Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi63
senior tag
válasz
Tamagocsi123 #121049 üzenetére
Próbáld meg a forrást PC helyett játékkonzolnak megadni.
-
mpo
veterán
válasz
Tamagocsi123 #121046 üzenetére
Kézikönyvből:
A Játék mód beállításával a tévékészülék beállításait videojátékokhoz optimalizálhatja, ha például PlayStation™
vagy Xbox™ játékkonzolon szeretne játszani.
A Játék mód nem használható normál tv-nézéshez.Ha ugyanazon a porton keresztül más külső eszközt szeretne használni, távolítsa el a játékkonzol csatlakozót, kapcsolja ki a funkciót, majd csatlakoztassa a külső eszközt a porthoz.
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Miert nem tudom bekapcsolni a jatek modot a tvn ? Mindig azt irja ki funkció nem elérhető! Köszönöm a segítséget.
-
Luigi962
őstag
Szervusztok!
Tanácsot kérnék vásárláshoz.
Sajnos kijelző hibás lett az F6510-es tv-m,ezért újat kell vennem.
Ami szempont a sok sport nézése/foci,kosár és vizilabda,Moto Gp/ ezenkívül 1080p-s filmek/mkv.,mp4/ külső tárhelyről.
Gondolom VA panel és 120Hz lenne a megfelelő, 49-50-es méret ami el is fér.
200eFt körüli áron mit ajánlotok? -
mpo
veterán
Ezt írja a MU8000-nél a displayspecifications:
1.073.741.824 colors (a pontokat én tettem oda, hogy olvashatóbb legyen).Én szeretném látni az egymilliárd színt, különben kidobott pénz.
-
PuMbA
titán
válasz
Attila0 #121039 üzenetére
Az alsó kategóriás 5-ös sorozatú Samsung TV-ket nem lehet úgy beállítani, mint a középkategóriás 6-osokat (most már 7-esek), hiszen hiányoznak belőle a kalibráláshoz szükséges 10 pontos szín és fehéregyensúly beállítások. Akármit csinálsz, színesebb lesz a végeredmény, mint egy mai Samsung TV.
(#121032) Attila0: Nekem is az a természetesség, ha kinézek az ablakon és felhős időben jól látszik, hogy például alig vannak színek. A fényerősséget, dinamikát viszont lehetetlen rendesen megjeleníteni, mert egy sima TV nagyon távol van hozzá. HDR már jobb.
-
Attila0
őstag
Ha már szóba került a 6122! Tagnap sikerült szert tennem a 40-es kistestvérére de, T-home műholdas szolgáltatójával beüzemelve a J5100 után egy kicsikét fakónak tűnik a képe. Szóval az UHD felbontás miatt ez normális jelenség vagy, kifoghattam egy hibás tévékészüléket?
-
p3l9uph
tag
válasz
stemplar07 #121025 üzenetére
Focit azt nezek sokat. Akkor ez kilőve? 65-s 3D 4k tv-t keresek.
-
koko52
nagyúr
Üdv!
Samsung ue58mu6122-tv hez melyik fali tartót ajánljátok. A lényeg, hogy a kábelek hátul könnyen hozzáférhetőek legyenek. A fixek nekem nagyon közelinek tünnek, van valakinek ilyen? Hama 118668? A kihajthatóak mennyire stabilak? Attól tartok ha megdöntöm picit akkor kihúzza magát, vagy fixálható?
Köszi előre is! -
gaborgrof
újonc
Üdv!
Ezt a tv-t szeretném nézni kártya és box nélkül.
Samsung UE49MU6452 49
Nem tudom, hogy ez a tuner ami benne van megfelelő vagy sem.
Kábel tv, tarr kft.
-
mpo
veterán
válasz
junior19 #121020 üzenetére
Gondolom még te sem láttál kalibrált képet.
Ha arra gondolsz, hogy a tv vagy a monitor kalibrált volt és annak a képét láttam-e, akkor igen, mert a monitort úgy választottam, hogy gyárilag szín-kalibrált legyen (LG 23MP67VQ-P IPS LED). De Custom, Reader1, Reader2, Photo, Cinema, Game módok vannak. Melyik lehet a szabványhoz közeli?
A tv Film módot is próbáltam, elvileg az van legközelebb a szabványhoz.
Ott nekem a fehér hiányzik, meg a kontraszt. A Wimbledon-t se bírnám nézni, ahol fehérben játszanak.
Fotózást is fehéregyensúly beállítással kezdem, mert utána már késő.A Film mód mehetne az üzletben is nagyobb háttérvilágítással, de nem sokan bámulnák meg, hogy milyen szép.
-
p3l9uph
tag
Samsung UE65JS9580 2ev garival boltbol meger 450et?
-
junior19
senior tag
Van különbség ugyanolyan beállítások mellett is a különböző képmódok között. Minden gyártónak van egy képmódja, ami a legközelebb van a szabvány értékeihez. Ezért használják azt a kalibráláskor, mert senki nem bolond, hogy a nehezebb utat válassza a jóhoz, esetleg még kalibrálással sem lehet jó értéket kihozni. A Samsungnál ez a film mód. Még a természetes van közel a szabványhoz.
Abban igazad van, hogy a műszeres kalibrálás figyelmen kívül hagyja az emberek ízlését. Azért, mert mindennek megvan a pontos értéke a szabvány szerint. Ha ettől eltérsz, akkor már nem azt látod, amit kellene.
Normál képmód, hideg színhőmérséklettel kékessé tesz mindent. Csak azért kevésbé feltűnő, mert a kék csak a fehérnek a 7%-at adja , ezért feltűnőbb a pirosas fehér, mert a piros a 21%-át adja a fehérnek.
Láttam már olyan két éves tévét, hogy a piros annyira elmászott már a kék miatt, hogy bíbor színű volt. Szemmel láthatóan, nem kellett mérni sem. De mivel a tulaj nap mint nap látja, hozzászokik a szem. Ez nem úgy történik, mintha elromlana, tegnap még jó volt, ma meg nem. Szép lassan változik, a szem pedig megszokja.
Gondolom még te sem láttál kalibrált képet. Mert egy kalibrált képpel minden a helyére kerül. Lehet szeretni, vagy nem szeretni, de ha nem ilyet használ az ember, akkor egy adott film képminőségéről nyilatkozni nem nagyon lehet.
Azért nem a Film módra állítják az áruházban, mert az sötét helységhez a legoptimálisabb beállításokat tartalmazza. Aki ebben használja, esetleg még kalibráltatja is, az nem felkapcsolt villany, vagy tűző napsütés mellett fogja használni. -
general
addikt
-
atirag
őstag
Samsung mu8002-es tulajoktol vagy aki tudja kérdeznem ,hogy a hozza kötött eszközöket be tudja kapcsolni a tv saját távra? Van egy lg tv-m es a hozza csatlakoztatott Apple tv-t be tudom kapcsolni anélkül ,hogy használnám a saját távját.
-
general
addikt
a nagy helyzet az, hogy bármiylen tévét veszel, 2 hét alatt annyira megszokja a szemed, hogy a szuperdrága tévét sem fogod szuperjónak látni annyira, mint első nap, de a közepes tévé is fasza lesz, szeretni fogod!
ha fontos a betekintési szög, nyugodtan vegyél ips tv-t sztem, és ne hallgass itt az emberekre, mert ha egyszer elkezded azt a rohadt mélyfeketét tesztelni figyelni, onnantól csak azt látod majd, és az oledig nem állsz meg.
teljesen frankó egy jó ips tv, nem lesz hiányérzeted. ha amostanival elégedett vagy, ahogy hallom, akkor nyugodt szívvel tartsd meg!
én Q7FN-t vettem nemrég, és ennek a betekintési szöge is érezhetően romlik már 30 fok körül is, hiába felső kategóriás. (szemből persze istenkirály)
-
Ismerősöm keres 32" méretben megbízható televíziót.
Tudtok ajánlani valamit? -
mpo
veterán
válasz
PuMbA #121008 üzenetére
Az én tévémen (MU8002) a YT 4K videók akadoztak "betöltés" a 2,4 GHz-en, áttettem 5 GHz-re és jó lett. Az igaz, hogy 10 másik WIFI van a közelben.
Ezt javasoltam másnak is, de ezt írja:
nálam a TV-n 2,4 GHz-es WIFI-n most is hibátlan a YT 4K stream és a Netflix is.Lehet ez jó minőségben 100 Mbit-es előfizetésnél 2,4 GHz-en (most lesz majd neki 1000-res) vagy csak azt hiszi, hogy átjön a 4K?
-
PuMbA
titán
Film képmódban a TV biztosan nem változtathatja a fényerőt, színeket stb. automatikusan a film közben egyes jelenetek függvényében, tehát több képmódosító opció nem választható, mint a többi módban. Igazából a Film képmód a Természetes képmód, ezt még a Samsung szerint is így van, csak az elnevezésekkel valahogy hadilábon állnak. Mondjuk bármelyik TV gyártó esetén a Film mód a legtermészetesebb, szóval annyira nem furcsa.
-
PuMbA
titán
"nehezen tudnék ilyen fotót csinálni a Nikonnal."
Pedig tudsz, csak az ugyanúgy kevés embernek tetszene, ahogy írod. Nézd meg RAW-ban a Nikonod képeit
Ugye a fényképezőgép, amikor JPEG-et csinál a szenzor által érzékelt tényleges képből, akkor ugyanúgy rárak plusz színt, plusz élességet.
"A műszeres beállítás egy dolgot hagy figyelmen kívül, az emberek "ízlését", hogy a színes tévétől mit várnak el."
Ez így van. A műszeres beállítás az egyes filmkészítők ízlését tükrözi, azaz, hogy ő mit gondolt és hogyan akarta a színeket, élességet stb.
A Transformers filmek például Film módban is nagyon színesek, mert a készítők feltolták direkt a színeket. A Ryan közlegény megmentése pedig elég színtelen, mert a háborúhoz úgy gondolták, hogy az illik.
-
mpo
veterán
válasz
PuMbA #121003 üzenetére
Lehet, hogy igaza van az rtings műszereinek és neked is (sok érvedet elolvastam, megértettem) és azoknak is akik, nem bírják az rtings film képmódot nézni.
Én is eretnek vagyok, Normál képmódot nézek, hideg színtónussal.
A HDR amit elállít, azt még úgy hagytam.A műszeres beállítás egy dolgot hagy figyelmen kívül, az emberek "ízlését", hogy a színes tévétől mit várnak el.
Ha a boltban két egyforma tévét egymás mellé tesznek, egyikre kiírják MU6102-t és rtings film módba állítják, a másikra kiírják MU6802 és Normál módba teszik (akár gyáriba), akkor melyikből fognak többet eladni, ha azonos az áruk?
Látott-e már valaki boltban Film módba állított tévét?
Hiába a film mód az ajánlott, van aki nem bírja, nekem élettelen, kontraszt nélküli, nehezen tudnék ilyen fotót csinálni a Nikonnal.
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #121002 üzenetére
Nem tudom, én nem szeretek sémákat ráhúzni a művészetre, azaz magamnak átformálni. Ha egy filmben alig van szín, akkor alig van, ha fekete-fehér, akkor az, ha nagyon színes, akkor az
Mindig mást szeretek nézni. Ha sok akció filmez nézek, akkor a tököm ki van az akció filmekkel stb.
-
kalidor55
tag
válasz
stemplar07 #120999 üzenetére
illik, nem illik, nekem úgy tetszik!
ha fhd, vagy 4k nézek akkor, pont minden nagyon éles és kontúros, ha meg, gyengébb felbontásokat, akkor minek keressem a részleteket, inkább gyönyörködöm a dinamikus szinekben és fényerőben, kontrasztban!, ez olyasmi, hogy, kinek a pap, kinek a papné!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest