Hirdetés
- Apple MacBook
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Még valami: mi az a "grafika" kép üzemmód és miért vált át arra ha nem azt állítom be? Tök önkényesen váltogatja a kép üzemmódokat a tv
-
mexel
veterán
Már kezd felmerülni bennem, hogy egy Hisense vagy TCL mennyivel lehet kb ugyanilyen tré mint egysamsung ( eddig féltem azoktól, csaksony-t és panát vettem régebbe), de ha a samu ennyiért vagy többért is ilyen akkor mit veszíthetek egy 120 ezres Hisense-vel, vagy egy kb ennyibe kerülő TCL-el? Annyival rosszabbak?
-
mexel
veterán
válasz
falabu88 #156736 üzenetére
Köszi. Azt sem tudom az általam linkelt milyen ledes, még utána sem néztem, de a kép alapján arra is gondoltam hogy nem is VA. ( megkopogtattam, nincs fehér folt a kopogánál, hanem inkább nagyobb területen fehéredik, ez pedig VA ha jól emlékszem)
Nem tudom mit tegyek és miylen VA-s 55-ös tv-t vegyek anyukámnak, aminek a feketéje fekete és élhető képhibái vannak. Semmi extra nem kell hozzá egyébként. Oled nem jön szóba, szülő tv-zési szokásai miattCsak rákerestem a Blacklight bleed kifejezére és millió képet találtam samuról.
itt egy kép ami nem saját, de nálam pl a jobb felső sarok olyan mint a képen a jobb alsó, és a jobb alsó is kicsit bevilágít, de nem ennyire.A képernyő bal oldala mondjuk nálam jó, csak jobb oldalon a sarkokkal van baj, és alapból az egész kép nem tudfekete lenne, inkább sötét szürke
-
falabu88
aktív tag
válasz
mexel #156735 üzenetére
Nekem az UE55TU8502-nek hibátlan képe volt, úgyhogy ki lehet fogni jót, de a tapasztalatok inkább azt mutatják itt a fórumon, hogy ez a ritkább. A direkt ledesek is simán lehetnek foltosak, csak ott meg bárhol előfordulhat, nem csak a széleken, úgyhogy nem csak az alsó kategória ilyen
A Q80A-nál nekem csak minimálisan volt foltos, csak focimeccseken láttam a füvön gyors mozgásnál, nem volt zavaró.
-
mexel
veterán
Nos, negatív tapasztalat:
Megvettem (online szerencsére) az UE55TU8002KXXH tv.
hazahoztam, teszt.
Ahogy írtátok, rögtön a feketéjét néztem, és sajnos Trog-nak lett igaza:"nagy a backlight bleed ennél a típusnál, még az általam vásároltnál is előfordul, ő azt mondta, hogy hiába VA paneles, ha fehér foltos lesz a feketéd akkor tulajdonképp ugyanúgy szürkét kapsz, mintha IPS-t vennél, csak még csúnya is, hogy foltokban szürkés, nem egységesen"
Teszek majd be fotókat is, hogy ez mindilyen lesz, és felejtsem el a típust, vagy változó.
A jobb oldalon alsó felső sarok nagyon bevilágít fekete ( alap sötét) képnél. Engem nagyon zavar. Telefonos fotónál jobban látszik, de élőbensem szép.
De nemn is ez lenne a legnagyobb baj, hanem hog nem homogén a kép, és a feket az inkább mindenhol szürkés, nem látom azt amit a VA panelos tv-knél imádok.
( SONY-nál ami nekem van VA panel,és full alap 7005-ös, ilyen nincs és ott gyönyörű a fekete, pl széles sávú filmnél asáv feket)
Sokkal régebbi, kisebbsamum is van, 6-os sorozat, annakgyönyörű a képe, pár éves, de volt igen régi tevion vagy mittudomén milyenVA-s tv-m is és ott is a fekete az feket volt , nem szürke.
Így nem sok értelme van a VA panelnak, egy esti jelenetnél minden szürkés ( kicsit jobb mimt az ips), de nem az amit vártam. Ráadásul a menü full buta, 3-ad annyi beállítás van rajta mint a régi 6-os samun ( itt sok menü nem aktív, gondolom úgy oldották meg hogy a nagyobb szériásban aktív, vagy nem tudom)Azt sem értem, hog a jelenet módok miért változnak automatikusan? Pl tv boxnál a menünél valami Graphics a mód, ha a filmnet indítom akkor az amit választottam, pl Dynamic.
Full kreténség.
Hamarosan teszek képet, azt szeretném megtudni, hogy az miatt érdemes -e visszavinni és próbálkozni másikkal, vag mind kb iylen f@sch lesz? Mert akkor elfelejtem a samut ismét alacsonyabb árszegmensben, de sajno kb ilyen lesz a keret. -
stemplar07
őstag
válasz
Celtis #156733 üzenetére
félre értettelek.. nálam a Vu+ külön van a tv-re kötve HDMi-in ( hang optikain vissza az erősítőbe), a media player (DuneHd4kProII) az erősítőre---(visza a tv-re hdmi) ps5- tv-be HDMi.. a Netflix tv app-a tv-n, így minden forrás film módban beállítva saját beállítást kapott, és átkapcsolva nem változik a beállításuk..... max akkor emelek a fényerőn kontraszton, ha egy adott forrás uhd/4k ...(és vagy szükség van rá, mivel a Q70T nem acélos hdr-ben a Q90t jobb ebben )
-
Celtis
veterán
válasz
stemplar07 #156730 üzenetére
Én is műholdazok, de leragadtam a magyra csatornáknál, ahol a HDR szóba sem jön. Milyen csatornákra érdemes gondolni HDR kapcsán?
-
saalty
csendes tag
válasz
stemplar07 #156730 üzenetére
Szia! Köszi a választ! Kikapcsoltam au Input Signal Plus-t és feltettem a legújabb OpenATV-t és kikapcsoltam a natív-ot.....ŰTegnap játszottam az Input Signal Plus beállítással HDr tartalomnál, most mintha nem is lett volna különbség, majd ha lesz ifőm majd még próbálkozok
-
Luigi962
őstag
Szép napot mindenkinek!
Lassan cserélnem kell a hajlított JU6650-es tv-met. 55-ös méretben és 300 ezer forint körüli árban gondolkodnékMi lenne ami ajánlott ebben a kategóriában?
Köszönöm a hozzáértő válaszokat1080p-s tartalommal etetve Plexről illetve kevés HD tévécstorna nézés.
-
stemplar07
őstag
válasz
saalty #156727 üzenetére
75Q70T + VU+ Uno 4K SE DVB-C FBC Twin Tuner van, de az általad leírtakat nem tapasztalom, eleve szerintem SDR-t nem nagyon érdemes nézni.. manapság... de mivel a samsung 1-1 bemenetet tud csak memorizálni (képbeállítás film módban) max váltani tudsz a fimmaker/film/természetes/normál/kiemelt között. nekem 2 éve BlackHole image van a Vu+Unon-..
-
Sziasztok. Egy ismerősömnek van egy Samsung UE55F9000 tévéje. Van benne magyar nyelv, de a telepített netflix alkalmazás csak angol nyelven jelenik meg, a filmeket is csak ezen a nyelven ajánlgatja, az összes tartalom leírás is angolul van. Kiválasztás után már szinkronnal játssza le a filmet. A netflix alkalmazás beállításokban is hu/hu/hu a nyelv. A lakásában lévő többi tévén és egyéb eszközökön mind magyar kezelőfelületes a netflix, tehát nem külföldi ip cím miatt. Mitől lehet? Van rá valami megoldás? A tv firmware-je a legújabb, 2237. Kösz!
-
saalty
csendes tag
Sziasztok! Samsung Q90T televízióm van, használok hozzá egy Vu+ Zero 4k beltérit HDMi kábelen. Azt vettem észre hogy akkor jók a színek úgy SDR mint HDR tartalom esetén ha a tv-n az adott HDMI bemenetre bekapcsolom az Input Signal Plus beállítást, a beltérin meg a video beállításoknál az Automatic resolution-t native-ra állítom. Ezzel csak az a baj hogy ezt a natív felbontást csak az OpenATV image-ek támogatják, viszont az újabbaknál fals infót jüld a beltéri, pl. 51Hz amit a tévé már 60-nak érzékel. A régebbi verzióknál jó, csak szeretném az újabbakat használni a python3 miatt. Ha nem a native beállítást használom a beltérin akkor az SDR adásoknál fakóbbak a színek, ha viszont kikapcsolom az Input Signal Plus-t akkor a HDR tartalmak. Tudom tenni valamit a tv béállítások terén hogy ez a kettőség ne legyen?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van egy Q70R készülékem, monitorként használom. Egy ideje azt műveli, hogy mikor bekapcsolom, nem az utolsó használt bemenetre keresi a jelet (ami a HDMI1), hanem átugrik TV jelet keresni, de oda semmi nincs is kötve, nincs kábel rajta. Most minden bekapcsoláskor nyomkodhatom a menüt, hogy ugorjon át HDMI-re. Régebben ha nem volt jel ott, akkor se ugrott át másra.
Másik, hogy az intelligens távirányítóban azt hiszem lemerült az elem, mert villogott rajta a piros led, majd ha megmozgattam az elemet benne utána jó volt mindig 5-6mp-ig. Kicseréltem az elemeket, újra párosítottam a készülékhez. Ez volt 3 napja. Azóta minden nap egyszer elfelejti a párosítást vagy én nem tudom, de a táv nem kezeli a TV-t és a piros led csak villog rajta.
Harmadik, ami régebb óta megvan, hogy mikor a tévét kikapcsolom van hogy az visszakapcsol, keresi a HDMI jelet, de már ugye a gép kikapcsolva. Ez kb minden 2. kikapcsoláskor jelentkezik, de van hogy egymás után is akár.
Ezek külön bajok vagy lehet mind a 3 a távirányító rakoncátlankodása?
Ezt lehet valahogy állítani?
-
-
Giles74
csendes tag
Egy érdekes problémába ütköztem most, hogy bekapcsoltam a tévét: Nem váltja a csatornákat a tv irányítója, amit korábban sikeresen párosítottam a set top boxszal. A csatornaváltó gombbal sem váltani nem tudok, sem a műsorújság nem hozható elő. A számozott gombbal, ami a képernyőn előhívja a számsort, azzal sem tudok váltani, tehát valószínüleg nem az irányítóval lehet a baj, hanem valami kapcsolódási gond lehet. Járt már valaki így? Mit tudok tenni? Esetleg valahogy lehet resetelni, újrapárosítani az irányítót?
-
Giles74
csendes tag
válasz
gyépés #156715 üzenetére
Én nem sávosodásnak nevezném, de arra gondolok, igen.
Átlátszik a led rácsszerkezet. Én is kuponok felhasználásával vettem, így nem működne az elállás a vásárlástól, mert nem hiszem, hogy újra fel tudnám használni a már elhasznált kuponokat. Garanciában ezt nem cserélik. A Samsung szerint ez teljesen rendben van. Persze, mi mást mondanának.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Giles74 #156714 üzenetére
A sávosodásra gondolsz?
Ilyen sajnos nekem is van, nekem is itt a lilán meg a piroson látszik inkább. Annyi, hogy mivel nekem csak FALD (q80b), nem miniled, így ritkásabb a "rács".
Én is gondolkodtam rajta maradjon-e, mert normál használatnál egyáltalán nem látszik, homogén képen is csak akkor, mikor hozzászokik a szem. Mivel kb. 20% akcióval hoztuk el, nem tudom mikor találtunk volna hasonló ajánlatot, elfogadtuk ilyennek, megtartottuk. -
Giles74
csendes tag
válasz
Vhiktor #156709 üzenetére
így képzeljétek el. Halványan látszik és csak ilyen homogén felületen. Engem már nem zavar, nem is nagyon veszem észre. Emiatt nem küldtem vissza, mert ezt leszámítva minden fasza a tévével. Az, hogy itt a fotón a kép közepe világos, ne tévesszen meg. Közelről fotóztem és gondolom a kamera látószöge miatt van. Amúgy szép homogén a kép messziről nézve.
-
falabu88
aktív tag
válasz
herrká #156710 üzenetére
Első körben szerintem nézzél néhány kijelző tesztet youtube-ról, mennyire zavaró a bevilágítás oldalról illetve a sarkokon (valamennyi biztos lesz)
Frissítést én mindig felrakom, ha valamit esetleg elb*sznak úgyis javítják remélhetőleg
Rtings-ről első körben elegendő lehet egy beállítást nézni (film vagy filmmaker mód + még néhány beállítás), annal többet magadnak szemre nemnagyon tudsz belőni -
herrká
senior tag
Sziasztok! Eldőlt a választás. 75Q70B, megrendelve. Van esetleg valami ajánlott beállítás? Mielőtt elkezdenem magamnak allitgatni. Megnézném szívesen.
Van valami amire figyelni kell? Ne frissitsen vagy éppen de! Ilyenekre gondolok.
Köszönöm a segítséget előre is! -
zsolaboy
csendes tag
válasz
Giles74 #156707 üzenetére
Szia!Köszi az infókat.Ezt a halványan átlátszó ledes dolgot nem egészen értem.
Az egész képernyőn átlátszik a háttérvilágítás?
Nézegettem rengeteg bemutató videókat de ilyet sehol nem vettem észre.Bár lehet,hogy így videón nézve nem adja át ezt a jelenséget.
Pont most olvastam,hogy a QN95B lett a legjobb qledes tv tesztek által.
A QN90B meg állítólag nem sokkal marad el tőle. -
Giles74
csendes tag
válasz
zsolaboy #156704 üzenetére
Szia! Én az 55QN90B-t vettem meg. A fekete az tényleg fekete. Sötétben olyan, mintha ki lenne kapcsolva a tévé. Fekete háttéren világos tartlomnál van egy pici blooming, de egyáltalán nem zavaró. Nálam eddig minden okos funkció tökéletesen megy. A Serviio-val a gépről is hibátlanul jelátszik minden filmet. A feliratokkal sincs semmi baj. Egyedül a halványan átlátszó ledek zavaróak, de csak akkor, ha direkt erre figyelek.
-
-
zsolaboy
csendes tag
Sziasztok srácok!
Vélemények,tapasztalatok az 50QN90B típussal kapcsolatban?
Tényleg közel oled minőséget tud?Fekete az tényleg fekete?
Játék+sorozatok,filmek+youtube használatra venném.
Most akciós (314000ft) 2 helyen is.Megéri lecsapni rá? -
vizslakutya
senior tag
válasz
vizslakutya #156648 üzenetére
Újabb csavar a történetben,ma negjelent a szervizes,hozott egy új alaplapot! Hurrá! Az eredmény ugyanaz a sötét,fénytelen kép!!
Semmi baj,rendelnek egy új kijelzőt
Ez már vicc,amit a Samsung csinál,ha nem én lennék a szenvedő fél,tuti jót nevetnék -
gyépés
aktív tag
válasz
medosz11 #156701 üzenetére
Ha telepítesz rá agy dlna szervert akkor biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen routert?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest