- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergobox
tag
QE50Q60T vásárlása előtt állok. Mik a vélemények róla? Főleg Xbox-ozásra használnám. 170ezer forint most EMAG-on, várjak még vele “Black Friday”-ig?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
ha bárkit is érdekel, én is beálltam a sorba egy Q80T-vel (55-ös). A korábbi 43JU6000 elkerült a kisszobába.
Mit is mondjak róla? Este asszony azzal kezdte, hogy szép-szép, de vedd már le a fényerőt meg a kontrasztot nullára, mert túl éles és erősek színek.
Úgy is nézhető volt.Biztos a Q90 jóval világosabb (azon is nagyon agyaltam, csak sajnos jól tartja az árát
, de ez is megteszi nappal.
Nálam pont a tévével szemben van egy ablak, de azt tudja kompenzálni.Annak örülök azért, hogy nincsen rajta az Ultra Wide Angle szűrő és az Anti Glare, mert így kontrasztosabb, oldalról meg nem nézem.
A 120 Hz megy rajta gond nélkül, az Xbox mindent kipipál, nyilván a Dolby Atmost nem.
Jó ez a Tizen, bár lehetne pár "gyorsgomb", pl. hogy ne kelljen mindig ötször nyomkodni a távirányítót, ha a menübe akarok bemenni.
Illetve az is fura kicsit, hogy az Adaptive Picture beállításból pl. nem tudok egyből Energy Savingre menni. De ez csak szőrszálhasogatás.Szóval a képe nekem megfelelő, de kb. adaptive-on használnom legtöbbször, szóval láthatóan laikus vagyok.
Köszi mindenkinek a tippeket és a segítséget.
-
-
Faterkam
addikt
válasz
Joe100 #143491 üzenetére
Én F1-et nézek, most Foci van az M4-en, de semmi gondom!
Nálam:
képtisztasági beáll. egyedi:
torzításcsökkentés: 10
LED-es képtisztaság: Ki
Zajcsökkentés: AutoAztán:
Kontrasztjavító: Ki
Film mód: Ki
Színtónus: 1meleg
Fehéregyensúly: 2 pont
Gamma: 2.2
Részletárnyékolás: 0
Csak RGB: ki
Színköz: natív -
hyppo!
aktív tag
Sziasztok
Ti milyen kijelző tisztítót használtok?
Hama által forgalmazott cucc semmire nem volt jó, full maszat lett a kijelző. -
Joe100
csendes tag
válasz
Faterkam #143488 üzenetére
Igen ezeket kivettem, meg a környezeti fény érzékelését is de mintha még egy picit olyan lenne, de a kép módnál vannak még amiket nem nagyon értek de a leírás már csak 5 oldalas a kézikönyvben és semmit nem írnak. Képtisztasági beállítások: auton van, de nem tudom ehhez van e köze? optimalizálás a gyorsan változó képekhez: képtisztaság/torzításcsökkentés/ledes képtisztaság/zajcsökkentés.
-
tillatrilla
senior tag
Ez nekem is tiszta,de miért kell kikapcsolni a tv hangszóróit ahhoz,hogy a fogadott 5.1 csatorna jele megjelenjen az optikai kimeneten?Régebbi típusnál erre nem volt szükség.Ha az adott film DD 2.0,vagy DD 5.1 volt,nyilván a tv hangszórói csak stereoban szóltak,de a hangszóró kikapcsolása nélkül is megjelent az optikain a több csatorna....
-
ORCA58
addikt
Jelenleg egy Samung C650 40" tv használok, panel lakásban. Elégedet vagyok vele, de szeretnék nagyobbat, ez menne a másik szobába. Ennek a tv-nek gyakorlatilag csillogó fényes a képernyője, így vagy 10 éve úgy alakítottuk a szobát, hogy a Tv háttal ál az ablaknak. Nem sokat takar ki belőle. A bútorok is ehhez készítettem ill. vettem.
120Hz-es amit szeretnék 50" jó lenne, de abból a legkisebb 55"-os - szakadjanak meg-
Kipróbáltam hogy nézne ki a mostani helyén az 55"-os. Gyakorlatilag a 40"-os doboza akkora --na 2c-vel kisebb- mint a kinézet tv, rátettem a tv helyére. Katasztrófa, ahogy kinéz az ablak előtt! A szobát a bútorok miatt nem sikerült úgy átrendezni, hogy valamelyik oldal fal mellé kerüljön a várható jövevény. Viszont ha tükrözve teszem a bútorokat, akkor az ablakkal szembe kerül a TV. 5,5 m távolságban.
A kérdésem: Ha az északnyugati felkésű ablaktól 5,5 méterre lenne az új Samsung tv (a nap soha sem süt be kivéve nyáron este 6 után oldalról egy kicsit) mennyire lenne zavaró, a szemközti ablak fénye? A jelenlegivel próbálni értelmetlen ,mert olyan mint a tükör. Esetleg van valaki, akinek van ilyen tapasztalata?
Tudom a sötétítőt be lehet húzni most is néha azt teszem, ha a a háttér ablak túl világos. -
Pug
veterán
válasz
tillatrilla #143484 üzenetére
Mivel a tv hangszoroja stereo, igy ebben semmi meglepo nincs....
-
Joe100
csendes tag
Hello!
Vettem egy Samsung TU8502 tv-t és arra lettem figyelmes, hogy kicsit gyorsabb vagy hirtelen mozgásnál nem olyan folyamatos a kép, beszaggat, akadozik kicsit. Nem találtam semmilyen beállítást (motion vagy hasonlót). Lehet valamit állítani rajta vagy ez ilyen panel? -
tillatrilla
senior tag
Üdv ismét mindenkinek! Hozzáértőktől,illetve 8502 tulajoktól kérdezném,hogy náluk is a következő a helyzet külső erősítő használatakor?Tehát DD több csatornás jel csak akkor van az optikain kifelé,ha a menüben nem a tv hangszórót,hanem az optikai-t választom.Ez a szitu akár külső hdd,akár a hálózaton lévő pc megosztott mappájából van lejátszás. Ha a tv hangszórója aktív,akkor csak sima 2Ch jel kerül optikaira. Ez azért furcsa,mert az előző samun mindig DD jel volt. És az elalvás időzítőt is megtaláltam...Ennyire elrejteni a dolgokat minek kellett? Vagy a dedikált gombok helyett/mellé rakhattak volna még valami gyors elérésű funkciós gombokat
Dejdő: Én folyamatosan néztem az árakat,amikor 185e volt euronics oldalán,akkor rendeltem meg. Bár folyamatosan játszottak az árakkal oda-vissza,érdemes 1-2 hétig folyamatosan figyelni az árak alakulását.Amennyiben nem sürgős a vétel.
-
Dejdő
csendes tag
Sziasztok!
Az ue50tu8502 és a qe5060t most egy árban van a BF napokon. Illetve az 55-ös méretnél is ez a helyzet. A 8as széria magasabb a saját sorozatában, a 60t meg a nyitó ugye. Melyiket éri megvenni? 8502 vagy q60t?
-
törölt tag
válasz
racskobalazs #143480 üzenetére
Lyézus.
-
jgab666
csendes tag
Sziasztok
Most készülök venni egy ue43tu7022 készüléket. Alap darab de az én igényeimnek megfelelő. Az lenne a kérdése, hogy a upc/vodafone mediacard működik majd benne? Hogy a mostani set top boxtól meg tudjak válni. Köszönöm.
-
rainman72
nagyúr
válasz
racskobalazs #143478 üzenetére
Egy antenna azért illik
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi nap vettünk egy Samsung Smart tévét, s lenne vele kapcsolatban egy-két kérdésem:
Az első, hogy elvileg van benne DVB-T(2) tuner, de valahogy mégsem tudjuk behangolni az ingyenes földfelszíni adókat. Lehetséges, hogy antenna hiányzik hozzá? Szóval ha vennénk egy antennát, akkor működne?
A második pedig, hogy elvileg Smart Things-el kompatibilis, viszont itt van egy olyan gond, hogy nem igazán találja meg a TV-t, már mindent kipróbáltam. Egy olyan gond van, hogy elvileg valahol a hálózaton valamiért látok még egy Samsung tv-t, lehet ez zavarja meg a Smart Things-et? (Azt írja az app, hogy egyszerre csak 1 eszköz lehet bekapcsolva mert ha több nem találja meg.) Ha ez a gond, hogy lehetne elérni, hogy én ne lássam azt a másik TV-t hiszen egyáltalán nem nálunk van.
Előre is köszönöm! -
tillatrilla
senior tag
Nos,valamit sikerült babrálnom,de nem az igazi. Remélem,csak valami beállítási probléma,de az előző samu tv-m ugyanúgy volt bekötve az itthoni hálózatba mint ez a 8502. Filmet elindítottam,erősítő bekapcs,és erősítő mutatta dolby digital,illetve a csatornák számát.Most is optikai digitális kapcsolat van,de erősítő nem mutatja,hogy dolby,és az 5.1 sávos film csak 2.0 ch. Valami tipp? Köszi előre is!! Ja,és olyan,hogy elalvás időzítő,na azt sem találom....
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Tegnap meghoztam a Samut,55",8502 típus. Beüzemeltem,még ismerkedem vele. Beállítás jelenleg minden a gyárin van. UPC box,HD csatornák sokkal szebbek,mint az előzőn,a pc-n lévő filmnek is élesebb a képe. Ezzel a távval még nem barátkoztam meg,ráadásul valamit el is állítottam a tv-n,mert egy darabig volt optikai kábelen jel az erősítő felé,most viszont nincs.TV hangszóró hangereje rendben.Valamit a játékos módon nézegettem,szinte ezzel egy időben el ment a hang optikáról. Mi lehet a baj? Vagy valami olyan beállítás,hogy gyárira vissza?
-
válasz
Celtis #143473 üzenetére
Nagyon ritkán tévézek lehet akkor ez a baj😅 Én game-elek rajta leginkább...arra viszont maximális👍 Amúgy csodálkozom,mert pont játékoknál szokott előjönni ilyen mozgás megjelenítési anomália ha sz*r a tévé nemNekem olyan fluid minden játék közben, hogy ezért is írtam, hogy nekem elég bőven a 60hz is! Csak ez miatt, hogy az újabb 80-as széria tudja a 120hz-t és direkt ledes, biztos nem adok ki 400K-t csak ez miatt, mert gyakorlatilag másban nem igazán ad többet!
-
Celtis
veterán
válasz
N.YCityBoy #143472 üzenetére
Ha érdekel küldök PM-et, de szerintem inkább ne érdekeljen.
-
Celtis
veterán
válasz
gyeniko #143470 üzenetére
Azért igyekszem tárgyilagos és leginkább segítőkész lenni. Csak indokolt esetben szidom a Samsungot és már nem lépten-nyomon emlegetem fel a sérelmemet, pedig a vitánkat lezárva ebben állapodtam meg velük. Emlékeim szerint a Sonyt is csak akkor hoztam fel ha alternatívát kérdeztek vagy téma volt. De bírom a kritkát@EdwardKelley A KS7000-nek valóban szép a képe, mondjuk nekem a HDR az edge LED miatt nem jött be, de akkor még talán nem sok ilyen anyag volt. A problémám a TV adás mozgásmegjelenítésével volt, amit egy fénykép nem ad vissza.
Ha elégedett vagy a készülékkel valóban kár cserélni. Annyival nem ad többet 80-as. -
-
fcc
aktív tag
Hi!
A kép alján a gyorsmenüben mostanában reklámozza magát az upc app. Ki lehet valahol kapcsolni ezt? -
gyeniko
őstag
válasz
N.YCityBoy #143469 üzenetére
Celtis fórumtárs sokat szívott ezzel a modellel. Azóta egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy degradálja és belerúgjon a Samsungba. Emellett - mint egy jó Sony promóter - többnyire a Sony termékeit ajánlja a Samsung topikban a Samsung készülékek helyett. Igyekeztem tényszerű lenni.
-
válasz
Celtis #143468 üzenetére
Hát nem tudom, én nagyon meg vagyok elégedve vele már 3 éve! Ma voltam MM-ben és néztem ezeket a Qledes Samukat, hát én nem igazán láttam kép minőségben, hogy jobb lenne, sőt...elgondolkoztam egy ilyen 80-as szériáson, mert most egy 65"-os 380K belőle, de el vetettem az ötletet👍 Semmi, de semmi jobbat nem láttam benne mint ami most van
Maximum az, hogy újabb más egy kicsit a felhasználói felület,aztán kb ennyi...
Azért ezt nem mondanám sz*rnak🙄 -
Celtis
veterán
válasz
N.YCityBoy #143467 üzenetére
Nekem is olyan volt. Nagyon örültem, amikor sikerült megszabadulni tőle.
-
-
marinea2
addikt
Mar 240k-nal tartok TV-vasarlas elott, de most talaltam ezt: [link] 250k es QLED. Sehol nem talalom ezt az adatot csak egy YouTube teszt ala irtak : 1080p @ 120 Hz - 6.0 ms
ha ez igaz, akkor PS5 melle vehetnem -
swoody
senior tag
Sziasztok!
Kerdeztem mar regebben, de akkor aktualitasat vesztette a vasarlas.
130 kornyeken mi az ajanlott? Csak tv-re lenne szuloknek, max neha youtube. Amihez viszonyitok az a ue50nu7402, nekem az van es teljesen jo.Koszonom szepen.
-
Celtis
veterán
válasz
M0RGI #143449 üzenetére
Itt érdeklődj ajánlott típus iránt. HDMI-n csatlakozik. Ha a TV-n átmegy a bemenetről az 5.1, akkor maradhat a hang ahogy van, egyébként meg optikai kimenetes box kell.
A Coreelec oprendszert azért ajánlom, mert gyakorlatilag kapsz a TV-ben egy Kodi-t amit a TV távirányítóval tudsz kezelni. Gyakorlatilag felokosítod a TV-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Yamaha RX -V496RDS
- Apple TV 4K (Ethernet + 128GB tárhely) alig használt
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest