Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• f4lcon

addikt

válasz sagesz93 #2553 üzenetére

összeraktam faterral a hétvégén (szombaton) a fűnyírót
    kellett egy kis barkács, mert nem volt áram ott, ahova a dokkolót szántam, de megoldottuk. vasárnap utólag le is betonoztam a helyét, így ez fixnek tekinthető, majd házikót is barkácsolok neki

az egész üzembe helyezés annyira egyértelmű, hogy nem lehet elrontani. az applikáció is végig visz a folyamaton, de a user manual is. kihagyni nem lehet semmit, és szerintem hibázni se

ami nem ment elsőre, az a telefonnal irányítás a határoló vonal meghatározásához. talán azért is érzem ezt, mert siettem, le akartam tudni mihamarabb

lehet neki adni no-go zónákat a körbe kerített részeken belül, de a fix akadályokat is felismeri, mint a hinta lábai, így azokat külön nem adtam hozzá.

ahhoz, hogy állítgatni tudjam, kell neki a Bluetooth kapcsolat, azaz a gép mellett kell állni, de ha elindítom az Access+ 4G modult, akkor távolról is lehet vezérelni. szerencsére a kertben mindenhol van wifi, még ha gyenge, akkor is, így a robot ügyesen körbe ment.

ami fura volt, hogy milyen minta szerint nyír:
    először elment abba a kiszögellésbe, és a narancs vonalnak megfelelően nyírta le az egész területet, majd feltette magát töltőre, és utána a faház sarkától a zöld vonalnak megfelelően is nyírt egy sort, amíg eljött a 17:00 és leállította magát.
    a programban azt írtam be neki, hogy 9:00 - 17:00 között nyírjon. azt hittem, hogy ez csak az az időtartam, ami alatt ha egyszer lenyírja az egészet, akkor jó, de úgy tűnik addig megy körbe a gyepen, amíg a beállított idő le nem telik, szóval azt azért szűkebbre szabom majd.

egyelőre csak a kert fele van feltérképezve, majd holnap hozzá adom a maradékot is.

ami csalódás: az általa meghatározott szegélytől is bentebb járkál, majdnem egy egész fűnyíró szélességet elhagy így... :(
    ami öröm: irtó halk, nem gondoltam, hogy ennyire csendes.

Új hozzászólás Aktív témák