Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Az, hogy szerintem a mögötte lévő banki infrastruktúra ennél lényegesen többet fogyaszt egy tranzakcióra vetítve.
A fizetés, a kártyalengetéstől a banki push notification megérkezéséig tart nagyon maximum öt másodpercig (ha ennél lassabb, akkor az nem azért van, mert a tranzakció tovább tartott, hanem mert a bank késlekedik valamiért a notification kiküldésével). A 12 Wh-s keret arra elég, hogy eközben 8640 wattot zabáló gépezet foglalkozzon csak az én tranzakciómmal. Ez így első blikkre (meg másodikra is) inkább irreálisan soknak tűnik, akkor is, ha a bankot is beleszámolom.
A dolog másik része, hogy a VISA tranzakciók két lépcsősek, amikor látszólag végigmegy a fizetés, akkor csak egy előfoglalás történik, amit majd később véglegesítenek, de ebből az energiakeretből bőven marad arra is.Igen, a bitcoin ennyire eszement módon enerigaigényes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest