Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Elektroncsöves Hi-Fi
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
GUGU69
csendes tag
válasz
bpmcwap #43735 üzenetére
Nem mertem eddig hozzányúlni, nehogy elrontsak vmit. De úgy tűnik sikerült feltennem a frissebb ROM-ot. Legalább most már van valami képem, hogy hogy mennek a dolgok. (Hasonló a Windows újrahúzásához szerintem...) Kamerát tesztelem pár napig, aztán kiderül, hogy minden jó-e vele.
-
Rotate
veterán
válasz
bpmcwap #42597 üzenetére
én már kosárba raktam és nekem haza tótiába ennyi lett a végösszeg... persze nem vettem meg, csak így szoktam csekkolni, hogy pontosan mennyi hozzám a posta
amazon egyébként egy fokkal biztonságosabb mint az ebay, illetve mivel ez angol eladó még kisebb a rizikó... láthatod a feedbackjeit is... amazonon kevesebb a kis eladó, inkább boltok hirdetnek...
amúgy nem tudom mennyiért megy itthon, twitteren körözött, mint jó kis deal, gondoltam bedobom, hátha valaki pont ilyet akart
-
Arcanis
aktív tag
válasz
bpmcwap #42379 üzenetére
Nézz körül a benchmarking appok közt. Az Antutu-nak van egy Antutu tester nevű alkalmazása, nomeg ott a keress marketben a: system info, benchmark szavakra.
(#42380) Picco: szerintem nem lehet dualozni, legalábbis azt írják, hogy a Siyah kernellel csak óvatosan a vsync-es CM10 mellett.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #42234 üzenetére
figyejjjééééé!!! Ez a nova az a nova????????? 55 huf?????
szerk: ezt meg is vettem mielőtt meg nem gondolják magukataztán jön még egy ilyen is:
haunted house hd -
messi6502
tag
válasz
bpmcwap #41527 üzenetére
Megróbálom 1 csokorba szedni, remélem sikerül.
1) Töltsük le a telefonon lévő jelenlegi romnak megfelelő (rootolt)kernelt, az XDA oldaláról . Letöltés után NE csomagoljuk ki, mert a „.tar” kiterjesztésű fájl kell a rootoláshoz. Az aktuális rom fajtája a *#1234# kód telefon tárcsázóba történő beütése után ellenőrizhető. A PDA sort tessék figyelembe venni! Például XWLP7 esetén a CF-Root-SGS2_XW_XEN_LP7-v5.4-CWM5.zip-et töltsétek le!
- A telefont indítsuk el download módban, majd az Odinba a következőképpen tallózzuk be a fájlt. Ha ez megvan, kattintsunk a Start gombra. A képen a KH3 rootolt kernele található, de természetesen ide azt a kernelt tallózzuk, amit letöltöttünk.
A telefon felteszi a rootolt kernelt. Újraindulás után lesz egy „Superuser” ikonunk. Ez a frissítés másodpercek alatt lefut. A telefonunk rootolt. Amennyiben zavar a bekapcsolásnál lévő sárga háromszög, töltsük le az újonnan feltett rom „gyári” kernelét, és tegyük fel a telefonra ugyanazzal a módszerrel, ahogy a rootolást csináltuk. Ezzel eltűnik a sárga háromszög, de a root természetesen megmarad.2) "/efs" mappa lementése: Miután a telefont rootoltuk, akkor a root explorerrel (google play) a gyökérkönyvtárban látni fogjuk az efs mappát. Miután megvan a mappa, másoljuk át a "/sdcard" könyvtárba, majd onnan a számítógépre.
3) OPCIONÁLIS: biztonsági mentés a programokról, mivel minden SMS, beállítások, névjegyek stb. el fog veszni különben. Pl.: Titanium Backup (root kell, és pl root explorer).
4) Telepítsük fel a fentebb linkelt Kies programot. Miután feltelepítettük, dugjuk össze a telefont a számítógéppel és várjuk meg, amíg feltelepít minden drivert. Érdemes ezután download módban is összekötni a számítógéppel a telefont, mert ebben az esetben is települni fog pár driver. Lehetőleg alaplapi USB aljzatra kössük a telefont és még véletlenül se legyen közte USB hosszabbító. Amennyiben nem ismeri fel a telefont, akkor kössük másik USB-re, lehetőleg minimum 2.0-ra.
- Töltsük le a fentebb linkelt Odin programot és telepítsük ki egy tetszőleges könyvtárba, majd indítsuk el. Miután a telefont download módban összekötöttük a géppel, a következőt kell látni.
- Töltsük le a legfrissebb romot, vagy amelyikre szükségünk van. Erre a legjobb oldal a SamMobile. Ingyenes regisztráció szükséges. Miután letöltöttük a fájlt, tömörítsük ki. Attól függően, hogy a letöltött rom 1, vagy 3+1 fájlos, különböző fájlokat találunk a letöltött mappában. 1 fájlos rom esetén egy „.tar” kiterjesztésű fájlt kapunk, 3+1 fájlos rom esetén lesz a mappában egy „modem”, „CSC” és egy „code” nevű fájl, illetve opcionálisan egy „.pit” kiterjesztésű fájl.
- Az Odinba az alábbi módon tallózzuk be a fájlokat. Amennyiben a PIT fájlt is betallózzuk, akkor a következőt kell látni.
Miután ezzel megvagyunk, kattintsunk a Start gombra. 1-2 perc alatt kész a frissítés, majd újraindul a telefon.5) Ha 4.0.4es romot tettél fel, (Amit én ajánlok is abból is a Nee LPX-et) akkor NE csinálj wipet, mert tégla lesz, sajna bugos. Előtte rootold újra, hogy kernelt cseréljen ami már nem bugos, majd wipe-olhatsz.
6) Product codet változtased meg, hogy ne koreai legyen hanem lehetőleg európai.
7) Adataid visszaállítása.
8) 1 sör:-)
Remélem nem hagytam ki semmit, és sikerülni fog.
Ha valami gebasz lenne, írj -
zack
nagyúr
válasz
bpmcwap #41527 üzenetére
Ez nincs így. Nagyon nincs így. Ha tőzsdézel és nem értesz hozzá, hiába mondja el bárki is. Szinte biztos hogy bukni fogsz. Ezért célszerűbb ilyen esetekben megbízni valakit, pl. egy brókert, hogy használja a pénzünket, mert attól hogy valaki elmagyaráz dolgokat még nem leszel bróker, ahogy űrhajós sem.
Deviza tőzsdével foglalkoztam én is. Volt sikerélmény is, meg bukó is. Összességében persze nem kis bukó.
Az hogy megmagyarázod, hogy nulla tudással miért akarsz romolgatni, az egyéni szoc probléma, de ettől még nincs igazad.
Az pedig hogy mit olvastál el és mit nem...Az "EFS mappa" téma 1000x le van írva. Itt is, pdafanclub-on is, és szinte minden Androiddal kapcsolatos fórumon, mint ahogy az is hogy root-olni kell e előbb vagy frissíteni.
Nem akarsz művelődni a témában az Andoid alap dolgait illetően, mondván te ehhez úgysem értesz, ellenben frissíteni akarsz.
Én azt mondom, ilyen hozzáállással inkább használd a Kies-t, amit arra találtak ki, hogy aki nem akarja magát beleásni, az is tudjon frissíteni.
Az elmúlt időszakban akik téglásították hasonló "tudással" rendelkeztek mint te, tehát tapasztalat van bőven az elmúlt hónapokból.Egyébként először felteszed a ROM-ot, és utána rootolsz...Ha csak ennyi segítség kell ahhoz hogy sikerüljön, akkor elnézést, de ebből a kérdésből adódóan amit feltettél ezt erősen kétlem.
-
zack
nagyúr
válasz
bpmcwap #41519 üzenetére
EFS mappát minél több helyre ments el, így bármi történik, nem lesz gondod, és vissza fogsz tudni mindent állítani.
Egyébként mi lenne ha olvasnál mielőtt fejest ugrasz a téglásítás ingoványos mocsarába?
Alap dolgokat nem tudsz, és olyan dolgokat kérdezel...
Mi lenne ha elolvasnád az 1-es hsz-t? Gondolom nem szakadna rád az ég.Ilyen elméleti tudással ami neked van, egyelőre ne frissíts, inkább olvass sokat, mert téglát fogsz csinálni a telefonodból.
-
Varszegig
veterán
válasz
bpmcwap #41508 üzenetére
ha már fenn van az LPX, akkor ne nagyon wipeolj, mert lesz egy javíthatatlan téglád.
frissítés előtt mentsd le az efs-t, tehát előbb rootolj, aztán efs mentés, aztán kezdheted a frissítést. Adatok el fognak veszni, erre számíts.nfsu17: kevered az imei-t a seriallal...
csabám: ok, a javíthatatlant úgy értem, hogy otthon, haverok, buli, fanta már nem segít
Az ő esetében minden pénzes, szóval mind1
-
zack
nagyúr
válasz
bpmcwap #41516 üzenetére
Arra fog átállítódni ami a ROM-ban van.
Célszerű ROM csere után azonnal megnézni milyen lehetőségek vannak, és ha van magyar product kód akkor azt kiválasztani, mert amikor átállítod, és a teló újtraindul, mindent törölni fog. Ezért nem célszerű belakni product kód váltás előtt. A főzöttekben ez mondjuk igen ritka, mert nem ebből a régióból főzik a romokat általában, és kevés tartalmaz magyar product kódot. Pl. a Simplistic V-ben nincs váltásra lehetőség, mert 1db alapértelmezett product kódot tartalmaz.
Ennek inkább a gyári ROM verzióknál van jelentősége, frissítés szempontjából. -
borsodika
őstag
válasz
bpmcwap #41424 üzenetére
Ha ingyen lefrissítik neked a szoftvert abban az esetben jó. Viszont ha már van egy ilyen telefonod akkor egy alap romfrissítési procedúrát szerintem érdemes lenne megtanulni, hogyha kijön egy frissítés vagy valami hiba keletkezik a fentlévő rendszerrel ne keljen mindíg szervizbe rohangálnod.
kacsuszka: LPX-et felteheted, előtte nyomj egy wipeot (persze ha nem most is valami 4.0.4 gyári van rajta gyári kernellel). Amint felmászott az LPX cserélj kernelt, pl CF root és ha az felment már biztonságosan wipeolhatsz is.
-
Varszegig
veterán
válasz
bpmcwap #41415 üzenetére
Nem, nincs rajta gari. Mert amit a bolt adott, az bolti gari, kb. annyit ér, mint a papír, amire nyomtatták. Gyári gari nincs rajta. Ha beég a kijelződ, nem fogja a szervizfutár háznál ingyen kicserélni. Pl. A hivatalos gyári gari mellesleg 2 év, az nem járt még le senkinek.
-
borsodika
őstag
válasz
bpmcwap #41409 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. ha itt rákattintasz egy másik régióra akkor az lesz a mérvadó, viszont vigyázz mer tol előtte egy wipeot.
Amúgy az odinos történetse egy nagy dolog. Leszeded gépre a kies-t a driverek miatt sammobilon választasz magadnak 1 szimpatikus romot, wipeolod a telefont és mehet is download módba. -
Varszegig
veterán
válasz
bpmcwap #41409 üzenetére
Teljesen mindegy hogy adták, mint adták. Ez egy gányolt telefon. Ezt ha beviszed szervizbe, akkor max. pénzért frissítik, mivel nincs rá garancia. (Ha így viszed be akkor meg pláne.) Ha van a dobozban samsung garancialevél, az szabályosan kitöltött, lepecsételt, magyar nyelvű, ugye? Vagy mégsem?
Egyet tehetsz: hvatalos magyra rom, aztán prod kód csere XEH-ra, majd OTA frissítés.
Ja igen, reménykedj, hogy a boltban nem függetlenítették, mert akkor esetleg a romcsere visszazárja. +reménykedj, hogy nem írátk át az imei-t, mert akkor rmég nagyobb problémák lehetnek. -
Mogcaa
aktív tag
válasz
bpmcwap #30202 üzenetére
nekem van 2000 mAh- akku annak pár mm-el vastagabb a hátulja és így süllyesztve van a kamera plusz szilikon tok szóval teljes védettség
de tok nélkül is jó mert nem a kamerára fekszik fel a telefon és a gyári akku is ugyanugy bele megy ha nagyon rázom picit lötyög de nem gázazt nem értem mért nem raknak kamerákra is gorilla üveget :S
-
zseko
veterán
válasz
bpmcwap #30202 üzenetére
Nem biztos, hogy működik, de lehet venni valami kenceficét, talán polírpaszta a neve, azt hiszem 5g-os kiszerelésben árulják, és azzal el lehet tüntetni a karcokat. Én nagyon régen (~2004 körül) a karórámon próbáltam ki, a kisebb karcokat teljesen eltüntette, és a nagyobb karc is majdnem 100% eltűnt, igaz kellett hozzá közel egy órányi suvickolás.. Nem állítom biztosra, hogy működik, de egy próbát megérhet (előtte azért lehet érdemes kipróbálni máson, biztos ami biztos).
Mi most a legújabb gyári rom, amire érdemes cserélni az LP7-et? Van már 4.0.4-es? Nem követem egy pár hónapja. Olyan érdekel csak amiben a swype magyar. Túlságosan rászoktam...
-
p87
senior tag
válasz
bpmcwap #30214 üzenetére
Nem kell komplett házat venni. Van külön kamera keret.
(#30220) bpmcwap:
Azt hiszem hogy lágy ragasztással van a fő kerethez rögzítve, egy kis hajszárítóval melegítés után el kell engednie. -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
bpmcwap #30214 üzenetére
Szerinted erre én tudok válaszolni?
Itt van egy videó arról, hogy hogyan kell szétszedni: Taking apart the Samsung Galaxy S II
Szerintem egyátalán nem nehéz, de neked kell eldönteni hogy meg tudnád-e csinálni.p87: Így már 1500 Ft alatt járunk. Azt hiszem ez elég korrekt a kezdeti 15 000 Ft helyett.
-
gofry
senior tag
válasz
bpmcwap #30202 üzenetére
Hasonló tapasztalat már van szerinte, de érdekes, hogy a sima zsebben hordás így kikészítette. Ebay-en keress rá arra, hogy galaxy s 2 full housing. 10 dollárért rendelsz egyet, abból csak ah átlap részt cseréled. Nagyságrendileg pár perces móka az egész.
@ToMmY_hun: ennyit nem adnék ugyanazért ami ebayen 10-13 USDszállítással. Csinos az árrés.
-
ToMmY_hun
senior tag
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
bpmcwap #30191 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy megviselte a zsebben hordás? Betört a kamera takaróüvege, vagy mi? Amennyiben fizikai sérülés nincs rajta és nem is ázott el a telefon, akkor viheted garanciáztatni.
Rotate: Hogy sikerült megkarcolni?
Én zsebben hordom a telefont mindenféle védőtok és fólia nélkül, de a kijelző és a kamera is teljesen karcmentes. Igaz az asztalra nem szoktam lerakni úgy, hogy a kamerára feküdjön fel.
Aktív témák
Hirdetés
- Makett, makettezés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG Velvet 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest