- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hahó!! Rossz helyre írtam? Van külön qled topik is?
-
PuMbA
titán
válasz
Gaborka30 #124595 üzenetére
Ha nagyban szereted nézni az elmosódást, akkor igen
Sajnos az ilyen alsó kategóriás TV-kkel az a baj, hogy minél nagyobbat veszel, annál jobban kijönnek a képminőségbeli hibái (sok elmosódás, egyenetlen panel világítás, felhősödés)., ráadásul a panel is egyre gyengébb minőségű, mert az LCD hátránya, hogy egy nagyobb panelt jóval nehezebb legyártani és ezért ár / képminőségben elég rosszak ezek a TV-k.
-
törölt tag
Jó estét!
Érdeklődnék a tapasztaltaktól hogy melyik QLed tévét érdemes megvenni 65 colban?
Illetve hol kapható a legolcsóbban ha van erre is infó azt megköszönném. -
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Van egy Samsung UE40H6200AW tv, Serviio-val osztom meg a hálózaton a filmeket. Van egy sorozat aminél nem jeleníti meg az istenért sem.
Amikkel próbálkoztam:
-srt --> sub konvertálás
-fájl kódolás átállítása utf-8-ra
-mp4 és fájl név lerövidítése "A"-ra.
-alátettem másik feliratot ami másik filmnél megjelenik, de az sem jó
-áttettem mindent "A" nevű mappába, de úgy sem jó.Érdekes hogy eddig sose volt gond, a többi filmnél sincs gond, csak ennél. Számítógépen megjelenik a felirat.
TV-n a "Tools" menüben meg sem jelenik a "feliratok" opció.Van valami ötlet hogy mi lehet a gond?
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata a Samsung UE75MU6105 Tv-vel? Érdemes még megvenni?
A HP-n van egy hirdetve 1 év garral..., innen jött az ötlet.Köszi!
Gábor
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Egy barátomnak egy 50" Mu6122 tv-je van. Szeretne hozzá venni egy bluetooth fülest, de ha jól sejtem ezek nem tudják alapból kezelni és normál jack pedig nincs rajtuk. laikusként kérdezném, hogy ezeknél a tévéknél hogy lehet megoldani hogy bluetooth fejest tudj használni hozzá? Mi kell hozzá?
-
Meridius11
aktív tag
Meg tudja valaki erősíteni, hogy a UE55NU7102-ben nincs bluetooth (headsetet használnék), és beállítás-mókolással sem lehet elővarázsolni?
Kár lenne érte, mert alig drágább az 50 colos 6102-nél, de enélkül offos lenne.
-
schumi
aktív tag
sziasztok
ue7022-n esetleg van valami bekapcsolható okosság service menüből ? -
PuMbA
titán
válasz
FollowTheORI #124589 üzenetére
De mivel az a Genius hangfal az áráért a legjobb hangminőségű cucc, ami létezik, ezért ez lehetetlen
Szüleimnek is ez van a TV mellé és ezerszer jobb.
-
Deck
titán
válasz
FollowTheORI #124589 üzenetére
Az
-
-
Deck
titán
válasz
PuMbA #124587 üzenetére
Köszi neked és ΞΔGLΞ-nek is.
Van otthon ilyen átalakítom majd meglesem holnap akkor. Ps4-nél nem lesz gond mert rávan kötve pc-re és oda szoktam a fejhallgatót bedugni vagy a hangszórót, onnan hallgatom. Sokkal jobb így a hangminőség és a hangerő is. Ha meg filmeznék akkor átváltok pc-re mivel azzal is összekötöm és azon szintúgy rajta lesz a fejhallgató és a hangfal páros.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Kb, mint mindegyik tévénél, egy kalap fos a hangzás, mivel vékonyak a tévék, emiatt nem lehet beletenni egy valamire való hangszórót. Az genius javítana rajta, de jack meg nincs a tévén, csak optikán tudnád rátenni D/A konverter toslink átalakítóval [kép], de azzal kapsz egy "állandó" hangot. Tv távjával vezérelni nem tudod.
-
-
Deck
titán
QE55Q7FN-en mennyire jó a beépített hangfal? Mert, van egy Genius SP-HF1250B-m de nem tudom rákössem-e majd vagy jobb a beépített. Tapasztalatok?
-
chester91
senior tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, hogy mennyire észrevehető a Q6F és a Q6FN közötti különbség? Képindexben van 300 eltérés, meg ha jól látom, HDR-ben tud többet. Ér annyival többet, mint ami a különbség, van nem számottevő?
-
-
mpo
veterán
Legjobb, ha letöltöd a kézikönyvet és belenézel.
Az összeszerelésről (kábel a lábba) nézz meg videót, sok időt megspórolsz vele ( tapasztalat a MU8002-nél).
Az enyémnek a hátulján van egy lap, az alatt van a sorozatszám.
Ha van 5 GHz WIFI benne, akkor jó, egyébként kábel kell. -
Deck
titán
Pénteken kapom a Samsung QE55Q7FN TV-met. Nagyon izgatott vagyok
-
daeyvd44
tag
Sziasztok.
Épp tv vásárlás előtt állok és szeretném kérni a véleményeteket.
Az egyik amit ajánlottak másik fórumon a Samsung UE55NU7442.
Aki vett ilyet annak mi a tapasztalata vele? Nekem a következő szempontok lennének lényegesek:
- kb 130 cm (52"-55" közötti)
- okos tv
- laptopról könnyen és egyszerűen át lehessen castolni/streamelni a képet/videót/asztalt kábel nélkül (chromecast esetleg? + stabilitás)
- ár/érték arányba a lehető legjobbat szeretném (600e FT-ig azért ne menjünk el)
- 4K annyira nem fontos de nem baj, ha az van
- szívem szerint Samsungban gondolkoznék, de nem zárkózok el LG, Sony vagy más jó márkától seKöszi előre is
-
PuMbA
titán
válasz
#20221952 #124570 üzenetére
" hanem azzal, hogy minden 4K film színe telítettebb volt annál, mint ami szerintem szükséges lenne."
Ahogy írtam, erre vannak a színbeállítások
A Színköznek ehhez nincs köze és hagyd Automatikuson, mert egyébként az összes többi film színe lesz elrontva. Ha Film módot használsz és nem kapcsoltad be a sok dinamikus kontraszt meg zajcsökkentés stb-t, akkor nem a szájízed szerint fognak kinézni a filmek, hanem amit a filmkészítők akartak, szóval felesleges ezen még gondolkozni is.
-
junior19
senior tag
válasz
#20221952 #124566 üzenetére
Szerintem is hagyd Automatikus értéken. Ha jól működik ez az opció, akkor mindig a bemenő jelnek megfelelő színtérben kellene megjelennie. Persze én is láttam már olyan Oledet is, amely REC709-es jel esetén az Automatikus opciót választva DCI-P3-ban jelenítette meg a színeket. Na ott nem volt szabad Automatikus opciót használni.
Mérés nélkül sajnos nem tudod, hogy jól működik-e vagy sem. Ha nincs nagyon durva eltérés, akkor valószínűleg jól.
Azt pedig, hogy az egyik film színei telítettebbek a másiknál, azt sok minden befolyásolhatja. Egy nem kalibrált kijelző nagy eltéréseket mutathat. A rendező, illetve a film ilyen képi világot igényelt. A mozifilmeket DCI-P3 színtérre készítik, azután ez hogy kerül át a lemezre, ez is befolyásolhatja.PuMba: Én is Automatikust használok, de a kérdés nem arra vonatkozott, hogy mi a helyes, mit kell használni.
Azt magyaráztam el, hogy miért csökken a színtelítettség a BT2020-at választva, s mi a helyes beállítás. -
törölt tag
válasz
PuMbA #124567 üzenetére
Na, most azt csináltam, hogy az Egyediben beállítottam a Bt.2020-ra, majd az egészet visszaállítottam Automatikusra. Így most jó, nincs túlvezérelve a szín 4K alatt sem.
SD és HD esetén az Automatikus volt a beállítás eddig is és ott az Egyedi és az Automatikus - ahogy én látom - teljesen azonos.
Köszönöm a közreműködést!Ui.: Ez az HBO-s reklám eltüntethető valahogyan?
-
PuMbA
titán
válasz
#20221952 #124566 üzenetére
Mert a szabvány szerint BT.2020-nak kell lennie az UHD Blu-ray lemezeken, hogy a jövőben még nagyobb legyen a megjeleníthető színek száma egyszer, viszont ma még semmi sem tud BT.2020-at, ezért BT.2020-ba rakják bele a DCI-P3 színteret jelenleg és valójában DCI-P3-ban van minden film
Ezt a TV helyesen is ismeri fel.
-
törölt tag
válasz
PuMbA #124563 üzenetére
Samsung szerint is így van: "Auto: The TV will adjust the display gamut to match the incoming signal to prevent any over saturation of the colors." Az Auto a helyes beállítás.
Én nem vitatom ezt a szándékot, de akkor miért nem ismeri fel, hogy BT.2020 a jel és állítja arra?
-
törölt tag
válasz
PuMbA #124563 üzenetére
Nem is kell, mert ez a lehetőség csak a 4K esetén van.
Mondjuk abban egyetértünk, hogy egy kalibrálás nem ártana, de annyit meg nekem nem ér meg ez az egész.Korábban nem kedveltem az általad preferált Film képmódot, de azt kell kijelentenem, hogy nem is szabadna más képmódot használni, mert csak abban a módban lehet valóban teljesen helyesen beállítani a különböző értékeket,
-
PuMbA
titán
válasz
#20221952 #124562 üzenetére
Igen, de ha nem 4K filmet nézel, akkor meg Rec.709 színköz van, tehát ezt nem fogod videónként állítgatni
Az Automatikus pont azt a Színközt állítja be, amiben a videót kódolták, tehát az a leghelyesebb. Ez a beállítás nem a színek állítására való, arra ott vannak a Színhőmérséklet és stb. cuccok.
Samsung szerint is így van: "Auto: The TV will adjust the display gamut to match the incoming signal to prevent any over saturation of the colors." Az Auto a helyes beállítás.
-
törölt tag
válasz
PuMbA #124559 üzenetére
Én abból gondoltam, hogy erre kell állítanom, hogy a 4K tartalmaim kizárólag ilyen beállításúak, így ebből gondoltam, hogy akkor BT.2020-ra állítom az értéket.
MPEG-H HEVC Video akármennyi kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 vagy 16 bits / HDR / BT.2020 /
Az egyik kedvenc filmem esetén teljesen más színvilágot kapok Automatikus, DCI-P3 és BT.2020 értéket választva, szerint ehhez a filmhez ez utóbbit kellene beállítani...
-
PuMbA
titán
válasz
#20221952 #124555 üzenetére
Automatikusan kell hagyni, az ilyen beállításokkal lehet jól szétbarmolni a színeket
Ha DCI-P3 videó megy be, akkor DCI-P3 kell, ha meg más, akkor más. Minden videóban benne van, hogy milyen kódolásban fogja kapni a TV a színközt. Csak így kapod meg a helyes színeket.
-
törölt tag
Sziasztok!
Eddig a 4K tartalom lejátszása esetén a Színközbeállítások Automatikus módra volt állítva, azonban én ezt most elállítottam Egyedi módra és így be kellene állítanom a Színterjedelem értékét DCI-P3 vagy BT.2020 értékre. Én azt gondolom, hogy BT.2020-ra kellene állítanom, mert bár akkor a kép színteletettsége láthatóan csökken, de valójában az a tartalom eredeti színterjedelme.
Szerintetek?KissA1026
-
Just486
senior tag
Van itt még olyan, akinek MU6000 szériás TV 1250-es frissítése reklámot rakott az alsó menü sávba, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?
-
PuMbA
titán
válasz
#92704512 #124551 üzenetére
Van HBO Go alkalmazás a TV-re, azzal biztosan jó lesz és filmeket is elég lehet megosztani hálózaton, mert a TV-n eléred őket
Felesleges laptoppal vacakolni a legtöbb esetben, főként, hogy 4K felbontást 60Hz-et valószínűleg nem tud és ezért is láthatsz akadozónak dolgokat.
-
törölt tag
Sziasztok,
vettem egy UE50NU7022-t, elsősorban játszani, kisebb részben filmezni.
Xbox One X gyönyörű rajta, FHD után egy csoda.Laptoppal van összekötve, évek óta így használom a tv-t, nem kell médiacenter,
gyorsabb mint bármilyen saját op rendszer. Youtube-on minden szuper, filmlejátszás szintén.
Viszont HBO GO esetén látható egy kis lag. Nem veszélyes, de kicsit zavaró.Van valakinek tapasztalata, ötlete? Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest