Új hozzászólás Aktív témák

• Patrol

tag

Sziasztok,

Vettem egy Xiaomi Mi Router 3-as, 802.11ac protokollos routert a meglévő DIGI 1000 Mbit-es kapcsolatomhoz, de sajnos problémáim vannak a sebességével.

Ez a router az egyetlen hálózati eszköz és a lakásban csak wifi-n csatlakozik minden eszköz, jelenleg a vezetékes net nincs használva.
    Viszont a speedtest.net alapján a telefonokon csak 40/40 Mbit-et mér 2.4GHz-en, az ipad-en pedig 5GHz-en úgy 50/50 - 80/50 -ig mértem a wifi sebességét.

Az asztali PC a legtávolabbi szobában szintén wifin csatlakozik ezzel az eszközzel, de a speedtest itt is csak 60/40 Mbit körüli mérést produkál 2.4 GHz-en. (Az 5GHz-es wifi jelet érthetetlen módon nem is látja...)

A Mi Wifi beállításainál a QoS ki van kapcsolva és az 1000 Mbit-es sebesség manuálisan lett beírva, mert magától 10, de max 25 Mbit-et mér.
    Természetesen a környéken lévő wifi jeleket átpásztáztam és igyekeztem elkerülni a csatorna ütközést is.

Egyszerűen már nem tudom mit állítsak be, mert már mindent néztem. Mi lehet a probléma?

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák