-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Janesz1981 #95699 üzenetére
Bár tudom, hogy "vicces", de én minden esetben 1080p-nek
, mivel nem bírnám elviselni a 40"-on azt a két fekete csíkot, így mindig a képernyőhöz igazítanám.
Talán 60" fölött már ráhagynám a dolgot, de lehet, hogy még ott sem... (Tudom ettől még a natív felbontása nem változik a filmnek.)
-
Luxus_Dreyer
csendes tag
Erről a modellről mik a vélemények, tapasztalatok?
Samsung UE40S9
-
bigdigit
addikt
Nálam a JU7000 ismét szarakszik.Van amikor bekapcs után hang van kép nincs.Aztán máskor meg jó.ÜF ismét rá akarna mászni de én javítást akarok helyszínen.Legyen már valami azon a jótállási jegyen is.Idővel lesz mire hivatkozni ha cserét kérek vagy pénzt vissza.A hócipőm ki van tőle reset után fél napom elmegy rá mire UHD műholdas csatikat és az alapvető beállításokat megteszem ismét.
-
Az AVForums-on találtam egy beállítás a h6400-hoz [link] az első hozzászólásban. Mennyire lehet elfogadható? Vagy nagyon hülyeség? Beállítottam, egyelőre tetszik, mert így mélyebbnek tűnnek a feketék. Ma este pár filmen is kipróbálom.
-
azur
tag
Veled nehéz is lenne vitatkozni hiszen ha egy picit is utánanéznél dolgoknak és tényeknek nem írnál ilyeneket, legyen az akár a 4K -UHD vita vagy az 1080i meg 1080p, mert látom itt is azt írod ugyanaz. Hidd el nagyon tévedsz inkább ilyen kérdésekben maradj csendben bölcsebb leszel.
(#95688) BBéci
Hidd el nem ugyan az 1080i-1080p ( Az 1080i igazából 1920x540, csak azt az 540 sort nagyon gyorsan váltogatja , váltott-soros (interlaced) így kijön az 1080 sor. De természetesen az 1080p jobb, ahol mindig 1080 sor van. -
Luigi962
őstag
Ez akkora marhaság. Én 1.5m-ről nézem a 40-es UHD-t és teljesen jó.Az 1080p-s mkv fájlos filmek rendben vannak egy sima Samu J450-es hangprojektorral.
-
azur
tag
válasz
wong kok wah #95684 üzenetére
Végülis igazad van
-
BBéci
legenda
válasz
SunMount3r #95687 üzenetére
A 1080i is full HD, nem csak a 1080p. A full HD követelménye az 1080 sor, mellette lehet akár 1440 oszlop is, nem csak 1920.
Hivatalosan nem is létezik full HD, az csak a köznyelvben terjedt el. [link] -
Flashget
félisten
válasz
Tottalino #95663 üzenetére
az a sok divx-es filmed a kukában fogja végezni annyira pocsék egy BD film vagy mkv-hoz képest..
a FHD tévének ezek járnak képileg a DVD és DIVX meg a katódsugaras tévédnek..de majd saját szemeddel fogsz meggyőződni róla.FHD tv = 1920x1080
HD Ready tv = 1366 x 768HD tv adás natívba (Digikábel, UPC) 1920x1080
Mindig Tv HD = 1440x1080
T féle tömörített IPTV = ?így már érthető?
-
azur
tag
válasz
Clever0 #95681 üzenetére
(#95682) BBéci
Még szerencse, hogy belinkeled a választ aztán annak sem hiszed el, hogy mi az a 4K meg UHD
( csak egy részlet a fordításból:"A filmvetítés ipar , Digital Cinema Initiatives (DCI ) az uralkodó 4K szabványt. A televízióban és a fogyasztói média, 4K UHD vagy UHD -1 az uralkodó 4K szabványt. 2015- 4K televízió piaci részesedése nőtt jelentősen az árak drasztikusan csökkentek alatt 2014 [ 2 ] , és 2015-ben 2025-re több mint a fele az amerikai háztartások várható , hogy a 4K -képes TV ( 2160p ) , ami sokkal gyorsabb, mint a elfogadása görbéje FullHD ")
Akkor magyarán mégiscsak ugyanaz a 4K mint az UHD a 2160P a lényeg, csak mert olyan sok okos (okoskodó) ember van itt.
A válaszom igenis van a piacon jelenleg is 4K tv nem is kevés. -
BBéci
legenda
válasz
wong kok wah #95680 üzenetére
Szerinted van? Akkor mutass egyet!
(#95681) Clever0
Használják, de tévesen és szerencsére nem mindenki. Egy szaktopikban ragaszkodjunk a pontos megnevezésekhez, ami jelen esetben az UHD. Sokan összekeverik, egybemossák a két szabványt, vagy fogalmuk sincs arról, melyik mit jelent. -
Clever0
senior tag
válasz
wong kok wah #95680 üzenetére
A szigorúan vett 4K mozis szabvány: 4096 × 2160 ponttal. 4K_resolution
Az UHD 3840 × 2160 pontos, de mindenki használja a 4K megnevezést is. -
laracroft
senior tag
Sziasztok!
F8000-es széria developer mód-ba hogyan lehet belépni?
Próbáltam volna a neten találtakkal:
username:develop
password:sso1029dev!de a felhasználóhoz email-t vár és addig nem tudok jelszót beírni...
előre is köszi
-
sandró60
addikt
válasz
Plasticbomb #95676 üzenetére
Itt olvasgass róla
-
Plasticbomb
addikt
Mi a véleményetek erről a típusról: Samsung UE32J5100AKXXU
-
Ákkk
addikt
válasz
Luxus_Dreyer #95640 üzenetére
Uhd-t ebben az árkategóriában biztos nem vennék főként nem 40 es méretben.
Uhd esetén minimum a 7 es szériából érdemes nézelődni . -
-
zoltan6
addikt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
sandró60 #95666 üzenetére
Az állítólagos feltevéseden kívül, egyéb kapcsolatba is kerültél már ezzel a céggel?
Nem akarok én védeni senkit, nekem aztán tök mindegy hol veszem meg a tévémet, de annyit tudok, mert mind a két esetben én intéztem a garanciát, mivel az egyik anyámék nagy hűtője volt, a másik pedig egy onnét vásárolt 500 ezres tévéje az öcsémnek cseszekedett.Szóval nem értek rá.
Az intézésről...mind a két esetben jött a futár, elvitte a készülékeket, és 2 héten belül vissza is hozták, kijavítva és ráadásul becsomagolva, hogy még véletlenül se sérüljön.
Mégis, ha el is viszik külföldre javítani és így hozzák vissza, milyen jobb garanciás ügyintézést tudsz felhozni manapság 2016-ban, amit esetleg a Samsung a helyszínen nem tud kicserélni és ugyanezt kell eljátszanod? -
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #95661 üzenetére
J-vel nem tudom, hogy leálltak volna, de nem igazán vált be..lehet a Tizen az oka vagy még sincs akkora igény hajlított 4K-ra.
Itt van a következő idei széria a K
szerintem az íveltek kihalnak jövőre a Samsungnál is max. 1-2 típusba lesz mint a J-nél a 3D, idén már a Panasonicnál kihulltak. [link]Tottalino DIVX FHD tévén?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #95658 üzenetére
De ebben az ár és a 40" kategóriában akkor mit vesz tőlük az ember? Nem igazán értem... A H-t már (lehet) nem akarják tovább gyártani, de akkor a J-vel miért álltak le? Ez elég nagy rést hagy maga után... Vagy ezzel is hajlított izébizéjik felé akarják terelni a vevőket?
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #95656 üzenetére
-
Flashget
félisten
válasz
Luxus_Dreyer #95640 üzenetére
UHD és 40"? 80 cm-ről akarod nézni?
keressél 200K-ért valahol ahol még kapható H6400-at a lehető legnagyobb méretben mielőtt magadat csapod be vagy lelketlen eladó téged... -
Tottalino
tag
Sziasztok! A Samsung 5xxx sorozatát meg szabad venni? Semmi extra igény, TV műsor és külső tárolóról film nézés.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#94529552 #95646 üzenetére
Csak az megy, mert nincs más, néhány 4K blu ray és több demó tartalmat kivéve.
A UPC majd 30 FHD adása van beállítva, a többi adó ment a kukába, főleg nem nézek ezen sd-t.A Philips teljesen frankó az a tévé, de kicseszettül bele kell ásni magát az embernek, mire a legjobb képet kihozza belőle, de akkor valóban odateszi magát. Vagy 3 napon át több órát biztos elcsesztem a beállításokra, mire minden a legapróbb xarságig be lett állítva rajta. Az is UHD-ben lemászik a szobában, nagyon durva és mivel az "csak" 55-ös, ott nagyon még az 1 méter is éppen sanszos UHD nézési távolságban, de monitorként használva meg kiváló, mert közel ülnek hozzá.
-
törölt tag
válasz
sityupityu #95643 üzenetére
Pedig ha tévét veszel, lassan nem lesz más, nem lehet megkerülni. Vagy a gyenge minőségű 5-ös, vagy csak UHD lesz. A tv gyárak eldöntik helyettünk. Ja, és még jól meg is görbítik a kijelzőt.
mflex Nincs olyan? Az átlag megveszi, hazaviszi, kibontja és használja. Semmi állítgatás. Jó minőségű Fhd filmet se szívesen nézel az óriás tévéden?
Az ismerősnél működik még a Philips? -
dethroner
veterán
válasz
pinkcc #95628 üzenetére
Elolvasva azt amit írtál, engedd meg hogy tegyek pár kijelentést:
1; Nincs szükséged 4K tévére.
2; Nagyon nem értesz hozzá, szóval ne menj műszaki boltba, mert nagyon át fognak b@szni.
3; Elegendő pénzt sem szánsz rá, szóval ha veszel olcsóért valamit, qrvára meg fogod bánni. -
home98
csendes tag
Sziasztok!
48h6400 hoz milyen fali tartót ajánlatok?Dönthető legyen elforgatás nem fontos de nem gond ha van.Téglafalra raknám.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#94529552 #95633 üzenetére
Rosszul beállított tévé? Ez most komoly?
1.5M Vagyis egy egész öt méter, ez a plafon ennél a tévénél, ha a képpontokat már nem erőltetve akarom nézni, akármennyire hihetetlen. Pedig nem olyan rég voltam jogsi hosszabbításon és a legalsó xarokat is röhögve láttam, ettől függetlenül valakinek még ennél is jobb látása lehet. Neki tatán még két méterről sem gond... -
törölt tag
válasz
sityupityu #95639 üzenetére
Na mindegy, de egy jó UHD azért nem lenne rossz, mondjuk egy 7000-es vagy egy 2016-os 8000-es, mert az még jobb mint a régiek.
-
Luxus_Dreyer
csendes tag
Üdv
Tv-t szeretnék vásárolni a közeljövőben, de egyelőre csak információkat gyűjtök.
Kinéztem két UHD modellt amik(az itt ott meglelt specifikációik alapján) megfelelnének az igényeimnek.Pl.:
Kategóriához képest szép kép
Elfogadható hang(bár ez nem a leg fajsúlyosabb szempont, nem várok csodát)
Dolby digital és DTS kodek támogatás
A manapság elterjedt hang és video(főleg utóbbi) formátumok támogatása
USB 3.0 csatlakozó megléte
4K tartalom lejátszása mindenféle forrásból(pl külső HDD-ről, vagy youtube-ról)
A 4K -nál kisebb felbontású tartalom felskálázása 4K közeli minőségre bármilyen forrásból
DLNA funkcióNagyjából ezekre gondoltam, hogy együtt legyenek egy készülékben, és meglepően kevés tv-t találtam, amiben ez mind megvolt. Pedig több márka kínálatában nézelődtem kb max 200ezer forintig.
Szóval a két modell amit kinéztem azok ezek:
UE40JU6510 illetve UE40JU6670A kérdésem az, hogy mit gondoltok vagy tudtok ezekről? Milyen a képminőség? Milyen hibái lehetnek a készülékeknek, nagy hibaarányúak ezek? A Tizen rendszer hogy muzsikál?
Ha tudtok vmi infóval szolgálni, azért előre is köszönet
-
-
törölt tag
válasz
sityupityu #95637 üzenetére
A linkelt táblázatban nincs is UHD ajánlás, meg aztán minden táblázat más értékekkel dolgozik, nem hihetünk nekik, csak a szemünknek.
Flashget 28 ms alatti értéket tudnak a JU-s tévék, az idei KS8000 meg 20,9-et. Az nem rossz.
-
-
SunMount3r
nagyúr
Jelentem több, mint 2 hónapja működik nálam tökéletesen a következő -relatíve- olcsó, de jó minőségű HDMI 1.4 kábel: [link]
(PC-re kötve használom és Youtube-ozásra épp úgy tökéletes, mint játékra (persze mondom ezt úgy, hogy eddig semmilyen más típusú HDMI kábelt nem próbáltam, az igaz...).
A 10 méter ellenére még késleltetést se nagyon tapasztalok, pedig ráadásul nem is natív HDMI porton, hanem DVI-HDMI átalakítóval megy ki rá a "cucc" (a videókártyámon csak ez van.).... Legalábbis semmi olyan, ami nagyon zavaró lenne ez ügyben. (A H6400-son továbbra is a PC címkét tarom a legjobbnak, bár van DVI is, de az valamiért sokkal zanzásabb...)
Mindezt csak azért írom, mert hátha valaki majd keres hosszú, olcsó, de jó HDMI kábelt hasonló céllal, és a vele felmerülő kétségeket is el akartam oszlatni... Legalábbis nekem bejött...
(Ja, és abszlúte semmi közöm a gyártóhoz vagy az árusító céghez, csak a pozitív tapasztalatomat akartam megosztani, ennyi...)
-
törölt tag
válasz
sityupityu #95634 üzenetére
Nem a felbontásra írtam a beállítást. Csak gondolj bele, egy rosszul beállított tévét rosszabb közelről nézni, még ha UHD akkor is.
Azért az a táblázat sem egy szentírás. -
-
törölt tag
válasz
sityupityu #95619 üzenetére
Lehet az is, hogy jobb látása van, meg az is elképzelhető, hogy rendesen be tudja állítani a tévét, nem úgy mint sokan mások. Mert az is fontos. Abban is igaza van, hogy 75" -os tévét nem 1 méterről kell nézni.
Meg játékhoz is jobb a 4k-s tv. -
pinkcc
tag
Gondolkodom azon, hogy leváltom a jelenlegi tv-met egy 4k tv-re. Az indok az esetleges ps4 4k konzol lenne, amit pletykálnak.
Jelenleg ezen tv-m lenne: Samsung UE40H6200
Kb hasonló képátló (101cm) nekem bőven elég. Nem nagyon értek a 200hz meg hasonlókhoz, de ugye akkor a tv-mben jelenleg 200hz van, akkor ebből sem engednék.
Az árat viszont nagyon nézném, de minőségtelen terméket nem szeretnék. A fenti tv 130000 ft volt újonnan, kb hasonló árat költenék majd szintén egy 4k tv-re.
Van olyan 4k tv, ami nekem megfelelő lenne ár és minőségben is?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Tengo
aktív tag
Üdv!
3. hete van a szervízben a TV és még semmi hír róla. Nincs jogszabályban rögzítve, hogy mennyi idő alatt kell a garanciális ügyintézést lebonyolítani?
-
Van egy filmem és egy feliratom, mit csináljak a felirattal, hogy az menjen a film alatt?
Pendriveról megy a lejátszás.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wong kok wah #95618 üzenetére
Igen, de ez akár másfél méter is lehet, írtam ezt is! Annál távolabb, viszont keresztbe feldughatom magamnak a 75-ös UHD tévémet, ha tényleg ennyire nem érted, akkor igazából és valójában te sosem láttál pl, egy legalább 50 gigás, valódi 4K tartalmat, ami 2 méterről nálam szinte már semmit nem ér, ráadásul egy akciófilmben, ahol gyorsak a mozgások , a 4K felbontás még jobban... nevezzük így elveszik.
Pl az üzletekben emiatt, a kimondottan parasztvakító UHD tartalmak, mind-mind majdnem szinte állóképek, vagy slow motion tartalmak.---------------
(#95616) BBéci
Elképesztő, de tényleg :/
-
válasz
wong kok wah #95618 üzenetére
75" -nek nem 1 méter hanem kb 1,5.
Egyébként az összes, nézési távolságot leíró oldal adatai nagyjából teljesen megegyeznek. Tehát nem egynek nem kell hinned, hanem az összesnek.
De mondom, ha neked átlagon felüli a látásod , akkor egy szót sem szóltam. -
wong kok wah
senior tag
válasz
sityupityu #95617 üzenetére
75" -nek 1 méter ??? Ne vicceljünk...
Láttam a cikkben egy táblázatot abban is elég kis értékek vannak de azért annál jóval több.
De azért nem veszem szentírásnak ha nem haragszol amit leír egy ilyen oldal... -
válasz
wong kok wah #95608 üzenetére
Nem kell itt senkinek szemészhez mennie. Az ajánlott nézési távolságok reális adatok, a teljesen egészséges emberi szem korlátait tükrözik. Úgy látszik, hogy akkor neked átlagon felüli, kiemelkedő éleslátásod van.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bunkomen #95612 üzenetére
A legegyszerűbb, ha elmész az üzletbe és leteszteled mind a kettőt, vitt pendrive-on lévő anyagokkal.
Egyébként sem értem, hogy amit majd több évig te használsz, miért más ismeretlen mondja meg egy fórumon, támpontot ugyan adhat, de gyakorlatilag semmit nem ér, ha te magad nem teszteled előtte. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Clever0 #95613 üzenetére
Elméletben!
akár ugyanolyan FHD képe is lehet, mint egy FHD tévének.
Van UHD tévéd, na ugye. Még csak összehasonlítási alapod sincs. Mert ekkora nem is tudom mit anélkül nem lehet ide vésni. Az UHD tartalom szinte lefolyik a képről, annyira brutális az FHD-val ellentétben.
De ehhez 4k tartalom kell és felesleges bármilyen FHD-vel összehasonlítani, mert ég és föld a különbség ekkor, de csak a látótávolságon belül. 4-5 méterre már az FHD is ugyanolyan fos lesz, mint az UHD tehát egyenértékű lesz vele, ha így nézzük. Az FHD tévén meg az FHD tartalom, pl UPC adások, egyszerűen sokkal jobban néznek ki. Nem hasonló, hanem jobb, pont a natív miatt.Tehát elméletben, igen így van, de nem erről volt szó, szóval megmondtad a nagy semmit...megint.
-
-
bunkomen
aktív tag
válasz
wong kok wah #95605 üzenetére
A családi videó tipikusan az a kategória amit egyszer felveszek. TALÁN visszanézem, hogy milyen lett és soha többet nem kerül elő
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wong kok wah #95610 üzenetére
A natív felbontás miatt nem rosszabb (nem is jobb)
Pont evvel van a probléma, ha ezt te ugyanolyannak látod, akkor minden szempontból felesleges neked az UHD felbontású tv.
De ezt nem is ragozom tovább... -
wong kok wah
senior tag
Fusd át mégegyszer amit leírtam....
A natív felbontás miatt nem rosszabb (nem is jobb) egy UHD tv-n a valós 1080 as tartalom. Ezt irtam.Az UHD hátránya valóban a kevés tartalom és a nézési távolság, de azért amit irtál, hogy 75" -ös TV 1 méter az túlzás...
Na mindegy én ezen nem akar vitatkozni. Mindenki ovasson utána és győzödjön meg saját szemével róla... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wong kok wah #95608 üzenetére
Nyugi haver, azért mert neked olyan "sasszemeid"
vannak, amivel a nem natív és ezzel egyetemben a "rosszabb" minőségű FHD-t is olyannak látod, mint a 4X több UHD-t felbontást, akkor a következő odahányt hsz-ed miatt, inkább téged kellene kigyógyítani, a bebeszélem magamnak, hogy ez akkor is kibaxott jó elvakultságodból!
Bár, szinte mindenki, és ezzel egyetemben a leírás is arról, szól, hogy UHD-nek a tartalom hiánya és a nézési távolság az egyik fő hátulütői, de a lényeg, hogy nálad minden frankó! Ok most már ezt is tudjuk! O_o
NÉZÉSI TÁVOLSÁGOKAmi teljesen ok minden szempontból. Az UHD-re meg nyugodtan lehet felezni az FHD távolságot...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bunkomen #95604 üzenetére
Nekem is van egy nagy dög 75 collos 7500-zas, de inkább le sem írom, mennyit ment rajta 4 K tartalom...
De ha megy, akkor állejtős valóban és még ehhez is 1 méterre kell ülni, max másfél.----------------
(#95605) wong kok wahÉs ilyenkor 1 méterre ül a család a tévétől?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bunkomen #95602 üzenetére
A natív felbontás miatt (mivel nincs UHD) tartalom, jóval szebben néz ki egy FHD tévén, pl a 1080-as focimeccs.
Tegyük fel megveszed az UHD és ilyen tartalom is van rá, akkor maximum! 1 méterre kellene ülnöd előtte, hogy a a 4K felbontást lásd is. Ekkor valóban lemossa az UHD az FHD-t képminőségben. ha ennél távolabb ülsz, már nem látni a képpontokat, tehát elsősorban inkább monitorként ajánlott ezeket használni.Egyébként az 50-es FHD is maximum 2-2.5 méterig élvezheted képpontokban.
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Olvastam a rögzített bejegyzést, de kevésbé hozzáértő lévén nem értem, hogy miért nem ajánlott a 6xxx szériás UHD. Esetleg valaki kifejtené nekem érthetőbben? Ha vennék egy ilyet 50" méretben, miben venném észre, hogy nem jó? Focimeccseket néznék rajta, filmeket pendriveról/külső hddről, és valószínűleg a számítógépet is rákötném 1-2 egyszerűbb játék végett, komolyabbnál már elhasalna a gép ekkora felbontásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest