mindent (ha tudnék..) de jelenleg a régivel nem bootol be a win. Kifagy a win 7es bootlogo közben. Aztán reset marad csak, de semmi változás. Pár hete a sentinel 9%-osnak jelezte, pár bad sector mellett. De akkor még ment, csak néha pont így nem bootolt be, vagy fél órát szöszmötölt a win mire felismerte, úgy hogy kiszereltem míg beszereztem az ujjat. Ha menet közben csatlakoztatom rá a sata kábelt, akkor buborék üziben látni hogy a win felismerte és minden ok, sajátgépben nem jelenik meg, eszközkezelőben frankón látszik, lemezkezelőben is látszik, de se betüjel, se particio se fájlrendszer, és itt ebben a dicső pillanatban bármit is csinálok szétfagy a lemezkezelő. Végérvényesen. Egyébként egy 2TB wd green, csak multimédia van rajta, de a válogatott kedvenceim úgy hogy még harcolni akarok nagyon... -
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Van egy WD Green 2 terás vinyóm. Elvileg 100/100-as a kondija. Azt csinálja hogy elindul szépen...a gép látja is a vinyót...majd kb 4-5-10 perc múlva eltűnik a rendszerből...Teszem azt elkezdenék róla másolni egy másik vinyóra, akkor elindul a másolás, megy pár százalékot és megszakad, a vinyó eltűnik....mintha kivenném a gépből menet közben. Nem kerreg, nem kattog, nem zörög-csattog. Mi lehet a baja?
-
swado
tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam megfelelő topikot, ezért ide írok, hátha belefér.
Egy WD Blue 1 TB-s winyót szeretnék estére szoftveresen kikapcsolni, úgy, hogy ne pörögjön fel óránként. Ha esténként az eszközkezelőben letiltom és reggel vissza, működhet a dolog? Nem lesz tőle valami baja?
-
Snooker
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam ma egy WD Blue 1 TB-s, SATA3-as winchestert. Az alaplapom Sata2-es, de azt mondták működni fog vele a gép, csak nincs olyan nagy sebessége.
Beraktam a gépbe a HDD-t, telepíteném a windowst, és amikor választani kéne partíciót, akkor nem talál semmit, csak valami 31mb-s nem tudom mit. Mi baja lehet a HDD-nek vagy én rontok el valamit?
Egyébként az alaplap Gigabyte Ga p35 ds3
-
Lokii
aktív tag
válasz
totoya76 #4731 üzenetére
Üdv,nem vagyok szakértő meg semmi ilyesmi,hanem csak leírom a saját tapasztalatomat: Nekem egyszer egy 500 GB Sata 2-es natúr WD egyik napról a másikra meghalt,100%-os cuccokkal,szóval ez eléggé kiszámítathatlan (jólvan mondjuk 7 évig volt szolgálatban és még hibás szektor sem volt,szóval valami érintkezési/elektronikai hiba lehetett vele),lehet hogy ez a forgatókönyv lesz.
-
asciitable
csendes tag
sziasztok. Lenne egy olyan bajom hogy most vettem egy WD blue 1 tb-s vinyót, első alkalommal felismerte a gep de azóta nem. Bios látja, eszközkezelő, lemezkezelő viszont nem.
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok! Van egy Samsung HD103SJ 1TB-os rendszer HDD-m ami úgy néz ki meghalt. Nem ismeri fel semmi, sem a BIOS sem egy külső rack, mintha nem is volna HDD. Viszont szépen felpörög. Tegnap még 100%-os volt a HDD sentinel programmal. Létezik valamilyen megoldás amellyel valahogy még le lehet menteni róla az adatokat?
-
Lokii
aktív tag
Szevasztok!
Nekem az lenne a problémám hogy irónikus módon az Új WD Black 1 TB WD1003FZEX winchesteremről nem akar bootlni a windows "Bootmgr" hibát jelezve. Na most az a furcsa ebben,hogy a boot sorrend semmit se változott instalállás után, a lítium elem is új,és a boot sorrendet is cserélgettem de nem jutott el a bootolásig(ekkor a Maxtor és a Samsung winchester is bennt volt,11 évesek de azért kondíció 95% és teljesítmény 100%,mondjuk számítok rá hogy tönkre mennek de nem akarom az ördögöt a falra festeni)... Be tettem elsőnek a Maxtort (1.) és Samsung-ot (2.),és érdekes módon fel tudtam őket bootolni. Most ezekről írok,fel tettem a HD Sentinelt,és a Maxtorra és a Samsungra nem ír semmi gondot,és a 12 napja tulajdonomban álló WD Blacken sincen hiba a program szerint (kábelek meg ilyesmik elvileg jól bennt vannak).
Na most a tápegység egyszer tönkre ment 2010-ben a gépben (valami Mercury és társai kategória volt,lehet hogy ártott a BIOS-nak),most egy hasonló Everpower 400 W-os táp van,és eddig valami csoda folytán nem ment tönkre,csak bizonyos cselekmények hatására (pl nem normálisan kapcsol/indúl újra a gép),akkor elkezd ki/be kapcsolni,és ez hosszú távon szerintem nem túl jó(lehet hogy Alaplapi probléma,P5K,kondenzátorokat amikor néztem pár nappal ezelött akkor nem voltak púposak).
Na most van egy régi FSP Gold 350 W-os Tápom,más pin számmal mivel régebbi alaplappal volt használva,így max veszek hozzá egy cserélőt.
A lényeg: Szerintetek mitől lehet a probléma ha ezt a hibaüzenetet írja ki,mikor semmi se változott hardveresen az installáció óta,csak hirtelen valamilyen okból kifolyólag bizonyára meg jelent ez a hibaüzenet(és tegyük hozzá hogy a család másik tagja ugyanezen nap normálisan be tudta bootolni,és csak nálam volt probléma,pedig hardveresen nem láttam semmilyen változást)? -
Getaka
csendes tag
Sziasztok!
vettem egy WD blue 1tb 7200rpm 64mb sata3-as vinyot beszereltem minden inditáskor felpörög biosba nézem látja mondom franki bejön az asztal, belépek a sajátgépbe és nem látja csak az ssd-t meg a másik régi wd blue-t. hd sentinel is látja illetve az eszközkezelő is, és a számitogép kezelés is. -
Gyb001
senior tag
Üdv.
Van egy lekódolt hdd-m. Ennek a feloldásában kérnék segítséget.
Egy lenovo g580 as laptopról van szó, unlockolt biosal használom 2 éve, eddig semmi gond nem volt.
1tb Sata 3 2,5" Samsung hddvel.Az oprendszer betöltése előtt kér egy jelszót, de én Nem állítottam be semmit.
Ha kiveszem akkor bootlol gond nélkül másik lemezről. Biosba is be tudok lépni.
Egy másik PC vel is próbáltam. Ott enged a másik lemezről bootolni, de formázni nem tudom a lemezt.
Ötlet? -
Boxi88
őstag
válasz
Jakszi777 #4720 üzenetére
Az eszközkezelőbe próbálj neki betűjelet adni.
Cancer kollégának is ez lesz a megoldás.
Sterilzona: valószínűleg a tétlenség miatt kiparkolja az olvasófejet a vinyó és azért akad meg mert idő kell neki mire újra működésbelendül. Lehet hogy a parkolás idején kellene állítanod.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok!
Van egy 1000 gigás Wd red adat vinyóm.
Mostanában elég sűrűn előfordul, hogy ha pl, commanderbe lépegetek, és a vinyón akarok valamit keresni, akkor előtte, ki írja, hogy kapcsolódás .... és várni kell jó pár másodpercet. Mi lehet a baj ? Kábelek nem lazák, ezt már néztem.
Köszönöm szépen! -
Cancer
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan problémával állok szemben, hogy a napokban vettem egy Seagate 2TB-os merevlemezt. A BIOS felismeri, a Win7 (64 bit) eszközkezelő felismeri mégsem tudom használni, mert a "Saját gépben" nem látom, így sem formatálni, sem patrícionálni nem tudom.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
Jakszi777
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy ssd-t. Egy samsung 650 basic. Fel is tettem rá a rendszert. De a hdd-t nem jelzi a meghajtók között. Csak C meghajtó van az is az SSDnek. Az eszközkezelőben megnéztem és ott jelezte. -
MaLacccKa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy SATA III-as HDD-vel kapcsolatban.
Adott egy nevezett 500 Gb WD Green HDD.
Egy gépbe egyedüliként betettem, a BIOS látta a HDD típusát, de a kapacitását már nem!
Ha Win telepítő lemezről bootoltam és előtte volt rajta partíció, akkor a Win nem látta. Ha leszedtem a partíciót (Hiren's Boot CD), akkor a Win felismerte és tudtam is telepíteni rá Win7-et. Azonban az újraindítás után már megint nem látta a gép a HDD-t.
Megpróbáltam USB-n is csatlakoztatni egy géphez, ott a Win lemezkezelője látta az eszközt, de abnormális méretet írt hozzá és inicializálni akarta, ami CRC hibával azonnal megállt.
Kipróbáltuk több géppel és többféle oprendszerrel is, mindenhol ilyen hibákat produkált.
Egyetlen egy gép volt, ami szó nélkül felismerte és használni is tudta, ez pedig annak a gépe volt, akitől a HDD-t vettem. Nála semmi probléma nem volt az eszközzel. Ezen kívül viszont sehol nem használható!!Van valakinek valamilyen ötlete mi lehet ez? Végül is ez egy HDD, nem RAM, hogy ilyen hisztit okozzon.
-
attila1980
csendes tag
Sziasztok!
Őrület ami megy a géppel.
MSI CX6000X
Ezt a vinyót vettem bele a gépbe,de őrület amiket művel, sokszori telepítés után csak úgy kikapcsol, elmegy a kép, magától elmegy a wifi, minden efféle. Borzalom.
Mi a kutya füléért lehet ez??
Vadi új a vinyó, a gép eddig a régi vinyójával,ami 80 gigás volt, semmi effélét nem csinált.
tudtok segíteni? már amit bírtam, midnent kipróbáltam
Köszönöm -
zeorsdfd
senior tag
Sziasztok!
SATA merevlemez csatlakozó javítást tud itt valaki? A műanyag borítás letört az adat-tűk körül. Működik, csak könnyen leesik a sata-kábel...
szerk: hm, egyszerű megoldás meg is lett:-)
-
Unlimited
aktív tag
válasz
Unlimited #4715 üzenetére
Egy kis kiegészítés hozzá. Win10 fut a gépen. Van a gépben egy ssd, meg egy 500as vinyó. Gond nélkül megy, működik minden. Megpróbáltam már azt is, hogy lehúztam az 500-as vinyót, annak a helyére dugtam, ott is ugyan az a helyzet. Tanácstalan lettem!
Valami ötlet valakinek? -
Unlimited
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Samsung 160-as vinyóm, amit ha feldugok a gépre, akkor a bios látja, hogy ott van valamelyik slot-on, viszont a windows semmit nem lát belőle. Se a lemezkezelő, semmi. Nem bírom működésre bírni. Pörög a lemez benne, de ennyi.
Valami ötlet valakinek? Halott a vinyó, vagy van remény, hogy működésre lehet bírni? -
Agger
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy új gépet, és egy WD10EZEX 1TB vinyót raktam bele.
Problémám, hogy a bios látja, de a windows telepítők nem látják (Win7, Win 8.1).
Leszedtem illesztőprogramokat is, de úgy se sikerült a telepítők számára láthatóvá tenni.
Mi lehet a hiba? Hibás lehet a vinyó, esetleg bios-ban kéne vmit átállítanom, vagy rossz lenne a kábel?
Alaplapon legfrissebb bios fut, most töltök le egy ubuntut, és megnézem, hogy az látja-e. -
kisgrozer
újonc
Üdv. A napokban vettem egy WD WD10EZEX 1TB merevlemezt. beüzemeltem ahogy kell, viszont azóta a rendszerindítás több mint 2 percet vesz igénybe. Mi lehet a gond? válaszaitokat előre is köszönöm
-
vulnrea
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 120 GB-os SSD a gépben ami remekül teszi a dolgát, ehhez vásároltam egy 1 TB-os tárolási célra egy merevlemezt, illetve megtartottam a már igen régóta üzemelő 500 GB-os tárolót is.
A gondom csak azzal van, hogy az újabb merevlemez időnként, azaz mostanában nem lehet rá játékokat telepíteni, de még letölteni sem és másolni se lehet rá nagyon annyira leterheli a gépet, a másik két tárolóval nincs semmi gondom csak ezzel az egyel, a programok szerint minden rendben van és jól működik.. tudna nekem valaki segíteni?
-
attila1980
csendes tag
Sziasztok!
Minimum életmentő lenne a segítségetek.
Nálam van egy Asus laptop X55U, ebben van egy Hitachi 500 Gigás vinyó
telepítésre készültem vele (nem az enyém) és a renszer számára fenntartott 200 megás és itt ez esetben egy 2 gigás kis elkülönítmény is volt, ezeket én törölni szoktam, sosem volt semmi baj.
Most is ezt tettem, csak C és D partíciókat hagytam, viszont a C-re innentől kezdve nem engedi tenni a Windows, mondván, hogy GPT partíciósémát használ.
Nem tudom mit jelent, ilyen bajom még nem volt.
Kivettem a vinyót, asztali gépben, másik laptopban is próbáltam.
Bios látja, eszközkezelő látja, de egyik adatmentő progi sem látja és a windows sem. Most már a telepítőnél is a D meghajtó 465 giga a teljes méret és azt mutatja,hogy 465 a szabad rész, pedig direkt nem formáztam és a C is eltűnt azóta.
100 giga anyag van rajta, de egyszerűen nem tudom láthatóvá tenni, KEZELÉS-ben sem enged semmit, ott inicializásált ír ki, vagymit.
Mit tudok tenni? Nagyon fontosak lennének az adatok, mivel nem az enyém, borzalom ez az egész.
Nagyon szépen köszönöm előre is -
leslien
nagyúr
sziasztok ,segítség kéne ..Samsung 1TB os külső Hdd fogta magát és leállt .. mi tudok tenni?
-
mekker
őstag
Üdv!
A merevlemezem a gép alján van gumibakokon, a tetején pedig egy puhaborítós könyv van.
Emiatt nem túl jó a szellőzése, bár alul-oldalt azért le tud adni hőt.
Okozhat hosszú távon ez károsodást? .
A SMARTról kép
Viszonylag új merevlemez -
Laffesz
csendes tag
válasz
Saltwater #4705 üzenetére
Hát nem tudom, a tápom típusa: Chieftec CTG-450-80P 450W PFC 12 cm .
Lehet, hogy csak 450W, de alapvetően nem sok minden van a gépben, igazából semmi. Integrált a videókártya, a hangkártya, dvd-írót/olvasót nem használok. Ehhez elégnek kellene lennie a tápnak.Esetleg valamilyen progival tudnám monitorozni a tápomat, vagy a gépet, hogy kap-e elég kakaót?
-
Laffesz
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a winchesteremmel, és ebben kérnék segítséget.
A probléma következő:
A HDD típusa wd caviar green(1 TB). Eddig tökéletesen működött, nem volt vele soha semmi probléma. A napokban vásároltam egy 200GB-os Kingston SSD-t. Beraktam a gépbe. Az SSD-t a legelső sata portba dugtam, a HDD-t pedig egy távolabbiba. A BIOS-ban be van állítva, hogy az SSD-ről bootoljon, a sata beállításoknál be van álltva az AHCI opció. Rendszer csak az új SSD-n van, a HDD-t teljesen megformáztam.Első indításnál minden tökéletes volt, pár indítással később észleltem a problémát, bootoláskor a HDD-ből motorzúgás hallottam, megfogtam és nagyon meleg volt, valamint a motor olyan erőseket próbált lökni, hogy rendesen rázkódott ugrált a kezemben. Ez a jelenség a bootolást megelőzően jelentkezik, próbálná olvasni a HDD-t, az is küzd, majd meglehetősen lassan bejutva a boot menüben nem is látja a HDD-t a megfelelő sata porton.
Körülbelül 10-ből 6 indításnál történik ez. A maradék 4 indításnál minden tökéletes. Minden szépen, gyorsan elindul. Ilyenkor ha megnézem a meghajtókat a HD Sentinel programmal, akkor tökéletesnek írja a HDD-t is.
Olyan is történhet, hogy elindul minden szuperül, majd később kezd el kínlódni a hdd, majd leáll, és utána nem is találja a rendszer, holott indításkor még látta.Próbálkoztam kábelcserével, átdugtam más sata portokba, próbáltam jumperelni a hdd-t semmi nem segített. Olvastam erről a parkolós mizériáról a wd-s green szériánál és kikapcsoltam a parkolópályára állítást, és ez se oldotta meg a problémát. Gondolkodtam azon is, hogy lehet csak az ssd mellett nem jó, és volt, hogy kiszedtem az ssd-t majd csak a hdd-vel indítottam a gépet, és olyankor is előjött ez a jelenség, tehát egyértelműen nem merném kijelenteni, hogy az ssd megvétele idézte ezt elő.
Valaki esetleg tapasztalt hasonlót, vagy van valami ötlete? Igazából nem gond, ha új HDD-t kell venni, de szeretnék rájönni a probléma okára, na meg feleslegesen ha esetleg valami beállítás hibádzik, akkor nem vennék új eszközt. Köszi előre is a segítséget.
-
kltz
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung HD103UJ merevlemezem és azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom a gépét elkezd felpörögni majd leáll (mintha egy kicsit furán kattogna is) és ezt a ciklust egy ideig csinálja(mindig változó, hogy hányszor csinálja) majd elindul a gép és onnantól kezdve nincs semmi probléma. A Hard Disk Sentinel szerint 100/100 és a S.M.A.R.T -nál sincs hiba.
Valaki találkozott már hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Automata kávégépek
- EA Sports WRC '23
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest