Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
marinea2 #143149 üzenetére
Ok értelek
Szebb nem lesz a 65 colos, inkább hasonló. Abban gondolkodj, hogy a 48 -> 55 col váltás elég lesz-e jobb képminőséggel együtt vagy 65 colost veszel hasonló képminőséggel, aminél a méret miatt jobban fogod látni a képhibákat, tehát a képminőséget összességében picit rosszabbnak fogod megítélni.
-
marinea2
addikt
válasz
PuMbA #143148 üzenetére
Ha szebb a képe valamivel mint az 5-éve vásárolt FullHd-s mostani Samsungomnak, az nekem már bőven elég ezen a téren. Hétvégenként sokat 2 vs 2 Fifázunk a haverokkal(persze maszkban
) Így ezért lenne fontosabba méret, egyszerre 4 embernek kell látnia a TV-t úgy hogy ne menjen a játék rovására.(a mostanit a két szélső emberkének kicsit kicsavart helyzetből kell néznie, 121 cm-es)
-
marinea2
addikt
válasz
PuMbA #143146 üzenetére
Nem fogom piszkalni, a szekrenyen lesz
Elsodleges szempontjaim:
- 220k alatt
- Minel nagyobb legyen
- 4k, es az elozo TV-m kepminoseget min tudja
- Ha cserelem a PS4-et PS5-re ne kelljen uj TV-t vennem hogy az esetleges elonyeit kitudjam hasznalni.
-Lehetoleg Samsung (minden haztartasi cuccom samsung, maradnek is ennel)
Szoval most megvagyok love hogy ez a kepfrissitesi sebesseg nem fog e kellemetlenseget okozni.
-
marinea2
addikt
válasz
PuMbA #143142 üzenetére
Milyen ajánlanál ekkora méretben konzol gaminghez?
[link] Egy ilyet valtana, ehhez kepest rosszabb lenne a kepminoseg? Mert nekem ez igazabol megfelelt boven. cska szeretnek egy ujabb 4k-s es nagyobb meretut hogy egyszerre 4 en is jol lassuk a TV-t amikor 2v2 fifazas megy
-
marinea2
addikt
Szaisztok!
[link] Ezt a TV-t neztem ki magamnak, viszont most latom hogy "csak" 50Hz-t tud. Viszont fura modon az emagon kb az osszes Tv- specifikaciohoz ennyit irnak. Ez letezhet? Eleg lesz ez az konzol gamehoz?
Fornite es fifa megy a legtobbet online.
-
HF77
őstag
mi a különbség a TU8502 és a TU8505 között?
köszi -
Callme
tag
Sziasztok!
Van egy 65 colos Q6FN tévém, nagyjából másfél éves. Amikor megvettem, a Youtube alkalmazás gond nélkül lejátszotta a 4k videókat. Most viszont ha el is indul egy 4k videó, rögtön átvált 1440p-re, és ha váltok 4k-ra, akkor vagy megáll a kép és tölt, vagy nagyon lassan, szakadozva megy.
Wifin (5ghz) megy a net a tévén, gigabites netem van, a tv böngészőjén keresztül mért sebességmérésnél 220 mbit/s jött ki (másik szobában van a router). Router beállításaiban végig próbáltam az összes csatornát, és ahol a legnagyobb értéket mérte wifin, azt állítottam be. Próbáltam a sima 2,4 ghz-es wifit is, az se jobb. Egyedül kábelen keresztül viszi szépen a 4k videókat. De mint említettem, amikor új volt, simán mentek a 4k videók wifivel is.
Már újra is telepítettem az alkalmazást a tévén, de az sem segít. Találkozott már valaki ilyen problémával? Esetleg a router lehet rossz? Vagy egy firmware frissítés lebutította volna a tévét? (most frissítettem a legújabbra).
A válaszokat előre is köszönöm! -
Technoman
őstag
válasz
Faterkam #143137 üzenetére
Nincs semmi anyázás. Az egész purparlé abból született, hogy az egyik srác -szerintem kicsit elfogultan és abszolúte nem a realitás talaján mozogva- összehasonlított egy kategóriájában jóval komolyabb Sony Tv-t, az említett típussal.
A 8502-es a maga kategóriájában egy nagyon jó típus, sőt nekem mozgásmegjelenítésben még jobban tetszett, mint a felsőbb, Q60T.
A mai TV-k -köszönhetően a technológiai fejlődésnek- árilag nagyon elvannak szállva. Ebben a durva világban üdítően hat egy ár/érték arányban nagyon jó TV, a 8502-es. Ennyi.UI. Csendben megjegyezném, hogy az LG új, 55"-os OLED üdvöskéje (BX9), árban már rá is rontott a Q90T-re. És ugye tudjuk, hogy melyik adja jobban a házimozi feelinget. Kíváncsi leszek az elkövetkező ünnepi akciókra.
-
Faterkam
addikt
Én nem tudom mi ez a TU8502-es anyázás. Ez most divat? Jó párszor leírták már, (tapasztalatok alapján), igen én is, hogy 2020-as szériából ez már vállalható! Földszinti, udvari lakásban is! Itt aztán nincs fényár, és mégis megy rendesen. Igaz állítgatni kell, kinek mi szép és jó. Ki kell tapasztalni milyen elektronikai rásegítést hagysz bekapcsolva!
-
blakey
titán
válasz
Technoman #143134 üzenetére
A nagy arccal hangoztatott Dolby Vision kompatibilitás nem teljes körű (?) A fórumába is értekeztek már erről. Állítólag csak az ötös profilig tudja lejátszani - nem ez a legnagyobb probléma, sőt, ez tulajdonképpen a többi márkánál is előjöhet és ez nem nevezhető hibának, a legnagyobb hiba a sonynál, hogy a dolby Vision Loow Latency módban jelenik meg, azaz profiltól függetlenül butított a többi márkához képest.
-
Technoman
őstag
válasz
Bjoe007 #143133 üzenetére
Persze, mindenkinek van véleménye és tisztelni is kell azt, ha a mögöttes tartalom reális. De itt sajnos nem az volt. Értem én, hogy a srác megtalálta magának a tuti TV-t és örömének hangot adva kiírja azt magából. De ne úgy tegye hogy másokat ezek alapján nagyon félrevezet. Ráadásul úgy hogy a Sony márkának is vannak -ezen kategórián belül is- negatív oldalai.
pld: A nagy arccal hangoztatott Dolby Vision kompatibilitás nem teljes körű (?) A fórumába is értekeztek már erről. Állítólag csak az ötös profilig tudja lejátszani, megjegyzem hogy mások által sokkal "gagyibb" márkaként emlegetett Panába és Philipsbe ilyen korlátozásról nem tudni. A másik idegesítő dolog pedig az Android op rendszerük sajátossága, ami miatt a Sony Tv-k időnként "kifagyhatnak" Ilyenkor a kábel kihúz a konnektorból és várni pár percet (WTF)
Na most, ha egy ilyen drága TV-t veszek, jogosan elvárnám, hogy az minden tekintetben
kompatibilis és működőképes legyenPersze semmi sem tökéletes, a Samura az ellen a túlzó, "műanyagszerű" színeket szokta felróni, az LG OLED TV meg beéghet, a Panát sokan már temetik, a Philips pedig már full kínai (bár nem tudom, hogy ez a ma már, a Huawei/Xiaomi korában mennyire is degradáló)
-
Technoman
őstag
válasz
Faterkam #143131 üzenetére
Jajjaj!!!
A régi nagy nevekkel már vigyázni kell (főleg, az olcsóbb 100K alatti vonalon), ezeket főleg az ismert török TV OEM gyártó gyártja, nagy neveknek.
Most TVs produced by Vestel are sold under licensed brand names such as Toshiba, Hitachi, JVC, Panasonic and many own brand labels.
Idézet a wikipediáról -
Faterkam
addikt
A gyerek szeretett volna egy saját fehér Led TV-t, én meg nem szerettem volna sokat költeni. Találtam az Ediginél 60e körül egy 32-es JVC-t. Japán márka, okos TV, fehér, mi kell még? Neten megrendeltük, személyesen átvettük. Két napig bírta, lassú, semmit nem lehet rátelepíteni a saját app Store-jából. (kaptunk hozzá HBO Go-t, azt sem). 14 napos elállással ment is vissza!
De még ünnepek alatt megrendeltem, a legolcsóbb 32-es Samsung TV-t. UE32T5302 (igaz ez nem fehér, de ez már nem volt kitétel
) Kaptunk 5% kedvezményt, így a Samu csak 15e Ft-tal lett több. Az Ediginél full korrektek voltak, a régi árát levonták az újból, pár perc alatt megoldottak mindent, rendes Samsung garipapírt kaptunk, (a JVC-hez Edigis nyomtatott lap volt)
Féltem tőle, mert nekünk egy TU8502-es van, és a kisebbről sok rosszat olvastam. Kipróbáltuk, beállítottuk, és sokan írják, hogy rossz, gyenge a hangja, (doboz hang) sajnos ez részben igaz, de sokkal, sokkal gyorsabb, használhatóbb, mint az olcsóbb márkás. (bár ez a JVC már nem az a JVC). Szóval nálunk +pont most a Samunak megint!
-
flash-
veterán
van egy ősrégi (2008as aszem) Samsung Le32a451 c1 720p lcd tv-m.
gyári kézikönyvében nincs ilyen de másutt olvastam hogy 24p Real Movie -t tud.
na ez érdekes mert úgytudom 24p csak fulldtól van. szóval akkor ez a 24p csak kamu?
hogy tudom tesztelni? tv okosítót be lehet állitani több fpsre megy is a film 23.972-őn(márha télleg azon fut) én nem látok semmi különbséget, -
A.G.S.
tag
Sziasztok!
Régen voltam már itt, mert a TV-met 2014-ben vettem, egy UE40H6400-ról van szó. A kérdésem/kérésem, hogy alaphelyzetben, az első bekapcsoláskor mennyi szabad memóriát mutatott nektek? (Vagy mondhatjuk úgy is, hogy mennyit kéne mutatnia, ha nincsen telepítve semmi, csak amit nem lehet törölni.)
Nekem most 1,08GB / 1,20 GB van használatban, de én úgy emlékszem, hogy régebben sokkal több hely volt szabadon. Ez azért is furcsa, mert mint mondtam, mindent appot töröltem amit lehetett. Volt amikor játékokat is telepítettem kipróbálásra, azok nem is fértek volna így rá.
A kérdés inkább az, hogy mi foglalja az 1 GB-ot, és azt hogyan lehet törölni, ha nekem nem kell. Persze lehet az is, hogy én látom rosszul a dolgot, és valójában 1,2GB-ból 1,08 van szabadon?
[kép] [kép] -
Technoman
őstag
válasz
Bjoe007 #143121 üzenetére
"Bjoe007 Melyik Sonyval? Remélem nem valami idei vagy tavalyi 9-es szériával."
Mivel én is olvastam ezt a "tesztet", nemhiába írtam ezt pár hszel ezelőtt (így legyen ötösöm a lottón)
Nem tisztem megvédeni a Samut a Sonyval szemben (nem is kell) Ismerem mindkét márkát még a képcsöves hőskorból, volt is mindkettőből, de már jó rég óta, a másik japó márka van otthon, így nem vádolhatnak részrehajlással.Az általad bemásolt tesztről csak annyit, hogy -bármennyire is jó szándékkal íródott- nagyon dilettáns.
1. Az ár és a szint
Adva van egy Samu, ami épp a középkategóriát nyalogatja alulról (számomra a Q60/70/80T a mostani közép, a Q90T a közép-felső, a többi 8K meg a felső) és a másik sarokban -igaz '18-es kiadásban, egy felső kategÓRIÁS 9-es széria. A két TV-ben talán két dolog közös, mindkettő LCD TV és hogy mindkettő VA panellal van szerelve. És VÉGE!
Jelen állás szerint 55"-ban a Samu 185K-tól kapható, míg a másik 270K-tól (Mivel a srác szerinti KD-55FX9000-es nem található, így a mo.-i 9005-öst néztem) Szóval már a szerző szerinti 60K difi sem stimmel (lehet, hogy akkor volt annyi, de most most van)
2. Egy csapatban
A legszebb az, amikor két kocsi márkát hasonlítunk össze, az Opel Astrát, meg egy A8-as Audit. Mindkettő német nem?
3. Difik
Nem vagyok sem Samu, sem Sony fan, tehát csak a legfontosabbak:
50 vs 100Hz-es panel
ÉL LED vs, FALD háttérvilágivás (ők ezt Full Array LED-nek hívják, + isten tudja hány zónával, de szerintem nem kevéssel)
szvsz, sima panel vs. Triluminos panel
átlagos proci vs. X1 Extreme proc (ha jól tudom a '20-as csúcsokat még mindig ezzel v vmi hasonlóval szereli a Sony)Hát ennyi.
-
mihaly13
tag
válasz
Bjoe007 #143121 üzenetére
Hát nekem is van egy 50TU8502-m Filmmarke módon a fényerő 30 van a kontraszt 40 a színek 30 , a kontraszt javíró pedig erősre van állítva és nincsen kikapcsolva ahogy egyesek javasólyák az ECO-n a fényérzékelő be van kapcsolva és egy gyönyörű képem van . A YouTube-t nézem és nagyon jól működik egy 300Mhz internetem van . Nálam ami nem tetszik benne az a hang , ha az M1 mondják a híreket pl. egy mélyhangú férfi akkor egy borzasztó basszus visszhang hallatszik ami engem nagyon zavar a többi OK .
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, nektek működik az, hogy a Netflix profilban (weben) megváltoztatjátok a felirat beállításait, akkor az a Samsung TV Netflix appjában is úgy jelenik meg? Nekem webes és telefonos app-ban működik a felirat módosítás, de a Q82R TV-n továbbra is a full vakítóan fehér felirat marad.
-
Bjoe007
csendes tag
Szia!
Csak bemásolom mert nem vagyok egy nagy pc guru nem tudom linkelni."bemásolom ide akkor végül is van benne szó samuról...
Sziasztok!
Ahogy kértétek és ígértem is megírom az én tapasztalatomat 3db tv vel kapcsolatban.
Fontos: Mindegyik Tv-n ugyan úgy alap beállításokon ugyan azt(azokat) néztem ugyan azt csináltam.
Samsung js8005 Samsung tu8502 (180e) Sony xf9000 (245e) mindegyik 55"
Js8005 ről váltottam azt adtam el. Szerettem volna valami más tudásban hasonló tv.
A samsung ügyfélszolgálat által javasolt tv a 8502 es "sokkal jobb tv" igy hát megvettem(szerencsére interneten).
Hazahoztam megmondom az őszintét nagy elvárásaim voltak ha már a samsung azt mondta sokkal jobb. Na hát fényerő az nagyon gyenge. Ez az ami először feltűnik. De mondom se baj ezt az euronics ba mondták hogy sötétben nem olyan zavaró. De most nem viccelek nagyon gyenge a fény komolyan. A második szerintem a 50hz miatt mini lagos kép ha komolyabb tartalmakat szeretnél nézni. pl youtube. Na ez volt a legzavarobb mert itt konkrétan nekem nem nyugodt a kép... A harmadik a sötét részeknél iszonyat szellemképes! Volt aki a samu topicba azt irta levette a fényerőt... Majdnem vissza irtam neki hogy miből???abból amúgy is olyan kevés van inkább akkor kapcsold ki..
Ami tetszett az a tizen rendszer gyors élvezetesebb bár én miden tv-n ugyan azt csinálom (hbo go, youtube,netflix) ennyi. Ezeket használva a sima android se rossz. De ebben jobb a samu. A távirányító jobb samsungnál ugye az smart nagyon tetszik. A színek szépek egyébként és ha van hogy azt mondod a 8502 nél párszor hogy persze szép a képe ugye bár 200e ft még jó.
Na sonyt sokan írták hogy jó nagyon szép a feketéje .. hát tényleg! gyönyörű azért csak 10 bites panel. Ez nem akadozik pl mozgásnál nem zavaró a kép. sima egyenletes. A fényerő brutál. Az a baj hogy ebből a beszámolóból az jön le hogy sony fan vagyok pedig nem de nem lehet versenyeztetni se őket együtt komolyan. Persze sok az a 60e ft Én tudom meg is értem, engem ami zavar hogy nagy becsapás megy most a samunal ezzel a 2 tu szériával és a q60-al.... Nem szabad megvenni vagy ha megveszed nem olcsón ugye akkor ott még bőven kellenek kompromisszumok.... Sajnos.
Testvérem is vett egyet Ő Nu71xx ről váltott csak ő 65" kategóriába ps pro val játszik rajta. Neki a véleménye az volt hogy eddig olyan volt mintha szemüveges ember szemüveg nélkül játszana." olyan dolgokat látok amik ott se voltak az előzőn.
Szóval nem akarok senkit se meggyőzni ez persze csak az Én véleményem de nézzétek meg sajnos még pár db van a sony ból mert már nem gyártják MM ben akciós. Megéri."Hát nem egy biztató.
-
Szilágyi84
senior tag
Telekomtól vett valaki mostanában tvt ? Milyen a kiszállítás átvétel meg lehet nézni fizetés előtt nem sérült ? GLS hozza ? Köszönöm
-
francz'70
senior tag
válasz
user26 #143102 üzenetére
Nem tudom, hogy lesz-e erre valami megoldás, nálam is volt/van néha ilyen probléma.
Nálam a két tv nincs közel egymáshoz, csak egyirányban vannak, így az első tv távirányítója az úgymond mögötte levőt is néha vezérli.
De a poén az, hogy nem infrás, hanem bluetooth-os a távirányító -
Technoman
őstag
8502
+ Dual LED
+ az állvány
+ ő a "sima" , nem QLED TV-k idei csúcsa Samuéknál.
+ Nagyon jókat írnak róla a tesztekEgyetértek PuMbával, simán megéri, sőt 2x is. (a sötét képpel kapcsolatban meg: vigyél magaddal anyagot és ragad magadhoz az áruházi távot) Én is néztem magamnak már 8502-est, nekem mozgáskezelésben jobbnak tűnt, mint a Q60T (!)
Bjoe007 Melyik Sonyval? Remélem nem valami idei vagy tavalyi 9-es szériával.
-
Bjoe007
csendes tag
Szia!
Én is néztem már mind a kettőt de szerintem a Tu8002 jobb.Nekem nagyobb volt a fényereje a kiállított tv között.
Nekem a 8502 sötét volt.
Amúgy azt mondják az duál ledes ami a Q szériákban van. -
HF77
őstag
UE50TU8502
ez megér +20 ezret a UE50TU8002-vel szemben? -
w333
félisten
Sziasztok kint az újabb frissítés ... 1310.4 (Qled 6FN)
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE48H6400 TV-m. A múlt héten azt tapasztaltam, hogy bármelyik USB porton keresztül rádugva és kiválasztva a menüből az eszközt (pendrive, külső HDD), a TV lefagy majd újraindul.
Factory reset megvolt, fw a legfrisebb. Korábban nem volt gond, ment minden. Nem változtattam, semmin.
Szeretném a segítségeteket kérni a probléma megoldásában! Köszi! -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
szóval akkor jól értem, hogy az európai Q80T-ben nincsen se Ultra wide angle szűrő, sem Anti-Glare... mégis ugyanannyiért adják?
Szóval, hogy ezek a különbségek az USA modellhez képest.Valahol olvastam, hogy ezért cserébe talán kicsit magasabb a fényerő.
De mondjuk az Anti-Glare-t én nem bántam volna, nem értem, miért kellett kihagyni.(#143105) Szilágyi84
Hát nézd, most jönnek az új konzolok, plusz a karácsony, én olyan nagy esésre már nem számítok. -
Szilágyi84
senior tag
Szerintetek a mostani 290-től lehet még olcsóbb idén a 55q80t ?
-
Kender23
aktív tag
Telekomnál hogy lehet olcsóbb a Q80T mint a Q70T?
3 hete hoztam ki tőlük a Q70T-t -
user26
senior tag
Sziasztok!
Mit tudtok tanácsolni avval kapcsán, hogy két Samsung Tv-nk van közel egymáshoz, egyik csak Tv-re van a másik csak Monitorra és a távirányító viszi mind kettőtt egyszerre.
És kicsit kellemetlen a helyzet, mikor a monitornak használaton internetezünk és csatorna váltás, egyéb opciók bejjönnek a másik tv miatt. -
Celtis
veterán
válasz
bsanya #143099 üzenetére
Valószínűleg az van amire tippeltem sajnos, de nem igazán van ötletem. Ennek működnie kellene.
Ellenőrizd, hogy a legfrissebb szoftver legyen tv-n és az erősítőn is. Amúgy mi a készülékek pontos típusa?
Még egy teszt: ha kihúzod az stb hdmi kábelét, akkor is így viselkedik a rendszer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology routerek
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest