Új hozzászólás Aktív témák
-
kilincs89
tag
válasz
davidsz #4149 üzenetére
Huh azt jelenleg nem tudom megnézni, nincs hozzá kéznél műszer. A tápomra azért nem gyanakodok, mert az előző hdd ütéstől ment tönkre, ráadásul ez egy jó tápnak minősül(Gigabyte Superb 460).A hdd egy 5-6 éves Samsung, kondícióra 98%-ot ír a Sentinel. Ráadásul a kattogás után nem fagyott le a gép meg semmi, egyszerűen abbahagyta és megy tovább....
-
kilincs89
tag
Sziasztok ismét.
Nem tudom hogy mit csinálhattam az életemben, hogy most a jóég winyóbajokkal ostoroz... ugye meghalt az 500as WD-m. Szereztem helyette egy 400as Samsungot, beraktam particionáltam, stb, stb, egyszóval elkezdtem belakni a nulláról. Most az előbb, egyszer csak el kezdtem hallani egy kattogó hangot a gép felől, először azthittem hogy másnak van ilyen hangja, de mint kiderült a winchester kattog... kattant kb. 5x és elhallgatott. Rá 5percre megint ugyan ez... Mi lehet ez? Jelezheti ez a winyó végét?
-
deenee20
csendes tag
Elromlott egy WD5000AAKS-00V1A0 típúsű HDD vezérlő elektronika és kellene egy újj de sehol nem találok........
Aki tud ilyet beszerezni feltétlenül írjon nekem privit ! ! ! ! !
-
mikemyers133
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám.Pár nappal ezelött, filmnézés közben váratlanul leállt a vinyom(320Gb Seagate BC) egy kerregő hang kiséretében.
Próbáltam újrainditani, de csak win7 logoig sikerült,Kattog párat majd lefagy.
Tegnap már csak csökkentett módban sikerült.
Jó lenne valami megoldás, legalább kimentés erejéig feléleszteni.
Ha szerzek másik SATA2 vinyot, akkor át tudom úgy menteni a file-okat hogy később fel tudjak rakni egy teljesen szüz WIN7-t másik particióra?Köszi a segitséget,
-
brd
nagyúr
válasz
kilincs89 #4140 üzenetére
Kevésbé barnamacis esetben csak letapadt/beakadt valahova a fej, kupacnyi esetén viszont a motor/csapágy fáradt el. Előbbi esetben egy kis kézi rázogatással (a HDD síkjában, és kikapcsolt állapotban) talán el tud majd indulni, de az biztos, hogy ebből normális HDD már nem lesz, legfeljebb a mentést teszi ez lehetővé, viszont sokat ronthat az állapotán. Tehát ha nagyon fontos adataid vannak rajta, akkor vidd el olyan adatmentőhöz, aki fizikai mentést készít, és arról ment.
-
deenee20
csendes tag
Kérem ha valaki du segíteni írjon privit
elromlott egy WD5000AAKS-00V1A0 típúsű HDD vezérlő elektronika és kellene egy újj de sehol nem találok........
Aki tud ilyet beszerezni feltétlenül írjon nekem privit mert közel 70GB Tanulmányom van rajta és kb 300-340 GB fontos anyagom van még rajta
Kérem aki tud infót hogyan lehet ilyen vezérlő elektronikát beszerezni az írjon privit
-
kilincs89
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám: a mai napon haverom lelökte véletlenül az egyik hangfalam, ami szerencsétlen módon pont a gépemre esett. a gép kifagyott egy pillanatra, utána ment tovább még fél percig, és utána teljesen megállt... azóta hallom hogy próbálja magát felpörgetni a winyó, de nem tudja, ergó még a bios sem érzékeli... tudom hogy kritikus a helyzet, íves javításon kívül van még arra esély hogy ez valaha is valamennyire működjön?
-
Dimitryj
aktív tag
Nekem egy olyan problémám lenne hogy sikeresen rövidre zártam az egyik vinyómon az elektronika egy részét (a táp környékén), lett is egy kis füst. Az lenne a kérdésem van-e valakinek Samsung HD200HJ tip. winyója és tudna e nekem készíteni egy elég jó minőségű képet a tápcsati környékéről, hogy lássam mi füstölt el rajta pontosan.
-
JimBim1970
csendes tag
Sziasztok! Sürgős seggítségre lenne szükségem. Van 1 sata-ide converterrel csatlakoztatott vinyóm, amin vanmár telepítve xp. op. rendszer. Ezt szeretném most formázni és win7-tel telepíteni, de viszont a win7. telepítőben ott ahol formázni és patricionálni lehet nem látszik a vinyó. A bioszban viszont meg megvan a merevlemez. Mik lehetnek a lehetséges okok ami miatt nem látni a merevemezt a win7 telepítőjében? Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!
-
Kcsabi
tag
válasz
oroszbence #4133 üzenetére
Ezt nekem is kiírja, csak az IDE merevlemezeket érzékeli, neked meg SATA van.
-
oroszbence
tag
Heló
A gépemen win7 van, alaplapon egy p67-es chip set, sata2 winchester, amikor elinditom ezt irja ki -> No hard drive detected, majd elindul, hogy tudom megszüntetni ezt a hibát? -
oroszbence
tag
Heló
A gépemen win7 van, alaplapon egy p67-es chip set, sata2 winchester, amikor elinditom ezt irja ki -> No hard drive detected, majd elindul, hogy tudom megszüntetni ezt a hibát? -
Zsotyek
tag
Üdv mindenkinek. A minap a gépemet takarítottam és egy cseppet ügyetlen voltam.
A épemben van 2db WD 500 Gb vinyó read-be kötve. Sajnos a takarítás folyamán az egyik tápcsatlakozóját sikerült eltörnöm. Mivel magának az vinyónak, illetve az elektronikának nincs baja, így kérném a segítségeteket abban, ha valakinek lenne egy sata 2-es WD vinyója ami rossz akkor azt akár meg is venném csak a csatlakozók miatt. Van egy szakember ismerősöm aki megcsinálja csak sajna nincs jelenleg WD csatlakozója. Nekem elég a rossz elektronika is.
Akár emailre is írhattok: frido1969@gmail.com -
gyurielf2
csendes tag
Sziasztok!! Nos újra probléma jött elő :S
Alaplapom AsRock x58 Extreme, és mikor indítanám cask folyamatosan világít a hdd led de semmi és alul a debugnál ezt írja
(75 ös kód)Initialize Int-13 and prepare for IPL detection
Nem tudok rájönni mi lehet a baj... 1 hónapos a hdd-m.
-
marksoldier
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat ha nem jó helyre írom a kérdésem.
Van 2 db Samsung vinyóm egy HD160HJ 160 Gb és egy HD103SI 1Tb. Elméletileg mind a kettő SATA II-es csatlakozós ami 3,0 Gb/s. Az alaplapon Asus P5PE-VM 2 db SATA csatlakozó van ami 1,5 Gb/s. A HD160HJ-n van jumper, hogy kezelje az alaplap, ezen van az oprendszer. A HD103SI szeretném mellé bekötni ilyenkor ezt is jumperelni kell? Ugyan oda kerüljön a jumper mint a HD160HJ-n? Biosban kell-e valamit állítanom?Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
-
nebulo5
senior tag
Hello HDD mesterek!
Teljesen el orientálódtam a számítástechnikai cuccok fejlődésének figyelésétől... Viszont, most alkalmi vétel áron tudnék hozzájutni egy WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN WD20EARX 3,5" 2 TB kapacitású belső merevlemezhez! A HDD sata 3 csatlakoztatású!
Véleményetek, tapasztalataitok alapján, ez a vinyó üzemelne egy sata 2 csatlakozós alaplappal?
Csakis adattárolásra használnám, esetleges adatsebesség csökkenése semmi problémát nem okozna.
Erről lenne szó! -
Z-77
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez szerintetek mitől van?
Winyó: Samsung 103SJ F3 1TB. Win7 saját driverével jóval gyorsabb, mint az alaplap gyártójának oldaláról letöltött legfrissebb driverrel. Ez normális dolog? Meg mi erre a magyarázat? Asrock-ékál ennyit tudnak?
Miután visszaállítottam a Win7 által felpakolt drivert, megint a gyorsabb értékeket mértem.
-
tactic
csendes tag
Üdv.
Érdeklődnék hogy lehet-e a vinyó hibája ha zenehallgatás, filmnézés közben ide-oda ugrál a hang/kép. Pl. ha a zenéimet listára teszem, folyton visszaugrik az előző számra, filmeknél random gondol egyet és az elejétől kezdi játszani az adatok helyétől függetlenül(C: vagy D
. A probléma egyre gyakoribb. Mind2 hdd elég öreg. Elfáradtak? Vagy esetleg a hibát máshol keressem?
-
gyurielf2
csendes tag
Üdv! KB másfél napja jelentkezett a tünet, mégpedig a HDD ledem, folyamatosan világított! Mindent átnéztem az erőforrás figyelőben de semmi nem ette a hdd-t. Ekkor fogtam magam és újraindítottam. Na ekkor jött a meglepi! A bios képernyője el se tünt már ott megált és a led világít folymatosan..... reset után műr tovább lépett egy fokkal... bios utáni töltést jelző bal felső sarokban lévő villogó kurzornál akadta ismét ... eljátszotta párszor aztán elindult.
Különös, most elindut nemvolt vele baj de menet közbe is rájön. PL most is világít de teszi a dolgát.
Tanácstalan vagyok!
WDC WD5000AAKS-22V1A0
WD 500 7200 rpm 16 mb cache
A durva az! Hogy nincs egy hónapja hogy megvásároltam! Tehát még új...
-
imike79
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy van egy gép,Gigabyte GA-M59SL-s5 alaplap, AMD 64x2 3800+ proci,1 db ATA + 1 db SATA merevlemezzel.A gépre mindenképpen Xp-t akar a gazdája.Ezzel a 2 vinyóval minden rendben,megy a gép.Viszont bele szerettünk volna rakni még egy 1500 Gb-os SATA vinyót,az nem működik.Telepítésnél nem is írja,hogy benne van.A telepítés után
a BIOS látja,de csak 500Gb-nak.Az XP látja,hogy csatlakoztatva van, de csak az eszköz leválasztásnál, se a saját gép, se a TC nem látja.
Mit rontottunk el?Vagy ne is próbálkozzunk tovább?A segítséget köszi szépen előre is! -
llaszlo
veterán
Tegnap vettem egy WD3200BEVT vinyót. Ma kezdtem el használni és többször fura hangot ad ki. Ilyen éles nem túl hangos sípoló hang jön belőle.
Próbáltam OSX-el, Linux-szal és Winnel is, mindnél produkálta ezt. Így tuti, hogy a HW csinálja.
Ez mennyire normális? Vissza vigyem inkább?Van egy WD2500BEVT-as vinyóm is (igaz már két és fél éves) az soha nem ad ki ilyen hangot.
-
Atti0925
tag
Korábban nem volt ilyen,mivel új a vinyó!Nincs HDD-led,mert nagyon bevilágítja a szobát.A Hard Disk Sentinel semmi hibát nem mutat,jó a hőfok.
Valszeg amikor dolgozik,akkor morog,nem zavar,csak megijesztett,h vmi hiba van vele,meg kell szoknom a hangját!
Mindenesetre lementem a fontos cuccaimat,ha esetleg mégis hibás lenne,és bekrepál.
Köszi a segítséget! -
brd
nagyúr
válasz
Atti0925 #4117 üzenetére
Ha nem világít a HDD-led, és akkor kerreg, az a már említett hőkalibráció lehet (de ez csak ritkán van), vagy rezonál valamivel a HDD, és azt hallod. Ha nem világít a led, és akkor hallasz gyakran kerregést, az vagy valami nagyon durva mechanikai hiba a HDD-ben (de ez valószínűleg egyéb gondot is okozna, vagy rezonál valamivel a házban. Ha pedig világít a led, és akkor kerreg, akkor valószínűleg csak a normális működési zaját (fejmozgatás) hallod - vagy korábban nem volt ilyen?
-
-
Atti0925
tag
Normális,hogy az új Hitachi Deskstar 7K1000.C vinyóm(rendszernek is használva) szinte folyamatosan morog,kerreg?
-
brd
nagyúr
A Win7 defragja? Teljesen más a célja. Egyébként éppenséggel lehetséges, hogy a használata miatt lecserélődnek a bizonytalankodó sectorok, de éppúgy az is előfordulhat, hogy egy addig hibátlan sectorban lévő adat átkerül egy bizonytalankodóba, majd onnan már nem tudja kiolvasni a HDD...
-
brd
nagyúr
Esetleg HDDRegenerator, addig újra futtatva, ameddig talál új hibás blokkot. Ettől a SMART-ból a hibás sectorok ugyan nem tűnnek el, de a még bizonytalanok lecserélésre kerülnek, és ha egyébként nem növekszik a hibás sectorok száma, akkor használható marad a HDD, de fontos adatot azért nem javasolt tárolni rajta.
-
ScrapUnit
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a "szakemberektől" egy 2,5"-os Toshiba MK7559GSXP típusú HDD-vel kapcsolatban. A gondom az, hogy nem tudok rá win7-et telepíteni, mert hiányolja a meghajtó drivert. Egy HP Pavilion DV5-be szeretném berakni a winyót. BIOS-ban semmilyen HDD beállítás nincs és a Toshiba weboldalán sem találtam drivert. Valakinek ötlete? Köszi előre is a segítséget!
-
Attila2003
tag
Megoldódott, átdugtam a Sata 5-6 portokra, és nem az 1, 2 re, azóta megy.
-
Attila2003
tag
Van egy kis problémám. Vettem egy Asrock Sata 3 card-ot, egy Striker II formulába, és ha az SSDt ráteszem az asrock-ra, a HDD meg a DVD az alaplap sata 2 portjain vannak bekötve, a gép csak restart után indul be. Ha átkötöm a vezérlőre vagy lehúzom az alaplapi sata portrol, akkor működik, ha mindet az alaplpra csatlakoztatom akkor is. Mit kellene beállitsak hogy az SSD csak a vezérlőről menjen, és a HDD meg a DVD az alaplapi sata portokról? Kösz a segitséget előre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest