- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
És de, ha az éjszakai árammal a vasalót működteted, az bizony lopás, mivel olcsóbban jutsz áramhoz jogosulatlanul.
NEM
javaslom olvasd el a btk-ban mi a lopás, ezt nem lehet azzal a tényállással ütköztetni
az lehet hogy a te értékítéleted alapján ez lopás, de a jog -szerencsére- nem a te megérzéseid alapján működikcryptot minden termékemért elfogadom
-
veterán
Ez a link a szabálytalan vételezésről szól. A vezérelt áram nem szerződésszerű használata egyértelműen szabálytalan vételezés, szerintem ebben megegyezhetünk. Abban is, hogy ez nem a véletlen műve, hiszen rosszhiszeműen követné el a kolléga.
Az, hogy te szerződést szegsz triviális, ez egy polgárjogi aspektus, amit követ majd valamilyen pénzbeli retorzió a szolgáltató részéről. De ezen túl a BTK is definiálja az ilyen jellegű károkozást, mint bűncselekményt. Legyen az lopás, vagy csalás, gyakorlatilag mindegy. Te jogosulatlan előnyhöz jutsz rosszhiszeműen, gyakorlatilag meglopod a szolgáltatót (hiszen kevesebb lesz a bevétele ezáltal).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
na várj
szóval a szabálytalan vételezés az nem jogi fogalom, ebből a szempontból tehát nem releváns, hogy ki mit nevez szabálytalan vételezésnek, ezt egy polgári szerződés taglalhatja (áram vételezési szerződés ez esetben)nem lopod meg a szolgáltatót, hiszen fizetsz az áramért, már a kár bizonyítása is nehézkes lenne, hiszen a vezérelt áram az amolyan felesleg kapacitás, ennek elhasználásával segítesz a hálózatnak
az áramlopás egyértelműen bűncselekmény szerintem is (óratekerés, megkerülés), de ha te mondjuk a szolgáltató lennél és megpróbálnád egy polgárjogi szerződés alapján bűncslekménynek elfogadtatni hogy másra használta a vezérelt áramot a fórumtárs, már a rendőrségi szakaszon sem jutnál túl
ezt nem tudom neked ettől konkrétabban elmagyarázni, de erről világosan látszik hogy ez polgárjogi kérdés, nem bűncslekmény (és most tekintsünk el attól, hogy amugy sem lehetne bizonyítani)persze, ha prezentálsz nekem a bírósági határozatok gyűjteményéből egy olyan esetet amikor ezért bárkit elítéletek volna, akkor megkövetlek
röviden összefoglalva, hiába tudod nyakatekert logikával a csalás definíciójával ütköztetni, akkor sincs igazad
[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
zoli03
őstag
Megjött az augusztusi földgáz számla, 86437 Ft lett, 249 m3 (átalányt fizetek). Ezzel egy nagy gond van, hogy én július 15-én átállítottam 178 m3-re. Más is járt így?
Az e-mailben ez szerepelt:
"A következő gázszámláját már a módosított fogyasztás alapján fogjuk kiállítani, kivéve, ha egy héten belül esedékes, mert akkor még az előző részszámla mennyiség szerepelhet rajta."
Vagyis bőven belefértem az egy hétbe. -
G@ben
addikt
A melegvizes profilban mennyi a havi fogyasztási határ a kedvezményes árra? Ugyanúgy 144 m3 vagy kevesebb?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Alex91
félisten
Van, de ettol fuggetlenul osszessegeben ugyanannyi jar fuggetlenul a profiltol... Az mas kerdes, hogy a profil miatt valamelyik honapban semmi,. de a masikban meg joval tobb .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
zoli03
őstag
válasz germinator66 #4026 üzenetére
A saját tájékoztatásuk szerint nem így van.
-
BlackJack21
tag
válasz germinator66 #4026 üzenetére
Nekünk mondták telefonon ezt, de mi csak a részfogyasztást állíttattuk át..
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Társasházakról, központi fűtéses lakasokrról volt már valami infó?!
-
blg
senior tag
válasz AMD Power #4029 üzenetére
gáz-th: a közös képviseletnek le kell adni az épületben lévő lakások számlát, és azzal felszorozzák a rezsicsökkentett limitet, és annyi lesz a th rezsicsökkentett limitje.
az épületben lévő üzlethelyiségeket, közös területeket nem lehet beleszámolni a lakások számába -
Floyd80
addikt
válasz cappa72 #4025 üzenetére
Én úgy láttam, meg a számolások is alátámasztották, hogy egy jelleggörbe van, amit az MVM excelében megadtak és nagyjából egyezik a portfoliós cikkben közölttel. Fogyasztóként eltérés csak a diktálási időszak miatt lehet. Tehát éves kedvezményes mennyiség január 1. dec 31. időszakra (ez volt anno 44010 MJ), elosztva a korrekciós tényezőkkel, ami kicsit eltérő fűtési és vegyes profilban (nyáron nincs korrekciós tényező a csak fűtésinek, ezért több kettes árat kap), és ezt szorozva a napokkal, amelyre a diktálás vonatkozik.
Tehát ha hó tizedikén diktált állást veszik figyelembe, akkor a korrekciós tényező kicsit elcsúszik, kvázi így lesz egyedi jelleggörbéd.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
carl18
addikt
Üdv!
Na egy érdekes helyzetbe került pár ember, van egy ismerős aki kapott villanyszámlátt(Vállalkozó)
És úgy küldtek ajánlatott hogy vagy elfogadja a jövő évre szóló 61ft/KW villanyszámlát ha ezt nem írja alá akkor perkálhat havi 4,7 millió forintot. Versenypiaci szerződése van, de azért az a durván havi 5 milla senki számára nem vállalható.
Mit gondoltok ilyenkor jobb talán belemenni a jövő januári új árba?
Olyan ez mint egy fajta zsarolás, de még a 61ft/Kw is barátibb.
De nem tudok olyan emberről aki havi 5 misit ki tud fizetni.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
bigdady
nagyúr
Ezt a több generációs kedvezményt érti valaki?
Min 8m2 kell és akkor lehet minden egyben de ha 30-nàl nagyobb akkor meg kell egy 16m2 szoba? Főzőfülke hűtő mosógép? -
-
carl18
addikt
Igen ahogy mondod, a rendszerhasználati díj még rámegy így végső soron nagyon drága lesz.
Csak a kérdés magyarba hány vállalkozás fogja ezeket az új árakat ki gazdálgodni?
Vagy mennyibe ember rak csődbe.... Mert nem lesz jó világ ebben biztos vagyok#4037Lauda
Az magába az áram ára, amire rámegy a rendszer használati díj.
De már most is emelt szépen a rendszerhasználati árat..[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
313313
addikt
Láttam olyan villanyszámlát nyár elején, ahol 100ft/kWh volt a villany ára + rendszer használati díj. Ez egy társasház közösségi mérőlye volt. 1000kWh volt kiszámlázva 150.000ft volt a vége...
Fönököm cégénél lejárt a szerződés a kereskedőjével, valami 120-140ft/kWh-ba rakták + rendszerhasználati díj (ez még valamikor júniusba volt). Ha kötött volna új szerződést időben, kapott volna jobb ajánlatot, nem tudom azóta intézett-e valamit.
Szerk.: kis érdekesség. Héten voltam pár napelem parkba (490-495 kW-okba) az üzemeltető elmondta, hogy idén nem egyszer voltak leszabályozva a parkok 11 és 15 óra között. Hétfőn, mikor ott voltam délelőtt kettő tuttira le volt szabályozva 60kW-ra.... Ezektől a parkoktól valahol 25 és 40ft között vennék át a villamyt, ha termelne, ha nem termel, fizetik nekik az állást, az négyszeres díj...
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
koko52
nagyúr
Ezt egy hozzáértő úgy csinálja, hogy előbb megteremti a feltételeket arra, hogy ne váljon önszopatássá a gazdasági hadviselés. Ez most olyan, mintha verekedés előtt az ellenféllel közölnéd hova fogsz ütni, mikor és mekkorát. A jelen helyzetet egy 5.-es is megjósolta már tavasszal. Egy ilyen ursula féle és csapata meg nem látta? Ez tisztán hazaárulás!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
pjen
félisten
Tavasz óta nem telt el olyan sok idő, amit lehetett megtették. Kár, hogy ez nem a pol topik, ha az lenne leírnám. Ha a stadionok helyett inyenes napelem, hőszipka és egyéb takarékossági beruházások lettek volna most csak röhögnénk. Az érthetetlen módon betiltott szélerőművekről nem is beszél senki. Pedig az nem csak nappal termel.
[ Szerkesztve ]
-
hege1989
tag
Sziasztok!
Födémem szeretném leszigetelni táblás ásványgyapottal. Honnan érdemes illetve lehet egyáltalán rendelni? Knauf mpn plus 037 100mm amit kinéztem. Köszi!
http://hardverapro.hu/tag/hege1989
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest