- Amazon Fire TV stick/box
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mini PC
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
GrooveHero #57797 üzenetére
Többen használják belehelyezett 2 TB-ossal, én csak külsőkről táplálom.
Itt a helyi topik: [link]
(#57798) Burt1793
A lejátszók kép és hangkimenetekkel rendelkeznek, a tévék pedig bemenetekkel, ez így logikus. Tehát a MED-eken van sztereó RCA hangkimenet.
Igen, 24p és ami fontosabb, 23,976p lejátszásra is képesek a MED-ek, amit a többi Realtek chipes készülék nem tud.
Nem ajánlom, hogy a TV távirányítójával kínlódj, inkább valami mobiltelefonos alkalmazást tölts le. -
sandró60
addikt
válasz
GrooveHero #57797 üzenetére
A fiamnak is egy ilyen van.Ajánlom ezt a fórumot ahol ő is tájékozodott.[link]
-
Burt1793
veterán
Ennél a MED 600-asnál az audió bal és jobb csatlakozókra rá tudom kötni a régi erősítőt vagy ugyanolyan, mint a tv-n lévők, hogy semmi jelet nem adnak ki az erősítőnek?
Ez 24p-s lejátszást tud? A felülete szép? A tv távirányítójával is vezérelhető? Érdemes a Tv lejátszóját erre cserélni (1080p-s filmeket szoktunk nézni)?
Ezt néztem.(#57797) GrooveHero: Én egy oldalon most azt olvastam, hogy 3 Tb a maximum.
-
BBéci
legenda
válasz
Markizmark #57793 üzenetére
A Base 3.0 csak 2D-s, ez eléggé jelentős különbség, engem viszont teljesen hidegen hagy a 3D. Ki sem csomagoltam a tévém szemüvegeit, eltettem a szekrény aljába.
Képminőségben szinte egyformák, viszont a Dune kezelhetősége számomra sokkal jobb. Ja, van merevlemez fiókja, 7.1 analóg és koax kimenete, cserélhető a tápkábele, azok is lehetnek szempontok a választásnál. -
sandró60
addikt
válasz
zenwalk #57789 üzenetére
Itt küldök egy linket ahol látni fogod,hogy a tévéden milyen bemenetek vannak.Én úgy látom,hogy a monitor csatlakozó felet lévő HDMI-be csatlakoztasd.Azt irtam,hogy az újabb tévéknél ezt a bemenetet át nevezik PC-re.Azt igy éred el-Source>kiválasztod a bemenetet >Tools itt tudod átnevezniPC-re A videó meg Itt van
-
BBéci
legenda
válasz
Markizmark #57791 üzenetére
Pár hónapja Base 3.0 típusút.
-
BBéci
legenda
válasz
Janesz1981 #57781 üzenetére
Tudtommal a tévék nem tudják értelmezni a 72 hertzes jeleket, azokat átalakítják.
Amikor 24 hertzet kapnak, azt úgynevezett pulldown-nal jelenítik meg, akár 96 hertzen, ez tévéfüggő, ahhoz viszont nem kell a Motion Plus.
Nem nézem meg Nellyt, mert Dune médialejátszót használok, nem PC-t. Azokkal nincs ilyen probléma. -
Oli330
csendes tag
Üdvözletem !
Az alábbi problémához szeretnék segítséget kérni : A napokban vásároltam MindigTV Extra előfizetést CAM CA-modulal és kártyával , a fizetős 10 program közül egyik sem jön be , csak a "kódolt jel" felirat látható.
A TV típusa : UE55ES8090
Antenna: Thomson ANT 1410
CA-modul : NeotionA hét ingyenes csatorna bejön , nézhető.
Menu/Csatorna (antenna : Légi ) /Automatikus hangolás megtalálja mind a 35 digitális és 4 rádió adást , még úgyis bejönnek a kódolt csatornák helyei ha nincs benne a kártya, csak ugye nem nézhető mivel fizetős.A kártya beillesztése után nem történik semmi változás , a fizetős csatornáknál ugyanúgy " kódolt jel" felirat látható. A kártya beillesztés után semmit nem ír ki a szolgáltatóval vagy a gyártóval kapcsolatos információt. A manuálban olvassa ennek meg kellene történnie , ám a MindigTV ügyfélszolgálatánál azt mondták nem feltétlenül.
Az első kártyát 28-án vásároltam, rögtön aktiválták is az ügyfélszolgálaton. Hazaérve kipróbálva nem működött. A kártyát - modult visszavittem , ügyfélszolgálaton kipróbálták működött. Hazaérve továbbra sem működött a saját tv-men. 31-én visszamentem , kártya és modulcserét kértem, adtak egy másik újat , de mondván hogy az előzőnek sincs semmi baja.. Továbbra sem működik ..
A napokban frissítettem a Firmware-t , nem hozott változást ez ügyben.
A Menu / Rendszer / Közös illesztőfelület -nél azt írja a funkció nem elérhető, nem látja a kártyát..
A samsung honlapján a hibaelháritás/ ci+ részt is végigzongoráztam de jutottam előrébb.
Mute - 2 - 4 -7 - Exit gombok megnyomására a következőt írja , ha bent van a kártya ha nincs :
CI PLUS Storage Test : Success tehát sikeres...Az antenna a TV-hez van csatlakoztatva , ezen kívül csak egy HDMI kábel megy a BD -hez , semilyen más egyéb dolog , eszköz nincs csatlakoztatva. Na meg persze a TV hez kapott Cammon Interfész modul fogadó.
Nem tudom merre tovább, ezért kérném a segítségeteket, ötleteiteket. Köszönöm előre is !
u.i: sokat beleolvastam a topikba, keresőbe beírva a kulcsszavakat , másnak is volt hasonló problémája , de megoldásra nem jutottam. Viszont a h.sz -eket böngészve beállítottam a képet az ajánlott beállításokra , de valójában egy kalibrálásra fogom majd elvinni a tv-t ahogy BBéci szakmester is ajánlja.
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Van egy Samsung le32c550-es TV-m. Amikor a laptopomat összekötöm a tv-vel hdmi kábelen keresztül, akkor a kép széleit levágja a tv. FullHD-re van állítva, mi lehet a baj? -
Janesz1981
tag
Bocsi félreérthető volt a pc-n állítom 72hz-en menjen a tv. Azért 72-re lőttem be mert 24x3. De mondom a fő bajom az xbmc-vel 24p-ben nézve a videót se éreztem semmi javulást hiába kapcsoltam ki vagy be motion plust. Viszont ha 72hz-en nézem a szellemesedés eltűnik szinte egyszerűen látszik nincsenek "ottmaradó" részek az előző frameről vagy nagy mértékben redukálódnak.( persze ezek ilyen kiélezett esetekben látszódnak igazából mint ez a fekete/fehér klip) Ezért is írtam ha sikerülne 96hz-en járatni a tv-t az lenne a felüdülés.
A klip amúgy Nelly- get like me ha rá akarsz nézni. -
Norby86
őstag
válasz
Markizmark #57766 üzenetére
Igen, emlékszem.
De nem hiszem hogy más országokban verziószámot léptek volna ez ügyben. Valami akkor nem oké ezekkel a leírásokkal. Minden esetre ha le tudnám kaparászni valahonnan ezt a firmware-t én is feltenném. Csak ahol én néztem orosz samsung oldala, ott nem igazán igazodom ki, google fordítón keresztül meg sok ikonra rá sem enged kattintani.
anjani182: Esetleg egy letöltő linkkel meg tudsz engem dobni?
-
BBéci
legenda
válasz
GrooveHero #57773 üzenetére
A lejátszó szoftverek képminősége között is van különbség.
HTPC topikban nem véletlenül javasolják az XBMC-t és az MPC-HC-t, esetleg a JRiver-t. A többi elbújhat mellettük.
Ajánlott MPC-HC-hoz a madVR kiegészítő használata.(#57775) Janesz1981
Hogyan állítod a TV-t 72 Hz-re??? Ilyenről még sosem hallottam.
Alapszabály, hogy a 24p (23,976) filmet a saját frekvenciájával kell a képmegjelenítőre küldeni, a többi mehet duplázva 50 és 60 környékén. -
Janesz1981
tag
az létezik hogy nekem nem működnek rendesen a motion plus-os dolgok? Van egy fekete fehér klip amit most "teszt" videónak használok. Van benne éles kontraszt bőven és látható szellemesedés meg fekete "kondenzcsík". USB-re rakva a videót se javult viszont ha a TV-t 72hz-re állítom a javulás már drasztikus, gondolom 96hz lenne a megváltás de azt nem sikerült még belőnöm sehogy. Szóval mint totál laikus kérdezem létezik az pl 24p-ben is nem használja ki a tv a 100hz-es panelt? Nem a szappanoperásításra gondolok hanem csak a frame ismétlésre? Ja persze pc-vel van összekötve a 6100-asom. Mondjuk iptv esetén is mintha nem működne rendesen a motion plus.
-
Burt1793
veterán
válasz
GrooveHero #57773 üzenetére
Nagyon szívesen, lehet, hogy majd kipróbálom, bár nekem a windows media playernek is fent van a codec pack-ja, így az is mindent lejátszik, filmekre ott a media player classic, minden másra meg ott van a winamp.
Igazából a winampot használom.
Régi megszokás.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Burt1793 #57771 üzenetére
Még egyszer köszi a hasznos infót.
Sztem ezzel az említett progi is megbírkózik. Az is nagyon sok mindent tud, igazából szinte mindent, sztem az egyik (ha nem a) legjobb médialejátszó. Persze ismerem a Media Player Classicot is, régen volt hozzá szerencsém. De azóta váltottam, Kmplayer-hez nem kell se kodek, se semmi, csak felrakod és visz mindent, tudja az mkv-t és az m2ts-t is. Ha egyszer ki akarod próbálni, akkor van egy régebbi verzió, azt érdemes telepíteni, az új mostmár kapott egy új ablakot, ahol bejönnek a netes baromságok és reklámok, nagyon sokan panaszkodtak rá. Kikapcsolni nem nagyon lehet, meg tiltani se, mindenki azt ajánlja, hogy vissza kell rakni azt eggyel régebbi verziót, vagy már alapból azt felrakni, a frissítést pedig kikapcsolni és minden szép és jó.
-
bigdee888
tag
Kis segitseget/otleteket szeretnek kerni toletek:
Van egy SmartTV-m, egy F6320-as.
DLNA-n keresztul nezegetem a filmeket, sorozatokat, de a TV lejatszoja nem toleralja a beaagyazott feliratokat, nyuglodni pedig nem szeretnek, hogy kiszedjem a feliratot a filmbol es betegyem melle a mappajaba.Van valami megoldasarra, hogy a szamitogepen jatsszam le a fajlt a megszokott medialejatszommal, ugy hogy a kep es a hang is atmenjen?
Tudom, HDMI, de az sajnos szamomra nem megoldas, mert a laptopom nem tud 5.1-es hangot kuldeni a TV-nek, en meg hazimozin szeretnem nezni a filmeket.
Van valami jo otletetek?
Nezegettem ezt a Screen Mirroring funkciot, csak nem tudom hogyan lehetne eletet lehelni bele, meg az egyatalan kuld-e at hangot.Elore is koszonom!
-
Burt1793
veterán
válasz
GrooveHero #57770 üzenetére
Bocs, valószínűleg mindegyik tudja, én a Media Player Classic-ot használom PC-n mkv lejátszásra, fraps-szel most megnéztem, folyamatos 24 az fps, szóval ez is tudja. Sőt ez olyat is tud, amit az rtl meg a tv2 csinál, hogy kirakják az 1920*800-as filmet 1600*1080-asra, így nagyobb lesz a kép és eltűnik az alsó felső fekete csík, viszont nem látjuk a kép bal és jobb szélét. (De olyan az érzésed, mintha nagyobb lenne a tv-d). Én nem szeretem, de a családban másoknak jobban tetszik, ha a teljes tv felületén látszódik a film, a két szélét meg leszarják.
Jah és a mediaplayerclassic ingyenesen letölthető. A kmplayert nem ismerem...
-
Burt1793
veterán
válasz
GrooveHero #57761 üzenetére
PC-vel mindig jó lesz a minőség, sőt a winamp-ban van 24p-s lejátszási lehetőség is.
Azt nem tudom, hogy mennyire lehet a színekkel babrálni a tv-n, ha hdmi-n kapja a jelet egy gépről. -
Norby86
őstag
Sziasztok!
Valaki használja már a legújabb firmwaret? Orosz fórumról származik az infó, hogy a következő (egyes országokban már elérhető) firmware miket fog javítani. Ha ezeket tényleg javítja az szuper lenne. Ha én más országtól töltöm le ezt a friss firmware-t nem várom meg míg hazai samsung oldalra is kikerül, azzal nem teszem tönkre a tv-t?
1.This firmware is for TV Model(s): LED F5500/F6300/F6350/F6400/F6800/F7050/F7100/F7150, PDP F5500
2.The version is 1117.4
3.This firmware update will improve the following:- Solves Network Connection Issue with Wireless Router.
- Improves Picture Quality.
- Solves the issue Screen Mirroring does not work.
- Solves the issue Digital Clean View does not work correctly.
All OS 27.11.2013 -
zedok
őstag
válasz
nightshadow #57763 üzenetére
Fú. köszönöm. Mindenképpen AllSharest keresek pedig, hiszen a szüleimnél is olyan tv van.
-
zedok
őstag
Hali.
Ez a tv mennyire különbözik a mostani f6300/f6400-astól? igazából keretem erre van.
Ja és mindenképpen 40" képátlós tv-re van szükségem
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Olvasgattam a fórumot és felmerült a TV médialejátszója vs. külső média lejátszó. Kérdésem lenne, hogy gépre kötött TV esetében is fennáll ez a dolog? Vagy ott mindig a legjobb minőség lesz? Mert én úgy tervezem, hogy a TV-t monitor helyett fogom használni.
-
JoeYi
őstag
Remélem még nem volt. 2014-es másodlagos Samsung távkapcs:
[link] -
drmotto
őstag
EH5300 tévén jelenleg 001023 számú rendszer van, és most láttam, hogy elérhető rá 001040.
Tartalmaz valami pluszt, ami miatt érdemes frissíteni?És még egy kérdés.
Egy WD My Cloud -ról megy a filmnézés, és a tévé szerint az egyik mappájában 86 fájl van, a valóságban azonban csak 3, és az egyikből van 84 darab. Ráadásul amikor véget ér az egyik, ugrik is tovább a következőre, ami ugyanaz a film, és el is kezdi lejátszani. Csak ennél az egy könyvtárnál csinálja, bár korábban már volt egy ilyen, de az megszűnt.
Ez a tévé lejátszójának a hülyesége, vagy a NAS-é?Köszi.
-
bandigno
senior tag
válasz
vadászcsiga #57754 üzenetére
youtube sem megy illetve a többi online cucc? esetleg egy fw frissítés? a legfrissebb van fent? mielőtt azért frissítenél, nézz utána h mit írnak az újról, change-log nincs hozzá, mmint hivatalos!
BÚÉK minden kedves fórumtársnak!
-
abit.IS7
csendes tag
válasz
Flashget #57751 üzenetére
Most olvasom vissza a régebbit,hogy a ts. fájlt nem viszi a tv.Az enyém az gond nélkül viszi,amit a waytec 95cx.-el felveszek pendriver-ra 1920x1080-as felbontásban is..nekem nincs semmi bajom a tv-vel,csak az hogy ha nézem vissza a felvett anyagot akkor nem ad jelet a scart-ra.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
donjohnson #57733 üzenetére
Én még meg is csinálnám de asszony nem fog ilyennel vacakolni. Filmet nézni DLNA-n kiválóan lehet vele de a böngésző gyakorlatilag semmire nem jó. Na jó hát ez van. Koszi
-
kisspepe
tag
válasz
Atomantiii #57704 üzenetére
Megnéztem Ustreamben a Latest működik, a Live videók viszont nem. Nekem meg azok kellenének, vagyis akinek vettem karácsonyra a TV-t, annak egy Live videó kellene, de az továbbra is csak Please Wait
-
abit.IS7
csendes tag
Sziasztok.Érdeklődnék,hogy külső eszközről tud-e menni a tv.-re a felvétel,vagy csak a saját tv. csatornáról lehet felvenni?A tipus 40C6800.
-
anjani182
őstag
Szal a 24p-s dologra valaki???
-
RudY
addikt
válasz
riska1982 #57736 üzenetére
Ahha, akkor F széria lesz az, nem E (UE = európai kiadás): [[How To] Get root access on F series].
A NAS és a Serviio egyszerűbb ugyan, de root után nyitottabb lesz a TV-d több mindenre. A gyári firmware frissítése ne legyen engedélyezve, de még a keresése sem. -
zedok
őstag
Sziasztok!
Milyen Samsung tv-t ajánlotok most a 80cm-es képátlósok kategóriájában? Kritérium, hogy USB-ről futtasson filmeket és feliratokkal is könnyedén megbirkózzon. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
donjohnson
addikt
válasz
vadászcsiga #57731 üzenetére
sajnos nem lehet lecserélni a gyári böngészőt.
ha normálisan akarsz netezni a tv-n, akkor kösd rá a laptopot hdmi-n vagy vegyél egy androidos tv box-ot. -
riska1982
aktív tag
Sziasztok!
Tud esetleg valami olyan appot ajánlani, amivel hozzá tudok férni hálózaton keresztül a TV-re csatlakozott HDD-hez? Tehát szeretnék filmet másolni a HDD-re, de nem akarom folyamatosan lehúzni a TV-ről. Bármilyen megoldás szóba jöhet pl samba, ftp (ez lenne a legjobb) stb...
Köszi
-
vadászcsiga
félisten
Az UE39F5300-asban minek van 2 mag meg minden ha a böngésző nem tud lejátszani szinte egy online videót sem. Multkor a tv2 oldaláról akartam egy műsort megnézni, a kép jó volt de a hang mély volt és lassú. A teleteka.hu sem megy. Van valami más megoldás arra hogy tudjam használni ilyenekre is? Másik böngésző talán?
-
kopidoo
senior tag
válasz
vigyori78 #57723 üzenetére
Kiterjesztem: nincs kép.
Legyen elsődleges: nincs kép.
Mind a két TV bemeneten próbáltam: nincs kép.
Felbontások állítása: nincs kép.
frissítési frekvencia állítása: nincs kép.
TV és kábel hiba kizárva. Olyan, mintha nem menne ki a jel a tv-be, mert az info gombra csak a bemenet nevét írja ki a jel-infót nem. Csak azt tudnám, hogy akkor hogyan azonosítja be a TV-t? -
gaba2001
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud ehhez a TV-hez válaszidőt? Nem találom sehol...
SAMSUNG UE 40 F6640 3D Smart LED tvKöszi
-
anjani182
őstag
Üdv!
Nemrég beneveztem egy 40F6400-ra. Olvasom itt ezt a 24p-s dolgot.
Ez mit jelent? Ha letöltök egy tömörített 3D filmet ez arra vonatkozik? Tehát ha PS3-al vagy laptoppal játszom le az miben előny? Vagy csak BD?
-
McLaca
őstag
Igen, Neki és Neked is köszi, úgy látom, ez akkor elsősorban sd tartalomra vonatkozik, viszont én tv-n igyekszem legalább 720 soros anyagot nézni, ha már hd. Megnézem majd HDMI-vel is az sd tartalmak képminőségének különbségét, de a noteszemen display port van, úgyhogy kábel beszerzés folyamatban.
Üdv!
-
Flashget
félisten
válasz
Bobbacsi #57714 üzenetére
Power DVD 11-t használj, mert a 12-ben és afelett már benne van a cinavia védelem.
Én PC-ről High Speed kábellel (1.4) néztem 3D BD filmet, de meguntam a 7,5m kábelt keresztbe a szobában ha néha elővettem így a lejátszást és vettem a Pio 150-t.
Kérdésedre a válasz igen. Arról nem is beszélve 24p-s filmet csak így tudsz megnézni valamilyen külső lejátszó segítséggel. (a 25 vagy 50GB-os BD vagy 3D BD film, m2ts nem homokórázik lejátszáskor) -
csab2
veterán
válasz
McLaca #57694 üzenetére
ES6560-as TV és BD-F5500 BD-lejátszó tapasztalatai alapján mondom, hogy felbontásban jobb az utóbbi. Felskálázza a filmeket, amelyek felbontása így jobb lesz. Az alábbi képek a Démonok között c. mkv-s film (nem HD-s) ugyanazon jelenetét mutatják. Elnézést a rossz minőségért, de még ezeken is látszik, hogy mennyivel jobb a BD képe. A képek: TV beépített médialejátszója, Blu-ray lejátszó.
Közben Flashget már megválaszolta a kérdésed.
-
Flashget
félisten
BD filmet nézzél meg a tv beépített médialejátszóján. nem mkv hanem m2ts formátumban!
majd ugyanezt a filmet egy céleszközön pl. asztali BD lejátszón és megérted BBéci mire gondolt.
Én tapasztaltam tehát maximálisan igazat adok neki. A tv-k lejátszója avi és mkv-ra való..de ezeket a filmeket megnézve egy Pio vagy más márkásabb BD lejátszóval olyan felskálázást lehet észre venni, hogy tényleg baltával vágod szét a tévédegy tv lejátszója sosem lesz olyan jó, mint egy céleszköz. Mert ha ez bekövetkezne leállnának a média és BD lejátszók gyártásával.
-
Flashget
félisten
meg a webböngészés tévén...aztán jönnek a kérdések:
hogyan tudok másik böngészőt telepíteni a tv-re?
hogyan tudok flash playert telepíteni
hogyan tudom a reklámokat letíltani stb...vissza kellene térni a tv gyártáshoz, normális csatorna rendezést bele rakni a netezést meghagyni a cél eszközöknek.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Valakinél volt már olyan probléma, hogy tv kerete körbe megrepedt? Ue46es6560
Szerintetek szoljak a szervínek? Külső behatás (fizikai) nem érte, a hőtágulásra gyanakszom..... -
ubid
senior tag
válasz
devil-k #57696 üzenetére
Akkor most már megkérdezem, hogy mik a problémáid ezzel a lejátszóval ? Inkább hiányosságai lehetnek... Fel tudok én is sorolni ilyeneket, hogy nem lehet benne keresni, nem lehet benne sorba rendezni... de ezek csak kényelmi funkciók. Mindent lejátszik. Feliratokat kezeli.
-
putyu10
aktív tag
válasz
Janesz1981 #57705 üzenetére
Csak a smart-ban nincs tools gomb.
-
Janesz1981
tag
válasz
bumbalaci55 #57697 üzenetére
Megnyomod a távirányítón -> tools és a balon megjelenő menüben "picture off" bocs nálam angolon van ( valamiért jobban szeretem magyarnál
) de legalsó opció. Így megy minden és ha nyomsz egy gombot távirányítón (mindegy mit) visszajön a kép. De amúgy automatán 2 óra múlva kilövi tv-t a rendszer ha jól vettem ki mikor nem változik ennyi idő után a kép.
-
sandró60
addikt
válasz
bumbalaci55 #57702 üzenetére
Gondolom nekem cimezted a hozzászólásodat
Nekem nem gond.Csak sajnos egy két fórumozó-tisztelet a kivételnek-alapvető kérdéseket itt tesz fel,ahelyet,hogy bele "lapozna" akár a tévében lévő Manualban.Tudom ez gyorsabb,de lehet,hogy kicsit kényelmesé teszi a tisztelt fórum társakat -
bumbalaci55
tag
Igen elolvastam most már ezeket a funkciókra vonatkozó részeket is.
Ha ugyanaz a kép 4 óráig a képernyőn, utókép keletkezhet. Rémlett valami csak gondoltam megkérdeztem ha nem gond. -
putyu10
aktív tag
válasz
bumbalaci55 #57699 üzenetére
Szerintem aktív és nem kell állítani. Azt hiszem a panelen esetleg kettő óra feletti statikus kép esetén lehet változás.
-
sandró60
addikt
válasz
bumbalaci55 #57699 üzenetére
Egy kérdés.Te el olvastad a tévében lévő e-Manualt?
Boldog Új Évet Kivánok minden fórumozó társnak -
putyu10
aktív tag
válasz
bumbalaci55 #57697 üzenetére
Nem. De van képernyő védője, de kb kettő óra mire beindul.
-
bumbalaci55
tag
Sziasztok! Samsung 32F6400 led tv-n sokat nézünk youtube videókat, zenéket. Az lenne a kérdésem hogy amikor hosszabb ideig nem mozog a kép mert csak a borítót mutatják (40-60 perc) akkor az nem árt a kijelzőnek? Nem aktív a kép kikapcsol funkció. Tudom ne így hallgassunk zenéket de ez a leggyorsabb.
Amúgy optikai kábellel össze van kötve egy yamaha erősítővel, hangfalakkal így a hang nem olyan rossz.
Bocs ha hülyeséget kérdeztem.
Búék! -
devil-k
nagyúr
Akkor kérj kölcsön valakitől egy minőség médialejátszót és próbáld ki vele, milyen arról 1 filmet megnézni.
Garantálom, hogy utána fejszével vágnád szét a beépített "lejátszót".
Egyébként a 420.000 vagy 1.000 000 Ft-os TV-nek is nulla a beépített "lejátszója", szóval ne gondold, hogy ez "csak" a 200.000 Ft-osra érvényes. Ha pedig nem veszel észre különbséget, akkor mindegy, hogy 200.000-es vagy 50.000 Ft-os TV-d van.
BÚÉK!
-
bigdee888
tag
Koszonom mindenki valaszat a kerdesemre es BUEK!
-
McLaca
őstag
Vagy én nem értelek, vagy te nem értesz.
Azt írtad: beletekerni. Az lejátszás alatt értelmezhető. Videók böngészése meg a mappában tallózgatás. Ott nem lehet "tekerni". Avagy mire is gondolsz pontosan?
BBéci#57693: valami konkrét, hogy miben rosszabb a TV médialejátszó szoftvere, és miben jobb egy dedikált médialejátszó? Szemmel látható, észrevehető dolgokra gondolok.
Nem kötekedésképp, hanem komolyan kérdem, mert nincs (vizuális) összehasonlítási alapom médialejátszó hiányában. De gondolom, PC-n lejátszva és HDMI-n TV-re kötve is kell akkor különbségnek lennie.Üdv!
-
kisspepe
tag
válasz
Atomantiii #57686 üzenetére
Köszi, sajnos nálam még mindig nem megy az Ustream, nem tudom mi lehet az oka.
A csatornalista szerkesztést majd megnézem én is gépen, csak azért gáz, hogy a TV egyszerűen nem engedi az átszámozást
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
-
kisspepe
tag
Nagyon jó lenne a Smart, ha úgy működne ahogy kellene. A D6500-as TV-m is Smart, és minden működik rajta. Ez az F6400-as nem tudom miért ilyen, azt hinné az ember, hogy újabb, jobb hardver, új Smart szoftver, akkor jobb, de sajnos rontottak rajta elég rendesen, használhatatlan egyes funkciói.
-
krx21
nagyúr
BUÉK mindenkinek!
Filmekben gazdag Új Évet kívánok!
-
Tegla80
addikt
szia
azt kell mondjam,h ez nem így van .
sokaknál lehet,de sokunknál meg nem.
( nálam '"E" nél is tökéletes,de ezt sokszor írtam már. A "FW" a titka sztem )
Én azt mondom,h ez is olyan mint a pl a "droid" .
Ott is,ha jól lett optimalizálva a telóra akkor jó,ha nem akkor meg nem.
(telón annyi ,h esetleg van alternatív verza rá ami már,megint csak lehet jó. Itt még nincs,de ..... )
szóval,nem a tv a hibás vagy az általad nem kedvelt SMART,
hanem a programozó aki sz@rul rakta össze a FW t. -
ubid
senior tag
Na nemááá
A 2kilós TV nem tudja megfelelően kezelni a filmeket ?
Nehogymár.Két napja használom, nem volt olyan amit ne játszott volna le... NAS streameli szépen, akadásmentes WIFIN is.
Az az egyetlen bajom van, hogy nem lehet beletekerni a TV-n.... ezt meg nem értem, hogy miért. -
attamero81
senior tag
B.U.É.K! minden Samsung őrültnek.
-
kisspepe
tag
válasz
Flashget #57657 üzenetére
Van UPC előfizetésem, azt csak azért írtam. Nincs jelentősége.
A TV-n természetessen lekerestem a a földi digitális adókat. Ebbe a TV-be mivel a legújabb széria, már a legújabb Smart van. Abba én nem találtam Csatornák részt. A másik D6500-as TV-men ott még volt, és nem is volt vele gondom.
Itt viszont a TV menüjében van olyan, hogy csatornalista szerkesztése, de ott meg ki van szürkítve a szám módosítás.
Egyenlőre úgy tűnik, a D szériás TV-m sokkal jobb, mint az F szériás TV.
D széria:
- HDD-ről a képeket gyorsan lehet nézni, nem kell várni semennyit.
- Ustream pár pillanat alatt betölti a videót amit megnyitok
- Csatornákat át lehet számozni könnyenEzzel szemben az F széria:
- HDD-ről a képet betölti, majd várni kell vagy egy percet amíg tölt valamit és addig nem lehet képet váltani
- Ustream nem tölti be a videót, csak Please Wait-et ír, még fél óra múlva is.
- Csanornákat nem lehet átszámozni, mert a menü ki van szürkítve.Szóval az F6400-al egyáltalán nem vagyok megelégedve, szemben a D6500-al amivel semmi gondom nem volt. hiába újabb TV, hiába erősebb a hardver, mégis szarabb.
-
ZsoltG60
aktív tag
Visszatérve a Skype gondokra.. gyorsan összedobtam egy accot azzal beengedett lépni de a a microsoft fiókkal (hotmail.hu) nem enged belépni..érdemes ez miatt a Samsungnál reklamálni vagy látehet valahogy a kapcsolatokat vinni az új skype névhez ?
B.U.É.K. -
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
ue50f5000 készülékem van. Terveztem, hogy lecserélném egy ue50f6670-re. 270-ért újonnan meg tudnám venni. Sajna kicsit elkeseredtem az olvasottak alapján, hogy ennyi probléma van a smart készülékekkel. Nem nagyok de sok apró. Az enyém ugye 100hrz-es smart és 3d nélküli. A képével viszont nagyon meg vagyok elégedve az előző samsungomhoz képest sokkal szebb. Szerintetek megéri váltanom? 600hrz-es ugye az új amit vennék, képben lenne még plusz javulás sok?
Media playeres set top boxokat használok nas-ról de ha tv is frankón kezelné akkor lehet váltanék. Smart gyanánt jelenleg meg androidos sticket,ami frankó de a note 3-amat szeretném kihasználni a tv-vel ha jól működne.
-
ubid
senior tag
Tudok ajánlani valami lejátszó appot a tvhez ?
Nas ról szeretném lejátszani a filmeket, úgy h azok között keresni is tudjak. -
Flashget
félisten
válasz
freemanone #57665 üzenetére
Akkor viszont most te kevered.
3600 kapcsán nem wifiről beszéltem, hanem arról, hogy az UPC netét bírja szemben a 1043-al ami vargalex fw-vel sem tudja stabilan hozni, mert nem ahhoz a nethez készült.
Az más dolog, hogy a 3600 wifije gyenge amit nem tudtam. Nálam a router a géppel lan kábellel van összekötve, tehát letöltésnél maxon tudnám használni az upc-s netet. -
Batib
őstag
-
bigdee888
tag
Sziasztok!
Meg karacsony elott beruhaztam egy F szerias SMART TV-re.
Beizzitottam a DLNA funkciot.
Az alap felallas az, hogy a sz.gepemen fel van telepitve az AllShare alkalmazas, ami a DLNA szerver szerepet tolti be. Itt meg van osztva ket mappa, amiben filmet, sorozatok..stb vannak.
Szepen jatsza a filmeket, videokat, de van egy eleg nagy problemam.
Ha pl. egy .mkv kiterjesztesu fajlt nezek, amiben van 2 hangsav es 10 felirat, akkor azt nem tudom valtogatni. Vagyis a hangot tudom valtani, de a feliratot csak ki vagy bekapcsolni tudom, kivalasztani a nyelvet nem.Letezik erre valami megoldas? Lehet, hogy nagyon hulyeseget kerdezek, de meg nincsen ilyen iranyu tapasztalatom.
Remelem jo helyre irtam a problemamat/kerdesemet.
Mindenkinek Boldog Uj Evet kivanok!
-
dgabro
tag
válasz
Faterkam #57652 üzenetére
(#57656) Flashget: Szerintem meg elképzelhető, hogy menne, sőt!
Nálunk a c650-ben UPC-s kártya van, és működik annak ellenére, hogy semmilyen leírás szerint nem támogatja a CI+ -t.
Hívd ki a UPC-t, lesz náluk kártya próbáljátok ki. Ha működik, már maradhat is a TV-ben. Én is így tettem, mert azt hittem nem fog működni, aztán mégis..
-
Flashget
félisten
válasz
kisspepe #57655 üzenetére
Mindig tv-hez minek az UPC beltéri? Nem értem.
Egyébként átváltod a tv-t DVB-T-re behangolod a csatornákat, belépsz smart-ba ott kiválasztod a csatornák részt, majd megjelennek a behangolt csatornák megnyomod a Tools gombot és szerkesztheted a csatornák számait.
Vagy az F szériánál ez már nem így van? -
kisspepe
tag
Ma frissítettem az F6400-as tv-m firmwerjét.
Az Ustream továbbra sem működik, csak Please Wait felírat van,és nem tölti be a videót. Erre nagyon jó lenne találni valami megoldást. Másnál akinek F6400-as TV-je van, működik?
A másik a csatornalista szerkesztése. Szeretném a földi digitális adókat átszámozni. Azonban ha bemegyek a Menu->Adás->Csatorna szerkesztése menüpontba, ott hiába jelölök ki egy csatornát, a szám módosítás ki van szürkítve. Nem tudom megváltoztatni a csatornaszámot. Mi lehet gond? A TV-re az antennán kívül egy UPC beltéri van még rákötve HDMI kábellel.
Előre is köszönöm a választ.
-
Faterkam
addikt
Beírom ide is, hátha van valakinek tapasztalata Media card ügyben!
Sziasztok!
UPC analóg kábelről szeretnénk váltani digitálisra, most 45 csatorna van és 4700-ról megemelik 5000Ft-ra. Gondolom azért, hogy mondjuk le és váltsunk már digitálisra. Körbenéztem, és vagy T-home IP TV, vagy UPC digitális lenne. IP-t nem akarunk. Az UPC-nél a digital Bronz lenne neten rendelve 3600Ft Media Card-al. Egy Samsung Ue32C6500-as tv-k van, amin sima CI (common Interface) van. Viszont a Upc-nél CI+ kompatibilitást írnak. Szerintetek menne? Nem akarunk még kütyüt meg távirányítót. De azért az analógért meg az 5000Ft-ot sokallom már :/
-
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz
akipapi #57649 üzenetére
Üdv. nekem a bejelentkezés okoz problémát a Skype alkalmazásba . Microsoft fiókkal nem enged belépni (...hotmail.hu) pc-n tökéletesen működik de a TV-n hibás felhasználó név/és jelszó hibával nem enged be...
Ha már egyesítették a két céget akkor miért nem működik? Van aki microsoftos accal használja a skypeot ? -
mate1st
csendes tag
-
akipapi
tag
válasz
sandró60 #57639 üzenetére
Akkor a mi készülékünkben lehet a hiba, mert szöveges üzenetet nem enged küldeni és fogadni se. Bejelentkezés után csak a hanghívás aktív. Ha szöveges üzenetet küldök egy másik készülékről akkor az jelenik meg a küldő készüléken, hogy függőben a kézbesítés. A TV-n semmi jele annak, hogy üzenet érkezett.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki le tudná írni, hogy a facebookkal hogy kell összekapcsolni a TV-t úgy hogy működjön is ?A menü/Smart/Fiókok összekapcsolásánál bejelentkeztem a facebook accounttal, a facebook app meg is nyílik de az adatlapomon kívül más nem jön be. hibá ír... ( a hálózat vagy atv hibája miatt nem lehet megnyitni)
-
Bobbacsi
veterán
válasz
mate1st #57637 üzenetére
Miyen utp-kábelt használsz,gyárit vagy saját készitésüt ?
Nem lehet kábelhiba ?
Másik kábellel nem tudod kipróbálni (ha van) ?
Felhasználónév:
Jelszó párost: megadtad ?
tikositásnak mit használsz WPA2 ?Nekem ezek vannak megadva :
Linksys EA3500 Smart Wi-Fi Wireless RouterNetwork mode : Mixed
Security mod : WPA2/WPA Mixed
Channel width : Auto
Channel : Auto
Broadcast SSID :Enabled
2,4GHz network / 5GHz network -
-
mate1st
csendes tag
válasz
putyu10 #57623 üzenetére
Szia!
Nem léptem be, be kellett volna?
Most reggel megnéztem megint, a probléma úgy néz ki, hogy már nem is csatlakozik hanem amikor pl rádugom a kábelt kiválasztom a menüben a csatlakozási módot tölti tölti és egyszer csak kikapcsol....
A routeren milyen beállítás szükséges?
Be kell jelentkezni és akkor úgy lesz jó? -
-
akipapi
tag
Sziasztok!
6770-es tévére feltelepítettem a skype-ot.
A kérdésem az lenne, hogy mikrofonnak mit használhatok, és szöveges üzenetet tudok-e írni? -
Trolee
aktív tag
Sziasztok, sajnos még mindig nem sikerült megoldani ezt a problémám, aki tud segítsen.
Van Fully8 távirányítóm is, ha azzal megoldható esetleg az okosítás.
Köszi -
a8l
aktív tag
válasz
putyu10 #57623 üzenetére
Nekem belép mindig bekapcsolás után pár másodperccel gmail-es account-al, és semmi gond nem volt vele eddig. Viszont megfigyeltem hogy néha ledobja a wifi-t. Ilyenkor pár percen belül újra tud csatlakozni, nem azonnal. Elég bosszantó, van hogy órákig megy pl youtube meg minden más, aztán egyszer csak ledobja, és 1-2 perc mire megint van net, ki be kapcsolás után azonnal.
A beépített mediaplayerrel ha lejátszok 1080p-s mkv-t és kicsit tekerem ide oda akkor szinte mindig ledob a wifi. Veszek vmi rendes routert mert jelenleg thome-os zte vacak van, meg szerintem kábeles kapcsolattal is összekötöm a tv-t a routerrel, az a biztos. -
Üdv!
23-án vettem itt egy SAMSUNG UE-32F5000AW tévét, de csak ma jutottam hozzá, hogy teszteljem. Az eredmény: Dead Pixel Tester-rel 4 (4!4!négy!4!!!) fekete pöttyöt sikerült kiszúrnom, amit monitortörlőkendővel sem sikerült eltüntetnem...
Mivel 3 munkanapon belül vagyok, ezért jól gondolom, hogy érvényesíthetem a csereigényemet?
-
BBéci
legenda
válasz
Markizmark #57626 üzenetére
Amin csak Jack bemenet van, az valóban "cucc", nem egyéb. Még sosem volt olyanom, de PC mellé téve láttam, hallottam néhányat. A Windows figyelmeztető hangjainak megszólaltatására alkalmasak, másra nem.
A lényeg ott található Flashget hozzászólásában. DAC! -
Flashget
félisten
Mindig elfelejtitek.
Hangmizériára Rudy készített egy jó blog bejegyzést! [link] -
ubid
senior tag
Valakinél megy normálisan a facebook app ?
-
pripus
csendes tag
Sziasztok,
próbált már valaki Smart Tv-vel Tp-link media sharet ?
A TP-linken be van állítva a leírtak szerint minden.(FTP-vel fel tudok csatlakozni, de szimplán hivatkozással is látok mindent)
A TV is tökéletesen látja a routert, de semmilyen fájlt nem lát
-
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok!Van egy Samsung UE40EH6030-as tv-m.Néha felismeri a Ps3-at néha nem.Szóval belementem a service menübe és szerintem valahogy elállítottam a színeket!Nem tudja valaki,hogy melyik színt hanyasra kell bekalibrálni?Már nyomtam full resetet,de a szín az nem jött normálisan vissza!
-
-
mate1st
csendes tag
válasz
putyu10 #57609 üzenetére
Közben megnéztem, de sajnos az automatikus frissítés ki van kapcsolva és otthoni felhasználáson van, vagyis nem ez a gond.
Na nekem is valami hasonló, vagy teljesen ugyanez, mármint elmegy a kép és a hang aztán kihúzom bedugom akkor okés mármint bekapcsol, a "source" gombbal még nem próbáltam.Neked hogyan sikerült megoldani a problémát?
-
mate1st
csendes tag
válasz
Bobbacsi #57608 üzenetére
Mind2 tvnél először kábellel próbáltuk, aztán a második tv-nél jutott eszembe, hogy lehet a router a ludas, de nem mert vettem egy új ASUS routert aminél ugyanez a hiba kábellel és nélküle is.
Az a vicces, hogy csak internetes csatlakozásnál kapcsol ki, pendrive hdmi kábel esetén semmi baj.
-
ubid
senior tag
Esetleg olyan tapasztalat valakinek, hogy az ékezetes karaktereket tartalmazó filmeket (film cím, ékezetes karakter) nem jeleníti meg a TV ?
Benne volt a film egy mappában, aminek a nevében ékezetes karakter volt, ebben a mappában volt a film.Így a mappa meg sem jelenik. Kiszedtem a filmet a mappából, ekkor már megjelenítette a filmet...
????
-
-
mate1st
csendes tag
válasz
BullZeye #57602 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Vettem egy Samsung 3d-s tv-t aztán amikor internetre csatlakozom pontosan 3 percenként kikapcsol. Visszakapcsolom és újból....
Visszavittem kicseréltettem, de újból ezt játssza.
Tudom, hogy ez egy TV nem netezni kellene hanem tv-zni de ha már veszek egy TV-t amin lehet netezni akkor tudjam már 3 percnél is tovább használniSzóval azt szeretném kérni, hogy segítsetek ennek a problémának a megoldásában, már routert is cseréltem, de még mindig, persze lehet hogy ott rosszul állítottam be valamit, gőzöm sincs.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy 6500-as készüléket.
Minden rendbe van vele, tökéletes
Két kérdésem lenne hozzátok :Facebook alkalmazás van akinek rendesen működik ? mert nekem nem.. azt írja ki, hogy vagy a tv vagy a hálózat hibája miatt hiba lépett fel.
A második kérdés pedig : Van egy NAS-om, amit szépen lát is a tv, filmeket szépen lejátsza meg minden, viszont nem lehet keresni a filmek között ? vagy valami alapján sorba rendezni ? Azt látom, hogy név alapján van, de ha van 200 filmem, azokat végiglapozni nem egy álom azért.
Megoldható a keresés valahogy ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest