Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megjött a PRO szériás Samsung SSD-k legújabb nemzedéke
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dReFiX
senior tag
Samsung tv-kben lehet állítani a felirat színét betűtípusát vagy bármit is ( usb lejátszásnál) ?
-
KisApám
addikt
Ez mind igaz!
Pl. elmész egy MM-be, rengeteg passzív és aktív 3D TV van kirakva, és teszteled magad.
A passzív nálam nem jön be, mert látni a csíkozódást a felezett Full3D miatt. Nekem nem szép, nem jó, zavaró.
Az aktívnál meg tényleg vibrál a külső fényforrás a látótérben.
Az aktív nálam nagyobb 3D térélményt nyújt, bár zavar, hogy kicsit sötétebb a kép a szemüveg miatt.
Bár ha igazán mozizni akarunk ugyebár, úgy is be van sötétítve a szoba, szóval no problemo igazán. Nálam csak is az aktív megoldás jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz
nightshadow #36481 üzenetére
nightshadow és Qadron
-
Arween
senior tag
lehet buta kérdés,de hogy tudom a telefonomon (S2) levő filmeket wifi-n keresztül a tv-n nézni??Párosítás megvolt,de hogyan tovább?
-
Qadron
tag
válasz
Heidy92 #36489 üzenetére
Hát az már más tészta.. Játéknál olyan is közrejátszik, mint az input lag, amit pl ennél a típusnál nem tudom mennyi. Igazából én kipróbáltam, nekem bejött, de ha megnézném a passzívat lehet mást mondanék, lehet nem. Várd meg amíg a hozzáértők válaszolnak neked.
De nem jól közelíted meg a kérdést! Ne a HZ legyen plusz ráadás, hanem az legyen a fő szempont és a többi a ráadás! Én sem akartam hinni ebben, de örülök, hogy hallgattam a többiekre.
-
Heidy92
csendes tag
-
OutsideR
aktív tag
Sziasztok.
Valaki próbálta már ES7000-el a Smart View-et?
Az a rész érdekelne hogy hogy lehet a tv képét átlőni Galaxy SII-re. -
Qadron
tag
válasz
Heidy92 #36486 üzenetére
Ha a 3D miatt veszed a tv-t, akkor menj el boltokba és próbáld ki mindkét fajtát. Amiknek utánaolvastál, azokra figyelj, pl fejfájás, szemfáradás, képminőség stb.. Nyugodtan ülj csak pl egy MM-ben akár fél órát is egyik és másik típus előtt, ott derül ki.
Ha nem a 3D miatt veszed, hanem azért, hogy 100 HZ-s tv-d legyen, akkor tekintsd úgy mint egy olyan extrát, amit vagy használni fogsz, vagy egyszer kipróbáltad aztán eladtad a szemüvegeket...
[ Szerkesztve ]
-
Heidy92
csendes tag
Köszönöm a véleményeiteket
Nagyon várom már hogy megvehessem remélem jó kis készülék lesz bár itt mindenki csak ajánlni tudja.
Picit utána olvastam az aktív és passzív 3D-nek nekem az aktív jobban bejön de nem vagyok benne biztos hogy jobb.? -
Qadron
tag
Egy meredek ajánlat. Samsung UE32EH4000.
Mielőtt mindenki nekem esik: Nem smart, Nem 3D, nem FULL HD. De analóg adásokra (meg valljuk be őszintén egyik másik FUllHD-nak mondott digitálisra is) jobb lehet a kisebb felbontás. Nem tudom milyen nagypapád szeme, 82 évesen én örülni fogok, ha még látok.
Sajnos minél jobb egy tv felbontása, annál rémesebbnek tűnik a gagyi analóg adás. Nehogy a végén az legyen belőle, hogy "a 20 éves orosz tv-nek szebb képe volt." Hallottam már sajnos ilyet, meg tapasztaltam magam is.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
32"-ban a 82 éves nagypapámnak tudtok ajánlani TV-t?
-Nem kell 3D
-Nem kell smart
-nem néz hd filmet
csak kizárólag analóg vagy digitális tv adástÉn a 32EH5300 [link] alá nem mennék, az EH5000 kb. 10k-val olcsóbb ennél, de az már erősen butított, szerintem azt nem érdemes venni. Az EH5300 viszont Smart, max. nem használjátok ezt a feature-t.
-
Qadron
tag
válasz
Heidy92 #36474 üzenetére
Szép a képe, aki olyat vett eddig nem bánta meg, nekem is olyan van hétfő óta, eddig én sem bántam meg.. sőt...
Előnye a valódi 100 HZ, DLNA, ZÉRÓ FELHŐSÖDÉS.
Hátránya nem smart, kevesebb csati, bár nálam jelenleg csak a TV, a net, meg az áram van bedugva. Mivel nem smart sokkal több USB nem is kell rá (se egérnek, se bill-nek), akkor van baj, ha pl az USB-s vinyónak kell plusz áramforrás egy másik csatiról, ergó olyat kell venni, aminek nem kell.
HDMI-ből csak 2 eszközt tudsz csatlakoztatni nem 3-at.[ Szerkesztve ]
-
JoeYi
őstag
válasz
Heidy92 #36474 üzenetére
hátránya hogy csak 1 usb és csak 2 hdmi csatlakozó van rajta, valamint csak vezetékkel köthető az otthoni hálózatra. Az USB arra jó hogy filmet játsz le pendriveról pl, a hdmi hogy dvd lejátszót, számítógépet vagy xbox-ot köss rá, a hálózati csatlakozás pedig azért jó mert azon keresztül letudsz játszani a szgépen megosztott filmeket
-
Zoty4
őstag
32"-ban a 82 éves nagypapámnak tudtok ajánlani TV-t?
-Nem kell 3D
-Nem kell smart
-nem néz hd filmetcsak kizárólag analóg vagy digitális tv adást
tx
-
coola
csendes tag
Sziasztok !
Van egy 40EH5300-as tv-m, 1029-es fw van rajta. PVR-t szeretném aktiválni de a service menüben nem találom sehol, gondolom a frissítés miatt.A 1012 és a 1017 fw megvan exe-be de nem tudom hogyan lehet downgradelni,
van e erre megoldás ?
Másik dolog:
Fuso nincs az alkalmazások között, akinek ilyen tv-je van leírhatná hogy van e neki, és ha igen hogy csalta elő. -
-
Heidy92
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, készülék vásárlása előtt állok és az Auchanban 23.-tól a Samsung UE40EH5300WXXH Smart TV és a Samsung UE40EH6030 3D-s ez a kettő választásom lenne ugyanazon az áron.
A kérdésem felétek hogy melyiket tudnátok ajánlani Smartos vagy 3D-s?
Megéri-e a 3D vagy a Smart a jobb?
Köszönöm. -
gereke
tag
Sziasztok,
Hol van BP-n olyan hely, ahol egyben meg tudom nézni a 65xx készülékek közti megjelenésbeli különbözőségeket élőben?
Kösz.:
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
válasz
nightshadow #36459 üzenetére
Igen tudom,koszi, csak az a modell valszeg nem lesz,mm,promarkt keresobe csak 6300 ast talaltam ! Ahogy olvasgatok a 6800 a nyero ? Meg a 6710et(feher) nezem nagyon csak a 2magos proci a kulonbseg,ök ketten 400 hzesek (200valodi?) azert gondoltam inkabb rajuk nem pedig a 6100ra!
Ez a nagysag meg elegge relativ nekem,most atmenetileg egy 24 colos samut nezek 5 meterrol es latom.igaz vmikor zoomolni kell
nem ertem aki ezt kitalalta ! Mivan ha vki nincs bent a keretbe ,nem elvezhetö a film ? Egy 50 colos tv azert legyen mán elèg
-
Flashget
félisten
válasz
fkorei #36464 üzenetére
Az idei Samsung E szériánál így alakul nightshadow adatgyűjtése alapján:
Samsung UE-46EH5300 35ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-40ES5500 16ms (hdtvtest.co.uk)
Samsung UE-46ES5500 27-30 ms (avforums.com)
Samsung UE-40ES6100 36ms (hdportal.hr)
Samsung UE-46ES6540 67ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-46ES6800 34ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-40ES7000 31ms (hdtvtest.co.uk)
Samsung UE-46ES7000 34ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-55ES8000 50ms (avforums.com)
Samsung UE-55ES8000 31ms (hdtvtest.co.uk) -
fkorei
tag
Sziasztok!
Nem találtam a neten, szóval hátha itt valaki meg tudja mondani, hogy mekkora az input lagja az UE40ES6560-nek?
-
Davebowman
senior tag
válasz
nightshadow #36461 üzenetére
Köszönöm
-
nightshadow
veterán
válasz
Davebowman #36460 üzenetére
Annyiért nem kapsz, a 32EH6030 a legolcsóbb 100Hz-es jelenleg: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Davebowman
senior tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, egy 100Hzes tv kellene kb. 90k-ból, 26" vagy 32" os, ti melyiket ajánlanátok? Köszi.
-
nightshadow
veterán
válasz
mrThomi #36442 üzenetére
50 colba gondolkodok, minnél nagyobb legyen ! vagy egy UE50ES6300 vagy 6710
Az ES6300 és az ES6100 között csak a DVB-S tuner a különbség, így ha arra nincsen szükséged, akkor az ES6100-ben gondolkodj az ES6300 helyett, mert viszonylag nagy az árkülönbség a két tévé között.
-
wazol
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung LE46C530F1WXZG tv-m.
Reggel mikor bekapcsolom, akkor jó, de ha átváltok pc-re, akkor az egész panel el kezd villogni és ez állandósul. Szerintetek mi lehet a baja? -
Qadron
tag
válasz
mrThomi #36445 üzenetére
Hát azt csak te tudod mire van szükséged, meg mire nem. Az extrák felét lehet nem is használod, ha pl összekötöd egy géppel. Nézd meg milyen a képük. Ott kint bajor földön is ki lehet próbálni sztem a tvket mielőtt megveszed
Vigyél magaddal különböző HD filmeket (sztem akár mezei avit is, hogy az igazi "gagyi" minőséget is meglásd az egyes típusokon) Azután meg csak a pénztárcád szab határt.
-
JoeYi
őstag
válasz
N4ri87 #36448 üzenetére
igen, külső média lejátszóval, vagy android tv-vel
-
N4ri87
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy régi TV-ről van szó, de azért rápróbálok, hátha tudtok segíteni.
Azt szeretném megtudni, hogy van-e lehetőség úgy "felokosítani" a TV-t, hogy képes legyen avi lejátszására USB-n keresztül?Köszönöm. Üdv.: Zoli
-
utánvétel
aktív tag
válasz
Flashget #36356 üzenetére
Nekem is szokatlan volt a D7000 az i7-es asztali gép után, úgyhogy ezt az internet részét mellőzöm.
Amúgy is csak inkább tv-zek, filmezek, vagy monitorként használom, képileg pedig a legjobb, az összes típust figyelembe véve,..
Na és a külcsíny sem semmi.[ Szerkesztve ]
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem küldeni egy ideális beállítást SAMSUNG UE32D5000PWXXH tv-re!
Köszönöm!
-
mrThomi
addikt
válasz
Qadron #36444 üzenetére
joo de az ugy megy, mert az se mind 1, hogy pl 55' 6300 vagy a 7000 szériából ! ez meg az van már beleépitve többet tud...tehát ha nagyobb képméretet akarok akkor lehet hogy pl wifiröl vagy micro dimmingröl le kell mondjak. a beipitett prociról már nem is érdemes beszélni
1000 euronál többet nem adok ki tv-re az biztos ! eddig bezárolag kell gondolkodnom ! ebben az árban öt találtam: 50es6710 950 euro. igen fehér, nem néz ki rosszul ! az 55 col már 1500 euro amazon.de-en, az már sok. 6800-ból meg nem is látok 50 colosat csak 55...
Mondjuk ahhoz képest hogy 42 eset akartam, utána 46, most meg rábeszéltem magam az 50-re nem rossz!
-
Qadron
tag
válasz
mrThomi #36442 üzenetére
Mivel minél nagyobb a TV értelemszerűen romlik a képminőség is, mert egy adott pixel nagyobb lesz és kevesebb pixel jut minden négyzetcentiméterre. De mivel 4-5 méterről nézed elvileg még az 50 colos is kevés...
Szóval ha van rá zsé tolhatod feljebb iss azt a képméretet.
Én olyan táblázatot találtam, hogy 3,2 méterről elvileg 80 colos tv kellene a FULL HD filmekhez. Szóval ne parázz ettől, hogy romlik a minősége, nem 10 centiről fogod nézni és nem fogod számolgatni a pixeleket -
mrThomi
addikt
sziasztok ! Valaki betudná nekem linkelni az az oldalt ahol a samu tv-.k össze vannak gyüjtve egy táblázatba és látom mibe mi van ?
1 honapon belül megveszem, 50 colba gondolkodok, minnél nagyobb legyen ! vagy egy UE50ES6300 vagy 6710 ! Németbe vagyok, 1000 euro alatt meg tudom szerválni öket ! Kérdésem annyi még, hogy pl : adott egy modell a 6300, és 42,46,50 collba ha megnéznénk öket, a képminöség ugyan olyan lenne ? tehát adott modellen belül a képméret növekedés, nem megy a minöség romlására ? 4-5 méterröl kell sajnos bámulnom, közelebröl nem megy, meg hát ha már veszek, egy darabig nem tervezek ujat, igy legyen akkor nagyobb !
Van esetleg best bye tv a 6000-es szériánál, mit nézzek, ami biztos legyen benne ? pl, herz, 200 vagy inkább 400 ? Vagy, kezdjem a nézelödést a 7000-nél ? Nem igazán értek hozzá
köszönöm a segitséget !
-
Qadron
tag
válasz
Barohawk #36440 üzenetére
Először is, ha wifin keresztül csinálod, akkor abban nem tudok segíteni, mindig is a kábelben hittem
Simán rádugom a routerre a tv-t egy külön kábellel. Serviio-val annyi kell, hogy felrakod, aztán a progiba beállítod, hogy futtassa a megosztási szervert a "status" fülön. Ha nem jelennek meg az eszközök, próbálj frissíteni. (nekem csak most másnap látszódtak, tegnap raktam fel a progit, akkor nem néztem, nyilván ott voltak, csak nem mutatta, vagy nem figyeltem, hogy az eszközök is fel vannak sorolva. Az is lehet hogy újra kell indítani a gépet...) A progi felismeri a TV típusát, de valami automatikus DLNA profilt állít be. Írták már és nekem is úgy működött, hogy a tv típusa be legyen állítva, hogy E széria (nekem a mostani progiverzióban C/D/E széria). Innen kezdve nem csak avit, hanem mkv-t is lejátszik gond nélkül. Utána a "library" fülön beállítod, hogy melyik mappából mit osszon meg és bepipálod az adott típust is (kép, zene film, ez fontos!) SAVE!Ezután a tv source gombjával kiválasztod a serviio-s hálózati megosztást és keresgélsz. Ha jobban belemész a servioba, személyre tudod szabni, hogy milyen mappák jelenjenek meg külön a zene kép és film típusú lejátszás alatt, ahol majd keresgélsz.
Ha nem érthető, vagy nem látja a gép próbálkozz statikus ip címet adni neki, nekem a kábel miatt nem kellett ilyennel bajlódnom, a router adott portja egy statikus ip-ként funkcionál gondolom, de wifinél lehet szükség lehet rá.
[ Szerkesztve ]
-
Qadron
tag
Na nekem is meglett tegnap a 40EH6030-as. Időbe telt mire beállítgattam, szivesen fogadom bárkitől beállítást akinek ilyen készüléke van kipróbálni
Egyértelműen el kell most már oszlatni mindenfajta kételyt: Nem csak annyi, hogy nem felhősödik annyira, hanem ez egyáltalán nem felhősödik. (legalábbis az enyém kb 6 óránnyi hd nézés után sem felhősödött, pedig kerestem sötét háttereknél.) Sikerült megoldani a DLNA filmnézést, lejátszik mindent, 3D-is próbáltam (igaz mondtátok, hogy mkv-ba ne nézzem, de végül is nekem tetszett, úgyhogy elég lesz így is, amíg nem lesz hozzá blue ray lejátszó. A 2D-től még így is jobb, ha éppen olyanhoz van kedvem.) DLNA az kábellel lett összekötve, féltem, hogy kevés lesz neki a nagy bitrátához, de a 25 gigás filmet prímán viszi akadás mentesen
A hangja is egész tűrhető, rosszabbra számítottam a fülem már az 5.1-re van ráhangolódva, de annyival nem rosszabb ez sem, hogy rögtön vegyek hozzá valamit
Tényleg bestbuy.
Köszönöm mindenkinek, akik elláttak tanácsokkal és bárkinek bármi kérdése van írjon nyugodtan
-
Barohawk
aktív tag
Sziasztok
Most vettem egy ES6100-ast. Netet wifin keresztül sikeresen belöttem de nem tudom hogy azt hol lehet beállítani hjogy lássa az asztali gépemet? A PC-n egy könyvtár van megosztva. Az LG tv látja ez meg nem. Mi lehet a gond?
Segítséget előre is köszönöm -
Signum04
tag
Sziasztok,
Az es6560-nál mennyire találkoztatok felhősödéssel?
Csak azért, mert ugye az es6800ba ugyanaz a panel van, és arról sokan írták hogy felhősödik. A 6560asról meg sosem esett szó. vagy mindenki a 6800-ast vette? -
sandró60
addikt
Itt sok minden levan irva az E-sorozatú tv-vel kapcsolatban
E-tipusú tv-tudástára[ Szerkesztve ]
-
Doosa
aktív tag
Meg tudjátok nekem mondani, hogy a HDD-nek szánt usb porton hány Ampert tud leadni a TV?
-
sandró60
addikt
Gratula a tv-hez.Már sokszor leirtuk firmware frissitést csak akkor kell végrehajtani,ha valami nem működik megfelelően.Te kapásból frissiteni akarod amikor még nem próbáltad ki a tv-t.Használd 1-2 hétig és akkor ha szükséges frissits.A másik megjegyzés.Nem is olyan rég itt a fórumon téma volt a tv-áram fogyasztása.Sokan leirták ha nem hivatalos bekalibrált műszerrel mérik akkor ilyen adatokat hoztak ki mint te.Tehát amit te 8-9W-mértél készenlétben az nem jó mérés.Fogad el amit a specifikációban irnak
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Ma meglett végre a TV-m, mégpedig SamS 40" 6030-as. Most végeztem a beüzemelésével. Eddig nagyon teccik. Nem tudom van e frissített Fw mindjárt megnézem, de pár kérdés észrevételem:
-Kikapcsolva, készenlétben 8-9W ot fogyaszt (üzem közben 72-74W - IPTV). Picit sokallom, ahhoz képest hogy 0,6W val hírdetik?
-Tudtok adni-mutatni optimális kép beállításokat?Thx
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz
PITYU// #36426 üzenetére
Szia! Az interneten ilyen olyan formában letöltött videók azok persze,hogy nagymértékben füg a net sebeségétől,ha erre gondolsz.Arra viszont figyelj oda,hogy az 5-percen belűl irt hozzászólásaidat ne"növeld".Erre ott van a "Szerkesztés"lehetőség.mint ahogy látod én is használtam
[ Szerkesztve ]
-
PITYU//
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek, ha a TV-ét összekötöm kábellel és nem a wifit használom, akkor szebb lesz a netről nézett film képe?
Köszi
-
MAGUS7
tag
Samsung UE32ES6100 van valakinek ilyen Tv-je ? mennyire lehet rajta játszani ? 36ms az input lag észrevehető az a 6ms ?
-
hami85
tag
Sziasztok!
Samsung UE40D6500as led tvm van, viszi is szépen az .MKV fájlokat, viszont a beépített feliratokat nem ismeri fel, ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, vagy ötlete hogy lehetne előhozni az .mkv-ba lévő feliratokat?
Köszi előre is! -
[CS]Blade2
addikt
Fali tartóhoz érdemes ilyen 90°-ban hajlított csatlakozóval rendelkező kábelekben [link] [link] [link] gondolkodni?
46"-os 6030 a kiszemelt, falra szerelve és döntve lenne, hogy az ágyból nézve szemben legyen.Egyébként a VGA miatt nekem olyan kábel kellene, aminek az egyik fele miniHDMI a másik fele teljes HDMI, ami 90°-ban hajlított, és mindez high speed minősítéssel, lehetőleg 1.4-es.
Nem tudom mennyire kavarna be, ha a VGA felén lenne egy átalakító mini HDMI-ről, a TV-nél pedig egy ilyen 90° adapter. -
krx21
nagyúr
Samsung ES6100-on, a számítógép ki van kötve...
Hogyan lehet csökkenteni az INPUT-LAG-ot?
Be lehet állítani valami PC mode-ot vagy valami hasonlót?
Mert elég jelentős az INPUT LAG... Gyakorlatilag játékra nem nagyon alkalmas!!! -
VOid
tag
Sziasztok
Samsung UE40ES6710 TVm van , ehhez tudnátok ajánlani vezeték nélküli billentyűzetet , konkrét típust amivel biztosan megy? Azt tudom hogy a samsungnak is van billentyűzete ehhez, de az elég drága, ha esetleg van olyan olcsóbb vezetéknélküli amivel szintén megy inkább azt venném.
Köszönöm előre is a segítséget
-
oner
csendes tag
Sziasztok!
Kizárólag VGA kimenettel ellátott laptopom szeretném összekötni Samsung UE40EH6030 tv-vel, melyen nincs ilyen bemenet.
Ezzel a kábellel sikerühet-e, vagy mit javasoltok? -
KisApám
addikt
válasz
nightshadow #36402 üzenetére
DE azért ekkora árkülönbségek, mint amiket fent belinkeltem... túlzás.
-
Flashget
félisten
válasz
nightshadow #36402 üzenetére
ez a ES6500 franciáknál megtalálható. és ott még 6900 tipus is van!
[link] -
nightshadow
veterán
válasz
KisApám #36397 üzenetére
Magyarországra gagyi modelleket küldenek? Keleti suttyók vagyunk náluk IS?
Különböző régiók vannak Európában, ahol mások a műszaki feltételek, pl. Ausztriában, ha jól tudom a DVB-T az MPEG-2-es, nálunk MPEG-4-es. Franciaországban SECAM rendszerű a tévéadás, nálunk PAL. Ezek a régióbeli eltérések adják a magyarázatot a különböző altípusokra.
-
sandró60
addikt
válasz
Tippmix46 #36398 üzenetére
Ahogy olvasom igen,de mégse az igazi azzal a billentyű megoldásal.Szerintem ha jobban körbe nézzel az interneten talán találsz jobb boxot ami jobban kezelhető(internet) megoldása van.2010-es model ami már (elavult)-nak tünik.Ezt ne értsd félreAzt hiszem itt a PH-van projektor fórum ott érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SONY WF-1000XM5 Truly Wireless zajszűrős bluetooth fülhallgató fekete
- -ÚJ- Razer Barracuda Pro Bluetooth + 2.4 Ghz Vezeték Nélküli Fülhallgató GARANCIÁLIS 2027.01.22-ig
- LG 75NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- Sivga Que
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató! Fekete, Fehér Kék!