- Kompakt vízhűtés
- Házimozi haladó szinten
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az fsgame.ltx szerkesztésekor véletlenül átírtam az alábbi értéket a "gamedata" szerkesztése helyett, és nem tudom, hogy eredetileg melyik volt "false vagy "true", esetleg mindkettő?
A Clear Sky játéknál van ez, de ide is beírtam, hátha többen olvassátok ezt a fórumszálat.$game_ai$ = true| true| $game_data$| ai\
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A nyári hőhullám idején ajánlom a kozmosz hidegét árasztó Szaljut-7 (Салют-7) című, 2017-ben bemutatott orosz filmet, amely szinkronizáltan is elérhető.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Most már konzolokon is futnak a Stalker modok a hír szerint:
S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy - Befutott a MOD támogatás
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
(#37614) Yutani
(#37615) Antonius1978
Igen, nekem is hasonló jutott eszembe, amit videón láttam némelyik játékból.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Korábban már írtak cikket a Gamepodon a PIONER című játékról, amit a 2016-ban alapított orosz The GFA Games készít.
Az előzetesek alapján van hangulata a játéknak, de helyenként elég kemény is tud lenni:
PIONER - Ролик анонса игры [RUS]
-
Dhampir
félisten
válasz
SpazzMaticus #37543 üzenetére
-
Dhampir
félisten
Boldog Új Esztendőt kívánok!
-
Dhampir
félisten
Korábban már sok honlapon írtak a S.T.A.L.K.E.R. társasjátékról, amit remélhetőleg 2024-ben kiadnak.
A videóelőzetes:
S.T.A.L.K.E.R. The Board Game TrailerA közösségi finanszírozás honlapja:
S.T.A.L.K.E.R. The Board Game by Awaken Realms -
Dhampir
félisten
Boldog Karácsonyt!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Érdekességképpen. A Dell gyártó az egyik játékos felhasználásra szánt notebookját a S.T.A.L.K.E.R. 2 képernyőfotójával illusztrálta.
-
Dhampir
félisten
A Szultán becenevű banditavezér a zatoni Szkadovszk nevű hajóról, a Dream AI szerint:
-
Dhampir
félisten
Az alábbi képet Adobe Firefly mesterséges intelligenciával gyártattam le szöveges fájl alapján a "Dhampir" becenevű stalkerről, utólagos ecsetezéssel parányit módosítva.
-
Dhampir
félisten
válasz
Yutani #37432 üzenetére
A Zónában inkább ballasztanyag, a mutánsok számára búvóhely a könyvkupacok mögötti ejtőzés.
Szultán egyszer-egyszer elküldött pár zöldfülű stalkert valamely értékesnek számító könyvritkaság felkutatására, ám azoknak a kiválasztottaknak a maradványai még most is a falánk, elvadultan burjánzó növényzet indái között hevernek.
Egy néhai könyvtáros zombi jelentős könyvállományt rejtegetett, de hasonszőrű társai már nem voltak kultúrlénynek tekinthetők és az odatévedt széplelkű könyvkukacok megtapasztalhatták a Zóna sötét oldalának kegyetlenségét.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37429 üzenetére
Sziasztok!
A gomolygó köd szertefoszlott és a Zóna rejtekútjai váratlanul feltárultak. Ekkor a sűrű, vadul burjánzó elfajzott növényzet erdejéből előlépett egy stalker a kis tisztásra, ahol óvatosan körbetekintett, majd elégedetten nyugtázta a biztonságosnak tűnő környék látványát.
Ebben a békés kis foltban egy jókora kupac tornyosult a bíbor égbolt alatt. Ez az anomália eddig nem volt itt, de amióta megjelent, megpróbálta magához csábítani a kitaposott csapákról szívesen el-elkalandozókat.
Miután igyekezett minden lehetséges veszélyforrást kizárni, a stalker lassan megközelítette a rendellenesen földagadt alakzatot. Zizegő hangok és transzformálódott cellulóz illata csalogatta egyre közelebb. Szkafanderét óvatosan meglazítva, szabad kezével élvezettel túrt bele az elé táruló gazdag zsákmányba, majd sikeresen felnyalábolta a Könyvkupac-anomália eme ritka képződményeit, és jólesőn fordult rá a Zóna szívéből otthonához vezető ösvényre.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Amennyiben érdekelnének gyönyörű, újszerű állapotban lévő Stalker könyvek, akkor privát üzenetben keress meg. Az eddig megjelent mindegyik kötet megvan (a Vlagyimir Vasziljev: Halálos Zóna cíművel kezdődően a Roman Kulikov-Jezsi Tumanovszkij: A végzet markában – A hexalógia zárókötete regénnyel bezárólag, természetesen az összes részével együtt), csak a legutóbb megjelent legfrissebb kiadvány nincs meg (Alekszej Gravickij: A Zóna ködében). Egyben szeretném átadni az egészet, egy kisebb kartondobozban, szolid honorárium fejében.
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37400 üzenetére
Az igaz.
Alusky:
8 éve már? Legszívesebben rögtön újrakezdeném. -
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37394 üzenetére
Nekem a Zóna világának a bejárása és bejárhatósága élményt ad. A teleportálás valóban praktikus, de leegyszerűsíti a játékot. Talán a sétaidő kitöltése váratlan fordulatokkal, újabb szálakhoz kapcsolódással feldobhatná az unalmasabbnak érzett pályákat.
-
Dhampir
félisten
válasz
Laris2 #37393 üzenetére
Biztosan van, akinél csökkent az érdeklődés, ám más felhasználóknál akár nőhetett is rá. Akik gyakrabban játszhatnak, azok könnyebben ráunhatnak, ha a játéknak már minden zegét-zugát felderítették és kiismerték.
Szükséges egy megújuló vagy éppen felébredő "éhség" és a sajátságos környezetnek a vonzása, ami minduntalan képes visszacsalogatni a rajongókat. A Zóna folytonosan változó élettér, kétszer sohasem fordítja feléd ugyanazt az arcát.
Halottátok már? Egy Szula becenevű sztalker éppen tagokat toboroz az expedíciójába. Egy megfeneklett hajót kell felkutatni a zatoni körzetben, valamiféle Szkadovszkot. Nem könnyű a terep, az ismert földitől merőben eltérő azonosítatlan létformák is észlelhetőek.
A vezető egy Szultán nevű tapasztalt sztalker információjára hagyatkozik, aki remek terepismerettel rendelkezik. Ha gondolod, te is csatlakozhatsz ehhez az izgalmas expedícióhoz, a srácoknál kell előre befizetni. Képzeld, minden van náluk, egész úton csak lazán sétálni kell mellettük, olyan lesz ez, akár egy őrületes kalandtúra. (Csak jóval később szivárgott ki az információ: a Szula név valójában Szultánt takarja.) -
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37371 üzenetére
Talán shield fórumtárs stalkermods oldalán a Letöltések között, "COP - AMK 2.0 Devolution" és a Google linken? (Úgy vettem észre, hogy a Mega elérhetőség üres mappákat rejt, de azért ellenőrizd.)
shield fórumtárs másik címen lévő stalkermods honlapjának elérhetősége: stalkermods
Ez pedig a harmadik címen talélható elérhetőség: shieldstalker
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Hangulatos kép
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Habár S.T.A.L.K.E.R. 2, de Stalker-rajongóknak érdemes megnézni ezt a kedvcsináló videót is, hátha még nem láttátok:
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — Come to Me Official Trailer
-
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37334 üzenetére
Szerintem sem a nehezítésektől lesz jobb egy játék, a Zóna egyébként is halálos csapdákat rejt. Egy kafa sztori izgalmas küldetésekkel megspékelve katarzisba röpítheti a játékost.
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #37324 üzenetére
Lehetséges, habár a susmus szerint itt-ott bejutott pár stalker a tiltott szektorokba.
Például jómagam nemrégiben tértem vissza a Suttogások Völgyéből. Turistákat is kísérgettem tisztességes fizetésért cserébe, de sajnos egyikük szelleme örökké a sugárszennyezett szakadékok fölött lebeg már.
Köszönjük előre is fáradozásodat!
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Remélhetőleg nem nyelt el Benneteket a Zóna véglegesen és PDA eszközötök kijelzőjén megkapjátok ezt az üzenetet.
Ezelőtt 2014. októberében fejeztem be a Suttogások Völgyét és most megint sikerült végigjátszani.
Bizony, a Zóna jócskán megöregíti a stalkert, hiszen nem kevés idő telt el azóta emberi időszámítással mérve.
Két feladathoz kellett csak "puskáznom", mégpedig a notebookot tartalmazó láda kinyitásához szükséges kulcs megtalálásához és Feledékeny Genka tartózkodási helyének felkutatása miatt. A kulcshoz egy videórészlet, míg a technikus által adott küldetés sikeréhez Antonius1978 régi hozzászólása segített.
A régi hozzászólások olvasgatása közben tűnt fel, hogy Baltoafarkas fórumtárs már nincs közöttünk, legalábbis törölt tagként bukkant fel. Remélhetőleg egyszer majd fantasztikus képződményekkel gazdagon megrakottan tér vissza hozzánk a Zóna szívéből.
Szakáll jobbulást kíván nektek és arra kér titeket, hogy Szultánnak ne vállaljatok el több munkát, mert úgyis átver mindenkit, aki csak él és mozog.
A Zónáért ősidők óta vívott folytonos háborúban minden stalker tanúsítson önmérsékletet és frakciótól függetlenül, személyválogatás nélkül segítsen a bajbajutott stalkereken.
Валерий Барыкин: Вовремя убирайте картофель!, 2019
Forrás -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37317 üzenetére
Végül ebben a videóban megleltem a választ a kulcshoz.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Évekkel ezelőtti a Suttogások (Sóhajok) Völgye című játék és már nem emlékszem minden részletére és felmerült pár kérdés.
A Suttogások Völgyében a második helikopter mellett lévő lezárt ládának vajon merre lehet a kulcsa?
Három zombi ácsorgott ott, de egyikünknél sem található a kulcs.Ezenkívül van egy zsoldos PDA, amit megvenne a kereskedő és ha jól gondolom, akkor korábban ez a PDA segített bejutni a zsoldosok táborába a fogolyhoz, tehát elméletileg már nem lesz más szerepe, vagy mégis?
Rolót, az ingyenesen javító szerelőt később is ugyanott lehet megtalálni, vagy már az elfoglalt táborban ácsorog?
A zöldfülűek táborának elfoglalása miatti figyelmeztetés nyomán egyelőre nem adtak új feladatot a felvett pár küldetésen kívül (notebook keresése és még valami), amelyeknek azonban nincsen bejelölve a helye, így feltehetően be kell barangolni minden zegét-zugát a beljebb található nagy területnek.
-
Dhampir
félisten
válasz
SaGa59 #37305 üzenetére
Egy kis érdekesség, remélem, hogy nem jelent gondot, ha megosztom. Amennyiben igen, mert jogi vonzata lehet, akkor megkérem a kedves topikgazdát, hogy törölje ezt a hozzászólást.
Alekszej Gravickij írótól megkérdezte egy másik sci-fi szerző; Vlagyimir Vasziljev, hogy miért ilyen későn jelent meg a könyve (Magyarországon), ellentétben az ő könyveinek korábbi magyar nyelvű megjelenéseivel.
A szerző VK oldalán, a március 1-i bejegyzésben és a kapcsolódó hozzászólások között olvasható.
Eredetileg 2009-ben jelent meg a regény, lásd a szerző honlapján.
Én nagyon örülök, hogy ha jóval később is került rá sor, de újabb Stalker témájú regénnyel örvendeztetett meg minket a fordító és a regény hazai kiadója.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Jó kis modifikáció a Suttogások (Sóhajok) Völgye, amit ismét elővettem. Stabilan futó játék, kalandok sorai, újfajta mutáns lény is akad benne. Érdemes kipróbálnia annak, aki még nem ismeri.
-
Dhampir
félisten
Valentin-nap a Zónában
Két stalker merészkedett a Zóna feneketlennek tűnő bendőjébe.
Az egyik ember már tapasztalt vén rókának számított és Kosztyának ismerte a zatoni Megfeneklett Hajó brigádja.
A másik kereső egy elárvult újonc volt, akit idetévesztett a kimondhatatlan lehetőségek csábító tárházának sokféle regéje.Talán még ők sem hitték azt, hogy színes kalandjaik sorában az utolsó fejezet nyílt meg számukra ezen a sorsdöntő napon.
Valentin napja korszakunk illatos és színes ünnepe, amikor ki-ki a maga szívbéli választottjának nyújtja át szerelmi ajándékát, avagy csupán kedveskedni akar egy általa felmagasztalt kedves személynek.Már végletesen benne jártak Csernobil árnyainak útvesztőjében, amikor Kosztya hirtelen kilépett, elrohant és eltűnt a távolban a lilásan derengő súlyos betontömbök egyik alagútjának barlangjában.
Igor még heves vérmérsékletű, tipikusan forradalmár alkatú fiatalember volt. Rövid tépelődést követően bajtársa után iramodott.
– Ne menj tovább fiú – susogta egy fuvallatból kiszüremlő és ide-oda hullámozva zöngicsélő, gyöngén felfröccsenő hangfoszlány. Mintha rég elhalt édesanyjának óvó, öregesen reszkető kezei nyúltak volna ki a sötétség temetőjéből.
Már későn tűnt elő ez az intelem minden tekintetben. A figyelmeztetés erőtlenül enyészett el a hirtelenül leereszkedő alkonyatban megnyúló testes árnyak között.
Az ifjú stalkert elnyelte az élőlények testét felzabáló sugárzó köd folyton falást követelő, mohón gőzölgő párája.
Már Igor is elérte a fantasztikus mítoszokban elregélt Erőmű irdatlan épülettömbjét.
A kazamaták kibogozhatatlan, egyformának ható útveszejtő labirintusa egyszer csak véget ért...
Közel és mégis nagyon messzi oly szilárdan és megkövülten, fénylőn megtorpanva álltak ott a stalkerek a fenséges Monolit ködbe vesző, tükörsimára csiszolt roppant fője alatt, mintha eloxálásban megfürösztött titánból lettek volna megalkotva.És örökkön örökké tartóan, csak a világ eme elzárt zugának homályába fúródó konok és csodálkozó tekintetük szúrta át a sugárzó tér cikázó részecskéinek izzó táncában villódzó atmoszféráját. Ólomsúlytól elnehezült fáradt szemhéjuk még utolsó erejük megfeszítésével nyíltak tágasságra.
Szemeiknek esthajnalcsillagként felparázsló sugaracskája olyan csodás távokba révedezett el, amelyek egyes-egyedül csakis őelőttük tárhatták fel kápráztató, mesés és végzetes titkaikat.
Igor még utolszor belekapaszkodott sétálómagnója fülhallgatójának megfeslett, kiszálkásodott zsinórjába, majd puhára váló, elernyedő keze véglegesen lehanyatlott és reszkető ajkainak elnémuló, érthetetlen mormogásával kántálva csatlakozott a nagy kör immáron ővele is megbővült csapatához.
Az Égtájak Hőseinek internacionális, szervezetlen stalker csoportja végtelen áhítattal és gyönyörtől eltelve érte el megkövesülő biológiai testei utolsó másodperceinek létezését, miközben a dermedő tagok előtt révetegen sejlett föl a Monolit sziréndalának csalafinta és halálos ajándéka, majd zuhant vissza örök álmuk ködének drapériájába burkolva az elérhetetlen messziségekből kiragyogó, időtlen kárhozatba rántó csábos, hamiskás lény pompázatos figurája.
És egy fülbemászó dallam tovább áradt szét a puritán csarnok tisztátalan zugaiban visszhangozván, epekedve várva következő, betévedő áldozatait.
Független szám:
-
-
Dhampir
félisten
A régi paneltömbökben mászkálva:
Клетка (Sejt) – a Molchat Doma (Молчат Дома) együttestől
Wikipedia: Molcsat Doma; egy oroszul éneklő fehérorosz poszt-punk zenészbanda Minszkből...
And so, this street
Get in the house
Go up to the eighth floor
Ring the bell
Knock on this door
And no one will open it for you
Run, fool
Run, you fool.Down the stairwell, through the notes on the walls
Forgotten forever
Down in the stairwell, as the burns on the whitewash
Strange as I am
Down the stairwell.And where is the street ?
And where is that house ?
What floor are they waiting for us on ?
Where to open without ringing
Where I can enter without knocking
Where they say 'Hello' and I won't run away.Down the stairwell, through the notes on the walls
Forgotten forever
Down the stairwell, like burns on a whitewash
Strange as I am
Down the stairwell. -
Dhampir
félisten
Tér-idő anomáliából elfogott üzenetfoszlány:
a zóna elrepített... valahová... dimenziók... vándorlok... kikötöttem... elhagyatott... végtelennek tetsző síkon... a zóna már csak ilyen... telis-tele van csalfa utakkal és buktatókkal.... jó esetben... ha tépetten is... de... élve szabadul ki... a felfedező... a folyton folyvást változó... rendellenes területek fogságából... különös létforma... bontakozik ki... a beszűkülő háttérből... nem antropomorf... alakzat... kényszeres boldogságot érzek... ami nem a sajátom... boldog... be akar olvasztani... magába... humán tudatom zilált... boldog... szétesőben... lobog... boldog... kobold... boldog új évet kívánok...
Később a Martalóc becenevű fosztogatót több palacknyi kiürült Kozák vodkás üveg társaságában találták meg. Szája széléből csillámló nyálpatakocska szivárgott a talajra, miközben elégedetten mosolyogva, szorosan ölelte magához egy kidőlt, hámló kérgű nyírfa göcsörtös derekát.
Boldog Új Évet Kívánok!
-
Dhampir
félisten
Boldog Karácsonyt!
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #37295 üzenetére
Pedig nem tétlenkedtem ebben az ügyben, már hónapok óta rakosgattam össze alkatrészeket számítástechnikai bolti keresőben és a Prohardveres segítők tanácsaival gazdagabban, de nagyjából novemberben elfogytak a kinézett alkatrészek, például a megfelelőnek tűnő alaplap és a kellemes méretű ház is.
Mindezt még megspékeli-nehezíti az is, hogy továbbra is megfelelőbb a mobilitás szempontja, még ha ez notebookos vonalon kisebb teljesítmény is eredményez.
A tökéletesebb megoldás egy hordozható laptop és az asztali PC kombinációja volna, de az egyszerre túl nagy falat lenne.
Időközben szomorú dolgok is történtek, úgyhogy most nem fő szempont a játék.
Köszönöm, hogy megosztottad a hardveres tapasztalatodat is!
-
Dhampir
félisten
válasz
' Tzs , #37290 üzenetére
Áh, a felemlített titulus csak a lapcsaládon elpaskolt idő folyományaként kialakult rang, majd neked is meglesz. Egyébként a csuda sem akarja így hívatni magát, de egy meghatározott idő után automatikusan bekövetkezik a nagy esemény.
Lásd: Megújult a rangrendszer
Rangrendszer a Prohardver lapcsaládonKöszi a misztikus ajánlatot, de ha ennyi ideig kibírtam, most már nem kapkodnám el. Leharcolt, levedlett sokat "égetett" cuccokra, amikre nincs vagy már csak kevés a garancia, szintén nem pályázok. Talán érdemes lehet már a következő hardvergenerációkra is koncentrálni, habár azok vélhetően az elején még nem lesznek olcsók. No meg a megtakarítás is fontos szempont, főleg a jelenlegi instabil körülményekre való tekintettel.
-
Dhampir
félisten
válasz
hubai38 #37285 üzenetére
Igazad van, jobb összerakni, habár már tavasz óta nézegetem az alkatrészeket, és időközben már sok minden el is fogyott. Sajnos például a szimpatikus alaplapok már elfogytak javarészt abból az üzletből, ahol elsődlegesen tájékozódtam és megdrágult minden.
Amire korábban is gondoltam, hogy legolcsóbb megoldásként kezdetben az integrált grafikus APU is alkalmas lenne. Visszafogott beállításokkal még el lehetne játszogatni, habár például a Chernobylite már biztosan több erőt követel, de a későbbiekben valamilyen diszkrét VGA kerülhetne a konfigurációba.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Korábban itt és másik Stalker topicban is szó volt ajánlott a játékhoz ajánlott számítógép konfigurációról.
Az érdekesség kedvéért, a német Cyberport oldalán leltem rá egy Lenovo gyártotta PC-re, amivel már el lehetne vegetálni, talán már a Stalker 2-höz is belépő szinten elegendő lenne:
Lenovo Legion T5 26AMR5 Ryzen 5 5600G 16GB 512GB SSD RTX 3060 WLAN DOS
BF akcióban pillanatnyilag még € 799,00
Szépséghibája, hogy Magyarországra nem szállítanak és feltehetően a garanciáztatás feltételei is mások lehetnek, de ha valaki külföldön él, esetleg megérheti, hacsak nem találni még ennél is jobb áron alkatrészeket vagy hasonló, összerakott komplett számítógépet
A processzor lehetne erősebb is, ám az cserélhető, viszont egy ilyen komplett, új konfigurációt talán ennyiből nem lehetne kihozni hazai pályán.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Az Android játékok topikja pár évvel ezelőtti fórumhozzászólása nyomán találtam egy Zónás, kicsit Stalkeres játékot, ami nyilván nem fogható hozzá, de érdekes lehet annak, aki androidon is játszana valami "túlélőset".
Régi játékról van szó, a Play Áruház szerverén már nem találtam meg. A játék hivatalos oldaláról sem érhető már el a Google Áruházban:
The AbandonedAzonban az alábbi magyar videóban szerepel egy elérhetősége a játéknak:
Magyar videó:
The Abandoned! Survival GAME! MAGYARMásik bemutató videó, nem magyar közzététel, és alatta a játék rövid leírása:
The Abandoned Android GamePlay TrailerKüzdj a zombik ellen, építs menedékházakat, találd meg az utat haza!
A „The Abandoned” egy kalandjáték, amelyben túl kell élned egy veszélyekkel és rejtélyekkel teli területen. A cél az, hogy életben maradj, és megtaláld a kiutat, harcolj szörnyekkel, és teljesíts történet-vezérelt küldetéseket.
Ahhoz, hogy életben maradj, vadásznod kell, készleteket kell gyűjtened, tárolókat és menedékházakat kell építened. Készíthetsz majd eszközöket, ruhákat és felszereléseket. Idővel az életed kényelmessé válik, de a Zóna nem éppen a legjobb hely a hátralévő idő eltöltésére. Meg kell találnod a kiutat. Még ha nem is sikerül, ne feledd – a halál csak a kezdet. Egy új utazás kezdete!***Jellemzők:
• Küzdelem zombik ellen és vadászat vadállatokra
• Készíts fegyvereket és eszközöket, építs menedékházakat
• Kerüld el a rejtélyes anomáliákat, gyűjtsd össze a tárgyakat és fejleszd saját képességeidet
• Ne őrülj meg a sötétben megjelenő rendellenes félelemtől
• Egy hatalmas világ, amely drámaian megváltozik az éjszaka beköszöntével
• Három játékmód: történet, kaland és túlélésA játék hivatalos oldalának infója:
A The Abandoned játékban a játékosok túlélési képességeit próbára teszik, miközben megpróbálják kijátszani zombik és vadon élő állatok hordáit, valamint kordában tartani az éhség és a józanság szintjét, miközben a zónában rekednek.
A műfaj egyik legnagyobb térképével, váltakozó nappali és éjszakai ciklusokkal, valamint számos lehetőséggel a karakter fejlesztésére, a The Abandoned stratégiai szabadságot kínál annak eldöntésében, hogyan éled túl. A három elérhető játékmóddal (végtelen túlélési mód, kaland mód és történet mód) a The Abandoned vonzó lesz a műfaj rajongóinak és a szélesebb közönségnek.
-
Dhampir
félisten
válasz
hanS20 #37273 üzenetére
Például (érdemes átböngészni az itteni Összefoglalót is és a többi S.T.A.L.K.E.R. fórum összefoglalójába is – ahol van – érdemes belekukkantani):
- A sóhajok völgye
- Way in Pripyat
- Hullócsillag - egy zsoldos becsülete
- Spectrum project - Út a homályba
- A változás ideje 3 - ВРЕМЯ ПЕРЕМЕН 3.0 (ez Clear Sky mod)
... -
Dhampir
félisten
ZONA: The Secret of Chernobyl társasjáték
Gery D. fórumtárs osztotta meg ebben a hozzászólásban a S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka topikban, és az alapján válogattam ki az információkat.
Képek (forrásoldal):
-
Dhampir
félisten
Nagyon gazdag küldetésekben a Spectrum Project, jó kis játék.
Azt vettem észre, hogy az elavult Intel HD Graphics 4000 integrált grafikus meghajtót alaposan megfogja, időnként "dadogós" lesz a játék. Még lecsavart grafikus beállítások mellett is a párbeszéd-dobozoknál nagyon laggolt, de érzékelhető volt általában is a csekély FPS érték.
Azután böngészgetvén a régi hozzászólásokat rátaláltam erre a 2014. évi bejegyzésre, amiben megemlítettem, hogy a kis dedikált nVidia NVS 5400M is gyenge volt ennek a játéknak.
-
Dhampir
félisten
A Spectrum Projectben Kordonon Logopédus banditavezér egy sztalker kirablására irányuló küldetést akar adni.
Ezt a küldetést ki lehet kerülni valahogyan?
Más:
Valaki már kipróbálta azt, hogy beáll a banditák közé? Ebben az esetben milyen küldetéseket adnak? -
Dhampir
félisten
válasz
shield #37257 üzenetére
Visszaolvasgattam előzőleg nagyjából, talán majd megpróbálom újra.
Azt tudom, hogy a régi hardverkonfiguráción (ThinkPad T530 dedikált nVidia NVS 5400M VGA) MS Windows 7 (vagy lehet, hogy akkoriban már a Windows 8 kiadáson) alatt ezzel a játékkal nem volt gond, emiatt elképzelhető, hogy a szintén régi, de fapadosabb integrált Intel Graphics HD 4000-nek nem tetszik valami, habár más Stalker játékokat és modokat általában futtatott még ez is.
A DirectX End-User Runtimes (June 2010) fel lett telepítve a Microsoft honlapjáról.
-
Dhampir
félisten
válasz
sklopp #37254 üzenetére
Köszönöm, hogy megírtad.
Windows 7 kompatibilitással sem indult el, pontosabban elindul, de sötét háttérnél tovább nem megy, nem látszik más.
Csak az érintetlenül telepített SeregA-Lus félét futtattam, hogy kiderüljön a turpisság.
Milyen plusz fájlokat tettél még fel?
A cirill nevekből töröltél a játék mappájában?
A játék mappájában található Stalker-COP alkalmazással indítod?
-
Dhampir
félisten
Sajnos a SeregA-Lus csomagban lévő Spectrum Project nem indult el, pontosabban elindítás után csak sötét háttér lett, más semmi.
Régen az nVidia NVS 5400M vitte, de akkoriban még Windows 7 alatt mehetett.
Lehet, hogy Windows 10 alatt megpróbálom még kompatibilitási módban, hátha sikerülni fog.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A SMRTER Pripyat moddal már játszottatok, milyen?
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37248 üzenetére
Ah, közben értelmeztem és megértettem:
A hunfiles bemásolásakor ugyan bekerült a jó elnevezésű, de bennmarad a rossz is. A legjobb kitörölni mind a 6 fájlt és ebből a csomagból betenni azt a négyet, ami benne van.
Olvass el:
A fordítás a fi csoport SCOPHU v2.00 Call of Pripjaty magyarításán alapul.
Egyszerűen be kell másolni a fájlokat és felülírni az eredetieket.Ha a játék az indítás után engine errorral elszáll és az appdata\xray_*.log fájl utolsó sorában az "item\item_?4.dds" hiányát jelzi, töröld ki a gamedata\textures\item mappa tartalmát és másold be helyette az ebben a fájlban találhatót. A probléma oka, hogy a latin "c" és a cirill "sz" betű ugyanúgy néz ki, de más a kódja. A modban a cirill betűvel van megnevezve a fájl. A hunfiles bemásolásakor ugyan bekerült a jó elnevezésű, de bennmarad a rossz is. A legjobb kitörölni mind a 6 fájlt és ebből a csomagból betenni azt a négyet, ami benne van.
4:3-as felbontáshoz javasolt a SP_1.05-1.07_hud_fix_4x3-by_Free.rar tartalmát a magyarítás után bemásolni, másképp a HUD-on néhány jel nem jó pozícióba kerül. 16:x felbontásokhoz nem kell.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37247 üzenetére
Egyszerűbb volt letölteni SeregA-Lus csomagban a Stalkermod.ru honlapon keresztül.
Akkor ehhez elegendő csak az egyik magyarítás, mert kétféle van és összesen négy?
Elegendő az 1_07-hunfiles-15.7z magyarítás?
Hiába, 2014 rég volt, még akkor játszogattam a Spectrum Projecttel.
-
Dhampir
félisten
válasz
sklopp #37246 üzenetére
Már nem emlékszem rá, hogy ezeket a fájlokat ki kell csomagolni és bemásolni a gamedata mappába a Call of Pripyat alapjáték mappájába?
Egyéb megjegyzés az "Olvass el" szövegben:
A fordítás a fi csoport SCOPHU v2.00 Call of Pripjaty magyarításán alapul.
Egyszerűen be kell másolni a fájlokat és felülírni az eredetieket.Ha a játék az indítás után engine errorral elszáll és az appdata\xray_*.log fájl utolsó sorában az "item\item_?4.dds" hiányát jelzi, töröld ki a gamedata\textures\item mappa tartalmát és másold be helyette az ebben a fájlban találhatót. A probléma oka, hogy a latin "c" és a cirill "sz" betű ugyanúgy néz ki, de más a kódja. A modban a cirill betűvel van megnevezve a fájl. A hunfiles bemásolásakor ugyan bekerült a jó elnevezésű, de bennmarad a rossz is. A legjobb kitörölni mind a 6 fájlt és ebből a csomagból betenni azt a négyet, ami benne van.
4:3-as felbontáshoz javasolt a SP_1.05-1.07_hud_fix_4x3-by_Free.rar tartalmát a magyarítás után bemásolni, másképp a HUD-on néhány jel nem jó pozícióba kerül. 16:x felbontásokhoz nem kell.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Rábukkantam egy frissen bemutatott videóra az Anomaly modra épülő S.T.A.L.K.E.R. - Escape from Pripyat játék magyar bemutatójára:
S.T.A.L.K.E.R. - Escape from Pripyat - Egy zsoldos története 1
-
Dhampir
félisten
Szép napot Stalkerek!
-
-
Dhampir
félisten
Közeleghet bármilyen videokártyát megrogyasztó új S.T.A.L.K.E.R. játék, ez a videó még mindig visszacsalogathat a régi Zóna kalandos világába:
Kizárólag erős idegzetűeknek ajánlva!
1. Elképesztő jelenet a fosztogatók táborában.
2. Szinte hihetetlen életkép, Sultan (Call of Pripyat) itt már labdába sem rúgna, legfeljebb csak tengeribe.
Láthatóan nagyon ráérnek a stalkerek, no gyertek csak, akad itt egy kis gyűjtemény artifact: [link]
-
Dhampir
félisten
Páran az Anomaly moddal biztosan, még külön topikja is van:
-
Dhampir
félisten
Imanbek Maratuly Zeikenov (Иманбек Маратұлы Зейкенов) kazah elektronikus tánczenei lemezproducer.
-
Dhampir
félisten
válasz
Yutani #37203 üzenetére
Remélem, hogy nem ebbe az irányba terelődnek el ezek a fantasztikus történetek, de ha valaki jól megtudja fogalmazni, akkor bármi megírható.
Persze az emberi konfliktusok, háborúskodások, egyébként is bele vannak szőve az eddigi sztorikba.
(#37204) movax
Nekem mindeddig többnyire tetszettek a Stalker regények, pedig olykor mást is lapozgatok, most például egyebek mellett Ivo Andrić "Híd a Drinán" című híres regényét olvasom ki.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ismeritek már ezt a könyvet?
Andrew Leatherbarrow
Csernobil 01:23:40 -
Dhampir
félisten
válasz
Antonius1978 #37199 üzenetére
Igen, az angol nyelvű és az alapjátékra kell rátenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest