Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
utánvétel
aktív tag
válasz blakey #35498 üzenetére
A zoomal nem kell várni, de akkor nem lenne szükség erre a topikra sem?
Lemaradtak jelentős részletek? Nem hinném, mindenesetre a két fekete sávon felhödző clouding effektus így semmiképp sem látható.
16:9-es monitorokon, (mert ugye van aki azon néz filmet) nincs zoom, nekik jól jöhet eme megoldás.*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
blakey
titán
válasz utánvétel #35497 üzenetére
Esetleg a lejátszón vagy a tv-n lévő zoom funkcióval és nem kell 40 percet várni. Azért az hozzá kell tenni, hogy jelentős a kimaradt részlet pl. a linkelt képről.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
utánvétel
aktív tag
válasz AttyVin #35496 üzenetére
Valóban nem minden gép fut i7-el, és a tv-ből felvett filmeket nem kell konvertálni (átméretezni)
De szerintem sokakat bosszant ez a fekete csík alul felül dolog, amit a lentebb említett programmal orvosolhatunk.[ Szerkesztve ]
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
AttyVin
aktív tag
válasz utánvétel #35495 üzenetére
Ja, a hardver fontos tényező, de ugye, nem minden PC fut i7-tel...
Ha mondjuk filmenként kb. 1-1 órát szánunk a dologra, akkor azért elég sokat lehet dolgozni.
Én inkább csak a napközben "felvett" adások visszanézésére használom a PVR-t, ott meg nemigen kell semmit archiválni vagy konvertálni. A végén törlés és kész.
Néha persze bejön egy-egy film is, de azoknál ez a konvertálás-dolog így már nem akkora gond.
Üdv, Vino
-
utánvétel
aktív tag
válasz AttyVin #35492 üzenetére
Egy kb 10-20Gb méretű mkv, MP4 átkonvertálása a VidCoder -rel egy i7 procis gépen kb 30-45 perc.
Az említett progi mindezek mellett alkalmas a filmek átméretezésére is.
Legnagyobb bajom amióta 16:9-es lapos tv-t vettem, hogy az új filmek is mind "extra szélesvásznúak".
Nos ezt a problémát a film átméretezésével oldom meg, egy 1080p full HD esetében a végeredmény olyan 800-820p lesz vagyis a HD nál jobb minőségű, ellenben nem kell fekete csíkot bámulni a drága lapos tv-n.
A kép két szélét ugyan levágja, de az események 99%-a általában középen zajlik, nem marad le senki semmiről.
Én az összes nem 16:9-es filmet átkonvertálom 16:9-re. Csak így vagyok hajlandó megnézni[ Szerkesztve ]
-
frankdelgado
őstag
válasz nightshadow #33412 üzenetére
Hali!
Én most ezt a TV-t néztem ki magamnak. Nem vagyok nagy guru ( igazábol kicsi sem ), de ez nekem így elsőre jónak tűnik. Mindazonáltal szívesem meghallgatom a véleményeket. Előre is köszi!
-
AttyVin
aktív tag
válasz Bogyi007 #35465 üzenetére
Mivel most nem azon a gépen dolgozom, amin ezek a programok futnak, úgyhogy pillanatnyilag nem tudok pontos leírást adni.
Maximum ma délután, ha addig valaki be nem segít.
Tegnap én is felbuzdultam és frissített programokkal újra nekivágtam ennek a PVR-es dolognak.
Nagyjából ugyanaz a véleményem. A .ts "kinyerése" még viszonylag gyors és egyszerű (bár két menetben kell végezni), de az esetleges konvertálás más formátumokba - ha arra van szükség -, már sokkal időigényesebb feladat. Persze ez a hardvertől is függ.
Üdv, Vino
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Van lehetőségem jó-árasítva megvenni egy UE40EH6030W TV-t. A kérdésem az volna, hogy hol tudok utána nézni, hogy képes-e az 1080p/24-re. Az előző TV, ami lecserélésre kerül, nyilvánvalóan ezt nem tudja, és a filmekben az oldalirányú kameramozgásnál benne van az a furcsa szaggatás és idegesít, és ezt el akarom kerülni az új TV esetében.
Köszönöm.
-
nightshadow
veterán
válasz burtione #35483 üzenetére
Aztán láttam, hogy 150k-ig ezt a samsungot ajánljátok UE40EH6030...de engem nem érint a 3D meg a szemüveg stb. úgyh feleslegesnek tartom a számomra ezt a sok extrát.
A 40EH6030 nem a 3D, hanem a valós 100Hz miatt ajánlott elsősorban. Emiatt érdemes ezt venni, főleg ha a keret is megvan rá: [link]
-
burtione
tag
Sziasztok! szeretnék egy tv-t venni, csak sima mkv, full--hd-s filmezéshez, csatlakozás laptopról menne wifin vagy hdmi-n keresztül, menü bonyolultsága nem gond...csak a kép érdekel, hogy minél szebb legyen, nem érdekel semmilyen extra applikáció, vagy net...csak filmeket szeretnék nézni rajta. A max. keret 150 000ft és a Samsung-ok ELŐNYBEN. 40"-est szeretnék.
Kinéztem egy Samsung UE-40EH5300-at, de a sok hozzászólástól elbizonytalanodtam
Aztán láttam, hogy 150k-ig ezt a samsungot ajánljátok UE40EH6030...de engem nem érint a 3D meg a szemüveg stb. úgyh feleslegesnek tartom a számomra ezt a sok extrát.
Előre is köszi a válaszokat és a segitséget
-
utánvétel
aktív tag
válasz Flashget #35468 üzenetére
Ez a hang dolog érdekelne engem is. Nvidia 9800gt karim van szintén csak dvi kimenettel, amit hdmi átalakítóval kötök a tv dvi/hdmi bemenetére, de hang így sincs a tv-n. Talán még valamit a windowsban is kellene állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
nismoka
addikt
válasz CoolBoy323 #35471 üzenetére
A DVI szabvány szerint nem tud hangot, kivételek némely videokártyák lehetnek melyeken megoldják.
-
Melorin
addikt
válasz nismoka #35475 üzenetére
Odáig eljutottam, hogy látom a gépen a TV-re kötött HDD-t, és le tudom szedni róla a cuccokat, de írni nem tudok rá. Ha minden igaz azért nem, mert NTFS-re nem lehet ftp-n keresztül másolni, csak XFS-re.
Itt is szenvednek vele -
leslieke
Jómunkásember
válasz nightshadow #35473 üzenetére
Én is.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
veterán
-
Flashget
félisten
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Fecogame #35466 üzenetére
HDMI-vel kötöttem össze, csak a tv-n a "luk" neve HDMI (DVI)
frissítettem a windowson belül a drivert, és most jó (igaz, lett vagy 5 Digital Display Audio, amik nem tudom mit keresnek ott, )de az egyik a TV, és ha alapértelmezetté teszem, azon szól...
kicsit macerás mindig állítgatni majd, de jobb mint a némaság
-
veterán
válasz CoolBoy323 #35464 üzenetére
DVI-n soha nem fogsz hangot átküldeni
Egyébként az alapértelmezett lejátszóeszközt átállítottad windows-ban?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Bogyi007
veterán
Lementettem a XFS pariról a felvett Content könyvtárat, leszedtem a Destroi progit is innen mit kell még tennem hogy megkapjam a legalább TS fájlomat?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
CoolBoy323
nagyúr
HDMIvel összekötöttem a TVt a géppel, de hangot nem tudok varázsolni...
tud vki ebben segíteni?
(a DVI-os HDMIbe dugtam, az kell?)
-
Cole86
senior tag
válasz Flashget #35460 üzenetére
Sokkal minimálisabban ,de inkább bevilágítások látszanak nagyon enyhén a sarkokban.. illetve 1 sarokban észre vehető csak full króm feketénél.. beállítással az is szinte 0-ra redukálható.. szóval nem rossz a helyzet, sőt.. csak én nagyon kritikus szemmel nézem..
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Melorin
addikt
Csatlakoztattam egy külső merevlemezt a TV-hez, ami ráadásul rá is van kötve az otthoni LAN-ra.
Filmet tudok is nézni a PC-ről AllShare-vel, de nekem az kéne, hogy a PC-ről tudjak a TV-re kötött HDD-re másolni hálózaton keresztül.
Ez lehetséges? -
Jarod1
veterán
hali, van valami gyári visszaállítás amivel az összes csatornát tötölni tudom? lt24b350 tipus
-
engusz
veterán
Az lehetséges, hogy ES6100 estén a saját média lejátszója 5.1-ben adja ki a hangot? Az erősítő és a hangzás szerint nem csal a fülem. De mintha valahol olvastam volna, hogy nem teljes a hangkodek portfólió, amivel a beépített lejátszó rendelkezik. Viszont az lehet, hogy nem a stereo-surround témát érintette, hanem inkább a komolyabb jelfolyamokat (pl. DTS vagy Dolby TreuHD)
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Cole86
senior tag
válasz horvathkrisz #35455 üzenetére
is is.. (nézzétek el, kicsit sokat ittam, ilyen az élet nő nélkül:/ ) régebben is volt ömlesztett plasztik műanyag, bár ez már minőségibb érzetet nyújt és ránézésre is valahogy más.. az lgnél legalább már szál csiszolt fém hatású a műanyag burkolat...
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
válasz torma1981 #35452 üzenetére
Nem tetszett.. nem való monitornak.. tvnek tökéletes, de pc monitornak nem ajánlott szerintem.. volt szellemkép a közepes mozgásoknál is.. halvány, de látszott.. (engem kurvára zavart )
-
Signum04
tag
Sziasztok,
ue40es6800 - 215000Ft ért?
vagy
ue46es6100 - 217000Ft ért?Mit tanácsoltok?
(ue40es6100 - 168000 Ft-ért szerintem best buy aki jót akar viszonylag nem túl drágán)
-
Cole86
senior tag
Megvettem kérem szépen a UE40EH6030-ast.. elképesztőek a színei, betekintési szögek..
Pc módban kicsit csonkított a beállítási lehetőség ,de nem így sem kifogásolható..
Egy LG LM 620S után mindenképpen pozitív..
Minimális bevilágítás (felhősödés??) a sarkokban nem egyforma mértékben.. a jobb alsó sarokban kicsit erősebb ,de még az is még bőven az elfogadható határokon belül..
A full feketéje mintha ki lenne kapcsolva.. (persze ez csak tv beállítások alatt érthető el,mindent maxra kapcsolva, fekete mélység, led javítás, max contrast ,gamma stb..)
A hangszórói az lg-hez képest abszolút pozitív csengésűek.. nem torzítanak és nincs az az érzetem ,h kéne hozzá venni + hangalakat.. (talán a mély hiány az egyetlen negatívum)
A gyors mozgásoknál nincs szellemkép (se elől ,se hátul) LG LM 620asnál volt a tárgy előtt..
A kép abszolút nyerő, 3d tökéletesen üzemel, a konverter add mélység érzetet..
Az egész tv kb 10kiló, kellemes kinézete van, bár nagyon vonzza a pórt és az új lenyomatokat.
A nappalinkban egy 40-es D6100.. ahhoz képest ez nekem jobban tetszik, pedig ez az olcsóbb verzió..
Aki ezen gondolkozott volna, az ne habozzon tovább.
-
Erick68
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam itt a fórumon, hogy vettek már samsung es7000-es tv-t
érdeklödnék mik a tapasztalatok!
pl:
felhősödés, böngészö,képminőség,hangvezérlés, stb
várnám a véleményeteket.tapasztalatotokat
Köszi -
Ferlito
tag
Sziasztok!
Samsung UE32 EH 5000-nél miért írja ki a Képbeállításoknál az árnyalati beállításokra (Z/P), hogy a "Funkció nem elérhető"?
Márpedig jó lenne ha elérhetném mert szeretm manuálisan kalibrálni a színeket.Ronald Reagan
-
roby42
csendes tag
válasz torma1981 #35432 üzenetére
Ha minden igaz ,az LG 42LM669S nem tud 3d fullhd -t.Mást mindent ugyanúgy mint a Samsung .
Az LG áráért viszont már UE-40ES6800 jön be.A Samsungokkal nem volt soha gondom,viszont az LG669 gyönyörű tv,áll.nem felhősödik,kezelése is egyszerűbb,áttekinthetőbb....Nem tudom. -
jani4454
tag
Mondja meg már Valaki, hogy lehet Skypolni kamera nélkül, csak mikrofonnal, illetve hová lehet a mikrofont csatlakoztatni, hogy működjön./5300-ás készülék/ Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz horvathkrisz #35441 üzenetére
Akkor egy DVD lejátszó lesz a megoldás, amin van HDMI és 5.1-es kimenet.
Köszönöm a válaszokat
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Flashget
félisten
ajánlottak egy progit win 7-re DLNA-hoz.
Aki ismeri a progit árulja el a beállításokat, hogy hol kell engedélyezni a felirat is megjelenjen a tv-n!
az ő jóvoltából kaptam a progit, hogy asztali BD is vigye DLNA-ban a feliratokat pl. mkv mellé rakottat.
Amennyiben rálehet venni a felirat kezelésre a másik kettő megy a kukába (allshare, serviio) mert ez baromi gyorsan megtalált minden fájlt.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
sandró60
addikt
válasz Fecogame #35439 üzenetére
Az elképzelésed szerint-nem lehet. A digitális jelet át kell alakitani analógra.Amit linkeltem azok erre alkalmasak.Azt már te döntöd el,hogy mit cserélsz le.Helyedben én a hangrendszeremet cserélném.Hosszú távon jobban megéri.Itt a PH apróhirdetésénél nézz körűl aránylag olcsón hozzájuthatsz minőségi házimozi erősitőhöz
-
veterán
-
veterán
Most beszéltem a Samung supporttal telefonon, hogy megkérdezzem tőlük, hogy a T22A350-es TV-met hozzá lehet-e kötni egy 5.1-es hangrendszerhez. A nő azt mondta, hogy csak sztereo hangot tud kiadni a TV, ezért nem működik az 5.1-esemmel.
Két kérdésem van:
1.,Van olyan átalakító ( erősítő? ), amivel mégis csak lehetne az 5.1-est megszólaltatni?
2., Optikai --> Jack átalakító létezik?
Optikai kivezetés sajnos nincs az 5.1-esen ( Genius 6000 ).
Köszönöm a válaszokat
-
HofiZoli
senior tag
Kipróbáltam monitorként az UE27D5000 tv-met, és ha HD 1920*1080 felbontásban próbálom akkor nagyon összemosódnak a betűk.. PC mód 1680*1050-ben tökéletes. Minden segédfunkciót kikapcsoltam a tv-n, próbáltam a videókártya beállításaiban is, de semmi javulás.. Kártya egy Gigabyte GT440. Ha valakinek van valami ötlete, lécci ossza meg velem.
Köszi!A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
ocsi12
csendes tag
Annyi kérdésem lenne még, hogy a gyári kamerákon kivül más webkamera nem hasznlható?
-
Dictator^
veterán
válasz roby42 #35429 üzenetére
Már csak a kíváncsiság miatt engem is érdekelne, hogy az LG Edge LED-ek, ugyanolyan árban mint a Samsung, teszem az amit a kérdező linkelt 42LM669S VS 40ES6800-nál ki mi alapján döntene?
Csak a Samsung TV-ket követtem eddig, de kíváncsi lennék ki mit mond erre az LG-re.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
roby42
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom eldönteni,melyik tv-t vegyem:LG 42LM669S vagy Samsung 40ES6100.
Eddig mindig Samsung tv-m volt,de ez a vékony LG gyönyörű.
Tudásuk szerintem hasonló. -
Flashget
félisten
válasz horvathkrisz #35417 üzenetére
A cmr-t en sem tudom hogy lehet ki- illetve bekapcsolni, ez engem is erdekelne
bekapcsolsz minden olyan funkciót amivel rontod a képi élményt
Tehát led mozgás javító be, élsimitás be stb. tehát mindet bekapcsolod vagy csak egy részét.
nálam ezek mind kivannak kapcsolva a Motion Plus-be Egyedi és 10/3 az értékek D6500 tv-n.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
engusz
veterán
válasz horvathkrisz #35417 üzenetére
A szappanopera effekt annyira nem zavar, megszokjuk, no problemo. A CMR viszont továbbra is nagyon érdekel!
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
horvathkrisz
addikt
válasz engusz #35410 üzenetére
A torzitascsokkentest vedd le 2-3 ra, esetleg 0-ra, igy kisebb lesz, illetve teljesen eltunik a szappanopre-effekt. A cmr-t en sem tudom hogy lehet ki- illetve bekapcsolni, ez engem is erdekelne.
Ja, meg valami: azt hiszem, ha az elmosodascsokkentest feltolod 10-ig, akkor lesz nativ 100Hz, de cafoljatok meg ha nem igy van. -
Bogyi007
veterán
válasz Bogyi007 #35411 üzenetére
Ts-ről egyébként a Xilisoft Video Converter Ultimate progival frankón lehet könnyen és gyorsan jól konvertálni...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok mi a véleményetek a samsung tv-hez vásárolható webkamerákról? Amit kinéztem VG-STC2000 modell. Szerintetek mennyire müködik jól? A tv-től kb 3,5, 4 méterre van a kanapé ilyen távolságból a mikrofon veszi még a hangot?
-
Bogyi007
veterán
Ez a progi engem is érdekelne, ha Ts formátumba ki lehet hozni a Pvr-es felvételekrt az már nagyon okés volna nekem.
-
engusz
veterán
Először is tengermély tisztelet JoeYi Logout cikke miatt, mert a laikusokat több órányi Google kereséstől szabadítja meg.
Tegnap hozzánk is megérkezett az új tévé ("jézuskahoztadekicsitkorán"), egy UN40ES6100. A technikára fogékony vagyok, általában nem szorulok a kézikönyvek lapozgatására, de ez kifogott rajtam. Egyszerűen olyan sok beállítás van benne, hogy lövésen sincs mik lehetnek. A legnagyobb gumicicim a 100 Hz (CMR 200 Hz) kérdéskör. Ki lehet kapcsolni a CMR-t? Kipróbálnám, hogy milyen lehet a beszúrt fekete kockák nélkül.
A szappanopera hatás nálunk is tisztán megfigyelhető.. Eddig egy 4 éves LG tévénk (720p, 30") volt, gondolom azért. Sajnos a felhősödés is jelen van, de annyira nem zavaró. Talán csak akkor, ha olyan anyag van a tévén, ahol fent és lent is fekete sáv van. Van bármilyen beállítási tipp, amit mindenképpen érdemes elvégezni, mert esetlegesen a gyáriak nem annyira jók?
Az első 3D filmen (és persze rengeteg techdemón) túl vagyunk, nekünk nagyon tetszik. Kár, hogy a Verdák 2 a bugyuta párbeszédeivel és a nem túl acélos történetével okozott egy kis csalódást.
Összességében nagyon elégedettek vagyunk vele, jelentős technikai és minőségi ugrás volt az elődhöz képest.
-
AttyVin
aktív tag
válasz Bogyi007 #35382 üzenetére
Valóban próbálkoztunk vele néhányan, de igencsak bonyolult és hosszadalmas.
Aki Linux-ról indít, egy lépéssel előbre van, de a konvertálások időigényesek és a minőségük nem éppen a legjobb (legalábbbis, ameddig eljutottam velük). Persze lehet próbálkozni, de elég sok időt kell rászánni.
Ha van valamilyen nyomós indok (nagyon ritka, esetleg megismételhehetlen műsor, valamit archiválni kell, stb. nagyon jó minőségben), akkor egyszer-egyszer érdemes talán vele foglalkozni, de "folyamatos üzemre" ez egyelőre nem nagyon alkalmas.
Egyszerűbb egy nagyobb teljesítményű HDD beállítása a PVR-hez és a felvett műsorok visszanézése magáról a TV-ről.
Azt vettem még észre - de lehet, hogy ez csak az én "rendszeremre" (D5500) igaz -, hogy miután a 1090-es ("visszaállító") FW került fel rá, azóta a linuxos partíciókról való fáljmásolás a Windowsba se nagyon működik rendesen. Ennek még jobban utána kellene nézni.
Egyébként magával a PVR-rel amúgy semmi gond.[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
dAnky
aktív tag
Sziasztok. Faternak van egy ilyen tvje samsung le40c530. Olyan kerdesem lenne hogy lejatsza a hd filmeket is adathordozorol meg az xvidet is, viszont van amikor egy hd filmre azt mondja h nem tamogatott formatum. Ezellen mit lehetne tenni? Lehetseges valahogy egy szoftverfrissites ami megoldana? Ha igen akkor h tudom megoldani? Koszi sracok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest