- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
$atirka
őstag
válasz
Partizan182 #134296 üzenetére
Köszönöm!
-
Partizan182
senior tag
válasz
$atirka #134288 üzenetére
Én személyesen 2019-ben komoly pénzt csak Oledért adnék (LG B8 pl, árban kb ott van), de nálunk tv adás sosem megy.
Ha háttértévé szempont akkor a Samut, de csak a gaming miatt (Switch is van itthon és a Sony 1080p input lagja túl magas). Ha filmezni / tévézni kellene csak akkor a Sony.
-
pube111
senior tag
F6400 tv-t az utolsó frissítés óta nem találja a telefon youtube appja. Van a házban egy androidos mediabox, azt látja, szóval nem a teló a hibás. Ugyan ez van a hbogo, eurosport appokkal is.
-
bul07
nagyúr
válasz
Akosman #134291 üzenetére
biztosítást lehet venni nem garanciát
(#134292) footwear
Átruházható a biztosítás, nem csak az eredeti vevőre vonatkozik?
Mert ha nem, az nagyba ár befolyásoló tényező
De ha van rendes HU-s garancia jegy akkor még van rá 1év hivatalos garancia, +biztosítás ha átruházható -
footwear
csendes tag
válasz
bul07 #134290 üzenetére
Ilyen kiterjesztett garancia (lehet nem ez a hivatalos neve), de a boltban lehet venni plusszban bizonyos készülékekhez. Igazából egy teljesen nagyságrendi becslés is elég lenne, csak hogy el tudjam helyezni vhova. Nem nagyon vagyok képbe a TV univerzum jelenlegi helyzetével és gondoltam hátha sikerül megúszni hogy nagyon bele kelljen ásni magam.
-
footwear
csendes tag
Sziasztok! Nagyjából mennyit érhet egy kb 1 éves, még 2 évig garanciális Samsung UE40MU6102 TV, ha szép, sérülésmentes állapotban van? Köszi!
-
$atirka
őstag
válasz
Partizan182 #134277 üzenetére
Ha a Te személyes véleményedre lennék kíváncsi, melyiket választanád a kettő közül?
Mindenféle hókuszpókusz nélkül, csak a képminőség számít!
Köszönöm!
-
$atirka
őstag
válasz
gyeniko #134281 üzenetére
Köszi, ezt az RTINGS összehasonlítást még nem láttam!
Igaz nincs nagy különbség, 1-2 részlet ami egyénenként fontosabb lehet.Például Samsungban ez a Freesync hasznosnak tűnik, igaz??
Mint írtam nas-on keresztül mediaplayeren menne lejátszás, DTS-t tudja.
Persze az más kérdés, hogy a sima 2.1-es hangprojektoromból nem fog kijönni a lényeg, de szólni fog.
-
gyeniko
őstag
válasz
Partizan182 #134277 üzenetére
Könnyen egymás mellé lehet nyitni a 2 tesztet: Samsung 55Q70 és Sony 55X900F (megegyezik az XF9005-tel).
Ezek kissé más eredményt mutatnak. -
Mankó
veterán
Azon gondolkoztam, hogy a szervízmenüben bekapcsolható e több mozgásmegjelenítést javító funkció? A Sony azért jobb, mert több ilyen lehetőséggel rendelkezik, nálunk csak a Motion Plus van. Ha a szervízmenüben elérhető lenne több ilyen funkció, akár még jobbra is kihozható lenne a mozgás, de legalábbis olyanra.
Az már más kérdés, hogy az eléréséhez egy gyári táv is kell, de az a legkevesebb. -
gyeniko
őstag
válasz
$atirka #134278 üzenetére
Itt egy tételes összehasonlítás A mozgás megjelenításről és az "out of the box" színhűségről sem.
-
$atirka
őstag
Egy árban vannak, tehát ez nem szempont! (Telecom)
Sony-t már láttam élőben, szerencsére még távesz is volt mellette, nem éreztem lassúnak, de gyorsnak sem. Q7-et még nem láttam, pont hiányzott a zalai Euronicsból. Ma meg zárva van a MM. -
$atirka
őstag
válasz
$atirka #134272 üzenetére
Uh bakker, elég sok oldalt elolvastam, mielőtt írtam, csak épp az utolsó pár hsz-t nem!
Köszönöm Mankó leírását, igaz az egy Q80 és nem Q70, de a lényeget levettem!
Gondolom így az adott Sony és a Q70 pontosan egy kategória, már csak az oprendszer miatt fájhat a fejem.. -
$atirka
őstag
Sziasztok!
Elnézést, tudom ez nem a "Milyen tévét vegyek" topik, de
Samsung QE55Q70 és Sony KD-55XF9005 között őrlődöm!
Látom Ti pengék vagytok a témában és talán nem vagytok elfogultak, segítsetek véleményetekkel!
Szeretem az Androidot Samsungon, de ha az már Sonyn van... Nem tudom... Tizent nem ismerem, Sonytól félek, hogy fagyogatni fog vagy/és lassú.
Tudom nehéz kérdés, mind2 tévé nagyon jónak tűnik, mégis döntenem kéne!
NAS-on keresztül néznék filmeket, meg sok gagyi tv műsort, konzol nincs.Osszátok meg tapasztalataitokat!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
szasza_1 #134255 üzenetére
Szerintem nagyon nem normális, főleg, hogy 4 szabályos kör van a 4 sarokban, ezt még csak nem is felhősödésnek nevezném, hanem konkrétan átlátszanak a ledek. Az én belépő 50MU tv-m full homogén fekete. Meg is lepődtem anno, mert ami előtte volt W szériás Sony, az egy botrány volt, a fél képernyő világosabb volt.
-
Akosman
aktív tag
-
szasza_1
senior tag
válasz
Akosman #134260 üzenetére
Ezt a felhősödést csak sötét szobában látni.
Samsung szerint a kattogás, ropogás normális, főleg ha nem síkban van a TV. Itt írják: [link] Hát, ezek ilyenek...
A Motion Plus-t 2-re állítva megszűnik a villogás nagyon részletes, kontrasztos részeknél, és még nincs ez a szappanopera effekt. Szóval ez is jó lenne. Már csak ezzel az idegesítő kattogással kéne valamit csinálni... -
gedikart
aktív tag
Üdv. Milyen TV-t ajánlanátok 43-50" között (Digi FTTH)? Nézési távolság 3,5 méter. Kiindulási pontnak annyit tudok, hogy anyámék 32"-os Samsungja (UE32M5522) közel 2,5 méterről is teljesen élvezhető / nincs távol (IPTV). Amikor nekik kerestem tv-t, akkor inkább korábbi modellt választottam, mert tárgyévi Samsungokból kispórolták a DTS codecet.... Ez a trend azóta is tart? Nem akarok külön média boxot venni. Digi smart cam kapcsán kell valamire figyelni tv keresésnél, vagy ez mára már szabvány, és csak a régi tévéknél számít? A Samsung új/kevés gombos távirányítóját mennyire nehézkez kezelni?
-
Akosman
aktív tag
válasz
Pont ezt a modellt szerettem volna én is megvenni,de nem te vagy az első aki erre panaszkodik. Extreme digital honlapján is pont erre a felhősödésre panaszkodnak. Valamint arra,ha nem szemből nézed,elhomályosodnak a színek. Az apple tv és airplay 2 funkciók vonzottak volna,hogy áttérjek samsung modellre,de most ezek után maradok inkább az LG nél.
-
PuMbA
titán
válasz
Normális, illetve azt is vedd figyelembe, hogy 40 colról váltottál 65 colra, valamint 100Hz helyett csak 50Hz-ed van és minél nagyobb a TV, annál jobban látod a képpel kapcsolatos problémákat. Ezért nagy TV esetén, minél drágábbat érdemes venni, tehát jobban jártál volna, ha ugyanilyen áron veszel egy 55 colos 100Hz-es RU8002-t.
-
szasza_1
senior tag
Egy Samsung 65RU7402 kevésbé boldog tulajdonosaként lenne pár kérdésem:
A mellékelt képen lévő felhősödés mennyire normális? Olvastam, hogy itt jópáran küzdöttetek ilyesmivel. Ez ilyen, nem is érdemes foglalkoznom vele? (Valójában nem ennyire durva, mint a képen, de azért látható)
A felhősödéssel még együtt tudnék élni, viszont olyan gondom van vele, hogy amikor bekapcsolom a TV-t kb 15-20 percig, amíg be nem melegszik, úgy kattog, mint egy régi konvektor. Amikor kikapcsolom, akkor is ugyan ez van, amíg ki nem hűl. Mivel hálószobában van, éjszaka elég zavaró, amikor kikapcsolom, és aludnék... Találkozott valaki már ilyennel? Lehet tenni ellene?
Amúgy a TV szerkezete eleve nem túl merev, ha hozzáérek a tetején a széléhez, rendesen nyöszög, recseg.A műsorújság nem mutatja kis képben a TV-t, és a hangot is leveszi. De ez már csak ilyen kis apróság.
Bixby-nél a the weather channel-nél hol lehet manuálisan megadni a helyszínt? Teljesen más helyen mondja, mint ahol van...Egy 40H6400-as TV-t váltott, de annak a mozgásmegjelenítése sokkal szebb volt, sok apró részletnél nem vibrált úgy a kijelző, mint ezen. (Gondolom a 3D miatt sokkal gyorsabb panel volt benne.) A H6400-as egy masszív szerkezet volt, és szoftveresen is jobbnak tűnik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
De azt akkor is úgy kell(ene) csinálni, ahogy Kokokka írta. Én is így csinálom, ráadásul egyszer meg is szívtam volna, ha rögtön ráspriccelem a képernyőre. Ugyanis a párom a kiürült flakonba csinált egy vízkőoldós, ecetes keveréket, amiről elfelejtett szólni. Kifújva a rongyra egyből megcsapott a szag, hogy ez k...ra nem LCD tisztító, ami rá van írva. Elintéztem volna ezzel, (akkor még a H8500-as) tévémet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest