- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
Dhampir #37682 üzenetére
Inkább ez: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37429 üzenetére
Sziasztok!
A gomolygó köd szertefoszlott és a Zóna rejtekútjai váratlanul feltárultak. Ekkor a sűrű, vadul burjánzó elfajzott növényzet erdejéből előlépett egy stalker a kis tisztásra, ahol óvatosan körbetekintett, majd elégedetten nyugtázta a biztonságosnak tűnő környék látványát.
Ebben a békés kis foltban egy jókora kupac tornyosult a bíbor égbolt alatt. Ez az anomália eddig nem volt itt, de amióta megjelent, megpróbálta magához csábítani a kitaposott csapákról szívesen el-elkalandozókat.
Miután igyekezett minden lehetséges veszélyforrást kizárni, a stalker lassan megközelítette a rendellenesen földagadt alakzatot. Zizegő hangok és transzformálódott cellulóz illata csalogatta egyre közelebb. Szkafanderét óvatosan meglazítva, szabad kezével élvezettel túrt bele az elé táruló gazdag zsákmányba, majd sikeresen felnyalábolta a Könyvkupac-anomália eme ritka képződményeit, és jólesőn fordult rá a Zóna szívéből otthonához vezető ösvényre.
-
Alusky
senior tag
válasz
Dhampir #37405 üzenetére
Akkoriban még megvolt a vízhűtéses Core 2 quad rendszerem, meg a HD6870CF, ma már csak egy nyamvadt IGP van. Így semmi értelme nekiállni, ha valami nem megy fHD 60 FPS grafmodokkal együtt max csúszkákkal. Ez már akkor is feltétel volt.
Kár, hogy az összes kép elveszett a kepfeltoltes.hu leállásával, pedig sokat print screeneltem ide akkoriban. -
-
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #37335 üzenetére
Igy van, en az egesz jatekon csak annyit valtoztatnek - hogy a tulbonyolitast elkeruljuk - hogy a fegyverek tobbet sebeznenek, hogy mondjuk 1 mutans 2-3 lovesbe fajjon, lejjebb vinnem a talalhato loszermennyiseget, es hogy a loszer tobbe keruljon, valamint valosaghubb vasarlas-eladas aranyt es ennyi, egyeb bonyodalom nem kell, habar en elvezem a mindenfele mikromanagment dolgot, de a jatek feluletevel sem all eleg osszhangban...
-
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #37316 üzenetére
A válasz igen egyszerű. Vasziljevnek korábban már jelent meg magyarul könyve (már nem tudom, talán az Őrség sorozathoz), így a kiadó, mivel fogalmuk sem volt róla, milyen fogadtatása lesz idehaza a S.T.A.L.K.E.R. sorozatnak, olyan szerzővel akartak kezdeni, aki már „ismert” itthon. Hogy is mondjam… Nem volt a legjobb választás… Az azóta magyarul kiadott regények mind messze jobbak mint a két Vasziljev féle.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37317 üzenetére
Végül ebben a videóban megleltem a választ a kulcshoz.
-
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #37304 üzenetére
Mogorva egy sikeres, tapasztalt stalker, de senki sem veszi túl komolyan. Nem keresi a bajt, közepes áron adja el a közepesen értékes relikviákat, nem keveredik konfliktusokba, nem kér és nem ad kölcsönt. Egyetlen barátja a humoros, életvidám, dilinyós stalker, Moonlight. És ez a fura páros elvállal egy megbízást: egy különös srác jelentős summát hajlandó fizetni annak, aki elviszi a Zóna szívébe, a Monolithoz… Mogorva még csak a Monolit létezésében sem hisz. Moonlightnak meg teljesen mindegy, hol teszi kockára a bőrét a Zónában. A pénz az pénz, ezért elindulnak a Négyes Reaktorblokkhoz, mely körül szörnyű és hihetetlen legendák keringenek. Útjukat folyamatosan áthatja egy sűrű, tejfehér köd, amiben észrevétlenek maradnak a mutánsok és az anomáliák, feloldódnak benne a határok, és az is kétségessé válik, ki barát, és ki ellenség. Amikor a Zóna látszólag éppen lépéselőnyt ad, nem tudni, hogy ez szerencsét hoz-e nekik, vagy megsemmisítő csapásra kell készülniük…
Alekszej Gravickij forgatókönyvíró, többek között a nagy sikerű Kóma című film fűződik a nevéhez. Jelen regénye, a S.T.A.L.K.E.R. sorozat többi darabjához képest, lélektani megközelítésű, kevésbé az akciókra, mint inkább a stalkerek belső világára helyezi a hangsúlyt. -
-
shield
Topikgazda
válasz
Dhampir #37286 üzenetére
Én nem rég cseréltem le a videókártyámat, Gigabyte RX 570 4GB-ot egy Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC 8GB-ra.
Eddig, esetleg egy-egy videókártyát vettem használtan, a többi mind új volt, amiből a gépeket összeraktam. Ezután nem biztos, hogy lesz vadi új gépem, elnézve az árakat. Ennyit már nem ér meg nekem, főleg hogy egyre kevesebbet játszok.
A HardverAprón vannak megbízható eladók, ha esetleg majd a Stalker 2 miatt fejlesztek, akkor innét veszem meg a dolgokat. A bolti összerakott gépek eddig sem érdekeltek, ezután sem fognak.
Amúgy már hány éve várakozol? Így soha nem lesz jobb géped. -
PeL
addikt
válasz
Dhampir #37291 üzenetére
Következő generációs alkatrészeknek még csillagászati ára van / lesz. Viszont jelenleg már egész jó árakon ki lehet fogni jó alkatrészeket használtan is, amikre még 2-2,5 év garancia is van akár. Az általad linkelt géppel alapvetően nem lenne probléma, ha a processzor nem 5600G lenne, hanem 5600X. A G-s procikban ugye van integrált VGA, ami által az a processzor úgy 20%-al elmarad játékok alatt az X-es társától. Az RTX 3060 mellett totál felesleges is lenne. Az 5600X ára ráadásul olyan mértékben esett az utóbbi hónapokban, hogy jelenleg bestbuy-nak számít ár/teljesítmény arányban is. És jó ideig elég is lenne azzal az RTX 3060-al is feltehetően, ha 1080p-ben használod a gépet és nem feljebb, oda már sajnos erősebb GPU is kell.
Más téma: Próbálta már valaki a STALCRAFT című játékot? Elvileg egy Minecraft szerű kinézettel bíró teljesen ingyenes PvPvE MMOFPS ami a Zónában játszódik erős STALKER hangulattal. Egy Minecraft-hoz készült STALKER modnak indult 9 éve, azóta a project kinőtte magát önálló játékká, saját motorral. Lehet majd teszek egy próbát vele.
-
hubai38
aktív tag
válasz
Dhampir #37286 üzenetére
A videókártyák viszont a tavalyihoz képest olcsóbb lett.
ASUS GEFORCE GTX 1660 TI 6GB TUF GAMING ilyenem van,bőven jó árban is teljesítmény ben is.
A rizen nagyon jó de az ára,spórolsz INTEL CORE I3-10100F 3.6GHZ SOCKET 1200 nagyon erős.egy kis teszt.https://www.youtube.com/watch?v=mEscDPW0KJw ha kicsit kételkednél.
-
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #37280 üzenetére
A vége nekem is eléggé zanzásítottnak tűnt, volt még potenciál a sztoriban, úgy harminc-negyven oldalt még elbírt volna a lezárás. Tudni kell, hogy ezt már csak interneten jelentették meg, van egy gyanúm, hogy tartottak tőle, nem fogy belőle annyi, hogy megérje tovább bonyolítani a dolgot.
Viszont, ha olvastad az Agyart, erősen ajánlom az elvben a mostani és a következő Galaktikában két részre bontva megjelenő, nem rövid Tumanovszkij novellát (Őrjárat, vagy Járőr, nem tudom melyik címmel jön ki). Gyakorlatilag az Agyar „ötödik fejezete”, „lezárása”, vagy inkább magyarázat arra, ki is volt Agyar valójában és mi van az ő eléggé ezoterikus, fantasztikus történetei mögött valójában, meg közelebb hozza azt a Zónát a játékokból ismert Zónához. -
-
shield
Topikgazda
válasz
Dhampir #37250 üzenetére
Annak idején emre bütykölte ezt a modot és a magyarítását. Ha rákeresel itt a topikban, megtalálod. Annak idején játszottam is vele, nem volt rossz.
Valószínűleg meg van valahol nekem az összeállított csomag, mert emre pár éve újra feltöltötte valahová, mert egyideig nem volt elérhető.
Csapj bele! -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37248 üzenetére
Ah, közben értelmeztem és megértettem:
A hunfiles bemásolásakor ugyan bekerült a jó elnevezésű, de bennmarad a rossz is. A legjobb kitörölni mind a 6 fájlt és ebből a csomagból betenni azt a négyet, ami benne van.
Olvass el:
A fordítás a fi csoport SCOPHU v2.00 Call of Pripjaty magyarításán alapul.
Egyszerűen be kell másolni a fájlokat és felülírni az eredetieket.Ha a játék az indítás után engine errorral elszáll és az appdata\xray_*.log fájl utolsó sorában az "item\item_?4.dds" hiányát jelzi, töröld ki a gamedata\textures\item mappa tartalmát és másold be helyette az ebben a fájlban találhatót. A probléma oka, hogy a latin "c" és a cirill "sz" betű ugyanúgy néz ki, de más a kódja. A modban a cirill betűvel van megnevezve a fájl. A hunfiles bemásolásakor ugyan bekerült a jó elnevezésű, de bennmarad a rossz is. A legjobb kitörölni mind a 6 fájlt és ebből a csomagból betenni azt a négyet, ami benne van.
4:3-as felbontáshoz javasolt a SP_1.05-1.07_hud_fix_4x3-by_Free.rar tartalmát a magyarítás után bemásolni, másképp a HUD-on néhány jel nem jó pozícióba kerül. 16:x felbontásokhoz nem kell.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37247 üzenetére
Egyszerűbb volt letölteni SeregA-Lus csomagban a Stalkermod.ru honlapon keresztül.
Akkor ehhez elegendő csak az egyik magyarítás, mert kétféle van és összesen négy?
Elegendő az 1_07-hunfiles-15.7z magyarítás?
Hiába, 2014 rég volt, még akkor játszogattam a Spectrum Projecttel.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37197 üzenetére
Találtam egy újracsomagolt verziót:
S.T.A.L.K.E.R Путь в Припять [RePack by SeregA-Lus]
Ebben a fix és a bővítmény is benne foglaltatik az érintetlen alapjátékkal együtt:
» За основу взята лицензия GSC Game World
» Ничего не вырезано / ничего не перекодировано
» Версия игры: v.1.6.02
» Версия модификации: 1.0.0.1Состав:
» Мод Путь в Припять
» Фикс
» + Add-on
» Фикс 3 -
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #37187 üzenetére
Hat fene tudja, de ha TZS oldalan van fix, akkor lehet hogy az az oroszhoz jar? Mindenesetre nem vesztesz semmit, ha felteszed a fixet, nem? Vagy szedjed TZS oldalarol, es tedd a fixet is ra, es akkor nem lehet semmi gond
Kekeeci : akkor jol van ha Fang adja, viszont lehet hogy jol emlekszem, hogy a liftet is be kell inditani a lefelso emeleten?
-
Csimba Wamba
újonc
válasz
Dhampir #37090 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Igen, a fix is fent van.
A VS_send_news.sript az üzeneteket megoldotta, de ugyanúgy fagy...
Módosítottam néhány beállítást, amit egy fórumozó adott meg. Futás sebesség, ugrás, kimerültség. Ezek okozhatják?
A nyelvi kérdés megoldódott, de ugyanúgy fagy...
És nem tudok rájönni, miért? -
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #37075 üzenetére
Érdekes alak. Emlékszem rá a Singularityben is. Itt ugye a Fotograf mod meséli el az ő történetét a Zónában, tulajdonképpen te vagy benne Semetsky, azaz a fényképész, aki például elsőként térképezi fel a Zónát és kategorizálja a mutánsokat, el is jut az erőműbe, majd a végén... Ezek szerint lehetett volna író is, az még jobban illett volna rá
-
' Tzs ,
senior tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37041 üzenetére
Elírtam, nem Szikrát, hanem Szilánkot hagyta cserben Szarka és nem a Kotróhajónál, hanem a Kotrógépnél.
Bagoly Szultánhoz küldött a korábbiakban.Mityaj kiszabadítását is sikerült megoldani. Végigkérdeztem a bent ácsorgó, pihengető sztalkereket és akkor ajánlották fel a küldetést.
Már Pripjatyban járok, de nem biztos, hogy végigviszem a játékot, talán pihentetem egy kicsit, aztán még meglátom.
A csodafegyver már megvan és Zulu is elbúcsúzott az iskolai ormányos támadást követően, egyúttal a puskáját is megkaptam.
-
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #37019 üzenetére
Biztos az Atom lehetett, az egy qrvára nehéz felülnézetes szerepjáték. A környezet jó orosz és radioaktív, de baromi nehéz a játék, ezért nem foglalkoztam vele.
A Facebookon valaki feltette egy Stalker csoportba ezt a teljes Stalker 2 cikket beszkennelve a PC Gamer magazinból, de még nem volt időm átböngészni, mert a telefonon túl apró a szöveg és még nem kerültem PC mellé. De átolvasom, hátha kiderül valami újdonság, mert csuda mód, az utolsó 100 méteren motor verziót váltottak U4-ről az új U5-re. Ez lehet jó is nekünk, meg kevésbé jó, mert így elnézve az U5 bemutatóját... hát elég hardverigényesnek tűnik. A kérdés az, hogy miért döntöttek mellette? Azért, mert jobb lesz tőle a játék, vagy azért mert az Epic Games jól lepénzelte a céget hogy promoválják az új csodát, elvégre még egy ekkora kaliberű játék nemigen készül mostanában Unreal motorra és a mai videókártyaválság idején igencsak szükség lehet egy ilyen reklámra. -
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #37015 üzenetére
Igen az egyik haveromnal a nyaron kb, eljatszadoztam odaig, amikor elersz arra a helyre, ahol a bazist kell majd epitsd.Addig koricaltam a cso palyan, es gyujtogettem ezt-azt, az epitkezos reszebe nem mentem bele.Kb olyasmi mint az Exodus megspekelve kis Fallout 4-el (azzal is jatszodtam 1 keveset es tudom hogy ott is lehet bazist epiteni).
-
-
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #36993 üzenetére
Annyira nem jon be, de nem olyan rossz.
Yutani : a L4D-el en is jatszodtam, epp a tavaly asszem, tetszik. A legujabb Stalker konyv is Saga forditasa gondolom, en az egyik ismeros iro regenyet varom, talan lehet hogy decemberben kijon, es akkor valami konyvesuzleten keresztul majd valahogy hozzajutok, vagy elkuldi o postan, ez most jutott eszembe.Masik iro ismeros meg felrakott 1 kepet a FB-n, egy polcrol, ahol az o konyvei sorakoznak, van vagy 20 regeny, nagyjabol sci-fi.
Tzs , : Meg kellett nezzem, hogy mik ezek a jateknev roviditesek, de megtalaltam.
Hat ha felkertek, es igeny van ra, akkor csinald, vagy ne csinald
Jah, elfelejtettem irni, hogy nekiugrottam a Skyrim-nek is, immar magyar nyelven, mert minden le van forditva, es sokkal elvezetesebb, hogy amint a szemem ravetem a szovegre, egybol ertek mindent, meg aztan a Reunionnal is jatszodtam, az most jutott eszembe, az az Imperium Galactica ugymond 0-ik resze, aztan neha Star Wars Rebellion, a valaha keszitett legjobb urstrategia.
A mod ugy all, hogy folyamatosan csinalja a srac, es en adom az otleteket, ami vagy bekerul vagy nem, de meg sok melo van vele, persze o is beteszi a sajat otleteit...(mellesleg a srac Szell Kalman dedunokaja, es ez nem vicc).Sorozatok, nos igaz, mar regebb lattam tan 3 eve, de itt van az Aranyelet (egy sved sorozat koppintasa), aztan ott volt a Dr Balaton, ezt baromira elveztem, olyan jol ossze vannak kuszalva benne a szalak, most nemreg vegeztem az Apatigrissel, es nekilattam a Batrak Foldje kosztumos szappanyoperanak. Es meg van valami Oltari csajok es Keresztanyu, ezek meg nem tudom mennyire jok.
-
-
Antonius1978
addikt
válasz
Dhampir #36991 üzenetére
A kojtol halvany gozom nincs mit jelent, nem ismerem ezt a szot...erdekes...a cserkel sem lenne ismeros, de gondolom ez a cserkesz, azaz nem, ize, a cserkész szobol eredhet...
A sorozaton meg a zsiros lottyon jot rohogtem, ez a melankolikus orosz zene nem nekem valo, kolikat kapot tole, nekem ilyenfajta alavalo talpalavalo valo : [link]
-
sklopp
őstag
válasz
Dhampir #36978 üzenetére
Minden nap játszogatok valamelyikkel, hangulat szerint:
Shadow of Chernobil
Clear Sky
A Halál ellen
A Szövetség ideje 2.
A Szövetség ideje 3.
A változás ideje 3.
Az újságíró története
Hullócsillag
Lost Alpha
Spectrum Project
Wind of Time
Chernobil Chronicles
SGM 2.2
Suttogások Völgye
Way to Pripyat
Sniper
AMK 2.
Nagyjából ezek az általam kedvelt modok. Az érdekesebb képeket gyakran lementem. -
emre
veterán
válasz
Dhampir #36976 üzenetére
Ha legközelebb találkozunk megemlítem Strelok-nak is.
-
Cheesus
senior tag
válasz
Dhampir #36964 üzenetére
Köszönöm, le is jött
Jól sejtem, hogy pl az Absolute Nature és hasonló modokat össze lehet barátkoztatni ezzel a pakkal?#36965 - Erdő
A linkelt oldalon a lenyiló kis ablakoknál keresd meg ezt a feliratot:
Ссылки на скачивание (Скрыть контент)
és azon belül a Google Drive linkre rákattintva leszedi a kb 5,5Gb-os zip fájlt.
(vagy akár le is fordíttathatod az egész oldalt Google-el, és akkor még könnyebben ki lehet rajta igazodni) -
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #36959 üzenetére
A kiadóval és a szerzőkkel közösen úgy döntöttünk, a mutánsokat és relkiviákat az új megnevezésükkel és tulajdonságaikkal, képességeikkel ültetjük át magyarra, az anomáliákat, amennyiben egyértelműen megfeleltethetőek az ismertekne, átnvezzzük a megszokottra, ami teljesen új, az kap új nevet. Az a bizonyos védelem Magyarországra nem érvényes.
-
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #36957 üzenetére
Ha a Zóna rejtelmeit keresed, azt is megtalálod, meg az emberek közötti viszonyok kitárgyalását is. Ebben a sorozatban alapvetően az utóbbi a hangsúlyos, a Zóna a misztikumát adja hozzá a történethez és a veszélyeit.
Az ötödik részben (most fordítom éppen) jóval „kevesebb” lesz a „Zóna”, de nélküle nem lenne kerek a történet, gyakorlatilag a most megjelent kötet közvetlen folytatása, vagy inkább egyenes következménye.
A hatodik-hetedik rész az egész lezárása lesz majd, ahol mindenkivel találkozunk, aki a korábbi részekben életben maradt. Meg olyanokkal is, akik nem, de ez már a Zóna misztikuma.
Az majd annyiból is érdekes lesz, hogy bár oroszul két részre bontva jelent meg és ha minden igaz, magyarul is így lesz, csak talán gyorsabban jön ki a két rész egymás után, mint a szokott fél éves ütem, de valójában egytelen, a stalker világban nagyon hosszúnak számító regény, ami magyarul többet fog tartalmazni, mint az oroszul már megjelent történet (ez a most fordítás alatt lévő ötödik részre is igaz). Ugyanis közben sikerült valamelyest összebaráktoznom az egyik szerzővel, kérte, hogy osszam meg vele a magyar olvasók véleményét és azon nekibuzdulva mindkét részbe beillesztett még néhány oldalt. Így a magyar változatot akár világpremiernek is tekinthetjük.
A most megjelent kötetben és a továbbiakban érdekes mutánsokkal és anomáliákkal találkozhattok, ennek kiadási jogi oka van, ugyanis a játékokban szereplő, isert mutánsok, anomáliák és relikviák „védelem” alatt állnak, az orosz széria eredeti kiadója levédte, így némely szerzők kénytelenek kissé eltérni a kánontól és újfajta mutánsokat szerepeltetni. Persze mindegyiknek megvan az ismert eredetije és némi magyarázatot is adnak a változásra, a Zóna sajátságail alapján.
Szóval nem fordítói tévedés a kaméleon, homályrém és társaik, hanem az írók leleménye, amivel kicselezik a kiadó akadékoskodását, úgy hogy a Zóna ne veszítsen a varázsából és veszélyességéből, olyan legyen, amit ismerünk. -
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #36941 üzenetére
Nem kéri a high-end konfigot ugyan, de eléggé leterheli a vasat. Egy FX 8350 4GHz - 12 GB RAM - GF 1050TI 4GB konfigon futtatom jelenleg (még mindig ez a kedvenc játékgépem) és minden ultrán megy, viszont hallom amint keményen pörgeti a műszert. Ezt legegyszerűbben úgy tudom szemléltetni, hogy amíg pld. a Stalker - Anomaly alatt, full beállításokon a videókártya 2 ventilátora alig mozdul meg, a Chernobylitnél fullban pörög mind a kettő és a proci hűtő sem lustálkodik. Méréseket nem végeztem, nem szokásom amíg minden rendben van
És még néhány szó a legfrisseb tapasztalataim alapján a Chernobyliteről. Ez egy bázisépítő, lopakodós szerepjáték, édes testvére a Fallout 4-nek, azon belül pedig a bázisépítős részének. Tehát aki szereti a FO4-et, az simán bevállalhatja ezt is, bár itt a hangulat abszolúte szomorú, amolyan gótikus hangvételű, épp olyan komor, amilyen Csernobilhoz illik. Kezdetben egy bázist kell felfejlesztened a társaid igényeinek a kielégítésére, miközben egy erőmű-rohamra is készülnöd kell. Addig viszont naponta vannak küldetések a Zónában, melyek közül mindig egyet elvállalhatsz te, a többit pedig kioszthatod a társaidnak tetszés szerint. Gondoskodnotok kell élelemről, gyógyszerekről, lőszerről stb. és ezeket a küldetések alatt gyűjthetitek be. Hogy aztán tovább mi lesz, még nem tudom, de idáig a dolog guberálásról szól a leginkább. Vannak kereskedők is szanaszét, meg más NPC-k, akik akár mellékküldetéseket is adhatnak és te döntesz mindig, hogy mit teszel és mit vállalsz be. A combat rész inkább lopakodásban merül ki, mert így észrevétlenül iktathatod ki az ellenfeleket és ez jól is működik. Tűzharc nem igazán szükséges (legalábbis itt az elején), jobb ha okosan dolgozol. -
Sensut
őstag
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #16219 üzenetére
A jó esetben megmosolyogtató beharangozót követően közreadnám a "A yantari késes" folytatását és befejezését.
A 2013 óta eltelt esztendők során (akkor született meg A yantari késes című kis elbeszélés a játékban átélt események hatására) minél inkább felerősödött bennem az élet segítésének, mintsem kioltásának kívánalma.
Tisztában vagyok azzal, hogy az irodalmi publikációk mércéjét nem éri el, de szerettem volna megnyugtató és békésebb befejezéssel újraéleszteni és lezárni ezt a történetet.
Feltámasztás
A Sorvatag Mezőkön keresztül az Elfajult Földek vidéke siváran terült el a Jantar felé vezető hosszú mentén. Ahol nem kellett természetellenes létformáktól tartani, ott Elpecsételt halk dalocskát dudorászott maga elé:
Elragad a Volga habja,
Csacsogva zeng,
Mint kedvesem hangja,
Arra kér, hogy legyek rabja
Örökké és örökké.A közkedvelt versnek egy káprázatosan csinos, Zoja nevű kutász volt a szerzője, aki utónevét az egykori legendáról; Zoja Anatoljevna Koszmogyemjanszkaja partizánlányról kapta. A kutató orvosnő nemcsak a rendellenes sejtburjánzás tanulmányozásához értett, hanem a férfiúi szívek megdobogtatásához is. Költeményéből azután dallamos nótát faragott az intézmény főboncmestere, akinek az anatómiai kísérletezésen túlmenően a harmonikához is volt némi fogékonysága. Zojának végül egy felfedezőút során ismeretlen körülmények között nyoma veszett. A doktornő munkatársa volt, valamint Elpecsételt kedvese az a Larissza, aki a csapattal együtt szintén eltűnt.
A borongós gondolatokat megtörte a ragacsos-agyagos ösvény változása, ami egyre puhábbá és süppedősebbé vált a környezet tőzegesedésének nyomán. Az egykori lignitkitermelés körzetében felhúzott felszíni kutatólaboratórium sokszögben megtörő betonkerítését elnyelte az alkonyattal érkező, fullasztóan gomolygó köd. Vaskapu csikorgása marta szét a kiégett táj nyugalmát, de a köd leple azt is megtompította. A Hydra félkatonai szervezet tagjai őrizték a bázist. A menedékben valaki nyerítve röhögött fel, majd köhögés és öklendezés kakofóniájába fulladt a hangos vigalom. A "Zóna-vizecske" és az ütős eleggyé kombinált, kutatói szertárból kicsempészett "Laborka" végül kifejtette kellemetlen mellékhatását.
A tópart felé közeledve a fények megfakultak, a meg-megtoccsanó léptek nyöszörgő hangjába a térdig érő sás zörgésén kívül a méter hosszú mocsárférgek surranása vegyült, amint szürke, ízelt, merev testük gyűrűi máris ott csillogtak a lehetséges friss zsákmány körül.
Elpecsételt óvatosan kikerülte a mérges harapású férgeket és felpillantott a dombtetőre. A gyárépület monumentális tömbje a ködcafrangok rongylepedőjéből komor halálfejként pislogott le rá.
Közöttük a "Tengerszem" sötétlila tükre terült el. A hosszan nyújtózkodó tavat részben meg kellett kerülni.
Hirtelen megtorpant, amint finom rezgést érzékelt, majd felvillant PDA készülékének kijelzője. Üzenete érkezett Vaszilij atyától.
Korábbi bejegyzés: "Célpont: a Daru."
Frissen beérkező üzenet: "Célpont: közeledik."Küldetésének oka valamiféle rejtelmes tartalmú hátizsák felé vezette, amit egy megszorongatott cserkelő hagyott hátra. Ismét nekilódult, ám ekkor surranója alatt megroppant valami.
Leguggolva megkotorta a talajt. Egy fémtárgy bökött vissza. Felvette és kesztyűbe burkolt ujjbegyei között tisztábbra dörzsölgette. A medalionon legfelül a Vörös Zászlóban a "CCCP" cirill betűs felirat díszelgett, ami a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége kezdőbetűi voltak, a lobogó alatt egymást keresztező Sarló és Kalapács szimbólumával. A kitüntetés ezüst alapú széleinek körbefutó felirata a "Világ proletárjai, egyesüljetek!" jelmondatot tartalmazta, amit az alul terpeszkedő Vörös Csillag osztott ketté.
Vaszilij atya egyszer azt mondta, hogy a csillagok színe megváltozik, amint életciklusuk újabb szakaszába lépnek. Azt tanította, hogy önmagában nem a Vörös Csillag a rossz, hanem a jelképét bálványként felemelő ember téved el sokszor, de a legnagyobb baj az, ha mégsem tanul a hibáiból.
Az egykori kitüntetett, a Szocialista Munka Hősének további maradványai minden bizonnyal itt porladhattak, ám már senki sem tudja, hogy pontosan hol szívódott fel az egykori kommunista szombatok mártírja.Amíg ezen merengett, közben visszatévedt a "Tengerszemnek" becézett meder felé, ahol sétájára felfigyelve gyöngyöző pörsenés tört fel a dermedt víz tükrére, majd a buboréksor kígyózva megindult a toxikus anyagokkal szennyezett tópart irányába.
Elpecsételt minél gyorsabban igyekezett elhagyni ezt a gyilkos helyszínt. Háta mögött forrni kezdtek a habok és nagy loccsanások hallatszottak.
Percek múltán lövöldözés tört ki a jantari bázisnál. Feltehetően a felbolydult tólakó tett egy kört arrafelé.A dombon felfelé mászni nem volt olyan egyszerű, mint távol innen, az Elfajult Földeken túli "civil" világban. A gravitációs erők olykor meglepő, kiszámíthatatlan változása, a lokális mutánsok kifinomult érzékei és hihetetlen gyorsaságuk minden átgondolatlan lépésnek örökre véget vethettek.
A "Nagy Kezdeményezés" meddő halmának felső peremén meg kellett pihenni. A ködtenger már alatta hullámzott. Maszkját feltépte és verítékben úszó arcát letörölgetve kifújta magát. Poros kézfejét végighúzta sötét, keskeny sávra borotvált bajuszán. A férfiékesség formája "Pillangós Szeldzsuk" bajuszviseletére emlékeztetett némileg, aki a Sós Tócsák pocsolyáiban megfeneklett Lagúna nevű hajó rozsdás gyomrában tanyázott. A roncs fedezékében értékes relikviákat és rablásból származó szajrét adtak-vettek az útonállónak beállt cserkelők, miközben Szeldzsuk a pillangókésével bíráskodott fölöttük. Kettőjük között azonban akadt egy kis különbség; Elpecsételt is szabad ember volt, de igyekezett becsületesen róni a Zóna ösvényeit.A göcsörtös ágazatú, gigászi anakondaként az égbolt ölébe tekergő faféle tövéből felpillantva a Zóna holdja levigyorgott a cserkelőre. A sápatag, kivájt töklámpás vigyori arcára emlékeztető égitestről az a láthatatlan hegedűs lógatta le a lábát, aki időnként alaposan elhúzta a stalkerek nótáját.
A holdfény végigkarmolta a bugyborgó köd hátát, mire az roppant falként tört a magasba és szökőárként vetődött rá a magaslatra.Éppen ideje volt abbahagyni a kucorgást. A nagy gyár megfeketedett téglakerítése már itt húzódott a közelben. Franchi SPAS-12 pumpás működésű ismétlőfegyverét minden eshetőségre készen megragadta. A taktikai bakancs szívós talpa alatt csak úgy ropogtak a borotvaéles fűszálak szablyáit felfelé meresztő aljnövényzet elhullajtott tövisei, lehetetlenné téve a néma lopakodást.
A gyárkapukat messzire elkerülve, a kerítés beomlásának helye felé tartott.
Amikor odaért a téglalapokon még kibetűzhető volt egy-egy bekarcolt közlemény:
"Húzz el innen proletár!" "Óvakodj King Kongtól." "Agyad egyed, egyed agyad." "Barisnya, ne púderezz." "Őszinte részvétem: Párttitkár"
– Még így is nyomasztó ez a hely – motyogta maga elé félhangosan.
– Nyohomahasztóh... – hörögte vissza valaki, majd egy torz, fancsali pofájú Élvebomló kérges koponyája kukucskált ki a résen keresztül.
Elpecsételt meglapult és kivárta, amíg a tébolyodott arrébb csoszog.
Beljebbről zagyva hangok, motyogások, mormogások szűrődtek ki. A fal takarásában topogó- kopogó bizonytalan léptek, dülöngélő árnyak sűrű hada járta körtáncát.
Elérkezett az elterelő hadművelet ideje. A kerítés mögé vetett speciális taktikai infragránát amplitúdójába beleremegtek az épületek falai és a közelebbi ablaktáblák csörömpölve törtek ki.
A beállt dermedt csöndet a távolban hosszan elnyúló, vérfagyasztó üvöltés szakította fel, mintha kétágú furulya csöveiből áradt volna a bömbölés.
A gyár épületei ide-oda dobálták a hangokat, a veszélyesnek ígérkező lény helyzetének pontos bepozicionálását lehetetlenné téve.
– A Kétfejű talán megint errefelé vadászik – futott át a cserkelő fejében a borzongató gondolat.Elpecsételt némi hezitálást követően óvatosan felhúzta magát a beomlott falon és bekúszott a gyár udvarára.
Néhány lámpatest még halovány, körkörös fénypászmákat vet az épületek pergő vakolatú, idő marta falára és a nagy csarnokok közötti szögletes zegzugokban futó, megkövesedett fűcsomókkal tarkított töredezett járdalapokra. Minden bizonnyal a földalatti bunker generátorai táplálták, ahol az Első Kataklizma után az osztályvezetőket helyezték biztonságba és akik soha többé nem tértek vissza a föld felszínére. Még ezek a gyengén parázsló fényforrások is jólesően hatottak, habár a biztonságnak csupán hamis illúzióját keltették a munkásmozgalom leáldozott dicsőségének és a munkaverseny romjainak néma és megtépázott díszletei közepette.A szívós köd szorosan loholt a sarkában és tekervényes gubancaiba csavarta a gyárudvar szabatosan megtervezett labirintusát. Az árnyékokban..., mintha valami ide-oda mozgott volna. Ahogy még beljebb óvakodott, meghallotta a kaparászást és a hörgő nyögdécseléseket. Minden bizonnyal rengeteg élvebomló kószált az elhagyatott falak között. A maguk elit társaságát összetoborzó kergeholtakat vonzották az efféle rejtekhelyek, amely még számukra is valamicske menedéket nyújtott a Zóna kificamodott világában.
– Na! – óvatlanul rálépett egy terebélyes üveglapra, ami recsegve-ropogva morzsálódott szét a betonon. Az üvegtörmelék csilingelését visszazengte egy nagy szájával odaásító rozsdamarta tartály öblös torka.
– Dong, dong, dong, dong... – valahonnan egy súlyos teremtmény döngő "dinoszauruszos" léptekkel indult el a zaj forrása felé.
Elpecsételt egyre beljebb jutott. Élvebomlók egy szorosabban összebújt csoportját pillantotta meg, amint a gyér fények kísérteties derengésének határán imbolyogva éppen csámcsogva cincáltak szét valamit. Nagytestű zsákmányuk már ernyedten csüngött alá az ide-oda kapkodó, szaggató mozdulatokat tevő csontos kezekben.
Elfoglaltságukat kihasználva Elpecsételt feliszkolt a Hangár melletti vaslétrán, amely a tetőre vezette. Az iszkolás zajára néhány skalp nélküli tébolyodott gyanakvóan forgatta körbe a fejét, eközben a cserkelő már nagy nekirugaszkodással ugrott át az épületek tetejével párhuzamosan haladó ipari csőhálózat egymás mellett sorakozó kötegeire.
– Tonggggg, bonggggg... – nyögtek fel a ruganyos, ám rozsdamarta, megvénhedett csövek. A ringató hullámmozgás eltartott egy darabig, amíg az erőhatások kiegyenlítődtek és minden a korábbi nyugalmi állapotába térhetett vissza.
Nemsokára kirajzolódott előtte az elhagyott emelőgépezet hosszú karja. A daru rozsdamarta vasszerkezetének gémje végtelen égi átjáróként fúródott a ködfelhőbe. Pár apró jelzőfény pislákolt még a megdőlt, felfelé meredező erőkar lemezein. Elpecsételt hálásan követte a sötétben ráhunyorító parányi jelzőfényeket.Amikor a hámló, nedves vaslemezekhez érkezett, elcsúszott és majdnem lezuhant a mélybe. Ekkor fejlámpájának pozíciót kereső, cikázó fénykörébe két ördögi vigyorba torzult, acsarkodó szörnypofa meredt. A villa alakban elágazó nyak végén fenekedő busa fejek ide-oda inogtak, szájában méretes agyarak csattogtak. A lény roppant oldalai úgy domborodtak-süllyedtek, mint egy gigászi fújtatóé, amint a Jantar mezejének nehéz levegőjét pumpálták. Hatalmas karmokkal felvértezett mancsaival idegesen püfölte-karmolta a gyártelep udvarának betonját. A masszív termetű lény súlyos teste ellenére is remekül tudott ugrani, és izomkötegektől duzzadó testével máris jelentős magasságba szökkent fel, hogy légyként csaphassa le a meredten bámuló cserkelőt.
– Rám talált a Kétfejű! – döbbent meg. A párja lehet amannak, melyet évekkel ezelőtt önvédelemből megküzdve és felfoghatatlan szerencséjének köszönhetően bocsátott el a másvilágra.
Odalent a Kiméra nagymacskaszerű mérges morgás kíséretében fújtatva-csörtetve járt-kelt a fémszerkezet alatt. Felettébb bosszantotta, hogy ilyen közel van hozzá a zsákmány, de elérni mégsem bírja.
Elpecsételt a nyálkás fémtesten valahogy feltornászta magát az irányítófülkéhez és odabent kimerülten huppant a hideg fémlemezre. A tükröződő lámpafénytől hunyorogva nézegetett körbe, míg végül a szeme megakadt valamin. A kapcsolótábla alatt hevert egy gyöngyvászonból varrott erős hátizsák. Amikor megmarkolta, váratlanul szétnyílt és egy kemény doboz hullott ki koppanva belőle. Az egyszerű zárszerkezet feladta a harcot és feltárta száját.Egy gyönyörű, kékes színben pompázó, fénylő csillókkal teli hernyószerű relikviát pillantott meg, amely összegömbölyödve hevert a tárolóban. Ilyen furcsa képződménnyel még sosem találkozott, mintha valamiféle rovar lett volna. Semlegesnek bizonyult, a felszerelését képező részecskeszámláló meg sem nyikkant a közelében.
Valami ellenállhatatlanul vonzotta hozzá és óvatosságát félretéve a tenyerébe simogatta. Ekkor a dermedtségéből feléledt "hernyó" a tapogatóit kimeresztve lassan táncoló, karistoló mozgás közepette fokozatosan kiegyenesedett. Valami bolyhos, puha fény áradt ki belőle, miközben a cserkelő kezére tapadva a csuklójánál rásimult az emberi bőrre. A relikvia és az ember egymásba kapaszkodva összefonódtak. Ekkor a fülke "feloszlott" és humanoid formák sziluettje rajzolódott ki. A tág körben ismerős emberek álltak, közülük Larissza lépett elő.
Az egykori expedíciósnak a Szövőpók Anomáliánál veszett nyoma, A Kopók gyűrött cédulás jelentésében macskakaparással felróva valami olyasmi szerepelt, hogy "Podozrevajemüje... a gyanúsítottak holléte ismeretlen. Maradványok nem találhatók. A kísérleti területen a további kutatást határozatlan időre szigorúan megtiltom!" Alatta: "Szekcija...".A realisztikus látomás egyre erőteljesebbé vált és beszélni kezdett. Larissza szépen szóló hangja a szívébe markolt:
Egyet kívánsz, egyet tehetsz
Éltet, békét visszavehetsz...
Lágyan elomló, puha hangon csendült fel Zoja hangja is:
Altatom az estét, a holdat és a csillagokat,
Élesztem a napot, a felhőt, égi játékokat,
Elűzöm a baljós, illó árnyékokat...Elnémultak a körbezsongó hangok. A hallucináció feloszlott a meglóduló ködben, mert erős szél támadt, ami elzavarta a körleten hatalmaskodó felhőket.
Vaszilij atya mondata visszhangzott elméjében:
"A józanság egyetlen bizonyítéka, ha rádöbbensz arra, hogy ismét küzdened kell."Elpecsételt megkapaszkodott a szélrohamokban hajóárbócként imbolygó daru vaskalibájában. A már régóta elpattant drótsodronyok ide-oda csattogtak-verődtek a mélység fölött, mint megtépett damil egy óriás horgászbotjának a végén.
A lent várakozó Kiméra ekkor keserves bömbölésbe kezdett, mintha a Zóna Hatalmasait hívta volna segítségül gyógyíthatatlan fájdalmának enyhülésére. A szörnyeteg esengő hangjától felzaklatva Elpecsételt így rivallt fel:
– Megteremtett Zóna! Add vissza a halottainkat! Add vissza a békénket!
Ekkor Valakik a szavak súlyát megmérték, számba vették és jelentősnek tulajdonították.A vasakon remegő vízcseppek gyöngysorai hirtelen felszáradtak, miként az arcon végigpergő könnyek apadnak el a bánat elmúltával.
Íme, a vastag ködfelhő elillant. Az égbolt hatalmas térképe kitisztult és az előtűnő megfakult csillagok apró pontocskái vibrálva reszkettek rajta. A Hold ezüsthímes arca még álmosan bámult vissza az irdatlan messziségből, immár lemenőben.
Az Elfajult Földek fölött kelő Nap fénysugarainak aranypászmái áttörtek a távolok felől, és a gyártelep épületei immár szelíden, meghunyászkodva ácsorogtak a nappali világosságban.Elpecsételt kimerülten pásztázta át a környéket. Lenézett az egykoron szorgos munkásokkal teli, de most már üresen kongó udvarokon, ám a Kétfejű már nem volt ott. Az élvebomlók hosszú sorokban tolongva törtek ki a kapukon és megújhodott, rózsaszín bőrüket végigcirógatta a hajnali szellő. Egymásba karoló, öntudatára ébredt emberek; munkásnők és férfiak kacagása, kiabálása hangzott mindenfelé.
A Kimérák, a boldog teremtmények, már messze a gyártelep kapuján túl jártak. Örömtől űzve rohantak keresztül a lustán terpeszkedő mező síkján, ahol a rozsdás, kiégett fűtenger pompázatos virágtakaróba hímesedett. A reggeli kékes pára finom kendőjébe burkolózott távoli csalitos zöld drapériája végül elnyelte alakjukat.
Az Elfajult Földeken csoda történt. A Zóna túlmutatott saját határain, amikor képes volt befolyásolni az idő korlátait. A "Hernyó" relikvia eltűnt valamerre, ki tudná megmondani, hogy hová lett.Elpecsételt az Élmunkás Gyártelepet és a Lignit Hőseinek Dicső Emlékezetéről elnevezett vidéket elhagyván, a hazafelé vezető hosszú úton poroszkált.
A kezét tenyerébe szorítva Larissza baktatott mellette, a csoport többi tagja a jantari támaszpont és a kivonási átjárók felé vette az irányt. Elpecsételt folyton megfeszült arcán békesség ömlött szét, amitől kemény vonásai meglágyultak. Kezével mintha egy eltévedt bogarat hessentett volna el, azt a rakoncátlan könnycseppet, ami szemének sarkából olyan finoman buggyant elő, mint a felkelő nap fényében felszikrázó harmatcsepp a szirmok kelyhéből.Vaszilij atya üzenete ekkor érte utol:
"Zojával egybekelünk."Vége
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #16219 üzenetére
Jön, jön, jön...
2013-ban napvilágot látott "A jantari késes".
"A jantari késes" nemsokára visszatér.
2021. a "Feltámasztás" pillanata.
Vaszilij atya elküldi Elpecsételt stalkert Jantarra, az Olekszandrija Nagyüzemek "Élmunkás" Gyártelepére egy értékes tárgy miatt. Vajon felbukkan-e régi ellenfele is, a Zóna hatalmas ragadozója? Túlélhető egy kiszámíthatatlan kimenetelű kaland a Zónában? Feltámadhatnak-e a holtak?
Remélhetőleg a kérdésekre választ ad a közelgő rajongói elbeszélés.
Vaszilij atya szerint, aki nem szeret olvasni, az nemhogy a saját lelkét nem ismeri meg, de ellenségének álarca holtának pillanatáig rejtve marad előtte és majd csak a végső rádöbbenésben fedi fel irtóztató önmagát, hogy örök korok végtelen időláncában magához bilincselje legyőzöttjét.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Dhampir #36873 üzenetére
Részben, de én nem használok ilyen reklám kattintós engedélyezős idegesítő dolgot az oldalamon. Fő fenntartási/bevételi forrásnak nem hiszem állítanék be ilyent.
Van ilyen pld.:
FTP tárhely (Korlátlan számú FTP fiók, Korlátlan havi adatforgalom)
50 GB/16.000/év ,
100 GB-nál 30.000/év.
Valamelyik összeget, ha van pld. 4-5 ember is akár, már össze lehet dobni. Előfordulhat, hogy tudnék némi kedvezményt igényelni a vásárláskor...
Ha webes dolgokat is akarunk hozzá (admin felület, adatbázis stb.) az már más árazással megy.
Szerintem az FTP a fájltárolásnak elég lenne bőven nekünk Gbit-es kapcsolattalMinden egy helyen, szépen mappákba rendezve.
Ha komoly érdeklődés van, akkor beszélünk még róla -
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #36838 üzenetére
Még egy kis érdekesség a mai Fukushimához kapcsolódóan:
Tíz éve él radioaktív anyagokkal szennyezett területen, hogy a fukusimai macskákat gondozzaA videó végén a posztapokaliptikus környezetben élő vadkanok is kapnak az úttest aszfaltjára kiszórt eleséget:
The pet whisperer of Fukushima(#36839) Sensut
-
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #36806 üzenetére
Természetesen benne van a Mocsár is, az összes létező Stalker pályát tartalmazza az Anomaly, mivel az alapja a Call Of Chernobyl. Talán 2 pálya hiányzik a Stalker történelméből: a Barlang (ezért nem is kár), és a Suttogások Völgyéből a pálya. Viszont kimondottan a COC-hoz készítettek egy vadonatúj roncstemetőt is a meglévő mellé, ami lényegében a valós roncstemető a több száz járművel és nem a klasszikus Szeméttdomb. A COC-t nem fejlesztik már tovább egy jó ideje, az Anomaly vette át a helyét és már számottevő a különbség a kettő közt (már csak a 64 bites motortt tekintve is). Egy halvány fő történetet is adtak a játéknak, viszont az igazi ereje az alkalmi küldetésekben van és annál tovább pedig a klánok közti kapcsolatokban rejlik. A játék indításakor szabadon kiválszthatod melyik klán tagja leszel és a szerint viszed a játékot. Minden klánnál mások a kapcsolatok és ezért nagyon okosan kell kijátszanod sokszor a kártyáidat ahhoz, hogy ne te legyél a végén az első számú közellenség. Én a Clear Sky-t preferálom mert mivel ők semlegesek a Zónában, nekik van a legkevesebb ellenségük, szám szerint 2: a banditák és a Monolit. Velük tartva szerintem a legtöbb küldetéshez jutsz a játék során, mert mindegyik szövetséges vagy baráti klán ad megbízásokat amikor felkeresed őket. Viszont ügyeskedned kell, hogy ezzel ne haragíts magadra más szövetségeseket amikor épp egy ellenük szóló feladatot kapsz. Ez olyasmi, mint az alap SOC-ban amikor a Raktáraknál a Kötelességiek a Szabadságosok ellen úszítottak, vagy fordítva. Ott nem volt sok választásod, de szerencsére a Kötelességiek szakadárok voltak és ha Lukash mellett voksoltál, akkor a Bárnál nem orrolt meg rád az egész Kötelességi klán, bár nekem egyszer ez is sikerült valami hiba folytán (a Stalkersoupban viszont ezt a részt szépen korrigálták azzal, hogy ha lopakodva dolgoztál, ki tudtad úgy játszani mindkét felet, hogy azok egymást elintézték és te semleges maradtál a végén)
Amikor az Anomalyt indítod és bandát választasz, mindegyik egy más helyszínről startol:
Loner - Cordon falu
Freedom - Raktárak bázis
Duty - Bár
Bandita - Sötét Völgy
Katonaság - Agroprom
Clear Sky - Mocsár bázis
Tudós - Yantar
Monolit - Pripiat kultúrotthon
Zsoldos - Dead City tornateremMég nem tudom mik a változások ebben a verzióban, de állítólag sok van benne és sok a meglepetés is...
-
SaGa59
őstag
válasz
Dhampir #36777 üzenetére
Kis pontosítás: mindegyiket együtt írták. Pontosabban az első két kötet (a tavasszal kiadott Kiket a Zóna egybekötött… és az ősszel megjelent Szurony) már a kezdetektől közös munka volt (Kulikov gyakorlatilag rábeszélte Tumanovszkijt, hogy ha már az Agyar ilyen sikeres lett, ne maradjon meg a novelláknál, írjanak közösen regényeket, ami Tumanovszkijnak esze ágában sem volt addig, az Agyart is csak a pályázat kedvéért írta meg), a februárban megjelenő harmadiknak Tumanovszkij az egyedüli szerzője, a negyedik-ötödiknek Kulikov, a hatodik ismét közös munka. De ebben most lesz némi változás. A harmadiktól kezdve kicsit módosítanak minden részen, hogy „egységesebb, konzekvensebb” legyen a sorozat, így a harmadik rész kivételével mindegyik közös szerzemény lesz, legalábbis azok, amik magyarul megjelennek. A harmadik rész (A két mutáns) is eltér már kissé (néhány bekezdéssel hosszabb) az oroszul kiadott változattól, mert pár nappal azután, hogy leadtam a fordítást, jelentkezett a szerző: néhány helyen hozzányúlt a szöveghez, javítsam, hogy magyarul már az új verzió legyen kiadva. Most dolgoznak a negyedik részen, amit épp fordítok, ez őszre várható magyarul.
A képeken látható Связанные Зоной 2 a sorozat utolsó része lesz, ott varrnak el minden, a korábbi részekben felfeslő szálat, de addig még sokminden történik. -
sklopp
őstag
válasz
Dhampir #36745 üzenetére
A súlyhatár a \gamedata\configs\creatures\krovosos fájlban átírható egyéb dolgokkal együtt.
ha gondolod, átküldök egy komplett beállítást, már ha lehet, privátban. Már olyan rég írtam privátot, nem is emlékszem.
A súlynál a system.ltx-ben a max_weight még átírandó a választott súlyra -
sklopp
őstag
válasz
Dhampir #36745 üzenetére
Az izlomokat és pár nehezen leamortizálandó ellenfelet a sergeteg tökéletesen irtja. Elég ostobák, csak úgy kell irányítani őket, hogy kettőtök közé kerüljön az anomália, ők meg simán belegyalogolnak.
A helikopteres feladat megoldásához a doki után beszélni kell a kikötőben az idegen szépséggel, ő ad majd papírokat, amik elmagyarázzák az egész helikopteres történetet, ezt át kell adni Borznak, és ekkor meg van oldva a feladat.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Dhampir #36738 üzenetére
Jaja én is az Oskola udvarán álldogálva találtam rá. Jaja a Monolit jó csávók csapata, örömüket a könyvtárban golyózáporral fejezték ki
Nem tudom, hogy van-e jelentőségük, én eladtam őket. Nem próbáltam, mivel én ezekbe nem merek csak úgy belenyúlogatni, meg nem is tudom hol kell. (Hol kell?)
Most az egyszer csalnék kivételesen, csak a sztori menjen továbbAzt pedig a fentebb leírt módon (kéne az az 1 millió).
Ja és ha már Zaurus crew, készülnek ezek valami új, nagy dobásra [link].
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Dhampir #36736 üzenetére
Na fasza... A boltos irat nekem sincs sehol és akit kiszabadítottam csak áll ott. A kikötős megvan asszem. amúgy érdekes, hogy egy jó pár iratot csak véletlenül találtam meg, mert a térkép nem jelezi őket, véletlen belebotlottam.
A mocsári doki ki van nyúlva valamelyik utca sarkon találtam rá. Igen ezek nekem is megvoltak. Az amulettekből 3-at találtam meg és a Mosodában lévő szemüveges csóka jópénzért megveszi őket 35-45 ezerekért, de még így sincs meg az 1 millió. Az óvoda? Nem, ha a bejárat közelébe megyek eldobom a kanalat. Tetszik ez a mod, de valahogy nagyon üres nekem. Sehol egy lélek az egész városban ez eleinte jó feeling, de egy idő után unalmas. 2 feladat aktív a maradék 3 doksi a 31-ből, meg az "események láncolata". Úgy tűnik, hogy amíg nincs meg a pénz addig senki nem ad feladatot. Asszem részemről ez így ennyi. Nagy kár, de egyenlőre nem látok módot ekkora összeg összeszedésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gigabyte alaplap topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged