Hirdetés
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
mhif
senior tag
oké, meg lettem győzve
jó, de rossz 
thx a hozzászólásokat, ha meg a kicsit korai és megfontolatlan megállapításommal bárkinek a lelkivilágába gázoltam: szorri
De, mint írtam nem ez a topik témája.
asszem zárható.
kösz, Joci -
pitom
tag
Jól gondolod, én amit eddig láttam webcamot, és nem volt erős nappali fény, csak lámpafény, pont olyan szemcsés képet adott, mint a tied, de ezek a kamok ennyit tudnak. Term. fénynél viszont egész jók. Próbáld ki azt, hogy egy asztali lámpát bekapcsolsz, és azt nézeted meg a kamerával, amit közvetlen világít a lámpa, egyből nem lesz olyan szemcsés, ezek ilyenek. >Szóval jó a kamod.
[Szerkesztve] -
mhif
senior tag
No akkor ismét okosabb lettem...

nappali fény mellett:
[link]
[link]
lámpafény mellett:
[link]
Akkor nagy valószínűséggel, a Yaye által említett ''képzaj'' a ludas:
''2: A gyenge fényviszonyok. Ha kevés a fény, akkor a kamera jelerősítéssel kompenzál, ami a kép zajtartalmának drasztikus emelkedéséhez vezet. Vannak kamerák amik kevés fénynél nem erősítenek, hanem simán sötétek maradnak.''
Azért tűnt nekem ez a dolog hibának, mert nekem az eddigi camom lámpafény melett 100szor jobb minőségű képet mutatott, na jó annyira nem de ez a ''szemcsézettség'' azon a camon egyáltalán nem volt észlelhető!
Ezek szerint, hogy normális képet lássak vissza ezt a camot nappali fényviszonyok mellett kell használnom. Jól gondolom? -
Rive
veterán
Hadd utaljak már vissza a 'bontatlan' SIS gyártmányú GeForce kártyákra.... Szóval ha valakinek már az is baj, hogy az eladott termékkel kapcsolatban kérdések merülnek fel, az ne üzleteljen, gyengék hozzá az idegei.
A kamerát meg ki kellene próbálni egy friss Win alatt. Az összekavarodott driverek néha elképesztő hibákat tudnak produkálni, és ezek a képek bizony a korábban már említett felbontáskonverzióra utalnak.
Meg jó lenne, ha egy olyan kép is születne, ami nem 'lengőben' készült, hanem fix helyre rakott kamerával. -
Vate222
csendes tag
Válasz az eddig elhangzottakra:
Címzett: mhif
Észerevételek
Elöljáróban csak annyit, hogy mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és köszönöm a PH-tagjainak, hogy mhif -nek ilyen türelmesen megpróbáltak segíteni...
Azonban szeretném felhívni a figyelmet néhány dologra mindeneklőtt a bóvli jelzőre:
[link] Itt aról van szó, hogy mhif megvásárolt postaköltséggel együtt egy ilyen webcamot, amelyet ő nem tud használni! Tehát a fent említett webcamot ő mindösszesen: 3310 Ft-ért vette, szerintem nem is olyan rossz! Ha valaki utánanéz, a néhány általam indított apróhírdetési fórumban a garira általában ezt szoktam írni: A termék teljesen új, bontatlan csomagolású DE! amennyiben nem működik, úgy kicserélem!
Igen nem tagadom volt már ilyen, hogy egy hangfalszettnek recsegett a hátsó hangszórója, gondolom a sok szállítást nem bírta ki! A terméket azonnal saját költségemen cseréltem. Volt olyan, hogy egy srác megapta a terméket, nem tetszett neki, azonnal visszaküldettem vele és visszautaltam a pénzét.......... Szóval ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy senki nem mondhatja rólam, hogy a vásárlóim érdekeit nem tartom szem előtt!
Kedves mhif vásárlóm ''kúltúrált vevői magatartásáról'' szólnék néhány szót! Mikor este hazaértem a következő fogadottaz általam indított apróhirdetési fórumban, ahol még szerettem volna termékeket eladni: ''A termék állapota: sz*r'' !
Szóval ez nem azt jelenti, hogy ellnzem a nyílt vélemménnyilvánítást, csupán csak annyit, hogy talán egy privit megérdemeltem volna, hogy hátha meg tudjuk oldani a problémát! Gondolok itt cserére, pénzvisszafizetésre...stb. megoldásképpen! HA mindenz nem vezet sikerre, akkor be lehet írni a fórumomba és közölni lehhet a a vevőkkel, hogy ''piszkos-mocskos-gazember'' vagyok! De sajnos semmilyen előzetes megkeresés nem történt a részéről!
Tehát kultúrált fogyasztói mgataratás ez?
Lépések:
1. megkapta a webcamot
2. nem tudja használni
3. beír a fórumba: ''sz*r''
4. szétszedi, hátha van benne valami
5 ''piszkos-mocskos-gazember''-nek nevez
Nemtudom, senkinek nincs hiányérzete?
Ír egy priviát üzenetet, netalántán egy e-mailt! Ha fontos a probléma és halszthatatlan ott a telefon!
Gondolom elhiszitek nekem azonnal megpróbáltam volna a vásárló számára a legoptimálisabb megoldát megtalálni, aki vásárolt már tőlem az bizonyára tudja ezt!
Szóval egy valamiben érzem magam hibásnak így ezek után:
Bűnös vagyok, mert már csak 2-3 ilyen webcamom volt odaadtam 3310 Ft-ért+690 Ft posta áron!
És ezúton kérek elnézést r_carlos-tól, aki még az elején 7k+ postáért vásrolta tőlem a camot! [link]
Ebből a következő számomra a tanúlság: Ha odaadok egy jó terméket (nehogy már valaki azt mondja a TerraTec-re, hogy bóvli) olcsón az emberek az ár alapján pozicionálják a piacon és egyből bóvli jelzővel illetik!
Mindenkit üdvözlök: Vate222
Ui.
r_carlos: küldök neked ajándékba mégegy webcamot ma délelőtt fel is adom, mindent köszönök
-
mhif
senior tag
The Dj: usb2-es a cam és olyan porton is volt, szóva lez nme lehet gubanc...
r_carlos: nem csinálok semmit rosszul, de kösz a képet azért ennyire sanyi én se vagyok...
Tisztában vagyok vele, hogy a garit buktam nem ez érdekel, hanem az hogy mi a camom baja? Illetve, orvosolható-é házilag?
Gariról:
A cam ''bontatlanul'' érkezett hozzám postán. Az illető akitől vettem, hmmm.. fogalmazzunk úgy magánszemély. Garanciára annyit mondott, vkinek más termékkel kapcsolatban- próbálok idézni: Nem elég garancia az neked rá, hogy bontatlan?
Szóval bíztam vakon... Oszt' obtam... Sebaj ez van, legyen pozitív világszemléletük
Én 4k-ért vettem postával, megkérdezhetem te mennyiért és hol/kitől?
U.i.: Félreértés ne essék, nem egy újabb piszkos-mocskos-gazember topikot volt célom nyitni én csak segítséget kérnék. Az illető tud ennek a topiknak a létezéséről, ha gondolja kicserél a camot, ha nem akkor így jártam.
Vhogy mindig sikerül kifognom a híg levű olcsó húst, ez az én keresztem...
Hogy az illetőnek van-e keresztje az üggyel kapcsolatban, nem firtatom. Ennyi. -
r_carlos
csendes tag
Valamit rosszul csinálsz mert én is vettem egy ilyen camot a napokban és nekem tökéletesen műxik.

[link] Itt találsz bővebb infókat a cuccról ez a hivatalos honlap.
''Először arra gondoltam, hogy piszkos. Szétkaptam, de nem az ''üveglap'' vagy mi (nem értek hozzá... ) piszkos'' szerintem ezzel a mozdulattal buktad a garit.
Egyébként a már általad is belinkelt leírás 18. oldalán van a finomhangoló:![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060405/allito_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
The DJ
addikt
USB 1.1 vagy USB 2?
-
Yaye
őstag
És a korábbi képeket a ''high quality colour'' módban, bekapcsolt ''anti-speckle'' kapcsolókkal, bőséges nappali fényviszonyok között csináltad? Mert elvileg úgy kéne a legkevésbé zajos képet adja.
Sajnos a doksiból nem derül ki világosan hogy valódi, vagy interpolált 640x480 fölbontást tud a cucc.
Ha meg vagy győződve hogy hibás a kamera, akkor nincs több kérdés, ki kell cseréltetni. -
mhif
senior tag
leírás: [link]
''alatt a kép egész felületén egyenletesen látható erős szemcsézettséget érted?''
Szerintem igen egyre gondolunk. De meg vagyok győződve róla, hogy ez vmi fizikális hibája a camnak!
Igen vannak hozzá mindenféle contraszt, blabla beállítási lehetőségek, igen korrekt softvertámogatás. Állíthatok bármit a kép változik természetesen, de a ''foltok'' nme tűnnek el! Mintha odraktak volna egy piszkos üveglapot a lencse elé..jobban már tényleg nme tudom jellemezni! -
Yaye
őstag
Sajnos nem találtam a kamerához pontos specifikációt, a gyártó honlapján sem látom.
Így többé-kevésbé láttatlanban csak tippelni tudok. A ''szitás piszkos maszatos foltok'' alatt a kép egész felületén egyenletesen látható erős szemcsézettséget érted? Azt hívják ''képzajnak''. Jelen esetben szerintem (!) 3 tényező kombinációja okolható érte:
1: Az olcsó, egészen picike, zajos érzékelő. Ezzel nincs mit tenni, ez ennyit tud. Olcsó webkameráknál ez általános jelenség.
2: A gyenge fényviszonyok. Ha kevés a fény, akkor a kamera jelerősítéssel kompenzál, ami a kép zajtartalmának drasztikus emelkedéséhez vezet. Vannak kamerák amik kevés fénynél nem erősítenek, hanem simán sötétek maradnak.
3: A kamera valódi fölbontása nem 640x480, csak 352x288 pixel. Ha ez igaz, akkor a 640x480 fölbontású képeket interpolálással állítja elő, így az eredendően pixelnagyságú ''zajszemcsék'' is nagyobbak, hagsúlyosabbak lesznek. Szinte minden low-end kamera tud ilyen pszeudo-640x480 képet adni, és akkor persze már a dobozára is rögtön ráírják nagy betűkkel hogy ''640x480''. Csak azt nem hogy ez nem valódi fölbontás
Itt van pl ugyanaz a kép eredetire visszaméretezve:![[kép] [kép]](http://www.uni-corvinus.hu/~gszeben/storage/terracam.jpg)
Nekem eléggé úgy tűnik hogy az általad linkelt képek egy ilyen méretű kép nagyításából születtek.
A kamera meghajtójában általában lehet állítani pár egyszerű paramétert, köztük az képélességet is, nézd meg, nincs-e túl magasra állítva, mert a képzajt az is kiemelheti. Elképzelhető hogy van valamiféle zajszűrés-állítási lehetőség is. Nekem is van egy olcsó webcamem, ahol a (meghajtóból nem állítható) zajszűrés a szemcsézettséget eltünteti ugyan, de cserébe jellegzetes zajszűrős-maszatos lesz a kép. Valamit valamiért.
Ha mégsem az említett zaj az idegesség forrása, akkor nem találtam el, bocs
-
mhif
senior tag
TerraTech.
TerraCam2move.
Félrértitek a problémámat gyanítom...
De az ... verje meg az ......, nme vagyok szakértő, hogy leírjam!
Nem a fényerősséggel, vagy felbontással, kontrasztal van a problémám! A képen az a gusztustalan szitás, piszkos, maszatos foltok vannak mindenhol, akár fényíképezek, akár felvételt csinálok, akár csak kameraként használom!
Ahhoz tudnám hasonlítani, mikor egy kamerának az üvegére ráesik az eső- bármerre forgatva azt a foltok ott vannak.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
1. túl sötét van a kamerának
2. mi a kamera érzékelőjének valós felbontása? csinálj vele egy akkora képet. biztos hogy ez nem interpolált? -
mhif
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
a garancia legyen az én gondom, majd egyesztetek a kamionsofőrrel...
csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez milyen eredető hiba? mert, hogy ez az, abban biztos vagyok! -
mhif
senior tag
[link]
egy kép amit ezzel a cammal csináltam, mindig ilyen a kép... -
mhif
senior tag
Szóval vettem egy webcamot, beüzemeltem és a következő a gondom vele: a kép tele van foltokkal! Nem értek hozzá, szóval lehet buta szavakat fogok használni, sorry...
Először arra gondoltam, hogy piszkos. Szétkaptam, de nem az ''üveglap'' vagy mi (nem értek hozzá...
) piszkos, mert azt kívülről-belülről áttörölgettem, hanem vmi más ''belső'' baja lehet.
De a legeygszerűbb, ha megmutatom! Segítsen vki plíz, az msn címem: jocesz2@freemail.hu
Vegyetek fel egyből, vagy jelezzetek a topikba és megmutatom a képet.
Előre is thx
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- New World - az új Amazon MMORPG
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro ( picit Karcos Kijelző) / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / 86% Akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
jó, de rossz 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) piszkos, mert azt kívülről-belülről áttörölgettem, hanem vmi más ''belső'' baja lehet.