Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Nos, én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy mindennapos használatra(játék, net, irodai munka, néha photoshop) egy P2470H monitort használok és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Nemrég sikerült kipróbálnom egy Dell U2410-et, ami ugye IPS panellal szerelt, és mindenhol agyon dicsérik. A két monitort egymás mellett teszteltem.
Samunak jobb a válaszideje ez kétségtelen, illetve kalibrálás után jók a színei is. A betekintési szögeket én igazából lesz@rom, mert ki az az idióta aki 160 fokos szögből nézi oldalról a monitort. Ebben természetesen jobb az ips panel, de azért ha oldalról nézem, akkor azt sem lehet látni rendesen, úgyhogy erről ennyit. Fekete-fehér színek "minőségére", kontrasztra szerintem egész hasonló a két monitor.
Egy valamiben láttam jobbnak az IPS monitort(nem is kicsit). Valahogy az ips panelos monitoron sokkal részletgazdagabbak a képek, élénkebbek és élethűebbek a színek(még akkor is, ha mindkét monitor be van kalibrálva, és színhelyes képet ad). Ez természetesen a szokásos hülye szövegnek tűnek, és én sem hittem el, addig amíg nem láttam. Tényleg nagyon durva, és pl egy grafikai vagy CAD alkalmazásnál ez igen is sokat számít.
Természetesen a Dell majd' 2x annyiba kerül(~130k). Szerintem nyugodtan vedd meg a monitort(P2470H), nem fogsz benne csalódni. Nagyon jó ebben az árkategóriában. Korábban egy 226BW TN-panelos monitorom volt, és ahhoz képest láttam képminőségbeli javulást.
Annyiból is jó ez a monitor, hogy kicsi a válaszideje, és kicsi az imputlagja is, szóval játékra nincs jobb.

Röviden ennyi.

-
Źşë'
addikt
köszi mind2tök válaszait, konkrét IPS-es monitorokat nézegettem, nem túl nagy a választási lehetőség, és ahogy írtátok elég drágák, kinézetre meg tipikus irodai monitoroknak néznek ki, amelyeket a titkárnők szoktak bámulni a nap 8 munkaórájába. Bár ez nem kifejezett hátrány ugye, mert nem ez a döntő elsősorban
sztem ez a 2470H marad, méret/válaszidő/kontrasztarány szintjén kiváló számomra, csak egyetlen dolog ami picit idegesít, h mindezek ellenére lehet h lesz input lagom, játékokban :s bár elvileg a 3 napos garival élve talán kicserélik akkor egy másik darabra
(egyszer járt így egy ismerősöm) -
El Kebir
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ha azon az 1-2" méretkülönbségen múlik a lelki béke, akkor vegyen olyat.
Én inkább a jobb panelost venném, mint a kicsivel nagyobbat, ha ugyanannyi pénzbe kerül, mert 1-2 coll az nudli, nem számottevő méretkülönbség. (pláne ha a 22"-os még 16:10-es képarányú) -
El Kebir
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
● olcsó
viszont a felsorolt 60-70 ezer Ft-os tn paneles monitorok nem olcsóak, akkor meg már érdemes a hasonló áru "ma talán a legjobb paneltípus"-t venni.
(ami úgyanúgy jó játékra)De nekem mindegy, vegyen drága tn paneles monitort, ha mindenképpen arra van igénye.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
El Kebir
üzenetére
Szerintem a cikkben egyértelműen le van írva, hogy :
TN panel röviden:
● kitűnő válaszidő
● jó kontraszt, jó fekete
● gyenge betekintési szögek
● közepes színhelyesség
● 18 bites színképzés
● olcsó
● játékra, irodai használatra kiváló
● filmnézésre jó
● profi munkára gyengeés neki pedig játékra kell, vagy rosszul tudom?

-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Az biztos, amíg nem lát egy jobb monitort addig tutira nem fog csalódni benne!

-
Źşë'
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
amúgy ezek az IPS paneles monitorok miért jobbak? szebb képet kölcsönöznek, esetleg fogyasztásügyileg takarékosabbak? bocsi a sok kérdésért de még nem nagyon volt időm utána nézni, csak ha valaki tudná dióhéjban vázolni miért jobbak, ill. miért drágábbak azt megköszönném.
-
El Kebir
őstag
Nagyon drága, úgy az egész samsung felhozatala drága, teljesen leálltak az s-pva panelről, amire esetleg érdemes lenne több pénzt kiadni. A tn paneleseket meg drágán adják, talán a P2350 van legkevésbé túlárazva.
Ebben a 70 ezer forint feletti árkategóriában szerintem ips-t érdemes venni. -
Źşë'
addikt
a P2470HD és a P2470H között melyik lényegre törőbb megoldás?
ugye P2470HD - 5ms, 50.000:1 kontraszt, mpeg4
P2470H - 2ms 70.000:1 kontraszt és csak monitorA sima H verzió 2msos válaszideje és a másik 5ms között gondolom lényeges eltérés nincs, de viszont ott van a kontraszt arány ami esetleg jobb képet, szebb feketét tud kölcsönözni? vélemények? az árban kb 8000ezer huf eltérés van H és HD között (mondjuk egy mpeg 4 tuner DVB azért sztem mindig jól jön, főleg ha az ember tvt is néz rajta, szó mi szó nagy előny (csak ugye nem kábeles vételre) - de ezért az árért meg kapunk boltban is, szóval sztem a sima H verzió az kézenfekvőbb..
pici eszmefuttatás, sztetek? kiv vok a véleményetekre képminőség/extrák szinten! + mivel a hegyekben lakok ahol az az átkozott lefedettség 0 így ki sem tudnám használni a DVB-T-t :/ -
SpongyaBob
veterán
Hát méretben nem túl nagy, a 24-esek FullHD-sek oda már VGA is kell. Szerintem játékra pont ideális
A TN panel pedig semmilyen pluszt nem nyújt, vannak tőle sokkal jobban de én megvagyok vele elégedve nekem is olyan van. A betekintési szöge jóval kisebb mint az ITS paneloknak. De olcsóbb is természetesen. -
Źşë'
addikt
24"es monitorokról mi a véleményetek, konkrétan az érdekelne h nem e túl nagy méretben a játékokhoz? Samsung P2470HD érdekelne komolyabban, ez a TN panel milyen plusszokat nyújt?
-
Palesz191
aktív tag
sziasztok.
samsung syncmaster 2043nw monitorom van .. már megvan sztem 1 éve, vagy nem tudom.
Na de most ez a probléma ami van nekem, ez lehet monitor probléma?
Az van hogy már kb hatodszorra csinálja azt a gép, hogy amikro bekapcsolom, akkor a monitor csak "készenlétben" van ... tehát villog a led.. de a gép már bekapcsolt, be is töltött, mert ezt hallom.. de a monitor meg készenlétbe, és vagy 5ször kell ujrainditani a gépet, mire a monitor végre jo lesz :S
mi lehet a baj? :S -
csomi1977
aktív tag
Sziasztok!
Hülye kérdésem van.Befolyásolja e a képminőséget,hogy HDMI v DVI csatlakozász használok? HD4850-es kártyá, van PX2370-es monitorral
-
royalflös
csendes tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ma visszavittem. Azt mondták hogy elküldik a samsunghoz hogy ez cserére okot adó hiba-e? Meg tudnátok nézni hogy a nokia monitor testnél a brightnes and contrastnál a körbe futó szürke sáv alul és felül is egyforma, mert nekem kb 20% eltérés volt a teteje és az alja között. Várom a test eredményeit.Azért lenne érdekes mert ha nálatok jó akkor nem mondhatják majd azt hogy ez a típus ennyit tud és nem szeretnék drágább monitorra ráfizetni.
Üdv, Gábor -
Vidori
aktív tag
Sziasztok,
Ma vettem egy ilyen monitort:
ex1920w
ami egy 19"-os Samsung SyncMaster 959NF monitort váltott le.
DVI single kábelt adtak hozzá, a dual-os kábel jobb?
A fogyasztása nagyon jó játék alatt 15W, böngészésben MagicEco-val 8W.
Mit érdemes állítgatni a menűjében, hogy jó legyen online játék alatt? -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ex2220 LED monitort. DVI kábelt nem adtak hozzá. Egyenlőre a D-sub kábellel nem sikerült elővarázsolnom a full HD felbontást (VGA: radeon x1950 DVI kimenettel).
Milyen kábelt javasoltok?

-
royalflös
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőn vettem egy ex2220 monitort. Azt vettem észre hogy felül sötétebb a kép mint alul és fokozatosan világosodik lefelé vizszintessen. Tapasztal már valaki ilyet. Mit javasoltok
-
Bull Boss
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
áá kizárt.. inkább akkor maradjon az asztalon és lesz ami lesz. Hálistennek nincs semmi működési problémája, csak ez a hang néha megijeszt...
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Bull Boss
üzenetére
Ez érdekes...Ilyet még nem tapasztaltam egy monitornál sem. Mondjuk az enyémnek is van (2233BW) némi zaja, de csak akkor hallható ha nagyon közel teszem a fülemet a hátuljához. Szerintem érdemes lenne megnézetni egy szervizben hátha nem fog gallyra menni. (Computerpont, Chipland?
) -
Bull Boss
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
nincs gar vagy 3éves lehet
-
Bull Boss
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
hangos és ilyesztő.. olyan mintha a műanyag kávára egy nagyot pöckölnék körömmel
-
Bull Boss
őstag
Szuasztok! Samsung 2032BW monitorom van, és néha a jobb felső sarok irányából egy ge ynagyobb pattanó hangot hallok. Mi a fene ez? Tönkre fog menni?
-
Leonardo91
őstag
Már megoldódott a probléma, HDMI kábel + HD4870X2 + windows beállítás és már szól is

-
Leonardo91
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy...
van egy 2693HM típusú monitorom és a gyári audio kábellel összekötöttem a hangkártyával
(Creative X-fi Fataly) de nem szól a monitor
Van valami külön beállítás vagy driver vagy valami

-
SpongyaBob
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Szia!
Nekem is 2233BW van(nagy megelégedésemre) és kíváncsi lennék Te milyen .icc profil találtál. Nekem is van, de szivesen megnéznén az milyen. Köszi

-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Van egy SyncMaster B2230 monitorom most fél éves és csak annyi a probléma, hogy ki égett egy pixel. Ilyenkor nem tudjátok foglalkoznak vele garanciába vagy nem? Mert én csak a vásárlástól számított 3nap pixel garanciáról tudok. -
superecneB
őstag
Találtam egy oldalt ahonnan le tudtam szedni, egy elvileg kalibrált ICC profilt itt le van egyébként írva, hogy XP vagy VISTA(/Win7) alá hogyan tudod berakni. - Ha esetleg valaki hasonlóan járna mint én
Bár kitudja lehet egész jó ICC profilok ezek... Esetleg egy hozzáértő véleményét elolvasnám az ezen az oldalon talált profilokról. -
superecneB
őstag
Üdv!
Valaki megszánna egy 2233BW ICC profillal? Eléggé elcsúsztak a színek hiába állítottam vissza a kiindulási értékre. Az se baj ha nem tökéletes az ICC profilod csak a gyári mert a mostani állapotnál még az is jobb volt. -
fcsabika84
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket kérdeznem. Először is, milyen monitort tanácsoltok, hogy vegyek? 24 vagy 26 colosat. Ha lehet kérnék típusokat is hogy szerintetek melyiket érdemes megnéznem, átgondolnom, 70-75 ezer ft-ig. Samsungot, Lg-t nézegettem jobban.
Válaszotokat előre is köszönöm
-
h.adam.92
őstag
Üdv!
az lenne a kérdésem ezzel a Samsung P2770HD monitorral kapcsolatban, hogy ugy ez 27"-os. 1980x1080-as a natív felbontása és érdekelne, hogy mivel ilyen nagy monitor és a méretéhez képest kicsit a felbontása, nem elmosódott egy kicsit a kép, mondjuk egy 24"-os társához képest?
-
TOTAL LOKI
tag
Sziasztok!
Samsung monitorokat nézegetek, és több jelöltem van.
Van olyan emberke, akinek Samsung BX 2335 típusú monitorra van?
http://www.samsung.com/hu/consumer/printers-monitors-peripherals/monitors/led-monitors/LS23B3UVMN/EN/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=Mik a tapasztalatok?
Köszi a válaszokt!
-
Edge
veterán
Nah... ezzel kellett volna kezdenem
Megnéztem a hátulján a matricát ott 2243nw a típus
2009 szeptemberi a gyártási idő. -
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Valaki ismeri a Samsung BX2335 monitorát? Érdemes megvenni ? Ránézésre nagyon tetszett. -
jaddz
csendes tag
Felhívtam neked a Samsung zöld számát a kérdéssel, nem tudott rá a drót másik végén ülő bácsi válaszolni, kérdezte honnan vettem, milyen garancialevelet kaptam hozzá, merthogy ő is 8000:1 jelölésű kontrasztarányt lát a saját termékeik közt, de azért névtelenül továbbítja a felvetésemet a központjuk felé. A fura amúgy az, hogy ha csak úgy azt írom be, hogy 2243NW, valóban mindenhol 8000:1-hez a kontrasztarány megjelölése, azonban ha azt írom be, hogy 2243NW 50000:1 akkor előkap nekem egy csomó olyan oldalt, ahol így van beírva a kontraszt. Mindenesetre ez a nagy szám mindkét eshetőségnél a dinamikus kontrasztarányt jelöli, a készüléked tipikus/statikus kontrasztaránya 1000:1.
-
Edge
veterán
Sziasztok!
Vettem a minap egy Samu 2243-as monitort ami tökéletesen működik, ezzel nincs is gondom, hanem igazából nem tudom megállapítani a pontos típusát. A dobozon 2243NW van, valóban ilyen paraméterekkel rendelkezik: vagyis csak d-subos. Ez ok, de akkor a monitor kávájára miért csak 2243 van íva és a jobb sarokba meg 50000(nem téves tényleg 50k):1-es felirat? Miközben a neten a 2243nw-ről csak olyan kép van amin rendesen a 2243nw és a 8000:1-es felirat van. Nem értem a dolgot...
-
jaddz
csendes tag
Üdv. A "Nagy monitor hiba / gond / probléma topik"-ba már írtam, de ha ez esetleg a Samsung köcsögsége, hátha tudtok ti is hozzászólni. Szóval copypaste:
Egy jelenséggel fordulnék hozzátok. Van egy Samsung Syncmaster 943nw típusú 19"-os 1440x900 natív felbontáson és 60hz-n működő monitorom. (Ha érdemi információ, egyszer cseréltek benne garanciálisan tápot, valamikor május környékén, a hibajelenség az volt, hogy nem kapcsolt be a monitor, csak villogott a készenléti üzemet jelző led.) A mostani kehéje az, hogy egy többnyire sötétkék színű vonalat húz a nagyjából a képernyő jobb első harmadába, vertikálisan. A vonal nem mindig látszik, fehér-szürke meg ilyen világosabb árnyalatokon például egyáltalán nem, de a Win7 alap háttérképén nagyon szembetűnő. A vga-kábellel vagy a tápkábellel nem lehet probléma, mindkettőt tisztítottam meg cseréltem is, jelenség ugyanúgy fennáll. Az érdekességeknek ezzel nincs vége, ha akár csak leheletfinoman is ráhelyezem a tenyerem a monitor tetejére, ezzel egy kis nyomást produkálva rá, a vonal megszűnik. Felemelem visszamászik. A jelenséget sajnos nem tudom fényképpel alátámasztani (eszköz hiányában), a screenshoton meg nem látszik. Annyire nem zavaró, mivel tényleg csak akkor látom hogyha sötét, és azon belül is inkább kék árnyalatú felületek vannak előttem, filmnézés vagy játék közben pl. nagyon ritkán veszem észre, illetve ha kicsit megrángatom a monitort, van hogy egy kis időre eltűnik a vonal. De azért gondolom nem azért van ott, mert minden egészséges. Ötlet? Előre is köszönöm.
*szerk: A monitorra első nap sikerült ráapplikálnom egy kis olvadást az olvasólámpa által, ugyanoda tettem ahol a szintén Samsung CRT-m volt, de az gondolom keményebb műanyagból volt. De ennek már lassan 3 éve, nem járt semmilyen defektussal, még garanciavesztéssel sem, ez a vonalazás meg akkor kezdődött amikor kicserélték a tápot, rá két-három hétre.
-
-
LamaCube
addikt
Ezt a topicot be lehetne zárni, mert úgy látom csak a kérdések gyűlnek, de a válaszok nem...

-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 2232BW monitorom és natív felbontáson, (1680x1050 - 60hz) játékokban nagyon laggol, ha lejjebb veszem a felbontást (1280x1024 - 75hz) már úgy-ahogy tűrhetően folyamatos a kép. Lehet-e valami baja a monitornak, ha nem natív felbontáson használom?
-
Viktor89
aktív tag
ERRE vki? Nem akarom elhinni,hogy senkinek nincs ilyen monitorja. Azért érdekelnének a beállítások,mert elég furcsák a színei,nem élethűek... Amúgy feltelepítettem a drivert hozzá,de csak annyit írt ki,h sikeresen telepítve. Ezután hol kéne beállítanom?
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy win7-re tértem át XP-ről és a magic tune program nem működik.(Samsung943N)
Egyszerűen nem tudom mi lehet a hiba.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
northmahri
tag
Üdv,
Egy LED háttérmegvilágítású 22' monitort szereték venni.
A Samsungban sosem csalódtam, úgyhogy remélem most se fogok.
A kiszemeltem: BX 2250, annyira új monitor hogy egy nyamvadt tesztet sem látok róla.
Ára:60ezer -
sumi4623
tag
sziasztok!érdeklődni szeretnék hogy Samsung LD 220 HD monitorról mi a véleményetek? mer lehet hogy beruháznék rá! megéri-e a pénzét, esetleg szokott lenni vmi típus hiba ezeknek! válaszotokat előre is köszönöm!
-
Krygos
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy SyncMaster 940nw típusú (Samsung) monitorom és az vele a problémám, hogy amikor bekapcsolom a monitorom a nem kapok képet egyből hanem néha 2-3 perc is eltelik mire képet kapok, a bátyámnak ugyan ilyen a monitorja és neki már bekapcsolásnál nem képes képet adni. A kérdésem az lenne, hogy elvigyem-e szervizbe vagy olyan drága lesz , hogy inkább vegyek egy újat?
Ellőre is köszönőm a segítséget.
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Akinek SAMSUNG 2233BW monitorja van az leírná,h milyen beállításokat használ??
Leginkább az RGB és a GAMMA beállítás érdekel,de jöhet fényerő ill. kontraszt is.
Előre is köszönöm!
-
iceman1988
tag
Sziasztok!
Van egy samsung 943n típusú monitorom, és az lenne vele a problémám, hogy fent a kép kb 2-3 mm-rel kisebb. Ez normális dolog vagy pedig elállítottam valamit? Az az igazság hogy múltkor a tv kimenettel próbálkoztam de aztán nem sikerült összehoznom és szerintem akkor állíthattam el valamit. Előttem már írták hogy valamit a catalystban kell állítani de nem tudom mit. Ha jól emlékszem akkor eddig nem volt ilyen problémám.Előre is köszönöm a segítséget.
-
spireeasy
csendes tag
Hali mindenkinek

Segítségeteket kérném egy SAMSUNG SyncMaster 913v- típusú 19"-os LCD-monitorhoz.
Azt a hibát tapasztaltam, hogy a monitor kicsit hangos sercegést ad ki
szerintetek ezt a hibát lehet javítani?
vagy inkább úgy kérdezem, hogy megéri-e javítani?
segítségeteket eéőrre is köszönöm
Üdv. Feri -
Nauda
tag
Sziasztok!
A 22"-os topicban is kértem segítséget, nem túl sok sikerrel. Légyszi segítsetek.
Monitor vétel előtt állok, 4 versenyzőm van:
Samsung SyncMaster 2243BW: 41250 Ft [link]
Samsung 22" B2230W: 471141 Ft [link]
Samsung SyncMaster B2240W 22" LCD monitor: 48398 Ft [link]
Samsung SyncMaster T220: 49.950 FtJól gondolom, hogy a B2230W picit kisebb a többinél?
Melyik ezek közül a legjobb vétel szerintetek tervező programokra és játékra?
Előre is kössz.
Üdv. -
aaa001
csendes tag
Üdv!
Nekem ehhez annyi hozzá fűzni valóm lenne, hogy ez a jelenség nálam is fenn áll. Nekem egy Yakumo TFT17XPT monitorom van, de eddig én se jöttem rá, hogy mi lenne az ideális brightnes, contrast beállítás. Csak nálam nem kell 5-6 óra, kb 1 óra múlva már nem bírom a monitort nézni.Csak azt nem tudom hogy a szemem nem bírja vagy a monitor rossz/nincs jól beállítva, mert ha a szemem nem bírja akkor meg hiába vennék egy másik monitor-t. Bár úgy vettem észre hogy crt -monitor-nál nincs ilyen gondom.
-
Madara
tag
Sziasztok, én két monitortípus között vacilálok, most egy HP P1110 CRT monitorom van, és monitort fogok cserélni.
Melyik 23-24"-os LED monitort válasszam?
Nem muszály LED es de jólenne.
nekem ez a 2 tippem van? Samsung XL2370, LG W2363V-WF
Játékra, filmnézésre egyaránt használnám. -
zsmester
csendes tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Most vettem egy samsung p2450h lcd monitort, miután megnéztem az AV/PC mód közötti külömbséget, azóta bármelyiket is választom ki, nem lex teljes képernyőjű a kép. Körbe 1cm fekete sáv marad. Hogy tudnám vixaállitani? Mert a sima visszaállitás menüpont alatt nem ugrik vixa. Köszönöm!
-
pru
csendes tag
válasz
Pharaoh
üzenetére
Helló!
Nem rég vásároltam magamnak egy P2270HD és nagyon meg vagyok vele elégedve, semmi különleges hibát nem találtam. Én csak ajánlani tudom.
Klarsa:
Mint említettem P2270HD-m van és abban is ugyan olyan tuner van mint a XL2370HD-ba, és mind a 2 vételre alkalmas a sima koax kábelt is bele tudod dugni. -
StarZ3r0
tag
Hello!
Kellene egy kis segitseg nekem.
Mennyire meglepo az, hogy mar a 3.-ik monitort szalitottak ki nekem es mindegyik pixelhibas? Az elson csak a feheren latszodott a hibas pixel, a masodikon tobb alapszinen, a mostanin meg a piros es magenta szineken van 1 fekete hibas pixel (feheren is latszik halvanyan). Mindharom esetben teljesen mas helyen volt a hibas pixel.
Samsung 2494HM a tipus, direkt azert vettem ilyet, mert van ra ilyesfele garancia.
De kicsit kezdek elbizonytalanodni, hogy 3bol 3 pixelhibas.
Ez tenyleg ennyire altalanos? Vagy csak pont rosszakat fogok ki? Hibas szeria?Elore is koszi a valaszokat.
-
Klarsa
tag
-
KKK-007
tag
Uraim.
Megéri-e szerintetek a Samsung XL2370 0km-esen az 55 000Ft-ot. Szimulátorozáshoz kellene leginkább.
Józsi -
Klarsa
tag
Üdv
Van valakinek Samsung XL2370HD monitora?
Az érdekelne hogy erre a monitorra valahogy rá lehet kötni a koax kábeles kábeltévét is vagy csak a digitálisat?
+ az 5ms nem zavaró játék közben, mert ha igen akkor inkáb az XL2370 lenne a jobb 2ms-el? -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Két monitort vennék, egyet tesómnak egy régebbi géphez és egyet nekem, ezeket néztem ki:
SAMSUNG E1920N
SAMSUNG P2270(HD)Megérik az árukat? Nincs vmi tipushibájuk, amik zavaróak lehetnek?
-
Lorenz
csendes tag
UP!
-
Lorenz
csendes tag
Ehh:
Color:
MagicColor: intelligent - asse tom mi alapján állípítja meg h mikor mennyi kell miből... gondolom ezé intelligent.
Full: baromi szép színek, de nemtom mennyire érdemes használni hosszú netezéshez...
Demo: 2 részre osztja a képernyőt... bal: full, jobb: off
Off: off. -
Lorenz
csendes tag
Hát, nem tudom... a módok a következők:
- Text: br. 26, cont. 75.
- Internet: br. 39, cont. 75. - jelenleg is ezt az opciót használom.
- Game: br. 93, cont. 100.
- Sport: br. 100, cont. 93 (csak a színösszetétel más kicsit).
- Movie: br. 100, cont. 93 (itt is).
- Dynamic Contrast br. 100, cont. 75 (ezt mai napig nem sikerült kiderítenem, h. mire jó
).
- Továbbá be lehet állítani egyénit, ezért kérnék tanácsokat.
Am. érdekelne egy T200-as birtokosának a véleménye ezekről az értékekről.
Napi 8-10 óra használat Internet módban (csak netezgetés, fórumozás, etc.) nagyon káros? Nektek nem szokott fájni a szemetek? -
Cyno
tag
Igazatok volt, hivatalos samsung szervízbe kell vinnem.
Viszont a garijegyen nincs cím.
Valaki tud ajánlani egyet belváros környékén, ahol pozitiv tapasztalatok vannak? -
Lorenz
csendes tag
Üdvözletem!
Az a problémám, hogy ha hosszabb ideig nézem a monitoromat (Samsung T200), akkor egy idő után (mostanában már) fáj a szemem. Gondolok itt napi 6-8 óra játékra, netezgetésre, etc.
Ha a Game módot rakom be (Brightness: 100, Contrast: 93) akkor 1-2 óra után már fáj a szemem (égető érzés).
Eddig az Inernet módon nyomtam, de mostanában már azon is fáj, főleg, ha nincs elég háttérvilágítás.
Ha filmet nézek, természetesen automatikusan átállítom Movie / Sport módra.A kérdésem az lenne, hogy melyik a "legjobb" br. és con. arány, amitől nem romlik és fáj az ember szeme hosszabb távú használat során?
Illetve, hogy a Dynamic Contrast üzemmódot mikor érdemes használni, és mire jó?Előre is köszönet!
Lorenz -
-
Cyno
tag
Sziasztok!
Lassan két éve használom 2233BW monitorom nagy megelégedéssel, de a tegnapi nap folyamán kisebb anomália tapasztalható a képernyő alsó részén.
Valaki tapasztalt már hasonlót? [link]
Szerencsére még több mint egy év garancia van hátra.
Ez is kérdésem lenne, hogy ilyenkor a kereskedőhöz, vagy a Samu szervizt kell megcéloznom?
-
Z(o)zz
tag
válasz
iceman1988
üzenetére
Még itt a Catalyst-ban bekapcsoltam az Image Scaling-nál az Enable GPU scaling-ot.
(Enable ITC processing vajon mi lehet?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- World of Tanks - MMO
- Gitáros topic
- Yettel topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GS85QX-B Gamer Monitor! 27"/Nano IPS/2k/200hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR400
- Philips Evnia 24M1N3200ZA Gamer Monitor!24"/IPS/FHD/165hz/1ms/G-sync-Freesync Premium
- Lenovo L27i-4A Monitor! 27"/IPS/FHD/100hz/1ms/Ultravékony Design/Fehér Szín
- AOC U27B3M Monitor! 27"/4K-3840x2160/VA/HDR10/Freesync-G-sync! Beszámítás/Csere!
- LG UltraGear 27GR93U-B Monitor 4K UHD 144Hz 1Ms
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(egyszer járt így egy ismerősöm)
(ami úgyanúgy jó játékra)

)
Nekem lassan immár egy éve megvan a 2233BW és idáig egy pixelhiba sincs rajta...(kopp-kopp)
Bár kitudja lehet egész jó ICC profilok ezek... Esetleg egy hozzáértő véleményét elolvasnám az ezen az oldalon talált profilokról.
Megnéztem a hátulján a matricát ott 2243nw a típus

. Most már megnyugodtam!

. A laptopon kell itthon molyolnom.