Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
120Hz esetén nem tudom, hogy mi van
(#121897) kissa1026: Attól függ, hogy az Egyéni Motion Plus-ba mit állítottál be. Be tudod állítani úgy is, hogy olyan képet kapj, mint Automatikuson A vakítás amiatt lehet, hogy 15-ös háttérfényt használsz, 10 körül biztosan elég, illetve a Film képmódhoz képest minden más képmódban vakítóbb a fehér, hiszen csont fehér lesz több minden, mert nem létezik sárgás-fehér árnyalat, mint Film módban, ami egyébként a legnyugtatóbb és legkényelmesebb a szemnek is, amellett, hogy pontos képet ad.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PuMbA #121889 üzenetére
Nem vitatva amit írsz, de én mást tapasztalok sima DVB-C adás vételénél az Auto Motion Plus-beállítások Ki, Automatikus és Egyéni beállítása esetén. Automatikus esetén nekem már zavaróan folyamatos lesz, arról nem is beszélve, hogy a gyors mozgások estén időnként látok hibákat is (ez még jobban zavar).
Amúgy nekem nem azzal van gondom, hogy nincs elég fényerő (gyakorlatilag tűző napsütésben is tökéletesen látom a képet) - Háttérfény 15, Fényerő 0; hanem azzal, hogy a fehér már-már vakító. Most azt csináltam, hogy a Eco-megoldás menüben mindent kikapcsoltam (kivéve Automatikus kikapcsolás) és az Energiatakarékos módot Alacsonyra állítottam és a Kép üzemmódot Normálra állítottam (az összes érték gyári alapértelmezett kivéve Auto Motion Plus-beállítások, amely Egyéni és a Színközbeállítások, amely Automatikus.
Most úgy érzékelem, hogy a fehér megfelelő lett, de majd még tesztelem...
Van egy beltéri egységem, amit a korábbi plazma tv-nél tökéletesen tudtam használni, de ennél az újabb tv-nél, nem, mert akár dvb-c vétel, akár médiatartalom lejátszás van, a kép szaggat. Van esetleg rá ötlet, hogy ezen hogyan tudnék segíteni?
-
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #121892 üzenetére
Frissítettem pendrive-on, sikerült is, de semmi extrát nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ataxia
tag
Üdv
tv vásárlás előtt állok.
50 inches tv -t keresek max 150 ezerig.Samsung UE50MU6102 a kinézett modell.
Kérdésem, hogy külső 2.0 ás hangrendszert rálehet e és hogyan csatlakoztatni ?
Bluetooth kompatibilis?
-
PuMbA
titán
válasz errorcode06 #121888 üzenetére
A Samsung 6xxx VA paneles TV-knek semmi baja a felhősödéssel, enyém is ilyen.
(#121887) kissa1026: TV adásnál nem működik a Motion Plus, mert a TV 50 / 60Hz-es és a TV adás 50fps-es, szóval nincs hova többet csinálnia. Háttérvilágítással én nem babrálok, 8-10 között jó nappalra és este is nekem. Ha nem süt be direktbe a TV képernyőre a napfény, akkor sehol sem lehet gond a fényerő.
(#121886) mpo: "Mi történik 60 Hz-es és 120 Hz-es tévén illetve az Auto Motion Plus-beállításoknál a Torzításcsökkentés (30 fps vagy kevesebb) van-e hatással rá?"
Nem lehet tudni, de ha van is rá hatása, akkor az nagyjából felesleges, hiszen akkor nem kell bekapcsolni a Film módot és a TV adás 50fps-e miatt meg van oldva a dolog, hogy kevés a 24fps.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PuMbA #121876 üzenetére
Köszönöm a választ, amit tapasztaltam az az, hogy ha az Auto Motion Plus-beállítások Egyéni beállításokra, a Film mód pedig 2. automatikusra beállítva van beállítva, akkor folyamatosabb a kép (nem szappanoperaszerű, de mégis folyamatosabb), sőt amikor még volt DIGI beltéri egységem, akkor azt a felismerés után eleve erre állította be, miközben a Auto Motion Plus-beállítások Autromatikus beállításon volt.
Másik kérdésem az lenne, hogy kísérletezek a Háttérfény automatikus szabályozásával. Azt vettem észre, hogy a Eco-megoldás Minimális háttérvilágítás értékét ha levettem 0-ra, akkor teljesen sötétben a Háttérfényt teljesen nullára veszi le automatikusan - mondjuk nem azonnal, hanem folyamatosan több másodpercen keresztül tart a folyamat. De ha azt akarom, hogy normális fényerő legyen teljesen sötétben, akkor Eco-megoldás Minimális háttérvilágítás értékét vajon mire állítsam, mert mint tapasztaltam nagyon nem mindegy, hogy a Eco-megoldás Fényerő mozgáshoz Be vagy Ki van kapcsolva. Még nem jöttem rá, hogy melyik állás a jó, mert úgy vettem észre, hogy a Be állás esetén a sötétben csökkenti a fényerőt, míg világosban növeli a fényerőt. Mit javasolsz nekem?
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz PuMbA #121876 üzenetére
A felhasználói kézikönyv ennyit ír:
Film mód
Ez a funkció csak akkor használható, ha a bemeneti jel TV, AV, Komponens (480i, 1080i) vagy HDMI (1080i).A Samsungnál miért nem tudják beleírni azt, amit te most leírtál?
Amit írtál, jól összezavarta a kevés tudásomat.
Visszaállítja a TV sugárzási 50fps-es szabványból a mozifilm eredeti 24fps-ét, ha mozifilmet sugároz a TV adó.Mi történik 60 Hz-es és 120 Hz-es tévén illetve az Auto Motion Plus-beállításoknál a Torzításcsökkentés (30 fps vagy kevesebb) van-e hatással rá?
Nem igazán van értelme, mert senki sem akar úgy filmet nézni, hogy 20 percenként reklám van, szóval általában Ki állásba jó rakni.
Ez igaz, senki nem akar reklámot, de szerintem a többség akkor néz filmeket, amikor a tv adja.
Sajnos a Spektrum, Natgeo, Discovery Channel is negyedóránkánt nyomja, a BBC Earth és a Da Vinci szerencsére nem, de azok meg SD adások.
A csúcs a Sporttv, ha két gyorsan szerváló teniszező játszik, akkor 3-4 percenként reklám van.
A sokgombos távirányítómon a Mute gombon már nem látszanak a betűk.Ha érted, akkor már elavult.
-
PuMbA
titán
válasz Csabi1984 #121877 üzenetére
De. Ez a beállítás teljesen sötét szobára való, ez le is van írva mellé szövegben Én például 10-es Háttérvilágítást használok Film módban és teljesen jól látom a képet sok fényben is. Egyébként neked az MU6300-ast kéne nézned az RTINGS-en, mert az RTINGS amerikai oldal és ami ott MU6300 az európában az MU6100.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Csabi1984 #121877 üzenetére
Ha jól tudom MU6102-d van, ez nem az, ha review-ra kattintasz láthatod, hogy ennek kecskelába van.
A tiéd itt van MU6300, alul van egy táblázat a számozásról.
[link]
Itt a review-t megnézed, ez már hasonít.A háttérvilágítást sötét szobához állítják, a kalibrálás elvégzéséhez.
Ha nem sötét szobában nézed, fölviheted kedvedre mondjuk 15-ig.
Állíthatod normál képmódra is tv adáshoz, nappali fényben és beállítod a megfelelő háttérvilágítást.
Persze a Nap ne süssön rá.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok ezen beállítások szerint nem érzitek kevésnek a Backlight esetén a 7-es beállítást?
Esetleg valaki állított be ennél esetleg meggyőződésre jobbat?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #20221952 #121874 üzenetére
Csak TV adás közben számít. Visszaállítja a TV sugárzási 50fps-es szabványból a mozifilm eredeti 24fps-ét, ha mozifilmet sugároz a TV adó. Az Automata 1 Filmekhez való, az Automata 2-vel viszont jobban néznek ki a szövegek például felirat, de kicsit rosszabb a végeredmény. Nem igazán van értelme, mert senki sem akar úgy filmet nézni, hogy 20 percenként reklám van, szóval általában Ki állásba jó rakni.
[ Szerkesztve ]
-
errorcode06
őstag
PuMbA, mpo Köszönöm!
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
törölt tag
Sziasztok!
Le van valahol írva, hogy mi a különbség a Film mód Ki, 1. automatikus, 2. automatikus között?
A segítő választ előre is köszönöm!KissA1026
-
PuMbA
titán
válasz ΞΔGLΞ #121871 üzenetére
Az az oldal mindenki számára mérvadó, mert a filmkészítők kalibrált megjelenítőn alakítják ki a filmek látványát A többi az már csak szubjektív, egyéni kérdés, hogy nem tetszik az, amit a filmkészítők csináltak és meg akarja valaki változtatni a színeket stb..
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz errorcode06 #121869 üzenetére
Nem 16:9, hanem 21:9, például ez:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
PuMbA
titán
válasz ΞΔGLΞ #121865 üzenetére
RTINGS.COM-on +1-et írnak a Q6FN gammára kalibrálás után
errorcode06: fekete teszt
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz crashee #121853 üzenetére
A hosszan nyomást próbáltam, de semmi, viszont szervizmenübe bármikor belépek, függetlenül attól, hogy csak 'alszik". Érdekes, hogy az lg oled tv-m rendesen ki tud kapcsolni, hdd-t azonnal kilövi etc,,,Csak a samsung-nál tudták ezt rossz irányba elcseszni, de ma kibaxok vele, veszek egy távirányítós dugaljt.
-
mpo
veterán
válasz errorcode06 #121863 üzenetére
Itt egy pixelhiba teszt:
[link]Így néz ki a felhősödés:
[link]A bevilágítást szélesvásznú (nem 16:9 képarányú) filmnél nézd meg.
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Vettem egy 50-es 6102-t és érdekelne hogy a felhősödést, és a háttér világítási problémákat hogyan lehet a legegyszerűbben leellenőrizni.
Nézegettem rajta yt (fekete) videókat, ill nyitottam meg 4k-s fekete képet, de mintha közben kikapcsolt volna a tv, olyan fekete volt minden. Mindezt teljesen sötét szobában.Van valami tippetek erre?
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
PuMbA
titán
válasz crashee #121860 üzenetére
"HDR+ mód van bekapcsolva. De az nem minden videónál aktív, gondolom akkor ez az hogy vagy van benne vagy nincs."
Nem jól gondolod, a HDR+-ot ki kell kapcsolni. A HDR a videóba van kódolva és nem lehet kinyerni belőle HDR nélküli képet Másrészt mi értelme lenne HDR-t egy kapcsolóra kitenni? Ha belegondolsz, akkor semmi. Azért nézel HDR filmet, hogy lásd a HDR-t...
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz crashee #121858 üzenetére
Planet Earth II 4K-ban HDR, arról a csatornáról, amit 10 éve nézel, 6 rész 106 GB.
Ha ott jók a színek, akkor jól van beállítva a tv.
Engedd le félig a redőnyt, ne essen a tv-re a napfény, a 15-ös háttérvilágítás nappal is elég.Ezt nézd meg:
[link][ Szerkesztve ]
-
crashee
csendes tag
-
PuMbA
titán
válasz crashee #121858 üzenetére
"HDR is be van kapcsolva"
A HDR-t nem kell bekapcsolni, az vagy van a videóban vagy nincs Szóval ha valami ilyesmit bekapcsoltál, akkor kapcsold ki. Színköz Auto-n van? Kontraszt 100, Fényerő 0? Eco módnál minden kikapcsolva? Az Eco mód az általános beállításoknál van. Szerintem ez lesz a gond.
"Gamma BT1886:3"
Gammát 0-ra kell tenni. A 3-as borzasztóan néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
crashee
csendes tag
Planet earth? Nincs tvm mint szolgáltatás. Ncore csatornát néz mindenki nálunk lassan 10 éve.
háttér világítás alapból 20-ason és HDR is be van kapcsolva. Normál szín tónus, Gamma BT1886:3, Digitális tiszta OFF ez cseszettül bántja a szemem ha be van kapcsolva, tartósan még fejem is megfájdul tőle. Kontrasztjavító alacsony nem szeretem mikor műanyagból van minden.
Igazából a HD filmek sötét jeleneteihez is kell rendesen sasolni nappal, de 4k-t még este is alig látni. Eddig belenyugodtam hogy igazából akkora élmény különbséget nem fedeztem fel HD és !k között de ha már itt járok feltettem a kérdést. -
mpo
veterán
válasz crashee #121854 üzenetére
Csak nekem sötétek az uhd filmek?
Ha HDR a film, akkor a tv átáll kontraszt 100 és háttérvilágítás 20 értékre, ha nem állítottad el.
Ha nem HDR, akkor kevés lehet a háttérvilágítás.
Planet Earth II-n ki tudod próbálni, hogy mi a jó.[ Szerkesztve ]
-
crashee
csendes tag
válasz ΞΔGLΞ #121784 üzenetére
Szia!
Csak is a sebesség számít ez esetben. De az eszközök nem mindig olvassák el a tájékoztatójukat. Ha pl belden cat5e-ről beszélünk tuti nem lesz vele gond gigabites sebességgel se akár 100m-en. De egy szar minőségű utp esetén lehet egy cat7 se hozza azt a sebességet mert szar az anyaga és akkora a hiba százalék a túlvégen hogy nem fog összeállni a kapcsolat értelmesen. De persze ez sok külső tényezőtől is függ de egy otthoni környezetben egy közepes minőségű utp, csatlakozó páros, értelmes krimpeléssel tuti jó lesz.
-
crashee
csendes tag
Üdv!
Nem tudom más is küzd e a feliratokkal és a szinkron hangokkal hogy minden tv-n másképp működik.
Én csak dlna-ról nézek videót eddig nem igazán jelentkezett a probléma mert a gyerekeknél a 5600-s tvken, z 99.9%ban a magyar hangot tölti be felirat nélkül, és ha, de ha véletlen nem akkor is ha egyszer beállítottam akkor kikapcsolásig marad a beállítás. Nem rég vettünk most már magunknak is egy 6102-es tv-t és itt teljesen random hogy melyik hangot dobja be melyik felirattal. Persze a support elhajtott hogy ez ilyen. Hát FUCK. Nagyon élvezetes mondjuk egy agymenőknél minden résznél újra beállítani a hangot és feliratot.
Találtam egy régi leírást de elvileg már nem működik, ( (#375) szabi0423 ) ezért előbb inkább kérdezek, mielött neki esek és csinálok egy 150 rongyos levélnehezéket. Bár alkatrészként kiárulhatom utána, vagy új alaplapot is rakhatok bele, az nem nagy dolog.Valakinek foglalkozott esetleg felirat szín változtatással, és tovább, megyek felirat és hang alapértelmezés változtatással. A server beállításokat skippeli a mocsok szóval azzal nem megyek sokra.
Ezzel egy időben elkezdem visszaolvasni a fórumot de rohadt sok, és egy két évnél tovább szerintem értelmetlen.
Jah még valami. Csak nekem sötétek az uhd filmek?
Előre is köszi ha valaki szán egy kis időt problémámra.
[ Szerkesztve ]
-
crashee
csendes tag
válasz ΞΔGLΞ #121835 üzenetére
Szia!
Nekem 6201-em van. Kikapcsolást nekem sem sikerült összehozni de ha hosszan nyomd a power gombot akkor az resetre dobja. Igaz én vinyóval nem használom így nem tudom mikor de egy idő után lekapcsol. Én csak reggel vagy tápreset után tudom behívni a szerviz menüt. ( még jó hogy minden tv Samsung volt az elmúlt 20 évben, így még olyan távirányítóm is van amin van elalvás időzítő gomb. )
-
SG42
csendes tag
válasz Bogyi007 #121832 üzenetére
Én ezt próbáltam néhány hónapja jelezni: [link]
Én is azt gondolom, hogy egy ár/funkciónális kategória felett minden elérhetőt (releváns funkciót, interfacet bele kell építeni) adni kell vagy a típusból annyi altípust kell ajánlani, hogy bármely fizetőképes vevő megtalálja a neki megfelelőt és azzal is kell reklámozni. pl DTS típus 10x dollárral drágábban.
Mert egyébként ez csak fillérb*ás és kib*ás az ügyfelekkel egy kategória felett, mert az ügyfél egyébként ebben a kategóriában simán kicsengeti azt a plussz árat, amibe ez egyébként kerülne még az extra profit %kal együtt is.
-
mpo
veterán
Csak kibontás után derül ki, hogy sérült a megrendelt termék – Mit tehetnek a fogyasztók?
-
nagyúr
válasz Clever0 #121846 üzenetére
Nem. Eddig ez csak amerikára (USA) régió volt igaz, az utóbbi pár évben... most egységesítették és mindenhol az amerikai számozás van csak.
Annak ahogy írták fentebb is a NU8000-es idei modell a megfelelő kb.
Vagy a tavalyi MU7000 és MU8000 széria... 55 col és felette méretben.Ezeket érdemes venni most.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
mpo
veterán
válasz ΞΔGLΞ #121845 üzenetére
Lehet, hogy új főnököt kaptak a fejlesztők és ő egy látnok.
A sokféle láb "fejlesztése" helyett értelmes dolgokat is lehetne kitalálni.
A MU8002-nek jó a lába, (elrejti a kábelt), segítettem az 50MU6102 összerakásában, mert gondoltam jól jön a gyakorlatom. Hát annak csak 4 csavar kellett, semmi kábelrejtés.
Mennyivel lett volna drágább ha a másik lábbal adják?
A kecskelábaktól meg égnek áll a hajam, meg annak is akinek túlnyúlna a régi bútoron.Ha érted, akkor már elavult.
-
Clever0
senior tag
válasz FollowTheORI #121844 üzenetére
"Idén egy ezressel nagyobb az azonos modell."
Ez már korábban is megtörtént, nem? A H6400 még 120 Hz-es volt (3D-s), vállalható képminőséggel, két távval. Most mi felel meg annak? -
nagyúr
válasz BoneDragon #121843 üzenetére
Szinte semmivel, nem érik meg.
Meg arra kell figyelni hogy el van tolódva a számozás.
Idén egy ezressel nagyobb az azonos modell.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
BoneDragon
veterán
Üdv!
A NU széria menyivel tud többet mint az előző? Megérik azt a + felárat a tavalyi modellekhez képest?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezeket a JBL-ket [link]végül megtartottam, bár volt rá vevőm, de jól tettem... manapság már csillagászati az ára, mondjuk akkor sem volt olcsó, szóval ezt a két dögöt, ha meghajtom az USA-ban sok kutakodás után végre több, mint 10 éve megszerzett Pioneer SX1980-as erősítővel, akkor konkrétan leszakad a tető fél állásban, de azt olyan hangminőségben, hogy ahhoz nem kell házimozi rendszer, mert elélvez a hallgatója. Az erősítő 2X270W-tud, de ez RMS, szerintem többet nem is kell hozzáfűzni. A hangja meg egyszerűen Hifi-ben nincs rá szó, hogy milyen. A gyönyörű kevés...Ezt az erősítőt soha nem adnám el. Mai értéke, kb 5000usd, nekem még a feléért sikerült vennem.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz direwolf #121834 üzenetére
Ez a "áll" DTS hang(gagyiminőség) egy nagy lfsz véleményem szerint. Ha az enyémben nem lenne, nem hiányozna egyáltalán. A sima PCM-et (igaz minőségi erősítő is kell hozzá) olyan szintre felkeveri nálam a pájo, hogy egyszerűen sokkal jobb hallgatni, mint a gagyiDTS-t. Egyébként én ARC-on használom, de a régebbi (egyik) vintage hifi tornyom sima stereo-ban hazavágja a lx79-et hangzásra. Ezek mai erősítők a közelében nincsenek a 70-es 80-as években gyártott "hangszereknek".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Van valami mód arra, hogy a tv ne készenléti állapotba kerüljön, hanem teljesen kapcsoljon ki?
Anélkül, hogy kihúznám a konnektorból? Kezd idegesíteni ez a Q6F köcsög tv, pl kikapcsoláskor ha (sokáig nincs használva és ezáltal) nem tudja felpörgetni a HDD-t (mondjuk nem is értem, hogy mi a ló...ért nem), akkor konkrétan még azt sem lövi le, csak annyi, hogy a képernyőt lekapcsolja. Power megnyomásakor azonnal van kép, a rendszer betöltődve. Ha lekapcsolja, akkor meg olyan, mintha hibernálva lenne "csak". A QLED felirat csak akkor jelenik meg, tehát a rendszer újraindítása lényegében, ha kihúzom a konnektorból.
Az oké, hogy az anynet cucc miatt készenléti állapotban tartja magát, de néha jó lenne, ha "tiszta" rendszerrel indulna. -
direwolf
őstag
válasz PuMbA #121833 üzenetére
Mint írtam, hagyjuk... rugózhatunk még ezen, de előrébb nem leszünk.
Írtam amúgy a supportnak, kíváncsian várom a választ
@Bogyi007: basszus, igazad van a PS4-et még meg se néztem. De akkor azt is buktam DTS-ben, mert két optikai bemenetem van csak az erősítőn
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #121830 üzenetére
"Nincs olyan, hogy "PC-s szabvány" meg "házimozis szabvány". Politika van, meg verseny. Vagy szerinted van olyan "szabvány", hogy "házimozis avi, meg mkv" és "PC-s m2ts, vagy FLAC"? Érted az analógiát, ugye?"
Nem igazán, mert egy fajta szabvány egy adott területen nagyon meg tudja vetni magát és ezzel a többi szabvány kvázi ki van zárva A TV adások például m2ts formátumban mennek és sosem fognak mkv-ba menni, mert a kettő másra való. Ugyanígy Blu-ray-en nem lesznek mkv-ban a filmek.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz direwolf #121827 üzenetére
Az mondjuk tényleg szívás mert pl egy Ps4 Pro-t tudsz optikán is kivezetni házimozihoz és DTS-ben megszólaltatni a játékokat, de akinek nincs médiaplayer vagy erős PC pl az UHD filmekhez és csak a tv belső lejátszóját tudja használni de közben nincs DTS az kissé szopóroller tud lenni...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
direwolf
őstag
válasz PuMbA #121828 üzenetére
Nincs olyan, hogy "PC-s szabvány" meg "házimozis szabvány". Politika van, meg verseny. Vagy szerinted van olyan "szabvány", hogy "házimozis avi, meg mkv" és "PC-s m2ts, vagy FLAC"? Érted az analógiát, ugye?
@gyeniko: pont az a lényeg, hogy a DTS egy aktívan használt formátum, nem pedig megszűnő. És ha ezt eddig támogatták, akkor vásárlásnál joggal feltételezhetem, hogy ezután is tudja.
Na hagyuk ezt most abba, mert ez már csak szájkarate, érdemi előrelépés nem lesz ebben
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz direwolf #121821 üzenetére
Szerintem arról ad tájékoztatást, hogy mik azok a formátumok, amelyeket a készülék kezel. Nem elvárható - és szerintem nem is ez a helyes logika -, hogy 1969 óta minden megszűnő formátum kezelésről, elmaradó csatlakozóról, stb. tájékoztatást adjanak. Elvégre egy új készülék választásánál az a döntő, hogy a készülék mit tud, nem pedig az, hogy a hasonló készülékek korábban mit tudtak.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
PuMbA
titán
válasz direwolf #121827 üzenetére
"DisplayPort (DP) is a digital display interface developed by a consortium of PC and chip manufacturers and standardized by the Video Electronics Standards Association (VESA)."
"DisplayPort was designed to replace VGA, DVI, and FPD-Link"
De Amíg a HDMI-nek ilyen erős jelenléte van és nem tudják a DisplayPortot benyomni a nappaliba, addig nem lesz belőle semmi.
[ Szerkesztve ]
-
-
direwolf
őstag
válasz Gombinyó #121823 üzenetére
Azért ez nem annyira ritka:
5.1 passthrough list
A workaround működik, nincs azzal gond, de ez nem oldja meg a pendriveról és dlna-ról lejátszást.@PuMbA: nem gondolod komolyan, hogy egy Samsungnak ez pénz kérdése... politika ez is, mint a Dolby Vision látványos leszarása. Mert szép és jó a HRD10+, de ha ennyire fillértb.szunk, akkor miért nincs egy nyamvadt displayport a TV-ken? A HDMI is fizetős...
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz direwolf #121821 üzenetére
Nem most lett ez megszűntetve, mindig is gond volt a DTS-el, ha HDMI-n érkező jelről akartad továbbítani optikán. Ritka volt régebben is az olyan tv, ami tudta. Talán pár LG.
Külön optika behúz az erősítőig és meg van oldva, más lehetőség nem nagyon van. Esetleg az erősítő csere lehet megoldás egy friss modellre, amin keresztül át tudod vinni a képet gond nélkül. -
direwolf
őstag
Szóval Te normálisnak tartod, hogy egy gyártó bármiféle tájékoztatás nélkül megszüntet egy formátum támogatását? A DTS ugyan marginális, de mi lesz, ha mondjuk jövőre az avi-t vagy mkv-t nem fogja lejátszani? Abból mekkora cincogás lenne?
Amúgy az optikán DD/DD-EX/DTS/DTS-ES biztosan kimegy. Sokcsatornás PCM is, ha az erősítő támogatja...[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Nem értek hozzá, de fél hétkor azt akartam írni, amit Pumba, vegyél új erősítőt.
Hányféle csatlakozó szűnt meg az elmúlt 30 évben és hány új lett?
Ha jól tudom az optikain se megy ki minden, inkább a HDMI javasolt, de abból is van jó pár.
El lehet költeni több milliót, topik is van, Házimozi haladó szinten:
[link]Szerelt ultra high-end hangfalkábel 6.300.000 Ft.
-
PuMbA
titán
válasz gyeniko #121816 üzenetére
Az, hogy vegyenek az emberek új házimozi erősítőt Egyes dolgokba, ha belemész, akkor egy időszak után megint pénz kell beleölni, ha normálisan használni akarod, szóval sok dologba bele sem érdemes menni. Én is gondolkoztam anno, hogy milyen jó lenne összekötni a TV-t ezzel, azzal amazzal, meg így meg úgy, de a felmerülő herce-hurca miatt hanyagolom ezeket. HDMI ARC nem működik rendesen meg optikai meg a tököm tudja nyolcszáz féle kimenet.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz PuMbA #121810 üzenetére
Nézd, rendben van, hogy eldumálgatunk mit hogyan lehetne jól vagy kevésbé jól lejátszani, de szerinted az normális dolog, hogy egy több, mint 20 éve létező és aktívan használt technológia támogatását szó nélkül megszünteti egy gyártó? Ez olyan, mintha az idei tévék mindenféle jelzés nélkül nem játszanák le mondjuk az avi konténert. Nagyon nem tetszik ez nekem
-
mpo
veterán
válasz golyós #121811 üzenetére
Az MPC-HC-ben a fájl->tulajdonságok->média infó részben láthatod, ha 3840x2160 akkor teljes képernyős lesz.
Ha azt látod, hogy 3840x1606 pixel, akkor meg nem.
Ezt monitoron is így látnád.Nincs értelme az ilyet se nagyítani, mert akkor fogja levágni kétoldalt, se átalakítani, mert akkor torzulni fog.
Régen amikor szélesvásznú filmet adott a tv, bemondták, hogy alul és felül fekete csík látható, nem a tv hibája.
-
golyós
addikt
válasz Csabi1984 #121792 üzenetére
Néztél már vele UHD filmet?
Kettővel próbáltam de egyik sem full képernyőn adja . Nem értem miért nem mikor a tv adás meg full képernyős.
USb-n csatlakoztam a tv-re egy külső vinyóval. A Tv és az MPC-Hc szerint is Uhd a film, mégis levág 1-1 sávot alul felűl.
Valakinek ötlet?Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
mpo
veterán
válasz Jassz #121804 üzenetére
Kérdezd meg, hogy 2 éven belül regisztrálhatsz-e.
"Amennyiben az új termékregisztrációs felület megnyitásáig a már megvásárolt termékeihez kapcsolódó 2 éven túli jótállás igénybevételével összefüggésben bármilyen kérdése, problémája merülne fel, kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a 06-80-SAMSUNG (06-80-726-7864) ingyenesen hívható telefonszámon."
-
Jassz
tag
válasz stemplar07 #121802 üzenetére
Ezt igazán megcsinálhatták volna az 1+2 éves garanciával is, hogy automatikus megadják.
Nekem pont május 24.-én sikerült az 55mu7002-t megvásárolnom és az ügyfélszolgálat csak annyit tudott mondani, hogy várjam meg az új regisztrációs felület elkészülését ami a jó isten tudja mikor lesz.Bár azt is mondta, hogy emiatt nincs kicsúszás a regisztrációs időből, bármikor lehet majd. Még jó...na de most én nézegessem kéthetente, hogy van-e már új termékregisztrációs felület?
-
mpo
veterán
válasz stemplar07 #121802 üzenetére
Május 2-án vettem a MU8002-t és még 25-e előtt megkaptam a plusz 24 hónapot.
-
stemplar07
őstag
,,...Értesítjük továbbá arról, hogy hogy azon termékek esetében, amelyek 2 éves jótállása (1 év jogszabályon alapuló és a Samsung által önként vállalt + 1 év jótállása) eddig termékregisztrációhoz kötött volt, mostantól regisztráció nélkül biztosítjuk a második évre vonatkozó Samsung által önként vállalt jótállást. Ezt a kedvezményt minden, 2016. május 26-t követően vásárolt termékekre is nyújtjuk, így amennyiben Önnek a Samsung Zrt. által forgalomba hozott ilyen készüléke van, úgy ezzel további teendője nincs...,,
-
mpo
veterán
válasz stemplar07 #121799 üzenetére
Itt van:
[link]Alul a 2. pontot is olvasd el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kutya topik
- BestBuy ruhás topik
- 3D nyomtatás
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest