Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

senior tag

válasz Alaaf Pi #17 üzenetére

Nálad sajnos nem lehet bevetni a nálam bevált megoldásokat az eltérő körülmények miatt. Kár. Ezt a pár perc billentyűzést rászántuk.
    A viszonylag sajátos körülményeidhez te tudod megkeresni a megoldást, ha lesz eléggé motiváló tapasztalatod.
    Megoldás szinte bármire van, csak a (megkeresésére)ráfordított időd és a céged ráfordítható összege a határ! ;] ;)

• 5leteseN

senior tag

válasz Alaaf Pi #10 üzenetére

Ezek szerint sokat billentyűzöl! Ehhez egy "lapos" billentyűzete eleve nem szokott kényelmes lenni az asztali PC-nél kisebb hely miatt és a sokszoros billentyűkiosztások miatt.
    Ilyen helyzetben az én ismeretségemben sokan vezeték nélküli(profi) billentyűzetekkel oldották ezt meg, ahol a maguk területére optimalizált változatot kerestek a rendelkezésre álló tengernyi változatból.

Dokkolókkal is meg lehet oldani(előzni) az említett csatlakozó problémát most, vagy ha a következő lapos is spórolós lesz ezekből a szempontokból.
    Ezt a pár tízezres kiadást szerintem még a céged is inkább kifizeti neked(ha kéred), ha megemlíted a pár százezres laptop különbséget, mint másik-szokásos megoldás! rendes helyen még meg is szokják köszönni, hogy segítettél megoldani a problémát

Vannak persze kivételek: Mikor nekem tizen(+) éve az akkori cégem vezetése még ezt sem akarta kifizetni(a többi rossz előjellel összegezve): eljöttem!
    Következő évben csődbe mentek.

• azbest

félisten

válasz Alaaf Pi #12 üzenetére

dellnél kijönnek helyszinre, alaplapot, kijelzőt, burkolatot cseréltek már a gépparkunkból. Mivel a csere alaplap megkapja az eredeti sorozatszámát, így minden szoftver az eredetinek látja. Csak a bitlockerre kell figyelni, hogy meglegyen a kulcsa vagy inaktiválva legyen előtte - mert azt az alaplap tárolja csak, ha nincs máshol meg.
    Amikor nem kritikus hibája volt a gépnek, pl hang elromlott, akkor szerelő érkezését előre jeleztem a kollgának, hogy számítson rá, érkezéskor elkértem a notit, fél óra múlva visszakapta az új alaplappal és használta tovább.

Jól kell tudni választani.
    A régebbi fajta, alap framework alsó hangon 400 ezer + áfa körül indul, ahogy néztem, de abban még nincsen benne semmi port, inkább 6-800 ezer egy jobban kiépített, sok portos.
    A másik meg az, hogy nem képesek 1-2 héten belül szállítani, ide eleve nem szállítanak.

Ha nagyon fogához veri a garast a munkátatód, akkor lehet a legalapabb br 250 ezer körüli gépet vették. 400 körül már vannak tűrhetőbb dell latitudok is 3 év helyszini garival.
    A 11 gen vostro 3500 szériát 64BG ramra bővítve, 512GB ssd-vel br 320 körül vettük.
    A vostro fapadosabb garijával is 1-3 napon belül jöttek. A latitude garijával 1 napos, azt hiszem az ssd megtartható lenne komplett gépcserekor az új gépen felül (ahol meg kell semmisíteni a selejtezett diszkeket, ott ez nem mindegy).
    Dellnél még a legalja inspiron gépekre is helyszini gari van.

• azbest

félisten

válasz Alaaf Pi #10 üzenetére

Akkor még garis, lehet indítani billentyűzetcserére is gondolom. Ja hát, a munkához megfelelő gépet kellett volna a cégnek vennie, ha ez nem megfelelő. De pont azért nem fog frameworkot venni, mert drága. Ha pénz nem számítana, akkor lehetne jobb üzleti notit is venni, vagy akár frameworkot.

Amúgy valsz a probookban is cserélhető a billenyűzet, csak nem olyan fancy módon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés