Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Ez nem fog csődbe menni, mert 3ezres multi, és televan csok-os, lakáshiteles autóhiteles mamlasszal. Akik nem mutatnak fakkju-t a munkáltatónak, és lépnek le emberségesebb kellemesebb helyre. Inkább szenvednek itt még újabb 10-15 évig.
Thyssenkrupp Magyarországtól se jöttek még el az emberek, pedig az utóbbi hetek hírei alapján az is paraszt egy hely. -
5leteseN
senior tag
Amikr valakinek van elég tudása egy területen(meglepően sokaknak) és van elég tudása, hogy a tudása értéket érvényesítse is(Mo-on meglepően és sajnálatosan kevesen), akkor az ilyen cégek úgy járnak gyorsan (a kilépett "tudás" miatt), mint a korábban említett "Cégem" és annak csődje!
-
ricsip
addikt
Ezt a pár tízezres kiadást szerintem még a céged is inkább kifizeti neked(ha kéred), ha megemlíted a pár százezres laptop különbséget, mint másik-szokásos megoldás! rendes helyen még meg is szokják köszönni, hogy segítettél megoldani a problémát
Az én szarevő munkahelyem 1 rozsdás garast nem ad az itt gályázó hülyéknek céges laptop dokkolóra. A sok szolgalelkű bolond meg ez IS benyelte (sok más mellett), és vettek sokan maguknak saját zsebből, hogy a cégnek dolgozhassanak. Így kell ezt csinàlni, ha csupa befenyített hülyét alkalmaz egy káefté.
-
Alaaf Pi
senior tag
A cég rugalmassága nulla. Azt nem lehet megoldani, hogy külső VGA-kat telepítenek a CAD helyekre, ha kell valakinek.
Normális klavit normális hűtést notiban eddig együtt nem találtam, ráadásul a bővíthetőség is fontos, a sok port is fontos, a tömeg is korlátos, ja és a fém ház nem jó ötlet, autó közelébe gyárban fémmel nem igazán szabad menni a fényezés védelme miatt.
Extra igény lenne ESD védelem lehetősége, mert újabban meg olyan irányban rohangálok, ahol az kell. -
5leteseN
senior tag
Nálad sajnos nem lehet bevetni a nálam bevált megoldásokat az eltérő körülmények miatt. Kár. Ezt a pár perc billentyűzést rászántuk.
A viszonylag sajátos körülményeidhez te tudod megkeresni a megoldást, ha lesz eléggé motiváló tapasztalatod.
Megoldás szinte bármire van, csak a (megkeresésére)ráfordított időd és a céged ráfordítható összege a határ! -
Alaaf Pi
senior tag
Noti billzet áll kézre méretre, az kell. Valamint mivel valóban mozgékony életmódot folytatok munka közben a plusz klavi semmit nem segít. Pl. előző projektben autóba hibakód hajkurászás során nem tudtam volna használni.
Manapság meg már dokkoló sincs, az USB portos replikátorok meg ritka szarok. -
5leteseN
senior tag
Igaz!
Nálam: Én egy-két év hasonlói problémái után már inkább viszem mindig magammal a megszokott vezeték nélküli billentyűzetem, mikor valamelyik ismerősnél/megbízónál IT-feladatom van. Ez ugyanaz, amit az otthoni gépeimnél is használok! Mind az 5-6-tot("laposokat" is, 3 félét) is azzal az eggyel! Nincsenek megszokási, átszokási gondjaim.
Én így oldottam meg. Van belőle egy tartalék is, mikor a saját tesztelés után bevált, jött mindjárt a második is. Minden gépnél, mindenütt ugyanazt a keyboard-ot tudom használni. Ennyi pluszt(kicsi-könnyű-...) az átszokásos problémák nélküli, sokkal gyorsabb, hatékonyabb, nekem kényelmesebb munkáért "cipelgetek". -
5leteseN
senior tag
Ezek szerint sokat billentyűzöl! Ehhez egy "lapos" billentyűzete eleve nem szokott kényelmes lenni az asztali PC-nél kisebb hely miatt és a sokszoros billentyűkiosztások miatt.
Ilyen helyzetben az én ismeretségemben sokan vezeték nélküli(profi) billentyűzetekkel oldották ezt meg, ahol a maguk területére optimalizált változatot kerestek a rendelkezésre álló tengernyi változatból.Dokkolókkal is meg lehet oldani(előzni) az említett csatlakozó problémát most, vagy ha a következő lapos is spórolós lesz ezekből a szempontokból.
Ezt a pár tízezres kiadást szerintem még a céged is inkább kifizeti neked(ha kéred), ha megemlíted a pár százezres laptop különbséget, mint másik-szokásos megoldás! rendes helyen még meg is szokják köszönni, hogy segítettél megoldani a problémátVannak persze kivételek: Mikor nekem tizen(+) éve az akkori cégem vezetése még ezt sem akarta kifizetni(a többi rossz előjellel összegezve): eljöttem!
Következő évben csődbe mentek. -
azbest
félisten
dellnél kijönnek helyszinre, alaplapot, kijelzőt, burkolatot cseréltek már a gépparkunkból. Mivel a csere alaplap megkapja az eredeti sorozatszámát, így minden szoftver az eredetinek látja. Csak a bitlockerre kell figyelni, hogy meglegyen a kulcsa vagy inaktiválva legyen előtte - mert azt az alaplap tárolja csak, ha nincs máshol meg.
Amikor nem kritikus hibája volt a gépnek, pl hang elromlott, akkor szerelő érkezését előre jeleztem a kollgának, hogy számítson rá, érkezéskor elkértem a notit, fél óra múlva visszakapta az új alaplappal és használta tovább.Jól kell tudni választani.
A régebbi fajta, alap framework alsó hangon 400 ezer + áfa körül indul, ahogy néztem, de abban még nincsen benne semmi port, inkább 6-800 ezer egy jobban kiépített, sok portos.
A másik meg az, hogy nem képesek 1-2 héten belül szállítani, ide eleve nem szállítanak.Ha nagyon fogához veri a garast a munkátatód, akkor lehet a legalapabb br 250 ezer körüli gépet vették. 400 körül már vannak tűrhetőbb dell latitudok is 3 év helyszini garival.
A 11 gen vostro 3500 szériát 64BG ramra bővítve, 512GB ssd-vel br 320 körül vettük.
A vostro fapadosabb garijával is 1-3 napon belül jöttek. A latitude garijával 1 napos, azt hiszem az ssd megtartható lenne komplett gépcserekor az új gépen felül (ahol meg kell semmisíteni a selejtezett diszkeket, ott ez nem mindegy).
Dellnél még a legalja inspiron gépekre is helyszini gari van. -
Alaaf Pi
senior tag
Árban kb. ugyanott lenne szerintem. Mert a business hulladék minden csak nem olcsók.
Marha jó a gari, el kellene mennem 200km-re, laptop lead, másikat kapok, mindent átmásolni, beállítani, majd pár hét múlva újra utazni, mert vissza jött javítva?
A business gari is újabban már nem három év pláne nem on site. -
azbest
félisten
Akkor még garis, lehet indítani billentyűzetcserére is gondolom. Ja hát, a munkához megfelelő gépet kellett volna a cégnek vennie, ha ez nem megfelelő. De pont azért nem fog frameworkot venni, mert drága. Ha pénz nem számítana, akkor lehetne jobb üzleti notit is venni, vagy akár frameworkot.
Amúgy valsz a probookban is cserélhető a billenyűzet, csak nem olyan fancy módon.
-
Alaaf Pi
senior tag
Másfél éve használok egy céges laptopot. 16G RAM-mal eldöcög, szerncsére itt lehet javítani, ez is update lett a kezdeti nyolc után. Viszont a klavija kezdi magát megadni, az i már félig lejött. Jelenlegi opció, komplett laptop csere, vagy csak a klavi lenne egy ilyen Framework esetén. HP Probook, szóval ha már választhatok, inkább kérem a Frameworköt, mint ezeket az ipari hulladékokat, amit manapság business termékként árulnak.
Csatlakozói a laposnak szintén olyanok, hogy nagyon nem ideálisak az én munkafolyamataimhoz, nem ártana valami jobb- és a gyakran használt csatlakozók is szorosból fél év alatt jóra lazultak, azóta meg már lassan lötyögnek. Ami okozhat produktivitásvesztést bizonyos munkafolyamatokban. -
azbest
félisten
ez a risc-es csak rétegigény, mert napi munkára alkalmatlan. A normál frameworkre gondoltam.
Oké, hogy nem szemetel, de ha hasonló áron vadiúj akkus, jobb kijelzős, sérülésmentes burkolatos komplett gépet kap, akkor pénztárcára nézve nem jó üzlet.
Persze, lehet a régi framework alkatrészeket vagy alaplapot is felhasználni máshová, ha szükség van rá. De a koplett laptopot is lehet adni/venni használtan, ha még működik. A régi hibás laptopot is lehet fel tudják éleszteni bontott alkatrésszel. Szóval ilyen szempontból a valóságban lehet nincs akkora különbség. A szerelhetőség könnyűsége nagypozitívum, de normálisabb hagyományos laptopoknál pár csavarral szintén vállalható tud lenni. Van némi hipszteres, kamuzöld üzleti árnyalata valójában.
-
hapakj
őstag
mondjuk ezen pont forrasztott a RAM lol
Amúgy ez a szemét termelés dolog is. Szerintem az a mennyiségű hulladék amit egy ember termel egy új laptop vásárlásával kb marginális ahhoz képest amennyi minden élelmiszer agyon van csomagolva... Szerintem sokan örülnének, ha az általuk termel szemét marginális részét a műszaki cikkek okoznák
Másik, hogy boltokban a zöldség jegyében megkérdezik nyomtassák ki a számlát. Hát nyilvánMajd pont azon az egy A4-es lapon fog múlni, amikor cégeknél kb 5 percre a bürokrácia miatt nyomtatnak naponta tucatszámra xd.
-
consono
nagyúr
Meg annak, aki nem feltétlenül akar szemetet termelni. Vagy folyamatosan akar mondjuk RAM-ot bővíteni. Ultrabook kategóriában már sehol sem lehet... Nekem is itt van a fiókban egy tökéletes állapotú MacBook Air 2017, ha ebben ki tudtam cserélni az alaplapot újabbra, nem vettem volna két éve új gépet.
-
azbest
félisten
igen, tök jó, hogy szerelhető, meg cserélgethető az alkatrész. De az ára olyan, hogy kb az új alaplap árából máshol már kapni hasonló képességű komplett gépet. Úgy meg nem feltétlen éri meg a régi, kopott körítést is megtartani.
Főleg annak éri meg, akinek különleges igénye van csatlakozók terén vagy többféleképp is használja és cserélgeti. Meg kisebb hibáknál, perifériák könnyebben cserélhetők.
-
Dr. Akula
félisten
"az Egyesült Államok törvényhozása nem tudja használatát korlátozni a Kína számára"
Kivéve ha kimegy pár Alonzo Mosely a tervezőhöz hogy akkor mostantól nem publikus a cucc. Ha nincs lefejlesztve, legyártva se lesz.
-
Pista0001
addikt
Ránéztem az oldalukra, kb Mac(book Air) árban van ez a laptop. Hát annyiért nem feltétlenül jó biznisz.
-
freeapro
senior tag
Azt most építik be a nagyok a win-es laptopokba.
Bár állítólag a Qualcomm chipje drága lesz.
De majd az MTK gyárt olcsót! -
Reggie0
félisten
Osszessegeben egy ARM-os lap azert hasznosabb lett volna.
-
Alaaf Pi
senior tag
Kár a forrasztott RAM-ért és a tárolókért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 4
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- OLED monitor topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged