- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3DMark (2013) eredmények
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Aktív témák
-
Yaye
őstag
Sajnos nem találtam a kamerához pontos specifikációt, a gyártó honlapján sem látom.
Így többé-kevésbé láttatlanban csak tippelni tudok. A ''szitás piszkos maszatos foltok'' alatt a kép egész felületén egyenletesen látható erős szemcsézettséget érted? Azt hívják ''képzajnak''. Jelen esetben szerintem (!) 3 tényező kombinációja okolható érte:
1: Az olcsó, egészen picike, zajos érzékelő. Ezzel nincs mit tenni, ez ennyit tud. Olcsó webkameráknál ez általános jelenség.
2: A gyenge fényviszonyok. Ha kevés a fény, akkor a kamera jelerősítéssel kompenzál, ami a kép zajtartalmának drasztikus emelkedéséhez vezet. Vannak kamerák amik kevés fénynél nem erősítenek, hanem simán sötétek maradnak.
3: A kamera valódi fölbontása nem 640x480, csak 352x288 pixel. Ha ez igaz, akkor a 640x480 fölbontású képeket interpolálással állítja elő, így az eredendően pixelnagyságú ''zajszemcsék'' is nagyobbak, hagsúlyosabbak lesznek. Szinte minden low-end kamera tud ilyen pszeudo-640x480 képet adni, és akkor persze már a dobozára is rögtön ráírják nagy betűkkel hogy ''640x480''. Csak azt nem hogy ez nem valódi fölbontás
Itt van pl ugyanaz a kép eredetire visszaméretezve:
Nekem eléggé úgy tűnik hogy az általad linkelt képek egy ilyen méretű kép nagyításából születtek.
A kamera meghajtójában általában lehet állítani pár egyszerű paramétert, köztük az képélességet is, nézd meg, nincs-e túl magasra állítva, mert a képzajt az is kiemelheti. Elképzelhető hogy van valamiféle zajszűrés-állítási lehetőség is. Nekem is van egy olcsó webcamem, ahol a (meghajtóból nem állítható) zajszűrés a szemcsézettséget eltünteti ugyan, de cserébe jellegzetes zajszűrős-maszatos lesz a kép. Valamit valamiért.
Ha mégsem az említett zaj az idegesség forrása, akkor nem találtam el, bocs
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Fujifilm X
- Milyen légkondit a lakásba?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Xbox One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest