- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Keresek megvételre ilyen tabletet, aminek jó az üvegje meg a kijezlője. Bármilyen más hibája lehet. Van valakinek?
-
coll
csendes tag
válasz
realmadrid #1028 üzenetére
Sajnos elég sokszor meghalt bennük a kamera, van hozzájuk gyakorlatilag minden alkatrészem új is használt is.Ha esetleg kell keress privátban.
-
Exian
addikt
válasz
realmadrid #1026 üzenetére
Hm, na majd megnézem, most nincs a közelemben a tab.
-
Exian
addikt
válasz
realmadrid #1024 üzenetére
Működik, de teljesen feleslegesen. Semmire sem jó.
Mondjuk most csak úgy mondtam, hogy működik, emlékeim szerint amikor talán egyszer próbáltam, akkor ment. De majd megnézem, de az tényleg biztos, hogy semmire sem használható még akkor sem, ha működik.
-
realmadrid
aktív tag
Helló, nálatok a kamera hibátlanul pöc-röff működik 4.4 béta alatt ?
-
tomchy
tag
Hát elég halott a topic, de hátha: van stabil Lollipop a készülékre? (vagy Chuwi V88-ra)
-
-
C0R0
csendes tag
válasz
realmadrid #1019 üzenetére
Nekem megy mással is, de csak a sajátjával szoktam, mert nem találtam még olyan USB csatlakozót, ami ne esne ki belőle :/
-
Exian
addikt
válasz
realmadrid #1019 üzenetére
Én soha nem is töltöttem a sajátjával, mivel nem volt hozzá, amikor hozzám került. Szóval, nekem működik bármilyen töltővel.
-
realmadrid
aktív tag
Érdekes, csak a saját töltőjével hajlandó együttműködni, mással nem sikerült még töltenem, pedig próbáltam párral. Nálatok ?
-
C0R0
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé halott már a topic, de hátha valakinek jól jön. 4.4 KitKat 20140422.
(Korábban már feltettem, de valamiért a link elromlott.) -
Exian
addikt
válasz
realmadrid #1012 üzenetére
Szerintem itt csak a 4.2-es van fent. A 4.4-es béta csak egy kis ideig volt fent. Viszont nekem meg van, el tudom küldeni, ha szeretnéd, benne a leírással. Én abból raktam már 2-szer vagy 3-szor fel újra a rendszert. Tökéletesen működik.
-
realmadrid
aktív tag
Ez jó hír.
Priviben tudnátok segíteni step by step ?
Vagy, ha bonyolult fizetnék érte pesti talival.
Köszönöm. -
Exian
addikt
válasz
Schanyee #1009 üzenetére
Bizony, a 4.4 nagyon sokat segített. Mondjuk én az Alcor féle 4.4-est használom, az is jó. A 4.2-vel nekem használhatatlan volt a tablet, állandóan lassult, fagyott. A 4.4-gyel meg semmi baj, tökéletesen megy. Ismétlem, ez a "beta" hivatalos Alcor féle 4.4, de nekem ez is megfelel.
-
Schanyee
senior tag
válasz
realmadrid #1008 üzenetére
Gyakorlatilag a 4.4 is gyári, csak asszem az Alcor nem adta ki sose a véglegest. A chuwi félét tedd fel nyugodtan, az úgyis az eredeti HW. Egy csomót gyorsult nekem vele a rendszer még anno.
-
realmadrid
aktív tag
Helló, 4.2-nél van újabb gyári rendszer ?
-
Exian
addikt
válasz
realmadrid #1006 üzenetére
Chuwi V88.
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, vettem egy ilyen tabletet, milyen fólia vagy védő üveg passzol hozzà ? Köszi
-
Exian
addikt
nahrok: én is onnan rendeltem, arra azonban vigyázni kell, hogy nem biztos, hogy a tökéletes lesz, nekem speciel nem sokat bírt. Pontosabban kb. egy 1 cm-es részen már nem érzékel, mondjuk pont a széle, de sokszor, főleg billentyűzeten nagyon zavaró, amikor nem megy néhány gomb a szélén. Még nem tudom, hogy a panel hibája, vagy csak érintkezés, majd ha lesz időm, szétszedem és összerakom újra, hátha...
-
Exian
addikt
válasz
creation #999 üzenetére
Ja, értem.
Mondjuk nekem is úgy tűnt, hogy sérült-megfolyt a kijelző, de szétszedéskor derült ki, hogy nem, csak folyadék (vagy pára által víz) került az érintő üveg és az LCD közé. Szétszedtem, még akkor is úgy tűnt, hogy berepedt az LCD panel is, de megpucoltam és kiderült, hogy a kijelző sértetlen, csak ahol volt a repedés, hogy megfolyt a trutyi rajta.
De valószínűleg te nem voltál ilyen szerencsés.
Sajnos a kijelző jóval drágább, mint az érintőpanel.
Viszont remélem Te jobban jársz majd az érintőpanellel. Nekem csak néhány hónapot bírt. Működik most is, de a jobb szélén úgy 1cm-es sávban nem érzékel már.
-
Exian
addikt
válasz
creation #994 üzenetére
Ne Alcorhoz keresd.
Hanem Chuwi V88-hoz és akkor "millió" találatot fogsz kapni. Én is, meg már többen itt így rendeltük, hogy a Chuwi V88-hoz való üveget és/vagy kijelzőt, ugyanis tök ugyanaz a készülék, mint az Alcor 813. Tehát a kérdésedre a válasz: ez a tablet a Chuwi V88 átcímkézett változata, nekem az alaplapján rajta is van, hogy V88 panel.
Tehát én is így rendeltem és tudtam cserélni a törött érintőüveget.
Tuti, hogy sérült a kijelző is? Szétszedted már? Nekem csak az érintőpanel törött, a kijelző sértetlen volt.
-
creation
senior tag
Sziasztok,
Van egy betort kijelzos tablagepem ebbol a tipusbol. Kerdesem az lenne, hogy tudtok e beszerzesi forrast digitizer es kijelzohoz? A cseret meg tudom csinalni, de sem ebay sem ali nem adott megfelelo talalatot. Esetleg tudtok alternativat? Mit cimkezett at az alcor?
-
Exian
addikt
Gyerekeim kezébe került a tablet. Beállítottak véletlenül valami jelszót, amit bekapcsoláskor kér.
Hogyan tudok hard resetet csinálni, anélkül, hogy be tudnék lépni a rendszerbe?
Köszi!
-
bach66
tag
Ha még valaki aktív, tudna véleményt mondani, hogy Q813IS-t érdemes még venni?
37 ezerért láttam egyik hazai webáruházban, 4.2 androiddal.
Nekem Chuwi 88S-em van, az új tablet lányomnak kéne, aki szintén szeretne 4:3 oldalarányú, 7,85 inches tabletet magának. És ha jól tudom, az Alcor Zest Q813IS t.képpen egy Chuwi V88 (2GB).Vagy tudnátok hasonló nagyságú, oldalarányú tabletet javasolni 30e környékén?
Köszönöm!
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok!!
Kisebb testvérnek van egy Q813IS-e és betörte a panelt. A tablet nem érzékel, de képet ad. Nincs valakinek valami ötlete, hogy szervízben hol tudnám megjavíttatni? Akár Pesten. Előre is köszönöm!
-
Exian
addikt
válasz
Traianus #981 üzenetére
Köszi, egyelőre nem foglalkozok vele én sem, most nagyon jó a KitKat-tel a tablet.
Néhány órája nyúzom, semmiféle "az alkalmazás nem válaszol", meg újraindulás meg egyebek nincsenek, úgyhogy nekem jó lesz így is.
Nagyon jó, hogy végre bátran webezhetek, nem kell a random alkalnazás bezárásoktól meg újraindulásoktól rettegnem.
Más: nem olvastam túl sokat vissza, BT-s GPS-t próbált már valaki? Esetleg konkrét típus ajánlat?
-
dugynok
senior tag
Szar, lassú, a böngésző dettó... Szerintem mindenkinek ilyen.
-
Exian
addikt
Neked amúgy milyen volt a korábbi (4.2.2) rendszerrel a masina? Csak nekem volt annyira nagyon fagyós, újraindulós, meg lassú?
De úgy egyébként nem volt lassú akkor sem, ha már elindult bármelyik játék, akkor az már szépen gyorsan ment. Csak valahogy az egész rendszer nagyon döcögős volt, most ahhoz képest fényévekkel jobb. Nem hittem volna.
De szerintem az enyém extrém módon problémás volt, szinte nem lehetett egy weboldalt végig scrollozni, mert tuti, hogy többször lefagyott közben van újraindult az egész.
Csak érdekelne, hogy általában milyen volt másoknál a gyári rendszer.
Egyébként Lollipop várható rá?
-
Exian
addikt
Ja ja én is nagyon örülök neki. Hihetetlen, hogy egy hibás kábel micsoda kalamajkát tud produkálni...
Oké, megnézem, bár nem használom a gyári böngészőt, nekem a Chrome jó, mivel abba van szinkronizálva mindenem (jelszavak, könyvjelzők, stb).
Na megnéztem, hát nekem fel sem ajánlott mentési lehetőséget pl. PH-ra való bejelentkezéskor. Viszont indításkor megkérdezte, hogy engedélyezem e a Google fiók jelszókezelőt, de azt kinyomtam, mert ugye ha engedélyeztem volna, akkor minden mentett jelszavam elvileg működött volna.
-
Exian
addikt
Még is csak írok még
Huh, most úgy süvít a tabletem, hogy nem tudom követni
Eszméletlen, hogy mennyivel jobb és gyorsabb és főleg stabilabb lett a 4.4-es ROM-mal.
Nem tudom mi volt az enyémmel gyárilag, de eszméletlenül fagyós, újraindulós volt és lassú is. Sokszor egy-egy alkalmazás indítás akár 3-4!!! percig is eltartott.
Most meg mint a villám, telepítgetek a Play áruházban, nem győzöm nyomkodni, olyan gyorsan dobja fel a dolgokat, eddig nagyon csigatempóban ment az áruház is, és az is sokszor kifagyott.
Tegnap ugyan volt pár szívritmus-zavaros órám, amikor úgy tűnt, hogy teljesen kakukk lett a készülék, de most kezdek megnyugodni
Nekem mondjuk mindenhogy megérte ez a tablet, törött érintőpanellel (üveglap) kaptam ingyen kollégámtól, de 0 perces volt, első kézbevételkor LEDOBTÁK pofára (üvegre)
Kicseréltem (2800 Ft volt az panel), azóta használható volt, csak nagyon fagyós volt...
-
Exian
addikt
Elnézést, hogy ENNYIRE teleszemeteltem a topikot (bár nagy nyüzsgés nincs, talán nem zavart senkit
), utoljára írok ez ügyben:
SIKERÜLT, működik a tablet!
Először 4.2.2-es gyári rendszert raktam fel, az is elindult szépen, most nyeltem egy nagyot (merjem-e, nem merjem-e) és felraktam az Alcor féle béta 4.4.2-est, az is szépen elindult.
Egyelőre hagyom ezt, mert nekem a 4.2.2 nagyon nagyon problémás volt.
-
Exian
addikt
Nem hiszem el, tudjátok, mi volt a gond?
HIBÁS VOLT az USB kábel, amivel próbálkoztam... álmomban sem gondoltam volna, hiszen csatlakoztatáskor azonnal felismerte a készüléket, elindult a frissítés, de mindig megakadt, mindig más pontnál... már kezdtem eltemetni a tabletet, de valami megmagyarázhatatlan oknál fogva gondoltam egyet és előszedtem egy másik USB kábelt és ezzel simán felment a ROM.
Azt még nem tudom, hogy a rendszer működni fog e, most csinált mindenféle formázást valami Recovery system-ben, most meg újraindulgat, de már legalább feléledt ilyen szinten
Hihetetlen, hogy a kábel miatt nem ment...
-
Exian
addikt
Most azt csinálja, hogy PC-re való csatlakoztatáskor bekapcsol a tablet valami Recovery sytem-be, ott elkezdi formázni a /data -t, aztán a /cache-t, de annál kifagy, azt csinálja már nagyon régóta.
Még egyszer kérdezem: meglehet innen még menteni, ebből az állapotból? Ha igen, milyen program kell hozzá?
-
Exian
addikt
Na azt hiszem frankón elszúrtam a tabletet
Valahogy csak zöldre váltott, aztán elkezdődött a folyamat, de szerintem rossz gomba nyomtam eleve véletlenül (Restore-ra, nem Upgrade-ra), az valahol megállt Fail-lal.
Aztán most nem tudom bekapcsolni a tabletet, semmi sem jelenik meg, már az Alcor logó sem.
Viszont ha rádugom gépre, akkor megjelenik PC-n, mint "Rockusb device". Tehát érzékeli.
Menthető még? Ha igen, mit kell tennem?
Kérem, aki tud, segítsen!
-
Exian
addikt
Na most az a bajom akár az RKBatchtoolban, akár az Android Toolban, hogy ha a Switch-re nyomok, akkor "lelövi" a tabletet és persze nem is vált zöldre a gombja.
Mi lehet a gond?
Szóval egy pillanat alatt pákk, leáll a tablet és kész
-
Exian
addikt
Hopp, most nézem, hogy JÓ az USB port
Csak annyi, hogy leszedett hátlappal jó csak, mert hátlappal nem tudom benyomni eléggé a csatlakozót.
Hát, akkor megpróbálom a ROM cserét...
Kérdés: ami az Alcor oldalán van Gyári Q813IS firmware, az 4.2.2-es, vagy már a KitKat?
Vagy melyik ROM-ot ajánljátok, ami KitKat és stabil ezen a tableten?
Köszi!
-
Exian
addikt
Sziasztok!
USB nélkül nem tudok ROM-ot cserélni, jól sejtem?
Sajnos eltörött az USB csatlakozó a gépben, de nagyon kellene ROM-ot cserélnem, mert a gyári 4.2.2 rendszer nagyon vacakul működik nekem.
Nemrégóta használom ezt a tabletet, törött érintőpanellel kaptam, azt kicseréltem, most működik jól, de nagyon nagyon akadozik az egész rendszer.
Sokszor vannak megmagyarázhatatlan lassulások, alkalmazás bezáródások. Főleg a böngészők mennek nagyon vacakul.
Hogyan tudnék javítani rajta? Maga a hardver szerintem gyors, sokkal gördülékenyebben is tudna ez működni, de mintha nagyon nem lenne jól optimalizálva ez a gyári rendszer.
Jól sejtem?
Nekem Q813IS típusom van, most látom, hogy van hozzá KitKat?! Akkor ha kicserélem az USB portot, elvileg fel tudom rakni? Az nagyszerű lenne, hátha jobb, mint ez a gyári akadozós rendszer... vagy csak az én tabletem hibás?
-
bigrob
őstag
5.x lollipop verzió nem jött ki még sehol? Nézegettem xda-n de én hülye vagyok ehhez
-
zschni
csendes tag
Feltettem, a régi chuwisat és működött rendesen, de mivel segítettél nekem, feltettem az alcorosat is, és úgy döntöttem, hogy azt hagyom rajta. (Ha valami garis gond adódik, akkor legalább az legyen, meg nem kell nekem ez az Anzhi program, eltávolítani nem lehet, csak idegesít plusz rootolás nálam kizárva)
Egyelőre úgy tűnik, hogy jól működik, komoly problémát nem vettem észre, a wifi is kb ugyanolyan jó, mint a chuwi esetében.
Nagyon köszönöm a segítséged! -
ducsidu
senior tag
Már kész, innen töltheted.
Amikor küldte az Alcor ezt mellékelték mellé:
A frissítés módja megegyezik a korábban megszokottal, az alábbi fontos különbségekkel:
- Az RKBatchTools alkalmazásban a frissítést mindenképpen a “Restore” gomb megnyomásával végezze el
- A visszafrissítés Android 4.2-re két lépésben történik:
1.) Az AndroidTool használata (a mellékelt útmutató szerint) – az AndroidTool alkalmazást ill. az útmutatót innen töltheti le: http://we.tl/jtkTYftbFY <- ez a link már halott
2.) A 4.2-es Android ROM visszatöltése az RKBatchTools-szal, az “Upgrade” gombot használva
- Ha a 4.2-es Android visszatöltése utáni első bootoláskor a készülék hosszabb ideig áll a fehér Alcoros nyitóképernyőnél, akkor távolítsa el az USB kábelt, tartsa benyomva a bekapcsoló gombot amíg a készülék ki nem kapcsol, majd csatlakoztassa a hálózati töltőt vagy az USB kábelt a készülékhez. Ezt követően a készülék bootolása folytatódik.
- A készülék első indulása hosszabb ideig is eltarthat.A jelenlegi firmware-ben az alábbi ismert hibáról tudunk: Skype alatt az előlapi kamera képe fejjel lefelé lesz látható a fogadó félnél videotelefonáláskor, ha a
készüléket állítva tartjuk. Fektetett módban a küldött kép normális lesz. -
zschni
csendes tag
Ezt már leszedtem, de nem mertem feltenni, mert az van odaírva a kicsomagolt file-nál, hogy Q813IS, és van olyan tablet is alcor honlapján, hogy Q813IS. Rá lehet akkor pakolni? Vagy egyeztessem le a hardvert, hogy egyezik-e?
Ha pedig fel akarom tenni, akkor a zipben levő leírás megfelelő? Mert a chuwi ROMhoz nem használtam semmilyen andriod toolt, csak a batchtoollal a honlapon fent levő használati utasítás alapján rátettem, és már ment is.
Az a durva, hogy eddig nem volt semmi probléma vele, most meg egyik napról másikra ez van, nem értem... Mikor más meg probléma nélkül használja a chuwival. -
ducsidu
senior tag
Az Alcoros KitKat nem jó? Hivatalos JB-nél jobb, és stabil is.
-
zschni
csendes tag
Üdv!
Adott egy ilyen tablet, szó szerint elolvastam mind a 920 hozzászólást, mielőtt feltettem a chuwi V88 romját a gépre, mert hát a jelly bean igencsak rossz volt a wifi miatt. Ez augusztus végén volt, minden rendben ment a mai napig.
Ma bekapcsoltam a gépet, és arra jöttem rá, hogy ha aktív a wifi és felcsatlakozik az itthoni hálózatra (mint eddig is) újraindul. Ez alatt azt kell érteni, hogy beadja a chuwis kék színű mozgó csíkokat, beadja a chuwi logóját, meg hogy chuwi-com, és utána lehet dolgozni rajta... 15-20 másodpercig, mert akkor megint ugyanezt csinálja. Tegnap csak (mint máskor is) alvó módba tettem és ma délután kapcsoltam csak be megint, és ez fogadott.
Sikerült egy eset-es vírusellenőrzést futtatnom (másodjára már lefutott), de ugyanezt csinálja, és állítólag nincs kártevő. Ha inakítv a wifi, akkor nem indul újra... érdekes...
Mit lehet ilyenkor tenni? Nem csak e-book olvasóként szeretném használni, gari még van rajta, de akkor tegyem vissza az alcoros honlapon levő cuccot? Ez utóbbit csak utolsó lehetőségként szeretném használni. -
ducsidu
senior tag
Ha már a modding a téma, nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne (már ha lehet) ezt a romot felvarázsolni a tabra?
-
dugynok
senior tag
Halott a topic
Azért az utókornak itthagyom.
Feltettem chrome-t, azzal oké a jelszavak mentése. Sikerült a beta 4.4-et rootolni kingoo roottal is.
Ami nálam jelentkezett hiba, néha elővillan a kijelző szélén körbe egy piros keret, frekvenciaváltáskor csinálja. Mwgoldást még nem találtam rá. -
dugynok
senior tag
Sziasztok,
Frissítettem az alcoros 4.4 bétára, de a böngésző nem jegyzi meg a helyes beállítások ellenére a jelszavakat és felhasználóneveket. Nálatok működik? Mi lehet a gond?
-
*gerus*
újonc
Sziasztok!
2014.07 vettem Q813IS tabot. Gyárilag nem volt túl fürge, de 2015.04-ig úgy használtuk, amíg egyszer az érintőkijelző egyik pillanatról a másikra megunt reagálni.
2015.04 Elvittem a Mester utcai szerviz átvevőpontra. A szaki aki ott van, szétkapta, és mondta, hogy ez egy konstrukciós hiba, ugyanis az érintőképernyő csatlakozójának rögzítése (valami takonyszerű szilikonos ragasztóanyag) a hibás, amely érzékeny a hideg/meleg változására, amely hatására dermed/tágul, és így széthúzza a csatlakozót.
Javításkor összedugta a csatlakozót, a ragasztós rögzítést pedig simán eltávolította (azt mondta nem fog hiányozni).Ha már ott voltam, mondtam, hogy elég lassú a tab, így felrakta az Alcor-os a BETA KitKat ROM-ot.
Az ember nagyon profi, segítőkész volt, mindenikek ajánlom.Azóta hasított a gép gond nélkül (gyorsabb működés, gyorsabb boot, nagyobb működési/készenléti idő, jobb képeket csinál, hangszóró is jobban szól).
2015.07 sajnos leesett a gép, lefagyott, kikapcsoltuk, de nem már kacsolt be. Mester utcai szerviz átvevőponton nem tudta javítani, így ott hagytam, központba beküldte, kb. 20 napra mondta a javítást. Sajnos mivel az Aug 20-i héten szabin volt a Mester utcai szerviz átvevőponton a szaki, és az átvevőpont is zárva volt, a központba mentem el a tab-ért a Expert Zrt. Óradna utca 12.-be.
A tab készen volt, de a Alcor-os a BETA KitKat ROM-oot nem voltak hajlandók felrakni (azt mondták nincs meg nekik – ami elég viccesen hangzott), és elég flegmán leráztak, ráadásul hülyének is akartak nézni. Mind1, eljöttem.Ekkor találtam meg ezt a fórumot, C0R0 2015-01-14 16:37:58 hozzászólásában az Alcor-os 4.4.2 KITKAT ROM-ot, amelyet ez úton is nagyon köszönök!
Felraktam, a gép ismét hasít, a ROM teljesen ugyanaz amit 2015.04 a Mester utcai szerviz átvevőponton raktak fel.
A telepítés során az alábbit tapasztaltam, amelyet megosztanék veletek, hátha más is belefut:
Az AndroiTool Elsőre nem tudta betölteni a config file-t, így kínai nyelv volt, és a tab-ot sem ismerte fel. Mivel a neten lévő ROM frissítésekkor mindig az asztalon voltak a használatos cuccok, így én is oda tettem, és így működött.
Gondolom a progi nem tudta kezelni az ékezetes karaktereket saját maga elérési útvonalához, így erre figyeljetek!-g
-
bigrob
őstag
Mostanában nem nagyon akar tölteni a tabom.
Rádugom a töltőt kiírja h töltés x% de nem tölt.
Bármi ötlet? -
dirteen28
csendes tag
Sziasztok
Ha esetleg még jár ide valaki aki tudja hogy kell felrakni a chewi v88 romot vagy más custom romot esetleg leirná itt nekem egy kis tutorialban?
Köszi
-
hawkfoto
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy ilyen tabja, és szeretne lementeni róla néhány dolgot, mielőtt factory resetet csinál. Nincs rootolva, heliummal próbáltuk, de nem ment. Tudnátok abban segíteni, hogy mivel lehetne mentést csinálni root nélkül?
Köszi szépen előre is! -
keccsa
aktív tag
Üveg kijelzővédő lelőhelyet tud valaki? Esetleg melyik másik tábláé lehet jó rá? A Lenovo Miix 3-830-re való pl. gyanús...
-
nahrok
csendes tag
válasz
globalint92 #942 üzenetére
Pl. Itt:
http://www.ebay.com/itm/6x-Savvies-SU75-film-de-protection-ecran-pour-Chuwi-SU-Pad-mini-V88-/191547885066?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item2c9924c60aNem a legjobb fajta, de használható. Nehezebb feltenni mint a 3 rétegűt, cserébe nagyon kedvező az ára.
-
globalint92
újonc
Sziasztok!
Kijelző védő fóliát tud valaki linkelni esetleg?
Eddig nem találtam sehol.. :-(
Elore is köszönöm! -
AcCEsS
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez Q813 fórum, de esetleg tudtok valami custom recovery-t és firmware-t Q913M-hez? Ugyanaz a SOC (RK3188), csak épp 10" kijelző, 2048x1536-os. Már sikerült rootolnom, de nem találtam rá firmware-t. Ami a nagyobb gond, hogy erre a felbontásra recovery-t sem találtam, így nehezebb kísérletezni a kicsikével, normális mentés híján. Még egy kérdésem van. Ha esetleg rossz kernelt teszek fel rá akkor véglegesen téglásítom a cuccot, vagy a Rockchip Batch Toollal bármikor rá tudom flashelni a gyár romot?
-
kiskkas
tag
Szeretnék segitséget kérni egy Bloethoos billentyű beállitásához a tablethez. Felcsatlakozik, mükszik csak az ékezetes betüket nem kezeli, magyar kiosztás mellett. Ugyan akkor a telefonon minden probléma nélkül kezeli az ékezetes betüket. Tablet eredeti kernellel van.
-
T1k3
tag
Tárgytalan.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Van itt Telekomos felhasználó, aki kipróbálta a TVGO-t a készüléken? Működött?
-
Chronos6
tag
válasz
Chronos6 #935 üzenetére
Közben rájöttem, ha valakinek segít: Alcor tablet egy v1-es Chuwi v88 és ahhoz hogy v88-as rom-ot fel tudj az Alcor-ra tenni a v1.xx-es loader mellett a tablet-hez tartozó kernelét kell feltenni. Egyébként a rom-hoz tartozó leírás pontos és követhető.
Mindkettő megtalálható a fejlesztő oldalán.
-
Chronos6
tag
Sziasztok,
Hozzám került egy ilyen tablet és szeretném feltenni a V88 Chuwi romot de elakadtam. Az Alcor-os leírást nem tudtam alkalmazni a V88-hoz adott pedig nem működik. V1.xx-es loaderrel próbáltam. Szedtem hozzá külön kernelt de azzal is csak a boot logóig jutott el és nem ment tovább 10 perc után sem.
Le tudná nekem valaki írni hogy hogy tegyem fel?
-
ebegab92
senior tag
válasz
78zolika #933 üzenetére
Érdemes kezdened egy Gyári visszaállítással. Alcor weblapján leszeded a flasheléshez szükséges: RKBatchTool 1.7-et és a ROM-ot, ha Alcorost akarsz feltenni. Ha 4.4-et, akkor jó a Chuwi V88-as tabletre készült ROM is. A Q813IS a Q813I-vel megegyezik, így ROM szempontjából egyeznek, csak a hátlap másabb kicsit, hogy a WiFi jobb legyen. A Q813IX már hardveresen is eltér, így az ahhoz való Chuwi V88S ROM nem lesz jó, ha 4.4-et akarsz. Alcoros Q813IS ROM van a weblapon, illetve igen részletes leírás a telepítésről.
-
78zolika
senior tag
Sziasztok . ! Segítség van szükségem . adott alcor Q813 IS tablet . frissíteni szeretném ( sok a probléma mostanában vele ) de nem tudok rájönni hogy kell , ha valaki leírná nekem ( mint egy kezdőnek ) hogy kell . a fél napja cseszegetem a gépet de nem jön össze . Köszönöm
-
t.roby90
tag
rossz helyre írtam
-
ebegab92
senior tag
Tegnap este az újratelepítés mellett döntöttem. Elég vérszegényen ment valami oknál fogva a 4.2.2-es gyári ROM. Factory reset után ment is fel rá a Chuwi V88-ra készült 04.18-ai ROM. Fényévekkel használhatóbb lett a cuccos
Amit korábban írtak, hogy nincs USB-s töltés, az ebben a ROM-ban van. Bár még nem volt széthajtva a ROM, de kirívó bugot nem találtam még benne, az Alcoros ROM idegesítőbb volt a lassúságával és a random újraindulásaival
-
C0R0
csendes tag
Sziasztok,
ne haragudjatok van egy olyan rossz szokásom, hogy csak akkor járok fel, ha kell valami.
@(#921) pillerke
Az IS és az I annyiban különbözik, hogy más anyagból van a hátlapjuk!@(#922) kurtuzov
Igen, ehhez szét kell bontani a tabot, ha az enyémhez hasonló problémád van ne parázz kb. tönkretehetetlen, zsíros kézzel mindent össze vissza érintgettem mire megtaláltam, hogy az enyémen mi az ami segít, mindezt egy gemkapoccsal. Felelősséget nem vállalok az esetleges károkért!@(#924) pillerke
Szívesen, fenn fog maradni a drive-on!(#925) dugynok
Sajnos ennyi kudarc után már inkább bele se vágtam a root-ba! -
Traianus
tag
válasz
Cartman023 #927 üzenetére
Köszi a tippeket, ezek megvoltak, de semmi
Sajnos gari már nincs rá, de azért bevittem, hátha legalább megmondják hogy mi a baja.
-
Traianus
tag
Sziasztok! Tegnap óta nem kapcsol be a tablet. Tegnapelőtt még jó volt, azóta az asztalon pihent, most pedig semmi. Ha rádugom a gépre, akkor nem ismeri fel. Tudtok valami megoldást ajánlani?
-
pillerke
újonc
Köszi, hogy felraktad! Miután egy fél éve vártam a frissítést csak felraktam ezt a bétát, mert már teljesen használhatatlan volt szegény tablet a 4.2.-vel
.
A frissítés óta rá sem lehet ismerni, csak úgy süvítBug még nem jött szembe, Skype-ot én nem használok, szóval az a bug amúgy sem érint.
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Sajnálattal látom, hogy az Alcor nem iparkodik a 4.4.x ROM kiadásával. Egy béta-verzió volt, de azóta semmi. A 4.2.2-t pedig nagyon le szeretném rajta váltani, mert hasonló erejű vason (Lenovo A536) a 4.4.2 csodákat csinált. Q813I 16 GB/2 GB-os modellről lenne szó. Melyik ROM-ot ajánljátok: az Alcoros bétát vagy Chuwi-ra készültet? Melyik milyen bugja van? Köszönöm előre is a válaszokat
-
C0R0
csendes tag
Közben sikerült megoldanom,akinek hasonló problémája lenne annak a következő megoldás segíthet!
Húzz ki mindent a tabletből
Indítsd el az Rkandroidtool-t
Nyomd meg 20 sec-ig a bekapcsoló gombot
Egy kis csavarhúzóval vagy valami hasonlóval a NAND 7-8 vagy 8-9. kis pinjét érintsd össze mindeközben dugd be az usb-t a tabletbe
A többi lépés az előző posztom linkjében!U.i. Nincs meg valakinek véletlenül a 4.4.2. alcor beta rom?
Köszi!
-
C0R0
csendes tag
Sziasztok!
Ma fel szerettem volna rakni ezt a romot a q813IS-emre, mindent a leírtak szerint csináltam (gen2-t loaderrel telepítettem). Végül viszont, amikor ezt a lépést hajtottam végre:3) change the loader (skip when the firmware has the same loader generation)
a) run RKDevelopTool.exe
b) button with the 3 points: load the loader (gen1 = v1.24, gen 2 = v2.16)
c) Erase ID Block
d) Erase All Blocks
e) Downloadakkor a download befejezte utána a tablet nem kapcsolódott vissza a gépre, semmire nem reagál azóta. Nincs ötletetek, hogy mit lehetne vele kezdeni? Már próbáltam ez alapján mindent, de nem javít a helyzeten.
Az lehet a baj, hogy gen2-t raktam rá?Köszi!
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok alcor access q787i lehet rootolni?
-
Lupi00
tag
Köszönöm a cikket most már tudom, hogy ilyet nem szeretnék!
-
bigrob
őstag
válasz
Cartman023 #910 üzenetére
mivel az alcor kb átcsomagolja a chuwi tabokat minden tökéletesen illeszkedik
keress azon az oldalon chuwi v88-ra tokot, jó lesz neked is -
bigrob
őstag
válasz
Cartman023 #908 üzenetére
Az elsőhöz hasonló chuwi gyártmányú tokom van.
-
Cartman023
aktív tag
Az I-nek fém a hátlapja, az IS-nek meg műanyagféle, így jobban veszi a wifi jelet, így én azt választanám.
De amúgy elvileg semmi más különbség nincs a kettő között. Az IX eggyel gyengébb kiadás(1 giga ram), szintén fém hátlappal.Más:
Valaki használ ilyen vagy esetleg ilyen tokot?
Nekem most egy univerzális 8'-os tok van, de az nagy rá, jó lenne valami, ami nem sokkal nagyobb mint a gép, de azért védi is valamennyire. -
Canrom
újonc
Helló,
Az lenne a kérdésem, hogy melyik a jobb vétel az I az IX vagy az IS, illetve melyiknek milyen a hátulja, arra gondolok, hogy teljesen fém vagy a szélén műanyag. A wifi miatt kérdezem. -
Schanyee
senior tag
Mostanában ha töltöm a tabletet képes teljesen lefagyni és csak a reset segít rajta. Eddig hibátlan volt amúgy. Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
bigrob
őstag
-
pivot
csendes tag
Szerintem egy és ugyanarról beszélünk: USB plugin for Total Commander (a Paragon GmbH-tól)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A feltörekvő magyar márka nyolchüvelykes táblagépe kedvező árával zavarba ejtheti a versenytársakat.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Autós topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- One mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cyberpunk 2077
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest