- DUNE médialejátszók topicja
- PLC programozás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
moonlight115 #147 üzenetére
Ismerős, tanár családból vagyok... Ha ki se rúgják, akkor is ezernyi módon megszívhatja, találó a fordított 50-es évek hasonlatod, "kémek" vannak mindenütt, meg klikkesedés. Ki mit kap, hová osztják be... -attól függ, melyik "oldalon" áll.
Az embereket egymás ellen fordítják, nekem is egyre nehezebb liberálisnak megmaradnom. Agnosztikus ateista, illetve panteista vagyok, a családomban viszont van keresztény, muszlim, zsidó is. Amíg nem akarnak megtéríteni, nincs is baj. Viszont ha az állam beáll az egyik oldalra (bármelyikre), és erővel ha mást nem is, de a látszatot megteremti és megköveteli valamilyen irányban, abból hatalmas feszültségek keletkeznek. Hogy legyen valaki liberális, ha azt látja, hogy mind az ő, mind a hozzá hasonlók jogait államilag tiporják el?!
A harag átterjed lassanként az összes keresztény irányába -és viszont: sok keresztény meg az összes hitetlent / nem az ő vallását gyakorlót gyalázza. Aki pedig éppen fölénybe kerül oldaltól függetlenül, nem kegyelmez a másiknak.
-
válasz
potyautas #145 üzenetére
Kis műveltséggel biztosan érti, de az se baj, ha nem, mert k..ra nem fontos egy ilyen vicc értése, nem múlik rajta semmi.
Szerintem is felháborító a kötelező erkölcstan vagy hittan, ennek nem az iskolában van a helye, és annyi sokkal értékesebb alternatíva lehetne: tanulhatnának gazdasági ismereteket, pszichológiát, vagy simán többet más tárgyakból. De az is értékesebb lenne, ha lenne egy szabad órájuk, úgyis túl vannak terhelve általában. Nem ritka, hogy 7-kor kezdődik a 0. óra, és busszal megy a gyerek. Ha ez a nulladik óra mondjuk erkölcstan vagy hittan, nem jut más eszembe, csak az, hogy b@sszák meg, pedig művelt ember vagyok. Egészségtelen a fejlődő gyermek számára az ennyire korai kelés, ezt már számos tanulmány bizonyította; és azért keljen korán, hogy valami beteges ember beteges dolgokkal tömhesse a fejét...
A gyakorlatban ráadásul az egész úgy néz ki, hogy az önkormányzatok spórolni vagy megfelelni akarnak, és lepasszolják az intézményeket az egyházaknak, s így gyakorlatilag kötelező hitoktatást vezetnek be. Eleget téptem már a számat sok helyen, hogy ez mennyire káros, mennyire nincs rendjén, de sajnos ma Magyarországon ez az irány a támogatott. Sok helyen nézik, ki jár templomba, és ráb@szik, aki nem, mert bizony számít; sok vallásos rá is kérdez, a munkaadók is simán figyelembe vehetik, ha elvileg ilyesmit nem is nézhetnének.
A rossz szülő meg az, aki otthon más nevelést ad, és ez az iskolában kiderül. Miatta szívhat a saját gyereke. Ha nincs a közelben más, csak felekezeti iskola, mit lehet tenni?!
Az államot és az egyházat szét kéne választani, mégpedig a GYAKORLATBAN. Tudom, ez egyre nehezebb dolog, mert már egy ideje Alaptörvényileg is "Magyarország keresztény állam". Akinek meg nem tetszik, költözzön más országba.
Rá akarja erőszakolni a maximum fele arányú vallásos réteg a hitét a népesség másik felére, és sajnos most ez az uralkodó elit érdeke is, hogy ne lázadjanak annyira a szegények a kilátástalan sorsuk miatt, törődjenek bele... -erre jó eszköz a kereszténység, a túlvilági kárpótlás remek fogás azoknak, akik nem reménykedhetnek földi boldogulásban.
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PLC programozás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Diablo IV
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Renault, Dacia topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gurulunk, WAZE?!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Napirajz könyv
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest