Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• huskydog17

addikt

válasz Abu85 #191 üzenetére

"Mi többször leírtuk már, hogy objektív rostán megy át egy játék, hogy bekerüljön."
    Ja végül is tök objektív, hogy 10-ből legalább 8 játékosnál hibásan működik a játék, de ők nem fontosak, a lényeg, hogy AMD-n jól megy, értem. :)

Alapból egy objektívnak mondott rostán hogy mehet át egy olyan játék, amely a játékosok többségénél súlyos grafikai problémákat eredményezhet? Ez volt az alapfelvetés, erre te elkezdesz mutogatni a gyártók felé, hogy márpedig ők a ludasak. Ahogy azt nem egyszer írtam, nem az a lényeg, hogy kinek a sara a grafikai hiba (még mindig nem kaptam bizonyítékot, hogy a driverek okozzák/okozták), hanem az, hogy a probléma még mindig létezik emiatt
    Rendkívül érdekes rostátok van, ami az ilyen problémákat nem veszi figyelembe.
    De ok, felfogtam, hogy neked ez így jó és így marad, mert csak. Nincs több kérdésem.

"Nagyon sok játék marhára nincs annak a technológiai színvonalnak a közelében, amit a Deus Ex tud."
    Nyilván egy Minecraft, e-sport címek és a sok UE4 asset összedobálós indie alkotás nem ér fel vele, de ugyanakkor bőven vannak olyan alkotások, melyek sokkal sokkal fejlettebbek.

• huskydog17

addikt

válasz Abu85 #163 üzenetére

Tehát azt mondod, hogy RDNA alatt jól megy a játék, minden más architektúrán viszont ott a probléma. Ez azt jelenti, hogy a játékosok és olvasók többségét érinti a probléma, mert a többségnek nem RDNA VGA-ja van.
    Elég lett lett volna akkor csak annyit írnod, hogy téged nem érdekel az olvasók/játékosok többsége, a lényeg, hogy RDNA alatt jól fut a játék és kész, emiatt nem akarod/akarjátok lecserélni a játékot.

"Azt, hogy a driver mókol ne velünk boxold le, hanem a gyártókkal. Nyilván elhiheted, hogy nem mi kényszerítjük erre a cégeket."
    Nem a gyártók hibája, hogy egy alapból szűkös játékcsomagban olyan játék szerepel, amely a játékosok és olvasók többségénél hibásan működik. Ez kizárólag a ti döntésetek, ti döntitek el, hogy milyen játékok kerülnek a csomagba, nem a gyártók. Aranyos, hogy a ti felelősségeteket megpróbálod a gyártókra kenni. Elég szomorú.
    Egyébként van bármiféle bizonyíték arra, hogy driver oldali a probléma? Eddig egyetlen oldalon sem láttam a driver changelogban olyat, hogy ezt a játékot javították.

OK, most már legalább egyértelmű visszajelzést kaptam, hogy titeket a legkisebb mértékben sem érdekel, hogy egy teszt mennyire releváns az olvasók/játékosok többségének. Mondjuk ezt eddig is sejtettem, de most legalább ezt megerősítetted.

Mondjuk azt se értem, hogy miért egy 5 éves címet kell erőltetni, amikor több tucat friss alkotás közül is lehetne válogatni, melyek nagyságrendekkel fejlettebbek technikailag és látvány ügyileg is, de most már nem is fontos.
    Mindenesetre köszi a visszajelzést!

• huskydog17

addikt

válasz Abu85 #158 üzenetére

Tök jó, hogy te nem találkoztál semmilyen hibával, bár meg is lepődtem volna, ha mégis.
    Attól, hogy te nem találkoztál vele, még létezik és mindkét oldalt érinti. Én is belefutottam a 78 órás végigjátszásom alatt az RX470-el. Semmi nem segített, csak a DX11-re váltás (2018 végén volt ez).

Tehát akkor szerinted totál lényegtelen, hogy sok játékosnál súlyos grafikai hiba lép fel függetlenül attól, hogy zöld vagy piros kártyájuk van? Szerinted ez a tény lényegtelen, csak mert a tudomásod szerint nem a játék kódjával van a gond?
    Akár a driver akár a játék kódja a hibás (kétlem, hogy driver lenne a ludas), a végeredmény ugyanaz:
    [link]
    [link]
    [link]

Tehát azt állítod, hogy a két GPU gyártó (AMD, NV) sara, mert a driverben mókoltak. Tényleg azt hiszed, hogy egyik oldal sem foglalkozott ezzel a hibával és hogy évek alatt nem voltak képesek/hajlandóak javítani?
    Esetleg eszedbe sem jutott, hogy a játék DX12 kódja nagyon kezdetleges és mivel azt is emberek írták, talán bugos lehet? Hiába szabványos a kód, ha bugos, márpedig te azt nem tudhatod, mert neked nincs meg a forráskódod, ahogy annak sincs semmi értelme, hogy a driverek a hibásak. A játék supportja 2017 első felében véget ért, a bug benne maradt a játékban. Szerinted azonban a driverekben maradt a bug és 5 éve nem javítják. Szerintem elég nagy logikai bukfenc, de a végeredmény szempontból tök mindegy, mert a játékosok bizony bármikor beleszaladhatnak ebbe, tény, hogy a játék DX12 módja nem jól működik.
    Tehát szerinted az 5 éves, nyilvánvalóan rosszul, hibásan működő DX12 mód releváns egy VGA tesztben? Tehát itt most nem az a lényeg, hogy kinek a sara, hanem hogy nem jól működik, és attól, hogy te pont nem futottál bele, még létezik a probléma és bizony jó páran belefutottak (saját tapasztalatom is van erről).

Rengeteg új cím közül lehet válogatni, ami leválthatná ezt a játékot a tesztcsomagban, csak akarni kéne.

• huskydog17

addikt

válasz nemlehet #124 üzenetére

Nem kell ahhoz régi cím, hogy összehasonlítható legyen az eredmény.
    Szerintem nem sikerült megfelelően értelmezni a mondandómat. Nincs azzal gond, ha egy játékcsomagban van 1-2 régebbi cím, ha az az olvasónak releváns használható információt ad.
    Amint azt írtam a Deus Ex:MD DX12 módja nem ilyen, mert hibás, súlyos grafikai hibákat okoz, emiatt pedig a kutya nem használja. Az a nagyon kevés pár ember a világon, aki még játszik vele, azonnal át fog kapcsolni DX11-re amint belefut az első grafikai hibába, márpedig olyan súlyos textúraproblémák vannak ott, amiket még egy vak ember is észrevenne.
    Miért érdekelné azt a pár embert a világon, hogy az új VGA-k hogyan teljesítenek a Deus Ex:MD DX12 módjában, amikor az kb. használhatatlan? Teljesen lényegtelen, felesleges információ, ellenben a DX11 módnak már több értelme lenne, de az ugye kizáró tényező a PH-nél.
    Amúgy más sajtó is használ régebbi játékot teszthez, például többen tesztelik még a 6 éves Witcher 3-at, csakhogy abban a leképző nem okoz súlyos grafikai hibákat, normálisan működik, nem utolsó sorban pedig nagyságrendekkel népszerűbb játék mint a Deus Ex:MD.

A PH már korábban közölte, hogy végleg szakított a DX11-el, ami nem is gond, de amikor itt alapból rendkívül szűkös a játék tesztcsomag, akkor én nagyon rossz és egyben érthetetlen döntésnek tartom egy hibás, rosszul működő DX12 implementáció tesztelését, amikor több tucat olyan más játékot is lehetne nézni, melyek nagyságrendekkel fejlettebbek.

Amúgy igen, szerencsére rengeteg külföldi sajtó és YT csatorna van, ahol értelmesebb játékcsomagokat használnak.

"Plusz manapság 1-2 hónap alatt néha 30%-ot nyernek a kártyák a driver updatekkel, szóval amúgy is fals a szám ami most megjelenéskor kijön."

Én még nem láttam ilyet soha vagy nem emlékszem rá. Hol, mikor, melyik játéknál nyertek driverből 30%-ot manapság?
    Mitől lenne fals az adat? Attól, hogy később változik, attól a jelenlegi mérés nem lesz hamis.

• huskydog17

addikt

válasz thedioda #114 üzenetére

Egyrészt igen, 2-3 éves játék még teljesen rendben van, de amikor 5 éves játék van a tesztcsomagban, miközben több tucat friss címet is be lehetne rakni, az azért elgondolkodtatja az embert. Ez azonban még mindig nem olyan nagy gond, a nagy gond a,z hogy a szintén 5 éves Deus Ex Mankind Divided DX12-es leképzője hibás, súlyos grafikai hibákat okoz, ez köztudott tény, emiatt senkinek nem ajánlják a fórumban a használatát, és mivel a játékosoknak (akiknek a teszt szólna) a DX12-es mód a legkisebb mértékben sem releváns, így a tesztben abszolút semmi értelme, feleslegesen pazarolja és veszi el a helyet friss címektől.
    Ha már mindenképp 5 éves játékokkal akarnak tesztelni, akkor az lenne szerintem az abszolút minimum, hogy olyan játékos választanak, ahol a DX12 vagy Vulkan leképző nem hibás és a játékosok normálisan tudják használni.

Ezt már nagyon rég jeleztem is a PH felé, sajnos mai napig mindhiába.

• huskydog17

addikt

válasz B0RG9 #60 üzenetére

Végre még valaki, aki még két lábon áll a talajon.

+1

Az RX 6600 még a legnagyobb jóindulattal sem ér $199-nál többet, belekalkulálva az elmúlt 4-5 év inflációját.
    Még ha MSRP áron is lehetne kapni minden VGA-t, akkor is egy rossz vicc lenne az RTX 3060 mellett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés