Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo89
senior tag
A héten vettem egy XFX Radeon Speedster SWFT 210 RX 6600. A tápom egy FSP Hexa+ 400W. Mellette i7-7700, 2x 8GB DDR3L RAM, egy M.2 SSD és egy 7200RPM-es merevlemez. A Palworld játékkal játszottam. Ez idáig remekül működik, bírja a táp, nincs hiba.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Bár tudom, VGA esetében mostanság örüljünk ha van egyáltalán, de kérdésem, hogy 6600-asból van olyan ami idle esetén megállítja a ventiket?
A 1050-esemnél ezt a néma működést nagyon megszerettem, és ahogy nézem fogyasztásban a sima 6600 kártyák is egész jók, egy ilyenre gondoltam upgradelnék lassacskán.
-
flanki
aktív tag
válasz
Jakob.rabbi #240 üzenetére
Az RX 6600 pofátlanul keveset fogyaszt, bele kéne férjen a tápkeretbe!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
szerintem nem lesz vele gond.
-
Vigneau
félisten
válasz
De van ám!
Pontosan ilyen kártya volt a jelenlegi konfigomban (lásd adataim) ezt megelőzően egy bq! Pure Power 9 400W CM társaságában.
-
Jakob.rabbi
tag
Üdv,
Van esély arra hogy egy Be Quiet! System Power 9 400W-os tápegység képes legyen meghajtani egy XFX SWFT 210 RX 6600-at, egy i5-9400 és 16GB Kingston Fury társaságában egy Gigabyte B365M alaplapban?
Előre is köszönöm. -
flanki
aktív tag
Van egy rossz hírem, beszereztem egy RX 6700-at és még azt is elviszi a 450 Wattos tápegység.
-
Üdv!Szokás ezeket a GPU-kat alulfeszelni?Érezhetően csökken a fogyastásuk, melegedésük?Köszi!Szerk.:
Megtaláltam, köszi! -
athomi
veterán
válasz
EquinsuOtcha #232 üzenetére
AMD minimum 450W-os tápot ír elő: [link].
Miért ne menne egy minőségi 450-es táppal?
Ph! tesztben 206W-ot mértek a teljes rendszer fogyasztására terhelés alatt az alábbi konfiggal. Az XT-re 248W-ot... -
flanki
aktív tag
válasz
Akkor én nagyon szerencsés vagyok, egyébként 6600 XT-m megy a Cooler Master MW. 450W Bronze a táppal, de van egy 6600-om tehát nem XT, az is megy egy szintén 450W-os Enermax-al. (Mindkét konfig kb 1 éve megy ezekkel a kártyákkal...)
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Ez nagyon érdekes . Egy normális 450W-os elég kellene, hogy legyen. Legrosszabb esetben is 250-260 peaket megy a kártya.
AMD 550W-et javasol, de ugye a nagyon szar PSU-k miatt leginkább.
Milyen processzor van mellette? -
EquinsuOtcha
csendes tag
Egy ugyanilyen coller tápos gépbe rakva szintén nem indult be. (480+ w 12-es ágon)
Majd beraktam a céges gépbe amiben egy 650-es van és vígan megy.
Ez a kártya kizárt, hogy 450-es táppal menjen.
Akinél ez ilyen körülmények közt működik az vagy mázlista vagy hazudik. (inkább az utóbbi)
Tele a net vele, hogy minimum 600-as tápokat ajánlanak hozzá.
Messze nem is hozta azt amit várna az ember.
Hitman-nel (Whittleton Creek) 60-65 fps van vele 12500-al, ott ahol 1060-al meg 48-55 volt egy i7 6700-assal, (ami az otthoni gépem és beton stabil volt eddig, és most a tarcsi 1050ti-al megint az).
A vicc az, hogy egy hónapig működött (windows frissítések letiltva szal meg az sem lehet).
De mindegy is. Működik. Nem érzékeny búcsút veszek tőle.
Ez egy trash.
Lehet anyázni.... -
flanki
aktív tag
válasz
EquinsuOtcha #230 üzenetére
A tápod végett, vagy egy hibás alkatrész miatt mehetett tönkre...
-
flanki
aktív tag
válasz
EquinsuOtcha #228 üzenetére
450 Wattos táppal használom már kb. 1 éve, és nincs black screen. (Játék közben sem...)
(Cooler Master MW. 450W Bronze a táp MPX-4501-AMAAB, 12V 37.5A) -
EquinsuOtcha
csendes tag
Aha 100% terhelésen 56 watt.
Az idle lesz inkább.
A fogyasztása ~140 wattra van megadva és az öreg mért 251 wattos tüskéket is. Íme:
https://youtu.be/9UgwDZo4CbA?t=1541
Egy 550 wattos cooler master bronz táppal amivel egy 1070 simán ment tolja black screen-t majd újraindul a gép.
Egy 650-essel meg simán megy.
65 watt mi?
Mi a szakmád, mozigépész? -
Chaser
legenda
azért nem ( :
abban az árkategóriában meg nagyon nem
a 6600xt úgy láttam hellyel-közzel hozza az 5700xt szintjét, de utóbbi sokkal többet eszik, nincs még semmilyen rtx, na azok legalja volt 130e ft, ez meg lassabb 10-20%-kal kb
1660-ak jó ideje piacon voltak, de ott is legalja 60e ft volt megjelenés után jóval, és hát nem picit elmarad egy 6600-tól is egy olyan
az hogy használtan esetleg mennyit ér valami egy dolog, de felső katnál esett meg többször hogy fele annyit ér, pláne mikor néa az nv úgy döntött az új gennel odavág, de egyébként ilyen nem volt -
KROK640
nagyúr
Nekem tökéletesen megfelelne, csak épp az ember 2021ben, már nem ezt várja. De én pl tökéletes célcsoport lennék, nyilván valami normális áron.
Reálisan (ha nem lenen a cripto, meg a chip hiány) 50-70et érne ez a kártya most, és annyiért szerintem jó is lenne (függetlenül attól, hogy kicsit Nvidia felé hajlok, simán megevszem az AMD-t is, ha az épp jobb ár/telj viszony, volt egy rakás Radeonom is - Radeon 7500, 9550, 9600, 9700Pro, 9800Pro (most is megvan), HD3870X2, HD4850, HD4870, HD4890, HD6850 (most is megvan) ).
Amúgy én is inkább causual vagyok, azért is mondom nekem tök elég lenne a 6600-as... -
flanki
aktív tag
Ezt eleve 1080p-re adták ki, de nem is értem miért nem jó a 1080p?
Mert trendi a 2K, vagy a 4k? Azért ilyen felbontások alá egy pöppet keményebb vas is kell...
Kazuár gémerként a 27", 1080p, 75 hz bőven elég, ha nem profi az ember csak néha játszogat.
50-60-70 ezer Forintért szerintem még 1 év múlva se lehet kapni, de ne legyen igazam...
Ja és mégvalami, ami miatt rá vagy kényszerítve hogy megvedd.
A PCI-E 4.0, ha 3.0-ás lapra rakod bizony gyengébben teljesít 3D-ben. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
túróslaptop1 #188 üzenetére
Annak lenne már itt nagyon de nagyon az ideje ...
-
KROK640
nagyúr
Azért aggasztó olvasni, hogy még FHD-re jó, az ember már nem felktétlenüól FHDre vásárolna kártyát 2021 végén. Ami ennél is rosszabb, hogy az amúgyis magas MSRP ár mire kiér a boltokban lesz kb a duplája(!) már amikor egyáltalán elérhető lesz.
Az én szempontomból egyébként MSRP áron még talán meg is érné, mert jelenleg ugye egy 2GB-os GTX950-el vagyok, 10400F mellett, tehát nekem már az, hogy 8GB-os ez a kártya nagyon sokat jelentene, főleg h a megcélzott szegmens FHD.
De fölösleges ezen agyalni, mert úgyis nagyítóval kell majd olyan embert keresni, aki csak látott ilyet ...
-
flanki
aktív tag
válasz
7Heads Drago #210 üzenetére
Elágazás hő, 50-55 fok. Warzone alatt. (Persze nyáron valszeg magasabb lenne.)
(Alap beállításokkal, venti, GPU...) -
Chaser
legenda
válasz
7Heads Drago #210 üzenetére
nyilván
3070 -nél manual ultrán levettem korlátlanról - 100140-et tudott úgy -fix 60 fps-re, zömében passzívan vitte sok kártya - többel megnéztem -
korlátlanul ~220w, 60-as korláttal 120w-on elment -
flanki
aktív tag
válasz
túróslaptop1 #208 üzenetére
Nekem olyan +20, +15fps átlag a 6600 XT javára.
Warzone alatt olyan 110-140 fps (ugye ez területfüggő is a játékban) között Normál grafikán.(Ha elengedem a pacikat... )
Mivel 75hz-es monitort használok, általában 75 fps-re lockolom. Azt csókolom. -
flanki
aktív tag
válasz
túróslaptop1 #206 üzenetére
Nekem is 6600 XT-van a gépbe eredetileg.
-
flanki
aktív tag
A minap beraktam a játékos gépbe (műhely gépemben van eredetileg) a kis 6600-at, és teszteltem Warzone-al.
1080p, Medium beállításokon tudott 80-120 fpst, legfrissebb driverrel win10 alatt.
(i5 11400-F, Fury Beast 3600 OC 16Gb... mellett)
Tehát én 75hz-es monitor mellé ajánlanám a kicsit, már aki Warzone miatt venné.
144 hz-es monitort (1080p-ben) esetleg LOW grafikán kiszolgálna éppen-éppen.
Aki komolyabban játszik, 1080p-ben annak inkább a 6600XT való. -
Dvix
senior tag
Te drága jó búzakenyér! nézem ezt a kártyát árukeresőn és 250 ezer-be kerül...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Kár hogy nem. Pedig egy csapásra vége lenne az egész chip hiánynak. Nem kellene az sok áram se. És jó eséllyel bezuhanna megint az egész PC piac is.
-
-
thedioda
tag
Nem fog megszünni átálnak másra, hozzáteszem még lehet hogy arra se lesz szükség, újabban hallani olyat hogy 22 július nál előbb nem is lesz átállás, holott idén decemberől volt szó. Amennyiben mégis időbe jöne eth ra a pos, akkor is annyit hoznak még a másodhegedüs coinok is, hogy senkinek nem éri meg olcsóbban eladni a vgakat, max nem vesznek már annyit újonnan 12-16 hónapos megtérűlés mellé.
-
Chaser
legenda
azt amit én és még nagyon kevesen mások:
elhatárolódnak ettől a sz@rtól, hogy ne generálják még jobban mert a büdös életben nem lesz vége
szted én nem tudnék bányászni?
már az elején beszállhattam volna 10-20db 3070-nel amikor darabját 230e alatt kicsivel is meg lehetett venni a gw phoenixeknek újan ( :
de mondok jobbat, 3060 ti-ből 162-3e ft-ért is vettem megjelenéskor...lol :d
most is beszállhattam volna mikor 360e-ért vettem meg az msi gaminget, de inkább eladtam a pH@szba és ha megtartom sem "bányászok" vele
sőt, inkább menesztem a pc-t is a qrva anyjába, már 3070 nélkül sincs benne örömem, mindig csak az idióták tengere jut eszembe róla
maradok a notebookomnál + a kis series s-nél, és ha komolyabban videót akarok vagdalni veszek egy m1-et egy mostani 3070 árán
na így is lehet csinálni, meg amúgy is -
M@cika
őstag
"és sokan mivel qrva drágán vették a vga-t, hogy ne fájjon annyira üres időben bányásznak is a géppel..."
Mégis mi a fenét csinálnának? A lehető legjobb döntést hozták. Ha csak játékra használnák a gépüket napi pár órában, akkor ezzel kidobnának egy rakás pénzt az ablakon, hiszen a VGA a bányászattal nekik szépen visszahozza az árát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #192 üzenetére
Az, hogy most neked nem megy, a te problémád. Nem a játék a hibás érte, hanem a te rendszered. Ha nem tetszik vegyél más hardvert, amivel a hibád megszűnik, vagy konzolt, amivel ezek elő sem jönnek.
De az a lényeg, hogy kinek a sara. És csak azért, mert nem hajlandók javítani, még nem jelenti, hogy a játékkal bármi gond lenne.
Ami biztos, hogy ha te hibát tapasztalsz a saját hardvereden vele, egyáltalán nem lesz kizáró ok egy játéknál. Téged sem kényszerít senki sem arra, hogy olyan hardvert vegyél, amivel hibázik a játék. Ettől persze vehetsz ilyet, de a problémád ne állítsd be úgy, hogy a mi hibánk lenne, és hogy erre nekünk figyelni kellene.
-
huskydog17
addikt
"Mi többször leírtuk már, hogy objektív rostán megy át egy játék, hogy bekerüljön."
Ja végül is tök objektív, hogy 10-ből legalább 8 játékosnál hibásan működik a játék, de ők nem fontosak, a lényeg, hogy AMD-n jól megy, értem.Alapból egy objektívnak mondott rostán hogy mehet át egy olyan játék, amely a játékosok többségénél súlyos grafikai problémákat eredményezhet? Ez volt az alapfelvetés, erre te elkezdesz mutogatni a gyártók felé, hogy márpedig ők a ludasak. Ahogy azt nem egyszer írtam, nem az a lényeg, hogy kinek a sara a grafikai hiba (még mindig nem kaptam bizonyítékot, hogy a driverek okozzák/okozták), hanem az, hogy a probléma még mindig létezik emiatt
Rendkívül érdekes rostátok van, ami az ilyen problémákat nem veszi figyelembe.
De ok, felfogtam, hogy neked ez így jó és így marad, mert csak. Nincs több kérdésem."Nagyon sok játék marhára nincs annak a technológiai színvonalnak a közelében, amit a Deus Ex tud."
Nyilván egy Minecraft, e-sport címek és a sok UE4 asset összedobálós indie alkotás nem ér fel vele, de ugyanakkor bőven vannak olyan alkotások, melyek sokkal sokkal fejlettebbek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #190 üzenetére
Más architektúrán is jól megy. Ez a drivertől függ. Ki kell venni a driverből a mókolást, ami ugyan sebességet ad, de nem működteti rendesen a szabványos kódot. Az AMD-n azért megy manapság hiba nélkül, mert kivették a mókolást a múlt év során.
Mi szabadon dönthetünk arról, hogy mi kerül a csomagba. És kb. nem érdekel, ha a gyártó elbasz valamit a meghajtóban. Az szokott érdekelni, ha a fejlesztő bassza el a kódban, de jelen esetben szó sincs erről.
Mert nem a játékhoz kapcsolódik az efféle optimalizálás, hanem általános, ami némelyik játékban bajt okoz.
Az, hogy neked nem tetszik a játékcsomag egyéni probléma. Mi többször leírtuk már, hogy objektív rostán megy át egy játék, hogy bekerüljön. Ha csak egy szűrőn is fennakadt, akkor kuka. És nem úgy nézzük, hogy mennyi fps-t ad, hanem konkrétan leprofilozzuk a működést egy hardveres nyomkövetést alkalmazó profilozóval. Nagyon sok játék marhára nincs annak a technológiai színvonalnak a közelében, amit a Deus Ex tud. Főleg az erőforrás-korlátozással szokott baj lenni. Mi jelenleg csak olyan játékot veszünk fel, aminél a frame time maximum 7%-a barrier. Szigorú, de ki tudjuk szűrni a szarul optimalizált címeket. Van belőlük bőven! Ez a legdurvább szűrőnk. Az opcionális programok nagy többsége innen nem esik tovább.
-
huskydog17
addikt
Tehát azt mondod, hogy RDNA alatt jól megy a játék, minden más architektúrán viszont ott a probléma. Ez azt jelenti, hogy a játékosok és olvasók többségét érinti a probléma, mert a többségnek nem RDNA VGA-ja van.
Elég lett lett volna akkor csak annyit írnod, hogy téged nem érdekel az olvasók/játékosok többsége, a lényeg, hogy RDNA alatt jól fut a játék és kész, emiatt nem akarod/akarjátok lecserélni a játékot."Azt, hogy a driver mókol ne velünk boxold le, hanem a gyártókkal. Nyilván elhiheted, hogy nem mi kényszerítjük erre a cégeket."
Nem a gyártók hibája, hogy egy alapból szűkös játékcsomagban olyan játék szerepel, amely a játékosok és olvasók többségénél hibásan működik. Ez kizárólag a ti döntésetek, ti döntitek el, hogy milyen játékok kerülnek a csomagba, nem a gyártók. Aranyos, hogy a ti felelősségeteket megpróbálod a gyártókra kenni. Elég szomorú.
Egyébként van bármiféle bizonyíték arra, hogy driver oldali a probléma? Eddig egyetlen oldalon sem láttam a driver changelogban olyat, hogy ezt a játékot javították.OK, most már legalább egyértelmű visszajelzést kaptam, hogy titeket a legkisebb mértékben sem érdekel, hogy egy teszt mennyire releváns az olvasók/játékosok többségének. Mondjuk ezt eddig is sejtettem, de most legalább ezt megerősítetted.
Mondjuk azt se értem, hogy miért egy 5 éves címet kell erőltetni, amikor több tucat friss alkotás közül is lehetne válogatni, melyek nagyságrendekkel fejlettebbek technikailag és látvány ügyileg is, de most már nem is fontos.
Mindenesetre köszi a visszajelzést! -
Chaser
legenda
válasz
nem is egyből fogja kiszórni, hanem nyilván ha nem lesz más, illetve nem éri meg már
de ha nem lesz akkor használt kártyából dömping lesz, és amiatt újból is
mondtam, hangsúly a ha szócskán ( : -
-
Chaser
legenda
válasz
thedioda #186 üzenetére
nem
az eth árfolyama tartja egekben a vga árakat
ha - és hangsúly a ha szócskán van - bedőlne az eth, a vga árak is mennének utána
ráadásul olyan mennyiségű használt kártya árasztaná el a piacot amire eddig még nem volt példa
most az történik a kártyák nagyobb része eleve bányákba megy - az lhr-t is megoldották már elég szépen talán 80%-ig kihasználható, és teljesen jó az is, csak több idő alatt termeli ki az árát mint a non-lhr -
és sokan mivel qrva drágán vették a vga-t, hogy ne fájjon annyira üres időben bányásznak is a géppel...amivel persze generálják a folyamatot
ez tartja életben az eth-t jelenleg és ezért tudják ennyiért adni a gyártók a kártyákat
eth bedőlés után ha ilyen árakat szeretnének tartani ahhoz drasztikusan le kellene csökkenteni a termelést és valszeg' akkor sem jönne be nekik a rengeteg használt kártya miatt, amit viszont apróért dobálnának ha beüt a krach
itt a lényeg tényleg annyi, hogy megtörténik-e ez
engem mondjuk annyira már nem érdekel, amíg nem válogathatok kedvemre a jobbnál jobb ajánlatok közül újan boltból - ahogy kb mindig is volt -, addig a gt 1030 helyett csak akkor veszek jobbat ha szembe jön valami qrva jó áron, anélkül hogy vadásznám..de olyan nem nagyon lesz sztem
tegnap pl volt strix 3060 12g edigin, de már csak üresben láttam - ez persze messze nem jó ár, de mostani helyzetben so-so egy strixért ami egyébként is 16070e is lenne ha msrp áron dobálnák a kártyákat akkor is - -
Chaser
legenda
nálam is rengeteg dolog megfordult, vga is
de olyan rengeteg időt általában nem is töltöttek nálam ( :
jah itthonról 200e alatt egy jó modellt - gaming x, strix - még lehet vennék is
kis fogyasztást a 3070-nel is csináltam, pár klikk tdp limit le és kész
még mindig sokkal erősebb mint bármelyik kártya ami defaulton 160-180w, 180w-nál még rengeteget nem vesztett a default 240-es értékhez képest, de 160w-on is élhető volt még teljesen
120w-on azért már csökkent a teljesítmény, de úgyis reggelire eszi meg akár a 6600xt-t is -
flanki
aktív tag
Értelek is meg nem is.
Bármi tönkre mehet, semmi sem tart örökké!
Ettől független elég sok videókártya megfordult már nálam, 100-ból talán egy amivel probléma volt.
Persze létezik a balszerencse is, mint olyan.
Ettől független akinek szüksége van egy 6600-ra és jó áron hozzá tud jutni, 200 ezer ft alatt mondjuk az vegye, mert egy modern, kis fogyasztású kártya.
Nekem működik, ami van.(még...
)
-
Chaser
legenda
pár évet letoltam számtech boltban - is -
hogy mi baja lehetne?
bármi
bármi bármikor megdögölhet, mindig csak az ideje kérdéses, amit előre senki nem tud
eleve tömegtermelés van legtöbbször zero meo-val
a nagy helyeken a kedves mérnököket nem azért fizetik hogy minél hosszabb legyen egy termék életciklusa, hanem hogy pont bírja ki a garancia idejét
utána záros határidőn belül lehetőleg dögöljön meg - mert ha nem így lenne nem nagyon vennének az emberek új dolgokat, kivéve ha a marketing be nem jön, de úgy a biztos ha meg is döglik az adott termék -
van itt több emberke aki ilyen helyen dolgozik és el tudja mesélni milyen abszurd dolgok fontosak egy gyártónak és mire költenek ( :
talán tavasszal vettem egy csúcskategóriás sfx tápot, élt 3 hetet, ráadásul alig használtam és terhelve is alig volt...na bumm, ez történhet - garos volt jó helyre, kaptam egy újat -
de ez megtörténhet gar lejárta után két héttel is
volt egy hp elitebook széria aminél elszámoltak valamit a mérnökök, elég szépen hullottak az alaplapok már az első fél évben is
az előttük levő szériákat agyonverni is nehéz volt, akkor még nem qrvult el annyira a világ ahol ma tart
lehet a leghitványabb tucattermék is elmegy 10+ évet, és lehet akármilyen military classos baromság meg top széria, megdögölhet az első napon, heten, hónapban, bármikor
felraktam magyar garanciával a 3070-et, első pár percben már írtak, telefonon többen kerestek, estére már el is vitték
na ilyen a magyar garancia, a többségnek nem hiányzik kiküldözgetni ilyen értékeket, nekem sem - az más téma hogy nimand boltból sokkal kisebb értékben sem vásárolnék, de van elég őstermelő már itthon, köztük még korrektek is akadnak - -
flanki
aktív tag
Teljesen féleérted, amit írtam, én nem a Hardverapróra gondoltam.
Az meg hogy mit jelent a magyar garancia? Nem komolyan gondoltam.
Semmit sem jelent, illetve semmivel sem rosszabb egy termék ha külföldi a garancia. Csak a postaköltség megnyomja. (már ha gebasz van...)
De ha te játszani használnál egy VGA-t, és tegyük fel azért vmit értesz is hozzá, akkor mi baja lehetne?
(A kopó alkatrészeken, esetleg pasztázáson kívül?) -
Chaser
legenda
válasz
7Heads Drago #180 üzenetére
én sem
nem is mondtam hogy vegyél, a "kollega" pedzegette mekkora dealek vannak aprón, bár még semmi konkrét ajánlatot nem láttam
sőt, azt szoktam mondani gar nélküli vga-t gondolja meg a delikvens, részemről azokért aprót adnék
megint más ha pár hónapos vga-ról beszélünk, vagy 1-2 évesről sok garral, de részemről már azokat sem szeretem
sok a vérpisti, hitvány táp, bányászdáról nem is beszélve
de ugye most más a helyzet, sokan rákényszerülnek használt vga-ra - én megoldottam hogy új legyen, de sokat kellett utána futni, aztán inkább eladtam :d fakkom fog ennyit vga-ért adni, lett egy gt 1030 de az is újan ( : -
egyébként lehet kiadnám azt a 360e ft-ot vga-ra...de egy 3080 ti-re ami strix vagy gaming msi, nem 3070-remajd ha lesz olyan helyzet kitalálom :d
-
Chaser
legenda
a magyar garancia talán azt jelenti, hogy mo-on érvényesíthető garancia ami magyar kiskerhez szól
3060 12g-ről volt szó, azt vett valaki 250e-ért nemrég, erre jött reakció hogy az illető biztos nem venne ennyiért vga-t
ha arra gondoltál olcsóbban van _más_ típus az biztos - nyilván pl egy használt 1660 olcsóbb, mily meglepő... - , 3060 12g itthoni garis és jó modell kb kötve hiszem hogy van 250e alatt itthoni garos
239e-ért találtam aprón egy esélyesen teljesen nimand céghez szóló számlás és nagykergaros ventust - ventus a legalja -, de biztos én vagyok béna ( :
annyira hogy nemrég 360e-ért msi 3070 gaming z-t vettem boltból újan, és nem nimand boltból
300e-ért tudtam volna venni gb 3060 ti-t gaming oc-t, szintén nem nimand boltból
de amiket 250e körül kapni lehetett azt hagyjuk -
flanki
aktív tag
válasz
7Heads Drago #175 üzenetére
Vehetsz olcsóbban is, használtat.
-
Chaser
legenda
na azt már nem vállalnám be 4gb rammal, chrome eszi a ramot - azt azért bővíteném -
a cpu rész viszonylag erős, de az igp még kevés dolgot támogat hw-esen ha jól rémlik
a 6200u az kb minden szempontból jó, már azt sem tudom milyen fuji gépben van nálam ( :
2570p is van itthon, ua. mint a tied csak ivy cpu-val
90%-ban a notebookot használom, maradékra csak az asztalit, héten be se kapcsoltam még pl
ilyen értelmes üzleti gép az egyetlen kategória kb amiből vennék használtan - és sokszor a dealerek legalább fél év gart is adnak rájuk -, ezek azért bírják a strapát
anno én is voltam notebook dealer, nem igen döglöttek ezek a hp-k - az utánuk jövő g akármi széria annál jobban - -
Chaser
legenda
válasz
túróslaptop1 #171 üzenetére
én azzal kezdtem ha az ember tud várni egy kicsit
most ha vga-t akarsz venni és valamivel értelmesebb áro akkor egy hnapig lehet vadászgatni és még akkor is qrva drága
alzán meg nem vadászgatsz csak megrendeles és megkapod msrp áron a boxot
beragadt rendelésük biztos van olyan forgalom mellett, lesz is
első xsx-et tavaly debüt után rendeltem nem sokkal, decemberre itt volt - átadtam egy ismersnek akinek van két sráca, én sejtettem hogy úgyis csak eladnám -
aztán rendeltem tavasz végén, nyár elején, 3 hét múlva itt volt a gépaz ma már magában semmit nem jelent hogy éppen minek hívják az adott cpu-t
régen a 4c/8t volt a kórájhét'...ma egy i3 a 4c/8t ( :
egy 2c/4t cpu netezni bőven elég, akárminek hívják éppen - jah és jellemzően a ht-t is kikapcsolom a 6200u-s gépben, és úgyis teljesen jó netre, kis officera, filmezni, bármi átlagos dologra 1,8ghz-en -
most is arról írok, sokkal kényelmesebb mint az asztali előtt ülni - és töredéke a fogyasztása is, ráadásul extra fasza 14" fhd srgb 87% körüli panel van benne, na ez már nem lenne olcsó újan - -
túróslaptop1
csendes tag
A saját alzás rendelésem több mint fél éve egy helyben áll, de ez ps5. Örülök ha a box ezek szerint beszerezhető onnan.
Abban egyetértek hogy nyilván meglehet olcsón oldani ezt a kérdést, de én konkrétan leírtam hogy mi 400k (ami raktáron van) és erre te mondtad hogy nem annyi
. Alapvetően a felvetés az volt, hogy egy gamer pc-t kilehet váltani egy konzol+laptop kombóval. Ez teljesen igaz, de ha nem akarunk egy halom kompromisszumot kötni (pl: pentium proci...) annak is megvan sajnos a mai piacon az ára
-
Chaser
legenda
azasszony' játszik ac-val meg sok hülyeséggel, mind frankón megy - nfs-eket is végignéztem -
az ori aszem' 4k60-on is megy, vagy talán 120-on, passz
jobb az x de a kis gép hangját egyáltalán nem hallani már egy méterről sem, sőt közelről is erősen fülelni kell, az x-et már lazán hallotta ő is több méterről - én meg nála jobban hallok -
de tesztelünk újra ha befut a gép
nekem az x bevonata is nagyon bazári - persze ez szubjektív - -
Chaser
legenda
válasz
túróslaptop1 #166 üzenetére
alza.huuuuuuuuuuuuuu ( :
eddig kettő darab xsx-et vettem tőlük 185 ft-ért, a harmadik nemsokára jön elvileg - egyik alkalommal sem fizettem bele egy ft-ot sem és hozták -
ms partner, ők msrp áron adják a gépet
cserébe nincs azonnal, meg kell rendelni, eddig egy hónap átfutással hozták a gépeket - de esetenként készleten is volt már 185e ft-ért -
series s meg sok boltban van 105e ft-ért is már, alzánál még picit drágább is - náluk mióta megjelent ugyanannyiba kerül az s is, most jöttek bundle csomagok amik jobban megérik -
ps5-öt talán telekomtól érdemes lőni, ott szokik' lenni 200e alatt amikor vansztem netezni nem kell i5 ( :
most több éves notebookom van 6200u-val, nevében persze i5, de csak 2c/4t, ez ma már talán pentium kategória
van benne ssd bőven, 16gb ram, ezzel korlátozott mértékben még videót is tudok vágni - arról nem beszélve hogy limitáltam az órajeleket hogy kvázi néma legyen a gép -
nagyon-nagyon sok weblapnál már érzem hogy pörgősebb az asztali 3800x-szel és 32gb gyors rammal...egyébként nemAlcsi69
szerencsére gta5 max 5 percig kötött le...( : de legalább megnéztem s-en, megy mint a golyó
leginkább forzával játszom, az is szintén megy
az új jedi is korrekt volt
talán vmelyik jurassic parkos game ment csak hitványul -
Chaser
legenda
válasz
túróslaptop1 #164 üzenetére
még azokkal sincs 400e
notebookból nyilván nem csilliósat számolunk alap dolgokra, tehát vga lényegtelen
series s valóban kompromisszumosabb mint egy x
én próbáltam több játékkal, azért az árért nagyon jó vétel
x bikább, én nem szerettem, jóval hangosabb - de azért berendeltem még egyet hogy újra összehasnlítsam az s-sel ( : - -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #159 üzenetére
Írtam, hogy létezett, de nem a játék miatt, hanem a meghajtók mókolása miatt, és valószínűleg azért nem találkoztam vele, mert az AMD ezt a mókolást pár hónapja kivette. Az AMD-nél tudom, hogy ez eleve a régebbi GCN-nek miatt volt benne, az újabb verziónak, mint a Vega vagy az RDNA-nak nincs szüksége rá, mert hardveresen szinten nem különbözteti meg az erőforrás kezelését, már azt a maradék munkát is memóriaalapú módon végzi, tehát mindegy, hogy a fejlesztő milyen jellegű kódot ír a Microsoft specifikációit követve, a hardveren az nem fog másképp futni. A régebbi GCN-eken másképp futhatott, mert azok még tároltak slotbejegyzéseket, igaz minimálisan.
Az NVIDIA hardvere még nem végez minden munkát memóriaalapú módon, a legújabb Ampere sem. Egyszerűen szükségük van a root signature leírótábla alapján egy mappelésre, hogy biztos jól kezeljék az erőforrást.
De itt jön a trükk. Egy játékot le lehet úgy profilozni, hogy lássák mi történik benne, és képesek specifikusan megmókolni a működését, hogy jobb teljesítményű módban fusson a hardveren. Az AMD-től tudok, hogy nekik ez 2-4%-os extra tempót jelentett a GCN4 vagy régebbi dizájnokon, míg az NV-nél ugye volt egy driver, ami 10-15%-kal dobta meg a Deus Ex teljesítményét, és mit ad az ég, pont akkor vezették be ezt a mókolást. Később kiderült, hogy egészen ritkán egy grafikai hibákhoz vezethet. Az AMD az RDNA megléte miatt elengedte ezt, mert pont az RDNA-n és RDNA2-n már nem hoz extra teljesítményt, tehát felesleges benntartani a driverben, az NV-nek viszont úgy kell ezt elengednie, hogy 10-15%-ot buknak vele. Ez már egy felfogásbeli kérdés, hogy mennyi probléma ér meg egy adott extra tempót. Az NV ebben mindig is agresszívebb volt, többször bevállalták a grafikai hibát a sebességért, mert a média az fps-t jelzi vissza, jó eséllyel a ritka hibákba nem futnak.Nyilván azért nem javították a fejlesztők, mert a saját oldalukról nincs mit javítani, és sosem kérték meg a gyártókat, hogy mókolják meg a programjuk működését. A gyártók bármikor kivehetik ezt, ahogy az AMD a múlt évben meg is tette. Az NVIDIA is megteheti, buknak vele sebességet, de az eredeti bugmentes kód fog futni. Én is írtam, hogy 150 órát raktam ebbe a játékba az elmúlt nagyjából fél évben, és nulla grafikai hibával találkoztam, tehát tényleg eltűnt a probléma. Visszarakhatok egy 2019-es drivert, hogy előhozzam, valószínűleg 10-20 órán belül elő is jönne, de annyira nem izgat.
Azt, hogy a driver mókol ne velünk boxold le, hanem a gyártókkal. Nyilván elhiheted, hogy nem mi kényszerítjük erre a cégeket.
De hogy örömhír is legyen a shader model 6.6 pont ezt a mókolós működést valósítja meg a Dynamic Resources funkcióval, tehát direkten lehet támogatni a program oldaláról. Ezek a kódok már működnek is az újabb kiadású AMD és Intel GPU-kkal. Az NVIDIA majd a jövőre érkező új architektúrától kezdve fogja hardveresen támogatni.
-
Chaser
legenda
válasz
túróslaptop1 #161 üzenetére
series s 105e ft-tól indul újan
notebook nem tudom mennyitől van újan ami jó netezni, filmezni, ilyesmi - legtöbb embernek ennyire kell gép -, de gyanítom 150e-ért már akad
a kettő 250e-ből sztem megvan
aki urizálni' akar mert series x kell neki annak +80e - feltéve ha tud várni és rendel alzától msrp áronde azt nem azonnal adják a kezébe -
ennyiből most kapsz újan mit is? jó esetben egy 3060 12g-t, esetleg egy 3060 ti-t ha jó a csillagok állása
és mire gép lesz belőle +200-250e ft kb -
huskydog17
addikt
Tök jó, hogy te nem találkoztál semmilyen hibával, bár meg is lepődtem volna, ha mégis.
Attól, hogy te nem találkoztál vele, még létezik és mindkét oldalt érinti. Én is belefutottam a 78 órás végigjátszásom alatt az RX470-el. Semmi nem segített, csak a DX11-re váltás (2018 végén volt ez).Tehát akkor szerinted totál lényegtelen, hogy sok játékosnál súlyos grafikai hiba lép fel függetlenül attól, hogy zöld vagy piros kártyájuk van? Szerinted ez a tény lényegtelen, csak mert a tudomásod szerint nem a játék kódjával van a gond?
Akár a driver akár a játék kódja a hibás (kétlem, hogy driver lenne a ludas), a végeredmény ugyanaz:
[link]
[link]
[link]Tehát azt állítod, hogy a két GPU gyártó (AMD, NV) sara, mert a driverben mókoltak. Tényleg azt hiszed, hogy egyik oldal sem foglalkozott ezzel a hibával és hogy évek alatt nem voltak képesek/hajlandóak javítani?
Esetleg eszedbe sem jutott, hogy a játék DX12 kódja nagyon kezdetleges és mivel azt is emberek írták, talán bugos lehet? Hiába szabványos a kód, ha bugos, márpedig te azt nem tudhatod, mert neked nincs meg a forráskódod, ahogy annak sincs semmi értelme, hogy a driverek a hibásak. A játék supportja 2017 első felében véget ért, a bug benne maradt a játékban. Szerinted azonban a driverekben maradt a bug és 5 éve nem javítják. Szerintem elég nagy logikai bukfenc, de a végeredmény szempontból tök mindegy, mert a játékosok bizony bármikor beleszaladhatnak ebbe, tény, hogy a játék DX12 módja nem jól működik.
Tehát szerinted az 5 éves, nyilvánvalóan rosszul, hibásan működő DX12 mód releváns egy VGA tesztben? Tehát itt most nem az a lényeg, hogy kinek a sara, hanem hogy nem jól működik, és attól, hogy te pont nem futottál bele, még létezik a probléma és bizony jó páran belefutottak (saját tapasztalatom is van erről).Rengeteg új cím közül lehet válogatni, ami leválthatná ezt a játékot a tesztcsomagban, csak akarni kéne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #115 üzenetére
A Deus Ex: Mankind Dividedbe nagyjából 150 órám van az elmúlt fél évből. És találkoztam DX12-ben egyetlen hibával sem. Volt régen egy glitch artnak gúnyolt bug, de az nem a játék hibája volt, hanem a fordítóké, mivel az AMD és az NVIDIA is alkalmazott D3D12_ROOT_DESCRIPTOR struktúraátalakítást, hogy gyorsabban fussanak a shaderek. Az AMD ezt a múlt évben kivette a meghajtóból. Az NV-nél nem tudom, hogy kivette-e, nyilván ők is megtehetik. Persze az AMD egyszerűbben enged el egy ilyet, mert nekik ez az optimalizálási stratégia 2-4%-os extrát hoz, míg az NV-nek 10-15%-ot is, amit nehezebb elengedni, inkább rábeszélik a fejlesztőket, hogy olyan kódot írjanak, aminek ez az optimalizálás nem árt, de ettől a Deus Ex: Mankind Divided kódja teljesen legit, a meghajtók taknyolnak, taknyoltak bele. Lehet haragudni a fejlesztőkre, de nem ők mondták az AMD-nek és az NV-nek sem, hogy a megírt kódjukat cseréljék le a fordítás előtt.
-
Иван
őstag
-
Chaser
legenda
cpu függő leginkább, mit tud az imc - lap kb lényegtelen kis túlzással, filléres lapban is széthajtottam már ramot nem is egyszer -
és ram függvénye is - milyen chip van rajta -
2600-nak éppen lehet már a 3200mhz is bajos - nekem anno 2x16 3000-es aegis egyik 2xxx cpu-m mellett sem ment 3200 fölé, ahogy meglett a 3600 rögtön ment fentebb az órajel -ceia
ezek fhd "sok hz" - 100+ fps - kártyák, nem fhd 60hz környéke
az xt fhd ultimatenek van kikiáltva - és az is lényegében -<Adamsky>
az illetékesek tehetnének ellene - globális beszabályzás/letiltás -
a gyártóknak ez maga a paradicsom - mindegy mit kamuznak a külvilág felé-
mindent eladnak szalagra kerülés előtt hetekkel..ha nem hónapokkal
1650s-t nem a bányászok viszik
de mivel a 1650s árkategóriája irdatlanul megnőtt, így azok viszik akik rászántak vga-ra 150e + ft-ot, mert gyakorlatilag nem kapnak érte mást
és az eladászok zöme az 50-150e ft-os ársávban mozgott, nem pedig a 250e+ felettiben
ezért van minden kártyából hiány, abból is ami egyébként alkalmatlan bányászatra
lásd pl 40-60e ft-os gt 1030-ak - ezekből a beugró modellek 2x ezertől kezdődtek, a "csúcs" verziók voltak 30e körül -
ilyen bontószökevény ddr4-es verziók amik jelenleg vannak zömében nem is voltak ha jól emlékszem -
<Adamsky>
nagyúr
" ... aki ránéz az eth árfolyamára tavaly nyártól és van még kérdése ... "
Nekem csak annyi, hogy nem lehet ez ellen valamit tenni? Sajna mint írtam nem tudom napi szinten követni a témát (ezért is "ütött meg" a 2× vagy még nagyobb árnövekedés), de mintha rémlene itt a PH!-n olyan hír, hogy driver-ből próbálkozott talán az AMD tiltani, hogy bányászgépnek használják a kártyáikat. Bár gondolom az a nagy baj, hogy a VGA gyártóknak ez igazából jó.#142 zseko
"Teljesen nevetséges, hogy ha le akarnám cserélni a kártyát akkor 500e alatt nincs olyan amire érdemes lenne ... "
Eddig is pénzszórásnak tűnhetett pár-százezres VGA-t venni (amiből más mondjuk komplett gépet / laptopot vesz) de most mára már igazi úri huncutság, luxus.#149 ceia
"Nekem tökéletesen elég lenne egy 1650 Super is." - azt hiszem nekem is. De, ilyen árak mellett tényleg rohadjon rájuk az egész (ill. nem fog, mert biztos elviszik a bányászok ... vagy nem) -
XuChi
addikt
Nekem tökéletesen elég lenne ez a kártya, már ha nem 300K lenne az ára
-
ceia
őstag
Feleslegesnek tartom full hd-re az ilyen drága kártyákat. Nekem tökéletesen elég lenne egy 1650 Super is. Sőt, 1060 6GB is. Mert lelenleg csak 1050 Ti van.
High beállítások, nem kell több. Nem hogy a ray trace, de még az ultra sem izgat. Mondjuk én retró játék rajongó vagyok, számomra máig szépek a C64 játékok is -
-
M@cika
őstag
BIOS-ban próbáltad vagy Ryzen Masterrel?
Én is most cseréltem RAM-ot, egy 32 gigás Patriotra, BIOSban csak beállítottam, hogy XMP 2.0 3200 Mhz és rögtön ment. Ryzen Masterben meg még picit lejjebb is tudtam venni a feszt 1.3450-re. Mondjuk nekem a proci 3600-as, de a lap csak B350. -
zseko
veterán
Megpróbáltam, be sem bootolt
, már a 3066-hoz is emelnem kellett a feszültségen 1.350-ről 1.355-re, a 3200-at 1.360-al sem bootolta be. Feljebb nem akarom emelni a feszt, mivel nem tudom meddig lehet. A 3133MHz még megy 1.355-el.
Lehet alaplapfüggő is, meg nekem 2600-as procim van. Mondjuk az a 20-30% azért már lehet megérne egy próbálkozást. -
PuMbA
titán
Igen, Ryzen-nél sokat számít a 3200Mhz, hiszen csak ekkor megy az Infinity Fabric a megfelelő sebességen, ami ugye a processzoron belüli és a memória felé történő kommunikáció gyorsaságáért felel
Ryzen 5xxx sorozatnál például 20-30%-os teljesítmény előny van 3000 helyett 3200Mhz-en, hiszen a memória órajeltől függ az Infinity Fabric órajel.
-
zseko
veterán
Örülök hogy ennyin megy
Elég nehezen akarta ezt is, ez az uefi beállítások meg már túlnőttek rajtam
Bár igaz, hogy anno a memóriaproblémák az 1000-es ryzenekre voltak jellemzőek, megpróbálom... Héten vettem még +16GB ramot ezek mellé, lehet érdemesebb lett volna gyorsabb ramokat venni inkább? -
zseko
veterán
válasz
<Adamsky> #140 üzenetére
Hát pont ez az, már akkor elindult az áremelkedés és a készlethiány, mikor jobban rászálltak a bányászok. A legnagyobb problémát ők jelentik, a járvány már csak rátett még egy lapáttal.
Teljesen nevetséges, hogy ha le akarnám cserélni a kártyát akkor 500e alatt nincs olyan amire érdemes lenne, mert nem hoz érdemi növekedést. 2018-ban vettem a Vega56-ot 120e-ért, jelenleg 300-ért még nem kapni olyat ami érdemi, vagy egyáltalán bármilyen előrelépést jelentene, főleg nem legalább 1440p-ben.
Egy gyors teszttel azoknál a játékoknál amik megvannak, meg pár netes tesztet megnézve, ez az RX 6600 első körben semmivel sem tűnik erősebbnek a mostani kártyámnál.
-
Chaser
legenda
válasz
<Adamsky> #138 üzenetére
chiphiány jah, mert nem tudnak annyi chipet gyártani amennyi vga-t elvinnének
így nézve mindenképp chiphiány van ( :
aki ránéz az eth árfolyamára tavaly nyártól és van még kérdése, az kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét
ha nincs covid akkor sem lenne másképp
eth egy évvel ezelőtti árfolyama - 10.24. -, kb 127e ft
mai napon az árfolyama: 1m 247e ft
csekély ~ 10x-es növekedés - és nyáron indult be az emelkedés...tavaly, amíg voltak legyártott készletek nem is volt baj, csak azok elfogytak... -
zseko
veterán
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #14 üzenetére
"Mennek felfelé az árak."
Sajnos nagyon kiestem a témából (pedig régen nagyon követtem a dolgokat, na mind1), így ritkán nézek rá az árakra ...
Szóval, tavaly szeptemberben állítottam össze (csak papíron) egy konfigot egy ismerősnek. Akkor egy MSI GeForce GTX 1650S GAMING X 4GB (GTX1650SUPERGAMINGX) bruttó 60e Ft volt (kisker áron). Most egy hasonszőrű kártya (ASUS GeForce GTX 1650 SUPER) ~160e Ft. Mi a f@szom történik itt? Már elnézést!
Bányászat? Chip hiány? Miért van ez? Mi várható? Teljesen elment a kedvem a gépcserétől, pedig már nagyon-nagyon időszerű lenne ... -
zseko
veterán
Hát, elnézve a gépem teljesítményét a Tomb Raider alatt - a listáról csak ez van meg és a The Division 2, az viszont nincs feltéve -
nem tudom, hogy az a (ha jó sort nézek) ~+20fps fullhd-ban megér-e +530e forintot. Ennyi a körülbelüli különbség a hardvereim vásárláskori ára (és a 8GB-os ram modul ~2.5-3x annyiba került anno, mint most), és a tesztben lévő cuccok mostani ára között.
Az olyan 'sallangok', mint pl. a procihűtő (+45e), meg a táp (+50e), nem lettek hozzászámolva.
Na meg ez az AMD L3 Cache hibás Win11 (nem értem a képen miért win10-et ír), mert még nem ért ide a frissítés, és a ramom is csak 3000MHz-es.
A 4k-ban pedig szinte nincs is különbség ha jól látom (mondjuk nem 'igazi' 4k, nincs hozzá monitorom, hanem a 'Virtuális szuper felbontás')
Ezt elnézve kb. nem sok értelmét látnám a vga cserének, de a proci is meglep, meg az egész, azt gondoltam, hogy észrevehetően jobb lesz majd a gépemtől.
Ezek után már csak kíváncsiságból is megnézem a The Divison 2-vel is a benchmarkot, csak hát 4MB/s-el elég lassan csurog lefelé.
-
Nem nagyon van ilyen fórum, végső soron gyakorlatilag az összes játékműfajban keletkeznek ilyen játékok, jóval nagyobb mennyiségben, mint az AAA-piacon - ráadásul sokkal esetlegesebb, hogy adott játék éppen Neked tetszik-e.
Szóval nyomozgatni kell, pár lehetséges kiindulási alap:
- Szimpatikus játékok készítőinek egyéb játékai
- Olyan magazin, akinek hiszel (RPS toplistákban például egész jó dolgokat lehet találni)
- MS Xbox Pass vagy valamelyik másik előfizetős cucc listájából kigyűjteni az érdekeseket
- Esetleg a Steam-féle javaslat, bár az nekem elég ritkán válik be úgy, hogy újat is mond
- Stb. -
törölt tag
Én fórumokon kapok el címeket, ill. keresek neten az adott játékhoz hasonló ajánlókat. Redditen gyakran találok, Steamen is segít a játékok alatti "more like this", de egy fejlesztő vagy kis kiadó munkásságát is át-átfutom, ha fölkelti az érdeklődésem. A Checkpoint podcastből is jön termés, a héten így játszottam végig a rövid kis Abzu-t, majd annak nyomán a hasonló Journey-t. (Mondjuk épp konzolon, de PC-n is lehetett volna. A Journey ráadásul egy klasszikus, csak nekem eddig kimaradt.
)
Direkt gyűjtést nem ismerek.
-
Lorden
senior tag
Van ennek topikja vagy vmi oldal, hol lehet ezekről tájékozódni?
Utóbbi időben a legtöbbet They Are Billions-szel és a Frostpunk-kal játszottam, de nagyon tetszett a Twelve Minutes is.
Régebben toltam a Banished-t és a Dawn of Man-t is, szóval ilyesmi vonal érdekel, de bármi jöhet. -
válasz
#72042496 #123 üzenetére
Úgy biza
A 15-30 EUR árú játékok piaca virágzik PC-n, és rengeteg jó cucc van. Csak hát ezekkel nemigen lehet videokártyát tesztelni. Amit viszont amúgy sem nem lehet kapni
Most igen szerencsés, hogy pár éve elbúcsúztam az AAA-piactól, szinte fel sem tűnik a HW-válság...
-
tasiadam
veterán
Csak ezt a kettőt nem lehet összehasonlítani sajnos. Nem rossz az a GPU, de nem fog rajta pörögni a warzone 60fps-el. Nem arra való. A CPU is mást tud, ezért nem lehet őket összehasonlítani. Natívan persze van olyan jó, mert ott meg az i7 bukik jóformán. Gyanítom hogy egy inteles gépen más utasítás fut, mint egy M1-esen. Ez benne van simán. Ettől függetlenül elfogadnék egy m1 gépet ubuntuval
-
huskydog17
addikt
válasz
nemlehet #124 üzenetére
Nem kell ahhoz régi cím, hogy összehasonlítható legyen az eredmény.
Szerintem nem sikerült megfelelően értelmezni a mondandómat. Nincs azzal gond, ha egy játékcsomagban van 1-2 régebbi cím, ha az az olvasónak releváns használható információt ad.
Amint azt írtam a Deus Ex:MD DX12 módja nem ilyen, mert hibás, súlyos grafikai hibákat okoz, emiatt pedig a kutya nem használja. Az a nagyon kevés pár ember a világon, aki még játszik vele, azonnal át fog kapcsolni DX11-re amint belefut az első grafikai hibába, márpedig olyan súlyos textúraproblémák vannak ott, amiket még egy vak ember is észrevenne.
Miért érdekelné azt a pár embert a világon, hogy az új VGA-k hogyan teljesítenek a Deus Ex:MD DX12 módjában, amikor az kb. használhatatlan? Teljesen lényegtelen, felesleges információ, ellenben a DX11 módnak már több értelme lenne, de az ugye kizáró tényező a PH-nél.
Amúgy más sajtó is használ régebbi játékot teszthez, például többen tesztelik még a 6 éves Witcher 3-at, csakhogy abban a leképző nem okoz súlyos grafikai hibákat, normálisan működik, nem utolsó sorban pedig nagyságrendekkel népszerűbb játék mint a Deus Ex:MD.A PH már korábban közölte, hogy végleg szakított a DX11-el, ami nem is gond, de amikor itt alapból rendkívül szűkös a játék tesztcsomag, akkor én nagyon rossz és egyben érthetetlen döntésnek tartom egy hibás, rosszul működő DX12 implementáció tesztelését, amikor több tucat olyan más játékot is lehetne nézni, melyek nagyságrendekkel fejlettebbek.
Amúgy igen, szerencsére rengeteg külföldi sajtó és YT csatorna van, ahol értelmesebb játékcsomagokat használnak.
"Plusz manapság 1-2 hónap alatt néha 30%-ot nyernek a kártyák a driver updatekkel, szóval amúgy is fals a szám ami most megjelenéskor kijön."
Én még nem láttam ilyet soha vagy nem emlékszem rá. Hol, mikor, melyik játéknál nyertek driverből 30%-ot manapság?
Mitől lenne fals az adat? Attól, hogy később változik, attól a jelenlegi mérés nem lesz hamis. -
aginor
veterán
válasz
nemlehet #124 üzenetére
Itt a baj egyrészt az, hogy sok új cím teljesen kimarad, másrészt, hogy a kártyák felhozatala inadekvált. Nincs érdemben mihez hasonlítani az aktuális tesztalanyt, nincs előző generáció, sokszor még az aktuális is foghíjas (itt mondjuk legalább az nem).
Ezt szerintem újra kellene gondolniuk, mert régen ezekkel nem volt gond.
-
nemlehet
őstag
válasz
Szerintem azért vannak régi címek benne, hogy összehasonlítható legyen a relatív teljesítmény. Ami persze nem vigasztalja azokat akik azt szeretnék tudni hogy aktuális assasinfielddutynite éppen hogy megy, de erre ott vannak a YT csatornák.
Plusz manapság 1-2 hónap alatt néha 30%-ot nyernek a kártyák a driver updatekkel, szóval amúgy is fals a szám ami most megjelenéskor kijön.
Én jobban örülök neki hogy kb megbízhatóan tudom hogy mennyivel erősebb a kártya, onnan lehet interpolálni ha akar valaki. -
törölt tag
válasz
WynNyback #118 üzenetére
Nem tudom, hogy az indie szcénát figyeled-e, de évek óta remek játékok jönnek sorra, és ezek közül sokhoz megfelel egy 1050 Ti is. Én pl. a metroidvaniákat nagyon megszerettem, mondjuk az avataromra nézve (Hollow Knight) nem hiszem, hogy ez meglepő. Vagy egy másik műfaj, a Zachtronics logikai játékai, fú, száz órákat el lehet lenni velük.
-
WynNyback
tag
Ááá én most döntöttem elengedem ezt a PC játék dolgot még nem normalizálódnak az árak (vagy játszom a nagyon régi játékokkal addig). Nevetséges áron mind a használtak mind az újak. Sima videokártyáim amikkel nem lehet játszani vannak, amivel eddig toltam azt a fiamnak adtam persze az se volt egy csúcs (1050TI). Ha az Ethereum 2-őt végre bevezetik plusz a chiphiány is megszűnik hirtelen rászabadul a piacra kismillió VGA kártya. No majd akkor reális áron beruházok. Ha ez 1 év akkor 1 év ha 2 akkor 2. Azért ez a brutális túlárazás egyszerűn vicc. Inkább nem játszom. Lehet nem is baj.
-
thedioda
tag
válasz
Hát aki most tervez kártyat venni az szerintem eleve nem fog egy 5 éves játékot elővenni, de még 3 éveset is jóeséjel csak akkor ha valami nagyon hypeolt cím volt jó kritikai visszhangal(metro), és nem szenvedte már végig az illető esetleg szarabb minőségben is. Emellé a deus ex dx12 vel csak a hab a tortán.
-
huskydog17
addikt
válasz
thedioda #114 üzenetére
Egyrészt igen, 2-3 éves játék még teljesen rendben van, de amikor 5 éves játék van a tesztcsomagban, miközben több tucat friss címet is be lehetne rakni, az azért elgondolkodtatja az embert. Ez azonban még mindig nem olyan nagy gond, a nagy gond a,z hogy a szintén 5 éves Deus Ex Mankind Divided DX12-es leképzője hibás, súlyos grafikai hibákat okoz, ez köztudott tény, emiatt senkinek nem ajánlják a fórumban a használatát, és mivel a játékosoknak (akiknek a teszt szólna) a DX12-es mód a legkisebb mértékben sem releváns, így a tesztben abszolút semmi értelme, feleslegesen pazarolja és veszi el a helyet friss címektől.
Ha már mindenképp 5 éves játékokkal akarnak tesztelni, akkor az lenne szerintem az abszolút minimum, hogy olyan játékos választanak, ahol a DX12 vagy Vulkan leképző nem hibás és a játékosok normálisan tudják használni.Ezt már nagyon rég jeleztem is a PH felé, sajnos mai napig mindhiába.
-
thedioda
tag
Engem az még jobban zavar, hogy a tesztelt játékok nagy része már kellően régi ahoz(aki akarta már végigjátszotta jó eséjel), hogy a többséget szerintem ne érdekelje, köztük engem se. Van egy kettő amit meg tartanék viszonyítási alapnak, pl a metro-t, de jó lenne látni kicsit populárisabb gameket mint a warzon/bf, illetve kicsit frissebeket mint pl ac valhalla, cp2077.
-
Ha kb. 2060 áron lehet megkapni itthon, és 3060 szintet minimum hozza valóban is, akkor nem lesz rossz. Bár az XT verzió is jó ár értékben volt megjelenéskor.
-
Alcsi69
senior tag
Aha, na most tartok ott hogy irány az alma világa.
Egyébként ahogy többen is írták: mégis milyen tesztek ezek? Mondom na tök jó, meglesem hogy egy értelmesebb játékban (Exodus) mit tud a kártya a régebbi típusokhoz képest, erre csak a legújabbakkal van összehasonlítva illetve a 2080 Ti-vel. Nem tudom kit érdekelhet, hogy ezekhez a kártyákhoz képest milyen teljesítményt tol. Very interesting.
-
Robitrix
senior tag
A dolog ott sántít, hogy ezek gaming alatt mért fogyasztások. Ahol nem hogy egy 8/16-os proci sincsen kihajtva rendesen, de még egy 6/12-es se lévén a tipikus játékok mag igénye a mai napig a 4 mag egyes játékoknál már 6 mag és néhány ritkánál 8 mag. Vagyis igaziból egy 6/12-es proci össz teljesítményére sincsen szükség hozzá. Az intel procik tipikusan akkor maradnak le a Ryzenektől, mikor meg lesznek terhelve összes magon és szálon. Akkor növekszik meg drámaian a fogyasztás, a hőtermelés és jön elő igaziból az Intel HT hátránya az AMD SMT megoldásához képest.
-
Sundesz
addikt
Hogy a fenébe nem lehet itthonra rendelni?
-
Chaser
legenda
radeon volt mellette, de volt akinek nv-vel sem ment jól, akkoriban többen cseréltük emiatt az 1600af-et
Robitrix
2019 végén 37e-ért lett meg az 570 pulse itx 4gb promo eladása után...de kuponozás is volt akkor, aki kuponozta is annak 30e körül állt meg ( :
akkor vettem pl zen 2700-et 43e ft-ért...nitro 590-et valami 52e-ért
régen minden jobbvót' :d
jah alzára kerültek fel új radeonok, de a megrendelés végén azt mondja ebbe az országba nem oké....baxák' megbár csak xfx-ek, de most ráfanyalodtam volna
-
Robitrix
senior tag
Sőt én 2 éve bruttó 76,5 ezerért vettem a GTX 1660 OC kártyát.
Mondjuk, ha akkor tudom, hogy kb. 1 hónap múlva megjelenik a 8-9%-kal gyorsabb GTX 1660 SUPER kártya, akkor várok és hozzácsapom azt a plusz 10 ezret.
Mondjuk azért egy Ryzen 3600-os CPU és egy 144 Hzes FHD gaming monitor társaságában remekül el lehet vele játszani FHD-ban minden játékot a mai napig. Mondjuk a cikkben szereplő kártya teljesítményben nem igazán van sokkal feljebb, mint a 1660-as. Egy ilyenre nem érné meg csaerélni. Nagyjából egy GTX 1070 vagy esetleg egy alap RTX 2060 szintjét hozza. Szóval csak olyannak érdemes belefágni akink azért vagy valami nagyon régi hardverről vált át és neki komoly ugrás a teljesítmény szint vagy eleve beéri egy átlag alatti szinntel a következő 2-3 évben. Persze én nem adnék úgy 140-150 ezret a mostani kártyám felett alagi valamivel nagyobb teljesítményért.
-
Chaser
legenda
van játék amihez nem elég az 1600 60fps-hez sem
persze ha az ember nem akar végig micro laggokat meg egyéb nyalánkságokat...ac od. pl ilyen, anno beleszaladtam
játszhatatlan volt 4g-re rántott 2600-tal is, sőt...smt nélkül még jobb is volt mint smt-vel
1440p@60 volt a cél, nem tudta megugrani, de ahogy láttam sokan belefutottak anno
a 3600-os már megugrotta
ár/érték arányban kiválóak voltak,a későbbi 1600af-ek 31-2e-ért pedig még jobban - amik álruhás 2600 picit kisebb gyári órajellel -
ettől független sajnos az említett gamenél pl elvérzett csúnyán, hiába volt jó ára -
HavocS
senior tag
válasz
Aprósólyom #37 üzenetére
60 fps gaming + tartalomgyártás célra már a Ryzen 1600 is jó volt megjelenéskor is, és most is, hangsúlyozva a 60 fps-t. Ráadásul elég volt egy B350-es lap és 2666-os RAM is ehhez, olyan árban amiért 2017-ben 4c/4t i5-öt kaptál (7600) meg valami H deszkát, és a Ryzennel tuningolhattál ahova akartál (jó, nem volt hatalmas overhead, de 3.4-ről 3.8-ra szinte mindet meg lehetett húzni.
Ott az ár/érték arány volt a nagy húzóerő. -
Predatorr
őstag
Hát, a „mate”-ek ultizhatnak rajta. Maradok a 3 éves 2080-nál, ⅔ annyiba került, másfélszer gyorsabb, és sugárkövetéssel fele annyi teljesítményt veszít, mint bármelyik amd... vicc ez a vga piac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Még tovább resztelte a Navi 23-at az AMD, de állítása szerint még így is tökéletesen kihasználható marad a Full HD felbontás.
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest