Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustadjoci
tag
Sziasztok!
egy t-719-cel probaltam lejatszani egy 4k60 fps videot. Gopro video es letoltott video is akad
egy elado meg a t-715 osevek siman lejatszotta nekem akadasmentesen.
elolvastam az elso 200 hozzaszolast, amiben sz van h a 719-es ujabb.letezik hogy attol meg lassabb ilyen lejatszasban?
koszonom -
smisa
őstag
Leírom hátha másnak segítség lesz.
Gyerek használja a tabot persze csontra merítette, nem reagál semmire töltésre se csak melegszik a kábel és töltő csatlakozó körül. Próbálom többször is hátha felveszi a töltést de semmi másnap is nézzem próbálom semmi. Rendeltem is hozzá akkut. Erre a 3. nap rádugom és 0%-ról indul a töltés és most már 78% tart. Szóval ne adjátok fel lehet csak cella kiegyenlítés kellet neki -
andrew01
tag
válasz
jack_oneill #427 üzenetére
Szia!
Ha hard resetre sem reagál akkor szerintem kinyiffant az akksi.. De ez csak egy tipp! Igazából ez a gyenge pontja.
Kifutó fázisban vettem kb. 2éve újként.. de már most kímélem (napokon melyeken nem használom kikapcsolom 75%-90% akkutartományban), mert baromira gyorsan merül.. és újkorában sem volt akkubajnok. Most képzeld aki már nyúzta 4 évet. De itt és nagytesója topicjában is említették már, hogy bizony hajlamos az akksi a kampecre ill. gyengülésre. -
jack_oneill
csendes tag
Sziasztok,
Kaptam egy sm 715-t egy barátomtól, mondván teljesen kipurcant. Nincs rajta külsérelmi nyom, sosem volt szétszedve, nem ázott.
Nem kapcsol be, töltőkábelre nem reagál. Hq töltőn van, akkor egyik része melegszik a csatlakozótól nem messze.
Szerintetek USB port probléma? Vagy más ötlet?
Klasszikus hard reset nem működik.Köszönet
-
gonger
senior tag
Nem, ez ilyen mostanában. Ritkán használom ezt a gépet, lehet, hogy az akkufesz ott már beesik, bár akkor csak kikapcsolna. Arra is gondoltam, hogy majd csinálok egy HARD Reset-et, hátha az megoldja, de addig is a magasabb töltöttséggel ez kiküszöbölhető. Tény, hogy régen nem ilyen volt.
Egy hivatalos frissítés jött rá (talán 8-as?) azzal szerintem jól műxik. -
s912
aktív tag
Sziasztok!
8" verziót frissítette valaki 9-es androidra?
köszi
-
laacika
tag
Sziasztok.
Ha esetleg lenne itt még valaki,egy Sm t713 as om van és 20% aku fesz alatt ujra indulgat,de van hogy egyfolytåban,tapasztalt valaki ilyet?
Kõszönöm. -
fdisk
őstag
Használ valaki custom romot?
Van valami jófajta, stabil, oreo alapú (magyar nyelvű ) rom?
Gari már nincs, és kipróbálnám milyen. -
brunner
csendes újonc
Üdv mindenki, érdekelne ha nem akarom 7.0rajta frissíteni a gépet hogy tehetem meg? Mert állandóan zaklat ezzel de nekem jó a 6.os droid rajta stabil ennél már csak rosszabb lenne szerintem.
Hogy lehet kilőni hogy ne zaklasson? Már próbáltam pár dolgot, valami trükk? -
fdisk
őstag
Cserélt már vki akksit házilag?
-
moordavid
aktív tag
válasz
excalibur36 #405 üzenetére
Szia!
A kiszemelt ipad-el nem rendelkezem, nem ismerem, csak azt amit írnak róla, egy megbízható, jó élettartammal rendelkező tablet IOS renszerben.Viszont a samsungról többet tudok mesélni, lévén használom napi szinten. Ez is egy atomstabil, megbízható, gyors, nem dadogó tablet bitang szép kijelzővel.
A nougat-os frissítés után is tartja a két napos üzemidőt, de azért a második nap végén már töltőre kell rakni.
Ez mint mindig, függ az app használattól is, mert van ami kíméli az aksit, van ami szívja (Pölö az új Rusty Lake játék bitangúl nyúzza az aksit). De átlag felhasználás mellett meg lesz a két nap.Leginkább az döntsön szerintem, hogy milyen rendszereket ismersz. Az iOS akkor adjak ki foga fehérjét ha van mellette más apple terméked, remekül szinkronizálnak egymással. Ha más apple gyártmányod nincs akkor lehet érdemesebb a samut választani. De mint mindig, nyomkod meg mind a kettőt ha teheted. Mellé lőni egyikkel sem tudsz.
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Tab vásárlás előtt állok.
Nagyon nem értek hozzájuk, de kinézet méret és tudás alapján két lehetséges választottam van.
Galaxy tab S2 8
Apple ipad mini 2 retina.
Melyiket tartjátok jobbnak?
A Galaxy S2 8 meddig bírja egy töltéssel ha már a Nugat van rajta? -
Taci
addikt
Sziasztok!
A tableten ha a hátsó kamerát akarom működésre bírni, hibaüzenettel leáll. ("Camera failed", "Kamera hiba", illetve apptól függően különböző üzenetek). Pl. ha Messengerben a hátsó kamerára váltanék, lefagy, aztán ha újraindítom, hosszú üzenetben taglalja, hogy zárjam be az appot, ami a kamerát használja, vagy hibás a modul stb.
Ha nincs fent semmi a gyári appokon kívül, akkor is ezt csinálja. Volt FR is.Sanszos, hogy szerviz lesz belőle?
-
ACE-
addikt
válasz
Nagyboconádi #393 üzenetére
Most komolyan egy képernyő megfolyást egy screenshot-al akarsz prezentálni?
Csinálj róla telefonnal képet, akkor jobban látszik, de screenshot-on nem fog látszani -
asdf_
veterán
???
-
moordavid
aktív tag
A 713-ra is megjött egy 300-valahány megás frissítés. T713XXU2BQI1 Android verzio 7.0/biztonsági szint: 2017. augusztus 1.
Gyorsan felrepült rá, változást nem is nagyon érzékelek. -
fdisk
őstag
Ma reggelre jött egy frissítés.
Mi volt? Biztonsági? -
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Olyan töltőkre panaszkodik újonnan a tabletem, hogy lassú a töltés, amikkel egyrészt eddig semmi baja nem volt, másrészt biztosan vannak akkora teljesítményűek mint amekkora kell (2A és 5A). Valaki más tapasztalt ilyesmit, meg lehet ettől szabadulni valahogy? Tudom, tudom, használjak gyári töltőt... Kifejezetten több portos nagy teljesítményű töltőt akarok használni egyszerre több eszközhöz, hogy ne kelljen csak egy töltőt hordoznom. a tab egy 710-es S2 8.0 -
ACE-
addikt
válasz
Nagyboconádi #382 üzenetére
Érintő ceruza szerintem csak a Note-okhoz van, ehhez sima hagyományost kapsz, az meg bármilyen jó hozzá.
-
Nagyboconádi
csendes újonc
Sziasztok.
Samunak van valami èrintő ceruzàja/tolla ami kompatibilis az S2-vel, mert csak S3-ra talàltam.
Köszi. -
klz80
tag
Hello, rakerestem de meg nem volt rola itt szo, igy felteszem a kerdesem. Ki milyen microsd-t hasznal a tablethez? En most vettem egy 710-est es szeretnek egy 128 gbos kartyat bele. De nem vagom teljesen ezeket a class 10, meg u1, u3 jeloleseket. Amire en hasznalom a tabot: youtube (pont nem erdekes microsd szempontbol
), magazin olvasas, filmezes, bongeszes, par jatek, de nem Asphalt8 meg hasonlo 3d csillivilli jatekok es programok hasznalata. Lehet erre eleg egy egyszeru class 10es, de nem akarok nagyon mellenyulni, arban meg nem latok tul nagy kulonbseget. Koszonom.
-
moordavid
aktív tag
Fotós vagyok. (Tényleg, főállásban űzöm
) És gondoltam kipróbálom milyen az ha kattint - wifin átküldöm tabira, ott pedig lightroomban vagy photoshopban dolgozom a képen, onnan exportálom.
Eddig csak az átküldést és a lightroomot próbáltam ki, de nagyon nagy és zöld pipa eddig :-D Persze nem olyan villámgyors mint az asztali gépen, de egy tenyérben dolgozni lightroommal úgy, hogy áthúzom a saját preseteimet bármikor, az nagyon durván odabbb.
A tabiról vezérelni a kamerát: szintén pipa
Még nyúzni fogom rendesen de eddig brutál
-
moordavid
aktív tag
Meg is 'gyütt'
Ment is fel rá egyből a nougat. Egyenlőre hanyatt vágtam magam a kijelzőtől, 1080p-s kijelzők után majd a dupla annyi pixelen keresztül böngészni azért nagyon odabbbb. Holnap szét is nyúzom az adobe alkalmazásaival, ha azt is bírni fogja akkor "Örülünk Vincent"
-
moordavid
aktív tag
Sziasztok! Elnézést, hogy nem olvasom végig a fórumot a kérdésem előtt, de az ujjam itt van a rendelés gomb felett :-)
Tehát: a 713 / 715 számozás milyen különbséget takar?
-
válasz
Nagyboconádi #369 üzenetére
Lehet, hogy félreértek valamit, nem tudom mit szeretnél. Androidon még sosem kellett ilyennel foglalkoznom. A billentyűzet kiosztása nálam annyit változik HU-EN között, hogy az Y és a Z helyet cserélnek, az ékezetes betűk itt úgyis az alap mögött vannak, kiosztásról nem is igazán beszélhetünk...
Milyen billentyűzetet használsz? Valami extra (Swiftkey, Gboard) vagy a gyári Samsung lenne? -
Nagyboconádi
csendes újonc
Sziasztok.
Szoftverfrissìtès òta nem akarja letölteni a magyar billentyűzet kiosztàst.
Valami ötlet?
Köszi. -
alfi95
tag
Hello !
nekem szoft frisités óta kilépked a játékokból, gyakran lefagy. Automatikusan frissült, utánna restartoltam. Ennyi. Biztos valami nem stimmel mert elötte nem csinált ilyet.
-
Meglivorn
aktív tag
Csak tájékozódási kérdés:
E-szerint már május 21-én kijött a tabletre a nugát:
https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-tab-s2/SM-T715/Megkapta valaki független 715-ös készülékre az OTA frissítést? A haver 9"os verziójára megjött.
-
gonger
senior tag
Azt mondjátok nem éri meg felrakni még az új szoftververziót? T713-am van, nem akarok most Hard Reset csinálni
-
sid87
senior tag
7.0 felrakása óta ha lebegő ablak módba akarom húzni a Chrome-ot, lefagy... Ez eddig ment. Másnál nincs ilyen? Pedig volt factory reset..
-
-
Clemi
veterán
Hali,
A T-710 verzióban hol lehet bekapcsolni/engedélyezni az MHL funkciót? Beszereztem egy MHL (microUSB-HDMI) adaptert de semmilyen jel nem megy ki a TV-re, hiába csatlakoztatom a HDMI kábellel. -
Clemi
veterán
Részemről a Battery Widget Life progit használom, illetve annak az energia takarékos funkcióját amivel éjszakára lekapcsoltatok mindent.
Másrészt azt vettem észre, hogy az enyémben legalábbis ha hosszú ideig nem nyúlok hozzá, mintha kikapcsolná többek között a WiFi-t is, mert sokszor tapasztaltam már, hogy miután kézbe vettem és elindultam vele azonnal érkezett néhány értesítés, amit hangjelzéssel jelez. Például ilyenkor jöttek meg a Twitter a Pinterest vagy az Instagram értesítései. A messengerre ez már nem igaz, az mindig megjön. -
-
sid87
senior tag
Na megjött nekem is a 7.0, most rakom fel.
-
fdisk
őstag
Vkinek működik a game tools videó rögzítési funkciója?
Mert nálam nem rögzít.
Ötletek, hogy miért nem jó? -
rollins
őstag
nekem az android 6-tal voltak gondjaim, nem akarom elkiabálni, de szerintem a nuogat sokkal jobb, összességében nincs vele baj
magam részéről nem csináltam fr -t, aztán lehet ezért maradt valami beállítás az alkalmazásoknak,
ha nem is csinálasz fr -t, utána érdemes hard resetelni, mintha most nem enné a wifit pihent állapotban, reggel leszedtem töltőről és azóta 100%, remélem így fog müxeni továbbra is -
Összességében akkor mehet fel a Nougat? Utána csináltatok FR-t, hogy nulláról indulhasson az új szoftver vagy csak dirty?
-
ntomi0730
senior tag
SM-T715 Telenorra kint a Nougat. Nem rossz.
-
ACE-
addikt
Valaki nézze már meg legyen szíves T715-ön, hogy ha a Wifit arra állítja, hogy csak töltés, vagy Soha, akkor a kijelző kikapcsolásakor kikapcsol-e a Wifi... Nem értem mi értelme ennek a kapcsolónak, ha mindegyik állásában ugyanúgy működik a Wifi, csak manuálisan lehet ki-be kapcsolni. Szerintem én ha ez ilyen, visszarakom a régit...
-
rollins
őstag
Itt is megjött a nougat sm-t710 -re, eddig ok, kiv. leszek akkuidőre én is.
-
ACE-
addikt
Én van hogy napokig nem használom a tablet-et, ha megy a Wifi, 2 nap alatt 10%-ot esik, ha wifi ki van kapcsolva, akkor semmit. Nem mutat hálózati forgalmat, nem használom semmi extrára, szinte csak játék és meseolvasás megy rajta a gyereknek. De még egyszer mondom, pont az a gondom, hogy nem kapcsol ki a wifi. Eddig amikor kikapcsoltam, akkor kikapcsolt a wifi, és akkor kapcsolódott újra, amikor bekapcsolt a kijelző (kikapcsolt wifivel eleve nem is forgalmazhat semmi). Ez most nem működik úgy, mint eddig, és nem értem...
-
asdf_
veterán
Ott valami app eszi az akksit ami a háttérben forgalmaz. Nekem este bekapcsolt wifivel 6 óra alatt egy százaléknyit sem esett az akksi, feszültségben pedig nem meghatározható az esés, mert több a mérés ingázása/bizonytalansága, mint amennyivel ténylegesen esett a feszültség (kb. 0,01V). (Igaz, itt off 813-am van.)
-
-
asdf_
veterán
Nem, bar megmongom oszinten -es ez most nem ellened- de az ertelmet sem tudom elkepzelni, hogy miert lenne jo, ha igy mukodne. Kell a wifi? Legyen bekapcsolva. Nem kell? Legyen repulo modban. De annak, hogy a kijelzo kapcsolgassa feszt ki-be a wifit, hogy harom millijoule energiaval tobb maradjon az akksiban, es ket perccel kesobb meruljon le (mert mas indokot elkepzelni, hogy valaki igy szeretne a mukodest, szuklatokoru vagyok
) nincs ertelme.
-
ACE-
addikt
Azt vettem észre, ha Wifi készenléti módban van, akkor nem kapcsolja ki a Wifit, hiába állítom csak töltésre, vagy "Soha"-ra, képernyő kikapcsolással nem kapcsolja ki a Wifit... Eddig ilyen nem volt, tudja valaki ez miért van?
-
sid87
senior tag
válasz
koxminator #332 üzenetére
Nekem még nem ajánlotta fel
-
ACE-
addikt
válasz
koxminator #332 üzenetére
Én is felraktam. Valószínű kell neki majd egy FR mert van pár dolog ami furi benne. pl. Wifinek a beállítás szerint csak töltéskor kéne mennie alvó módban, mégis megy mindig...
-
ACE-
addikt
Na szép lassan jönnek ki a nugátok, remélem nem uccsók leszünk...
-
TommyNagz
senior tag
Sm-T710-hez van BTU-s nutelláskenyér. Updato-n nincs még fent, de a samfirm megtalálja.
-
IamTheDog
tag
Hát ezt neked kell tudnod. Nekem már az S7-en bejött a 7.0-ás Android, így nem vártam meg a magyar ROM-ot, de ha amúgy semmi bajod a mostanival, simán várhatsz.
-
IamTheDog
tag
A 7.0 több mint egy gigás frissítés lesz (Galaxy S7-en legalábbis több volt mint egy giga). Egyébként angol ROM már T713-ra is van, szóval Odinnal arra is feltehető garanciavesztés nélkül.
-
IamTheDog
tag
Nem nyomtam FR-t, egyelőre nem érzem úgy, hogy kéne. Bár én nem szoktam méricskélni üzemidőt, meg hogy mi indul el pár századmásodperccel később, szóval lehet azoknak, akik ezt árgus szemekkel figyelik, negatív változás is lehet FR nélkül. Nekem megy minden úgy, ahogy frissítés előtt.
-
IamTheDog
tag
Odinnal hiphop fel lehet tenni az olaszt is, én ezt csináltam. Amúgy elég nagy a változás, mivel ugyanúgy megkapta az upgrade-elt, új Touch Wiz felületet, egyéb új dolgokat, ahogy a Galaxy S7 és S6 is.
-
Lakre
újonc
Megjelent az android7 töb régióra. Remélhetőleg lassan a milyenkre is megjelenik.
-
IamTheDog
tag
T715-re kint van a független olasz 7.0 ROM.
-
asdf_
veterán
A masik topikban volt par hsz. ezzel kapcsolatban, csekkold meg, hatha van informaciotartalma.
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
Van egy Galaxy Tab S2 (SM-T815). Vettem hozzá egy MHL-HDMI adaptert. Kell valamit babrálni a tableten, hogy működjön a dolog? Mert egyszerűen nincs kép a tv-n. A Samu termékleírásban ott van hogy a tablet támogatja az MHL-t. Most nem tudom, hogy az adapter hibás, vagy a tablet nem kezeli.Valakinek ötlet, vagy tapasztalat ezen a téren?
-
IamTheDog
tag
válasz
koxminator #314 üzenetére
nekem még mindig nem jött semmi t715-re
-
ACE-
addikt
válasz
koxminator #314 üzenetére
Telenor-ra tegnap jött.
-
koxminator
senior tag
hétvégén jött egy update a független T715-re:
Alapsáv: T715XXU2BPK1
Build: MMB29K.T715XXU2BPK1
Android biztonság javítási szintje: 2016. dec. 1.
-
Clemi
veterán
Itt van a lista, csak közben alaposan megcsappant a készlet, így az ingyenes posta opciós készlet szinte mind elfogyott.
-
Clemi
veterán
válasz
JeszyAero #310 üzenetére
Köszi, azért megint nem csalódtam a hazai kereskedőkben
Asszem azért tartunk itt ahol. Csak keress rá ugyanerre a gyári cikkszámra az ebayen és harmad áron ingyen postával megkapod ugyanezt Németországból. De köszi az infót
így már tudom mit keressek, ha kellene ilyen adapter!
-
JeszyAero
újonc
A Samsung hivatalos oldalán találtam, hogy a 710 tudja még az MHL-t és a "tizes adapter" kell hozzá, vagyis az MHL 2 szabványú (ET-H10FAU) ez: [link]
Lehet vadászni kompatiblis eszközt, de a Mammut Sansung boltban kaptam ajánlatot, hogy ott ki lehetne próbálni akár. Ott is 10 ezer körül van az ára, ami elfogadható.
Létezik az MHL3 adapter is, az elvileg nagyobb felbontást tud. (4K)
Csináltam pár képet a Táska + védő + tok összeállításról. (Egy rántással szétrántotta táskáján a zippzárját...
)
Nekem ez így nagyon bevált.
Én még nem tapasztaltam, hogy ledobta volna a WiFi-t. Milyen tokban tartod? Az is befolyásolhatja.
-
Dello79
aktív tag
válasz
JeszyAero #299 üzenetére
Nekem a WIFI annyira nem tetszik.. ha megy akkor gyors
de semmi más eszközöm nem csinálja hogy ledobja majd gyorsan újra csatlakozik ... ez elég zavaró , nem is az hogy elmegy a wifi majd visszajön.. hanem az hogy erről még tájékoztat is.. és alul feljön hogy csatlakozott a wifihez... KÖSZI .. legalább ha nem tartod stabilan ne figyelmeztess rá
-
Clemi
veterán
A kérdezés után olvasgattam kicsit, viszont az eredeti kérdés is arra irányult, hogy aki már vett ilyet és tutira működik, az ossza meg, hogy melyik az a pontos típus amit érdemes megvenni. Mindez a kérdés csak azért, mert a L950-es telóhoz is megvettem az USB-C/HDMI adaptert, amit úgy hirdetett az eladó, hogy az L950-hez is jó és kimegy rajta a HDMI jel, itt van kihasználatlanul a fiókban, mert semmilyen jel nem megy ki rajta.
-
Clemi
veterán
Azért ne szedd már le a fejem! Az ebay-en a kereskedők sokszor írnak baromságokat, csak vigyék a terméküket. Egyébiránt a választó vonal a kompatibilitást illetően nem a készülék telefon vagy tablet jellege között van, hanem a típusában, vagy ahogy a cikkben olvastam, az S3 után a Samsung megváltoztatta a lábkiosztást az USB csatlakozón ezért kell újabb típusú adapter, vagyis az az adapter ahol S3,S4 stb készüléket emlegetnek, annak jónak kell lenni minden S3 utáni Samsung táblagéphez és telefonhoz, kivéve az S6-ot és a legújabb Tab sorozatot mert abból már kivették.
Egyébként meg itt a cikk amiben olvastam. -
Clemi
veterán
Látom, köszi! De vajon ehhez melyik átalakító kellhet? Az újabb, vagyis kell egy ilyen átalakító is az adapter és a gép közé, vagy van direktben olyan adapter, amivel átmegy a HDMI jel? Ha van olyan ami direkt ehhez való és jóárasítva is kapható, ossza meg légyen szives az infót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest