- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
sityupityu #94949 üzenetére
Hmm.... régebben én is próbáltam a Logitech USB-s/rádiós cuccomat, de nem kezelte, most meg csak kíváncsiságból bedugtam az adó/vevő részét USB portba, és billentyűzetként felismerte. Hogy működik-e, azt még nem tudom.
-
válasz
Black Phone #94944 üzenetére
Amikor megvettem a tévét, nem mintha bármi célom lett volna vele csak kíváncsiságból, de pont, hogy kipróbáltam rögtön az első napokban. Nem tudom, hogy miért nem működött, de nem is igazán érdekel.
-
kissdani
senior tag
Sziasztok.
Az óra átállitástól kezdve megbolondult a program ujságom, Digi kábel. Tapasztalt más is ilyet?
Óra beállitással trükköztem de sehogy se jó ha automatára teszem és belövöm a időzónát akkor egy órával hátrébb jár a proramusjág. Ha kéuire teszem és ugy lövöm be akkor jó megy a programujság de a sárga csik ami a müsor előrehalattát jelzi az nem megy. Nem lehet hogy még a diginél nem állitották át a program ujságot? -
Black Phone
senior tag
válasz
sityupityu #94942 üzenetére
-
smisa
őstag
válasz
Black Phone #94941 üzenetére
Bármelyik is miért lenne jó ?
-
válasz
Black Phone #94939 üzenetére
Mármint, hogy a joy-t akarod csatlakoztatni a tévéhez és, hogy működik e vele? Nem.
-
BBéci
legenda
válasz
Black Phone #94939 üzenetére
Miért ne működne?
-
Black Phone
senior tag
Sziasztok!
Van egy UE48H6400 készülékem és akinek lenne xbox360 joya kipróbálná,hogy működik - e vele?
Vagy milyent vegyek hozzá?
Előre is köszönöm -
ph2012
senior tag
Újabban a B550 LCD tv-m azt csinálja, hogy magától bekapcsol. Hallottatok már ilyet? Mi mehetett tönkre?
Köszi.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
ROMBON #94931 üzenetére
"Rengeteg hibája van, ami csak most, használat közben jött elő!"
Na, itt a probléma! Elkezdted használni a TV-t, ez nem szép tőled!"1.) A hangerő gomb rosszul működik:
A hangerőcsökkentésekor kiugrik a némításból, és bömbölni kezd."
Én még nem találkoztam olyan TV-vel, aminél ne így működne. (amúgy van mindkét megoldásnak előnye-hátránya is, így ez megosztó véleményeket eredményez, én semmiképp nem nevezném "rossz működésnek")"2.) A hangerő szabályzó lineáris skálájú, nem pedig a megszokott "Fiziológiai" "
Én ezt nem tapasztalom a H6400-nál. Az viszont nekem is feltűnt, hogy sokkal jobban ki van használva a hangerőskála, vagyis a max. "torzításmentes" hangerő a skála közepe körül adódik, míg más TV-knél már jóval előtte, kb. 1/4 állásban már tortyog, vagyis értelmetlen a skála további része. (tehát ez szintén nem hiba, ez szerintem kifejezetten jó - de ha nálad valóban nem logaritmikus a szabályzás, akkor az hiba lehet)3. - 4. pont: Ez nem samsung specifikus "hiba". Netezéshez még mindig nem ajánlott egyik gyártó TV készüléke sem.
6. : - Én is hiányolom a SleepTimer gombot, mert sokat használom, de szintén sokan vannak, akik egyáltalán nem használják.
7. : - Bosszantó, elhiszem, de lásd 3-4-es pontok, ez még mindig csak egy "okos" TV, nem médialejátszó.
Szerintem túl sokat vártál el a TV-től. Azt se veszed figyelembe, hogy sok esetben kompromisszumot kell kötnie a gyártónak, hiszen ahány felhasználó, annyi szokás....
Pl.: "Pedig a távvezérlőn lenne hely néhány felesleges gomb helyén!" - Igen, neked lehet, hogy felesleges, ám másnak lehet fontos. Ettől függetlenül lehetséges, sőt biztos, hogy a többség fontosabbnak tartja a SleepTimer gombot az E-manual-nál, de ezt hibaként azért mégse sorolnám fel. Most gondold el, ha eltűnne az E-manuál gomb, és több százan írnának panaszt a Samunak, hogy ezt mégis hogy képzelik, így használhatatlan a TV-jük! -
jani0114
tag
válasz
ROMBON #94931 üzenetére
Ezek tényleg így vannak, Bakker! Nekünk a Samsung UE32H5570 van, ugyanaz mint az 5500, csak van rajta műholdas bemenet is. Én eddig nem is figyeltem ezeket. A tv interneten leginkább filmeket nézünk, vagy poénos músorokat a youtubról, azok mennek. De most néztem egy IC adatlapját, illetve néztem volna az okostévén, hát nem tudta megjeleníteni. Pedig ez csak egy kapcsolási rajz adatokkal. A laptop megmutatta. A hangeró halkításnak úgy kellene működni valóban ahogy leírod. A hangosítás ami nálam jól működik (esetleg nincs nálad éjszakaira téve a hangerő?) Az elalvás időzítője is rossz helyen van, mikor az ember nagyon fáradt, meg álmos akkor keresgélje még a gombok meg a funkciók közt meg azt. Van nékünk egy régebbi távkapcsolós Samsung tv, sokszor annak a távirányítóját használjuk. Kompatibils. Azon közvetlen elérés van a kikapcsolási időzítöre.
Van aki ilyen tévén használ vezeték nélküli fejhallgatót, és jól működik?
-
ROMBON
újonc
Ne vegyetek Samsung TV -t!
Legalábbis UE32H5500 és UE40H5500 -ást ne!
Rengeteg hibája van, ami csak most, használat közben jött elő!
..És talán a legnagyobb probléma, hogy a közönségszolgálat
tojik a panaszaimra,és nem is ért a dolgokhoz!A következő hibákat találtam eddig:
1.) A hangerő gomb rosszul működik:
A hangerőcsökkentésekor kiugrik a némításból, és bömbölni kezd.
"Rendes TV- nél csak a némítás gomb ismételt megnyomására, vagy a
hangerő növelésére ad ilyen reakciót!
2.) A hangerő szabályzó lineáris skálájú, nem pedig a megszokott
"Fiziológiai" ! Azaz ha a 10-es hagerőn hallgatok valamit, és duplájára
szeretném emelni a hangerőt, a 60 - 80 -as fokozatra kell felvinnem ,
ami eléggé zavaró.
3.) Kevés a memória! Pl: Internetezésnél nem tudom megnézni egy IC
adatlapját, mert elsötétül a képernyő és hibát ír ki. A híreknél pedig
a cikkben szereplő hivatkozást (második mélység ) már képtelen kezelni.
4.) Ha mail-t írok, 3 sornál többet nimigen tudok írni, mert lemerevedik a
TV, ez is valószínűleg a kevés memória miatt van.
5.) A felrat (AD/SUB) gomb nem működik, lenyomására a "NEM ELÉRHETŐ" felirat
jelenik meg, de a pendriveról lejátszott filmet csak felirat
nélkül játsza le.
6.) Az elalvás időzítés csak minimum 4 gomb (és 8 gombnyomás) hatására
állítható be. Más, nem gagyi cég távvezérlőjén egyetlen gombbal lehet
ugyanezt elérni. Egy gomb nyomásra beugrik az időzítésbe, és minden
újabb nyomásra 15 percet hozzáad. (A samsungnál a minimum ráadásul
fél óra!) Pedig a távvezérlőn lenne hely néhány felesleges gomb helyén!
7.) Van egy nyolcezer forintos médialejátszóm, egy kis noname, de azon a
felirat helyét, színét, hátterét (kitakarás), a háttér átlátszóságát
lehet állítani! A samsung ennél gagyibb! némelyik videón a feliratot
sem jeleníti meg ! (a 8ezresemen és a PC - men tökéletesen működik)
és törölni sem lehet, csak újra formázással.
8.) A pendrive-ra lementett filmeket csak igen körülményesen lehet
átmásolni PC -re
9.) Júniustól a Samsung Smart TV- ről már SKYPE- olni sem lehet !!!!Egyenlőre ennyi hibát találtam november óta, de lehet, hogy még előjön
egy pár! Használat közben folyamatosan jönnek elő !Úgy érzem, (mivel van némi programozási tapasztalatom) a problémák zöme
egy kis program módosítással megoldható lenne, ami a frissítéssel minden
TV hez eljuttatható lenne !!! (Ha a samsung adna csak egy kicsit is a
felhasználók véleményére)De a legnagyobb baj a közönségszolgálat hozzá nem értése, és közömbössége
az ügyfelek panasza iránt!!!!!2015.novemberében vezeték nélküli klaviatúrát akartam venni a fent jelzett
TV- imhez, de az Auchanban nem tudtak ajánlani hozzá semmit, ami biztosan
működne vele. Az internetet ajánlották, ahol megnéztem, de nem volt
teljesen egyértelmű, ezért megkérdeztm a samsung közönségszolgálatot
telefonon.
Ott azt mondták, ehhez atípushoz nincs klaviatúra! Viszont hosszas
keresgélés után a Médiamárkt egyik hozzáértő eladója 3 -at is mutatott!
Meg is vettem az egyik típust (de az Auchanban, mert ott olcsóbb volt)
Típusa: Logitech MK270 Wireless combo. Netezéshez, mivel nem írok sok
szöveget tökéletes, csak az egeret használom inkább. Jóval olcsóbb, mint
a Samsung klaviatúra, és nekem jobban is tetszik, mert nem tapipados,
hanem külön van hozzá egér, amit én jobban szeretek. Jóformán csak azt
használom. (a paplanon is jól működik). Igaz, így egy csomó (szerintem
felesleges) "kényelmi funkció" nem elérhető pl a klaviatúráról nem tudom
a TV-t ki- be kapcsolni, stb.A hangerő problémámat megírtan novemberben a közönségszolgálatnak,
kaptam is tőlük egy levelet, hogy levelemet az illetékes osztálynak
továbbították, de azóta semmi !!! Biztos még dolgoznak a frissítésen! :-))Szerintem a SAMSUNG nem igazán jó márka!! HA AZ LENNE TÖRŐDNÉNEK AZ
ÜGYFELEK VÉLEMÉNYÉVEL! Csak a profiton jár az eszük, hogy minél több
készüléket adjanak el, a többi nem érdekli őket!Víg Gábor
-
keccsa
aktív tag
Lassan elkezdenek szállingózni az idei sorozat tévéi. Valaki látta már valahol élőben a KS7000-est? Elég jó paraméterei vannak (HDR, 10 bites S-UHD panel, UltraBlack, valós 100/120Hz), nagyon kíváncsi vagyok rá...
-
válasz
dethroner #94915 üzenetére
Pont azért írtam, mert tudom, hogy van az a dolog is amit te mondasz. Ez viszont más, már én is tapasztaltam amit leírt. Kb 2-3 alkalommal volt már nálam ilyen amióta megvan.
Eddig is macska volt, csak a fodrászom azt mondta, hogy most a fekete bunda a menő.
(#94916) sandró60 Amit írtál, azt én sem tudtam dekódolni.
-
vyce21
tag
Üdv mindenkinek.
Van itt olyan tag akinek Samsung UE48J5500 tv készüléke van?Illetve szerintetek az előbb is említettem
Samsung UE48J5500,
Panasonic TX-48C320,Vagy Sony KDL-48W705C
-
sandró60
addikt
válasz
dethroner #94922 üzenetére
Kösz,ha megnézed.
Amúgy esténként a tévén reklám közben nézek a Ph-ra.Azt nagyjából leirtam.Tehát a bőngészőt megnyitom akkor ott fent a sávban lehet választani=kezdő oldal- kedvencek- vissza az elöző oldalra- kilépni a job sarokban azX-el.Ezek eltünnek és marad egy sötét sáv amiben ezek már nincsenek.
Nem mindig,de valami bezavar. -
sandró60
addikt
Kérdezem a fórumozoktól,hogy akinek H6400 tévéje van annál is bizonytalanúl működik a tévé böngészője?Nálam a legutolsó firmware frissités óta csinál olyat,hogy egyszerűen eltünnek a böngészö sáv felső részén lévő alkalmazások.Érdekeség,hogy nem azonnal. Bizonyos oldalak(Prohardver) vagy linkek megnyitása után.Ezért "durván"tudok csak kilépni a böngészöből.
-
Fürkésző
tag
válasz
sandró60 #94907 üzenetére
(#94907) sandró60, (#94910) Flashget
Külön ehhez a tv-hez vettem idén egy új 500 GB-os 2,5"-os HDD-t, ami USB 3.0-ás és a gyári adatok szerint 5400 fordulatos (Speccy szerint 7200, de a manual szerint legalább 5400-as kell.) Sehogy sem lehetett a tv-vel leformáztatni.
Duzzogva kicseréltem egy régebbi, adattárolásra használt, 160 GB-os, USB 2.0-ás, 2,5"-os Samsung-lelket tartalmazó eszközre. Erről van most szó. Ezzel szépen tette a tv a dolgát. Azt nem mondom, hogy agyon volt használva; összesen max. 10-15 órányi felvétel készült rá. Beprogramozott felvételt elindította az előző napi xarakodás után is, nem csattogott, egyenletesen írt, annak megfelelően villogott rajta a LED. Aztán visszajátszani mégsem lehetett (ahogy azt már írtam). Inkább még csak próbálgatva volt a funkció. A tulajt még be se tanítottam a használatára.
Így más, üressé tehető HDD nincs a közelben, csak az az 500 GB-os, amit nem akar elfogadni.A D6500-nál még nincs lehetőség menüből leállítani a vinyót. Flashgettel ezen már végigmentünk. Egyszerűen nincs ilyen menüpont. Ez a felvételre beállított vinyó mindig a tv kikapcsolt állapotában lett kihúzva (a békesség kedvéért).
Sokat agyaltam rajta, mi volt a különbség a legutóbbi beállítás és a régiek között. Ha minden igaz, most először volt egyszerre több felvétel beállítva, ráadásul ismétlődőre. Ez okozhat ilyen gondot? (Nyilván nem lenne szabad, de előfordulhat, hogy csak szólóban nyomja?)
Flashget, látom kb. azt a sorrendet javasolod, amit én is írtam. Pendrive-val még kipróbálom a portot, mert azóta még csak másikból dolgozott a pen. De nem olyannak tűnik, mintha áramellátási gond lenne.
-
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #94905 üzenetére
Én csak annyit írtam hogy az is okozhat ilyet, ha utólag belenyúl a háttérvilágításba. Én is észrevettem már azt, hogy ha be van kapcsolva az eco szezonzor és be van lőve a minimum háttérfény amire visszavegye és utána még piszkálom a háttérfényt, kikapcsolja a szenzort. De ha a bekapcsolt szenzor se veszi vissza, akkor nemcsak panel lottó van ennél a gyártónál, hanem sok-sok más különbség is adott típuson belül. Vagy lehet hogy pont a panelek különbözősége okozza ezt a sokszínűséget?
Amúgy te mióta macskásodtál így meg?
(#94909) sandró60 JU6000 ajánlott? Miért? Mióta?
-
77Kilroy
csendes tag
Beüzemeltem a TV-met (UE55JU7000LXXH)... minden szuperül működik. Viszont a csatorna listát sehogy nem tudom letölteni az USB stick-re. Mindent kipróbáltam, de a listánál, ahol rendezi lehet a csatornákat nincs ilyen lehetőség, hogy mentsem a korábban valakinél írt fájlt. (amit a ChanSort be tudnék olvasni)
Valaki le tudná írni, hogy pontosan lépésről-lépésre hogy kell a TV-ből exportálni ezt a listát?
Köszönöm -
yoshi77
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
SAMSUNG UE48JU6400 és Samsung A3 telefon között szeretném a kommunikációt, filmnézést megoldani a Samsung Smart View applikációval. A play áruház felhozza, de nem engedi feltelepíteni. Szerinte nem kompatibilis a telefonnal. Tudtok olyan App-ot ajánlani, amivel mégis összetudnám kötni a telefont a TV-vel, hogy arról nézhessek filmeket?Más: A tv-hez tudok illeszteni valamilyen légegeret? Sokkal könnyebb lenne a Youtube, böngésző használata.
Ha igen, hogyan?Válaszokat előre is köszi.
-
Flashget
félisten
válasz
Fürkésző #94906 üzenetére
javaslataim ha nincs másik HDD-t csekkolni a tévét:
1. nézd meg azt a HDD-t a HD Sentinel progival, hogy minden oké vele.
amennyiben igen, nincs semmi gond a kondicíóval akkor:
2. kellene egy gyári alapra visszaállítást végezni (metsd el előtte a csatorna listád és a beállításokat) hátha segít rajta..
amennyiben ez sem hoz javulást, akkor:
3. szervíz, mert lehet tönkrement benne az ezért felelős alkatrész (nem kapja meg az 1A 5V szuflát) ami lehet egy kis bizbasz is fillérekért, de lehet alaplapi csere sokért. De az is lehet, hogy maga az USB port adta meg magát ha sűrűn ki-be húzgálod róla az eszközt. Nálam ezért van rajta egy kis USB toldó.a legjobb lenne ha valóban tudnál valakitől szerezni egy másik külső 2,5" HDD-t vagy marad a másik megoldás külső házba rakott HDD, hogy a tápellátása ne a tv-ről történjen.
az USB portot is tudod ellenőrizni egy pendrive-al, hogy azzal van a gond vagy sem. -
ImI87
őstag
Sziasztok !
Ma vennék tv-t, és az alábbi 4 modell közül kellene dönteni:
Tudnátok javasolni, hogy melyik lenne a legjobb?
(A 3D nem érdekel, nem baj ha nincs benne)SAMSUNG UE48H6400AWXXH 3D SMART LED Televízió
SAMSUNG UE48J6300AWXXH Ívelt SMART LED Televízió
SAMSUNG UE48JU6000WXXH UHD Smart LED televízió
LG 50LF652V 3D SMART LED Televízió -
sandró60
addikt
válasz
Fürkésző #94906 üzenetére
Egy másik winchesterrel próbáld meg.Jó tudom nem mindenkinek van "felesleges"vinyója.Mivel nem szeretnéd leformázni a TV felvételeit.Ez lenne kézenfekvő lehetőség.Amit irtál,hogy esetleg szgépen formáznád(NTFS) az is egy lehetőség,legalább megtudod,hogy a winchesternek nincs baja.A kérdésem,hogy választod le a tévéről a winchestert?Szabályosan-menűből vagy egyszerűen a bekapcsolt tévéről lehúzod?
-
Fürkésző
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung D6500-as TV. USB HDD porthoz csatlakoztatott külső (2,5"-os) HDD-re eddig ment a felvételkészítés és visszanézés róla. Újabban nem lehet visszanézni a felvételeket, mert Samu szerint "Nincs csatlakoztatott készülék."
Kikapcs/bekapcs, kikapcs/HDD kihúzása/HDD csatlakoztatása/bekapcs, kikapcs/áramtalanítás/bekapcs mind végig lettek játszva. Eredmény: semmi változás. Jó, aludjon kicsit!
Másnapra beprogramozott felvétel látszólag időben elindult (HDD feléledt, LED villogott rajta). Műsor végén, de az időzítés lejárta előtt STOP gomb megnyom, és... nem írja ki, hogy a felvétel leállt. Gyanús! Hát persze, hogy visszajátszás helyett "Nincs csatlakoztatott készülék." üzenetet ad.(Egyszer még a TV kikapcsolása után sem állt le a HDD, legalábbis a LED világított. Csak az áramtalanítás hatott.)
+: Amióta ezt csinálja, akárhányszor nyomom meg a SMART HUB gombot, mindig "Kezd.lépések" kiírással kezd, 1-2 percig molyol (akár van netkapcsolat, akár nincs), csak azután éled fel.
Előzmény: Ez a SMART HUB-os "Kezd.lépések" dolog régebben is gyakran előfordult, még mielőtt elkezdtük volna használni a HDD-re rögzítést. Letöltött videók pendrive-ról, HDD-ről való lejátszása előtt, az eszköz csatlakoztatása után is többször (kb. minden 3-4. alkalommal) előfordult, hogy nem jelent meg automatikusan a csatlakoztatott eszköz üzenet, ilyenkor SMART HUB-ba lépve mindig ott virított a "Kezd.lépések". Aztán azok vagy sikerültek (kb. 70%), vagy nem. Ilyenkor másik USB port használata, végső esetben TV kikapcs/bekapcs segített. Letöltött videók lejátszása (még) működik.
Mit lehet tenni? Hogyan láttassam meg a TV-vel a felvételre egyszer már általa regisztrált HDD-t? Még újraformáztatni sem tudom vele, hiszen nem érzékeli, hogy rá van dugva.
Esetleg Windows-zal formázzam, aztán próbáljam a TV-vel újra elfogadtatni?
Vagy TV alapállapotba állítása segíthet?
Egyéb?
És milyen sorrendben érdemes próbálkozni? (Felvételeket is sajnálnám, de a TV újra beállítása se dob fel.)
Vagy szerviz lesz belőle? (Legkevésbé vágyott verzió.)Egyáltalán jellemző ez az amnézia és ez a "Kezd.lépések" macera?
Kérem, segítsetek!
-
-
Flashget
félisten
válasz
cyberfly #94889 üzenetére
D széria esetében lehetőség van régebbi fw visszarakására, ha letöltöd a samygo hacket ha nincs 0000-ás fw.
Itt van a mikéntje: ARM CPU alapú D szériás Samsung TV-k rootolása csak ami ip cím van megadva az már nem jó. It van eredetibe angolul és az ip cím:[link]
Egy hátülűtője van csak nem mindegy melyik fw verzió van most a tévéden ehhez a fórumra kell elmenni és megkeresni. [link]
És be kell lépni szerviz menübe így csak saját felelősségre csináld.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kutya topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Cambridge Audio Dacmagic DAC Kiváló állapot, dobozában!
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest