Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Pár kipróbált kütyü:
- UGreen 3 portos USB3.0 hub és 1Gbps Ethernet adapter: szépen működik, Ethernet felett gond nélkül kapcsolódik, USB portba dugott eszköz (vezeték nélküli billentyűzet vevője) is szépen funkcionál. Valamiért mikor PC-vel teszteltem viszont teljesen 00-ás MAC címe volt, amit kézzel felül kellett bírálni valami véletlenszerűre, utána kapott csak tényleges link-et. 320Mbps-et tud iperf3 szerint (a LAN IC csak USB 2.0 felett megy) viszont a HUB amúgy tényleg 3.0-ás, vinyóról 80MB/mp-el tudtam másolni USB3 portba dugva a hub-ot és 40MB/mp-el USB2 portba dugva. Figyelembe véve hogy a Mi Box csak USB 2.0 porttal bír, és a 4K Blu-Ray-nek a peak átviteli sebessége ~100Mbps, azt hiszem elég lesz
Ezt még nem tudtam hosszan próbálgatni, de mintha a 4K60 YouTube videók laggolása is megszűnt volna ezzel hogy a WiFi le van tiltva és Ethernet felett kapcsolódik a netre. De ezt még érdemes feltételekkel kezelni. Még nincs fix Ethernet kábele, szóval ezt majd valamikor később fogom tudni rendesen tesztelni. (Falat kellene fúrni, amihez nem mostanság lesz kedvem attól tartok)
- Rii i8 klón vezeték nélküli billentyűzet touhcpad-al és USB vevővel: Az internet gomb funkcionál home gombként Android TV-ben. A touchpad-al kapsz egy egeret a képernyőn. Kodi-ba és YouTube-ba szövegeket könnyebb vele bepötyögni jelentősen. Létezik német verziója is, amire tippre jobban rá lehet gyógyítani a magyar karakterek kezelését. Nekem az angol van, arra volt kuponom amivel $4-ra le lehetett vinni még karácsony körül
Na meg igazából nekem nem is kell magyar szöveg beírás, mert amit használok azt angolul. Igazából már van egy ilyen a családban Raspberry-vel és Kodi-val, szóval tudtam hogy jó cucc, és mivel totál standard HID eszközként látszik sejtettem hogy Android-al is menni fog gond nélkül.
-
DarkByte
addikt
Gondoltam ha már van egy kis időm, kipróbálom a TVheadend integrációt. Pár kép: [link]
Raspberry Pi Zero-n fut a TvHeadend plusz rászúrva egy DVB-T stick. Erre csatlakozik az Mi Box-on a TVheadend csatorna integrációja az Android TV-nek hálózaton keresztül. Elég szépen működik. A deinterlace módja sem olyan vészes szerintem. Azt hiszem ha lesz Digi TV előfizetés, igen gyanús hogy ugyanezt fogom megcsinálni, csak DVB-C tunerrel és akkor nem kell koaxkábelt végig vezetékelnem a lakásban. Mellesleg PC-n, telefonon is tudom Kodi-val nézni és tényleg az összes elérhető csatornát, nem csak azt amit a szolgáltatónak van megállapodása stream-elni. -
azbest
félisten
válasz
mokus18 #2846 üzenetére
A 3ast általában eustock.eu vagy a bpesti hivatalos xiaomi üzletben lehet legolcsóbban (19eft) megvenni. Most lehet nincs egyiknél sem készleten. Drágábban máshol is kapni (25 eft körül). Az S egyelőre más cégeknél tűnt fel alkalmanként, van amelyik rendes számtechbolt, van amelyik kínából rendelős továbbküldős, azokkal jobb vigyázni.
A 3as szerintem már kifutóban van, szóval lassan illene megjelennie a bevált helyeken is. Esetleg azért késhet, mert először usa piacra terítették (walmarktban 40 dolcsi körül is árulták már). Kínából jellemzően nem éri meg, mert drágább, plusz rákerülhet vámkezelési díj és áfa is pluszban. Szóval eu-n belülről érdemes szerintem.
-
azbest
félisten
válasz
mokus18 #2844 üzenetére
Mi box változatokból kétféle van, amit kínán kívül van értelme megvenni: a mi box 3 nemzetközi (mdz-16-ab) és a mi box s (mdz-22-ab).
Hardverileg közel azonosak (az S új wifi chipet és távirányítót kapott, külsőleg szögletesebb). Az alőbbire oreo tv 8.0 van, az utóbbira 8.1. Azt meg előre senki sem tudja, hogy milyen frissítések és újabb verziók jöhetnek ki rá. Elvileg mindkettő megkaphatja a 9et is. De a 8as változatokban is vannak bugok, szóval ki tudja mikor.
-
mokus18
tag
Érdemes használtan Xiaomi Mi box 2 -t venni?
Ha igen, mennyit ér? -
azbest
félisten
- 1080p 24fps, megy, de kézzel kell 24-re állítanod a videokimenetet a menüben, mert nem támogatja az automatikus váltást. Nem tudni megoldják-e valaha.
- 3d, hát ez jó kérdés, nem tudom. A hardver képes rá, de nem tudom, hogy androidtv rendszer alól is megy-e.
- hang pass through mennie kell, elvileg hd hang is, de a beállítás néha lehet nem triviális, érdemes visszakeresni.
- felirat és hangsáv, ez csak program kérdése. Szerintem kodi a legjobb erre a célra, esetleg valamelyik forkja.A 3d és automata képfrissítés váltás más amlogic chipsetes boxszal, libre vagy coreelec rendszerrel azt hiszem kiválóan működik. Meg a többi feltétel is. Szóval, ha neked kizáróla filmezni kell helyi fájlokból vagy nasról, akkor lehet hogy egy hardveresen közel azonos box, sd kártyára feltett libre vagy corelec rendszerrel (a gyári androidjuk azoknak nem alkalmas semmire kb), akkor az amlogic topicba nézz be [link]
A mibox legnagyobb előnye, hogy előfizetésekre is használható, fullhd vagy 4k streamekkel
- netflix
- hbo go mostmár hivatalosan is
- amazon video nem hivatalosan és újabban csak fullhd és nem 100% stabilitással
- telenor otthon tévés előfizetés
- meg persze tévés youtubePersze tud fájlokat is lejátszani, például kodi appal, csak a házimozis magasabb elvárásoknak lehet vannak szoftveres korlátai. Emellett chromecastként is működik.
-
sixpak
nagyúr
Üdv mindenkinek.
Néhány kérdésem lenne: Mi box S, 20-22.000 ft körül látom, gondolkodom a beszerzésén.
Amire használni szeretném és ami fontos:
- 1080p videók lejátszása 24fps-sel.
- 3d videók lejátszása, aktív szemüveg használatával.
- DD, DTS többcsatornás hangok az erősítő felé.
- Feliratok és hangsávok kezelése.A boxra egy külső hdd lenne kötve, ez lenne a forrás, innen egy házimozi erősítőbe, onnan meg egy projektorba.
A fenti kritériumoknak megfelel a cucc vagy máshol keresgéljek?
Köszi. -
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyra beszereztünk egy mi box 3-at. Valaki tapasztalta a wifi állandó ledobálását? Egy helyiségben van a routerrel de napi rendszerességgel ledobálja vagy azt írja, hogy hatókörön kívül van. Más eszközökkel nincs ilyen probléma.
Köszi a segítséget előre is! -
azbest
félisten
Nézd meg, hogy melyik csatornákra van állítva. Talán nem szereti, ha magasabb (52-140), nem mindenütt használható csatornákra van állítva vagy olyanra, ami ütközhet például időjárás radarral, akkor azt vagy nem szereti, vagy valóban lekapcsol néha. Esetleg mobil appal nézd meg, hogy milyen ap-k vannak, hátha a szomszéd azzal szórakozik, hogy azonos ssid-vel próbál jelszót lopni tőled.
Egyébként pedig lehet, hogy tényleg gyenge a jel. Az 5GHz rosszabbul terjed falakon át, mint a 2.4.
-
soma165
tag
ha megérkezik a Mi box S szeretném felrakni rá a Mi home apk-t,/akár pendriveről/
majd összekötni hdmi kábellel egy feleslegessé vált monitorral,
és a meglévö Mi home camerám
élö képét azon nézni.
azt szeretném kérdezni töletek sikerülhet e,müködni fog e az elképzelésem? -
soma165
tag
hello,rendeltem én is Xiaomi Mi Box S globál verziost 12.030ft ért az elöbb
-
atyaatya
tag
Elkezdtem elölről. Most minden ok.
Érdekes.
-
atyaatya
tag
Megpróbáltam a 18-as wbmc-vel, friss MSrepóval, de úgy sem tudom telepíteni. Nem csak a rajzfilmek online-t, mást sem.
-
atyaatya
tag
Üdv mindenkinek!
Ma újra húztam a rendszert (oreo), a kodi feltelepítését (17 es volt eddig is) nem tudom feltelepíteni a rajzfilmek online add ont. A gyerekek miatt nagyon fontos lenne.
Ms repoból próbáltam.Másnál is problémás?
Az RTL se ment fel, pedig az FR előtt jó volt ez is.
-
Keem1
veterán
1.) Nem feltétlenül, de az Oreo sajnos még mindig nem az igazi. Hónapokkal ezelőtt a Marshmallow totál stabil volt.
2.) Egyéni preferencia kérdése.
3.) HBO Go már elérhető, teljesen jó, bár a felület még kicsit döcög, viszont még csak az első publikus verzió. A film persze már teljesen stabil, nem akad.
4.) Nem igazán erre való, nincs is Android TV-re optimalizált böngésző. A Chrome kézzel feltehető, de egér vagy más hasonló kell hozzá.
-
Peczek
aktív tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek,
kaptam egy Xiaomi Box-ot karácsonyra. A kérdéseim a következők:
1. Jól értelmezem, hogy az normális, hogy kikapcsolva lefagy a drága, és ki kell húzni, hogy elinduljon, vagy hagyom bekapcsolva? (visszaolvasva ezt szűrtem le a kommentekből). Nem fogyaszt ez így túl sokat ?
2. Milyen app-okat érdemes letölteni, ha online tartalmat akarok nézni (Youtube, Netflix fenn van, a Kodit és a VLC-t én raktam fel). Pl. magyar csatornák vannak valamin ingyen ? (nálunk a kábel TV elég rossz, nincs Hd tartalom, de a net elég jó). Illetve egyéb streaming, app, amit el lehet érni ?
3. A család nagy része elvan a Netflix angol nyelv + angol felirat kombóval, de a feleségem miatt kellene valami magyar (a felirat lenne a legjobb). HBO GO elérhető a Xiaomin? (bár úgy nézem azért a torrentet nem váltaná fel a HBO, de még a Netflix sem).
Köszi előre is.
Bocs, még egy kérdés:
4. Van olyan app, amivel netezni lehet? Az app store-ban nem találtam ilyet. Az ilyen szürke (nem hivatalos) streamingeket pl. egy Sorozatbarát-ot lehet ezzel nézni, vagy felejtsem el ?
-
shun
csendes tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Mi Box S tulajokat kérdezném egy jelenségről, 5GHz wifi ha nem fullos a térerő (kiváló), hanem alatta van a jelerősség (jó vagy gyengébb), akkor eldobja a csatlakozást. Nem csatlakozik és jelszó hibára meg nem elérhető hálózatra hivatkozva nincs wifi. 2,4GHz teljesen stabil, csak mivel kisebb a sávszélesség néha pufferel kicsit 1080HD-nél.
Arra lennék kiváncsi, hogy ez egyedi problémája a boxomnak vagy mind ilyen? Ha nálam van a hiba gariztatnom kell..
Köszi a válaszokat! -
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Azokat az alkalmazásokat amiket egyenlőre nem támogat az android tv , de ugye apk-ként telepíthetőek mondjuk pendrive-ről, jelen esetben a Vidanet Move ami tökéletesen is megy, csak ugye nem rak ki parancsikont sehova. Erre van valami megoldás , hogy a gyerek is könnyen megtalálja? Tehát kezdőképernyőre ki lehet valahogy varázsolni? És lenne még 1 kérdésem. Ugye ezek az appok érintős kijelzőre vannak tervezve ezért TV-n egérrel használható leginkább. Nincs valami megoldás vagy app amivel elkerülhető lenne az egér? Tehát, hogy a távirányítóval is működjön?
Köszönöm
Még valami, ha valakinek érdekes lehet a joystick/kontroller téma az Xbox One kontrollere tökéletesen működik vele.
-
Bobyjack
senior tag
Sziasztok! Akaratom ellenére Oreósodott a Boxom. Hogy tudom visszakapni a DD és DTS passthrough funkciót HDMI-n keresztül, ami eddig hibátlanul ment Kodival (17.6)? Próbáltam ki be kapcsolgatni a KODI-n bellül dolgokat logikus és logikátlan kombinációkban is de eddig semmi siker.
-
g@bo
nagyúr
.
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
Sniper888 #2808 üzenetére
ezeket talaltam
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fluxii.androidtv.mousetoggle&hl=enhttps://mouse-toggle-for-android-tv-fluxii.en.aptoide.com
ill nezz meg utanna, mert par napja FireTV re iphonon keresztul telepitettem az uj verziot, tuti androidra is van megoldas (az a appot veszed meg talore es onna tolod fel a tvboxra
gugli a baratod
-
totyaNYC
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszokat mindannyiótoknak!
-
Sniper888
csendes tag
Helló
kis helyzetjelentés Mi BOX S hez:
nálam jelenleg simán működik a TV Go v2.0.3 (elég meglepő nem kéne hdmi-n) és A Horizon Go v2.3.35 app is.
igaz nem lehet Play áruházból felrakni, de pc-n leöltöd egy pendrive-ra, felrakod simán működik.. sajnos egy egér az jó ha van, mert a távirányítóval nem igazán lehet jól navigálni bennük...
ha esetleg gond lenne a kép elfordulásával, akkor:
Set Orientation 1.1.4 (com.googlecode.eyefree.setorientation)sok szerencsét mindenkinek hozzá.
-
tomigonzo
aktív tag
Abban egyetertunk, hogy a gugli cuccaitol sokkal tobbet tud, en nem is ertem ki vesz meg cast motyokat es minek.
A masik kerdesben technikailag nem vitaznek veled, jobban benne vagy, de baromi idegesito amikor kb az osszes tartalomnal ugrik a kep (nekem youtubon is ugrott, kodival is). Azert az ember fia amikor 50-60" tvn nezi baromi zavaro, ez nem 14. colos crt monitor, vagy laptop. Hangnal ugyan ez. Osszeraksz egy rendszert, mind kepre mind hangra es nem tudja kiszolgalni, holott a specifikacioja alapjan csuklobol kellene, roccenes nelkul.
Ez szerintem nem tucat ember problemaja -
azbest
félisten
válasz
tomigonzo #2802 üzenetére
A cast szolgáltatást adó appot a google fejleszti. Készen jön a rendszerre. Ha erre gondolsz. annyiból nem mindegy, hogy tényleg tudja a 4k-t a mibox, hogy hasonló árban van, mint a chromecast ultra... és hát így azért nem az ultra ami jobban megéri, szerintem.
A távirányító valóban bosszantó. Az auto képfrissítés viszont rétegigény. Ha a távot megoldják végre, meg mondjuk az optimális képernyőfelbontás detektálását (oreoval kézzel kell beállítani a kijelző felbontását, mert magától rosszat választ), akkor a tipikus felhasználók egyáltalán nem fogják észrevenni az olyan apróságokat, hogy nem mindenütt egyenletes a kép vagy komolyabb hifikkel esetleg nem mindig működik együtt a hangátadásban. A pécén sem panaszkodtak a film kalózkodáskor, hogy röcög a kép, mert az sem támogatja alapból az ilyesmit. De még a streaming eszközök sem támogatják alapból, se a chromecast, de talán más streaming eszközök sem, csak 50 vagy 60Hz és kész.
Ettől persze jó lenne, ha végre megcsinálnák. Még jobb lenne, ha egyféle "szabványos" megoldás lenne erre androidon (bár mintha elvileg lenne már erre lehetőség).
Na de csak azt akarom mondani, hogy a legtöbb panasz, ami pár tucat embernek nagy probléma, a másik milliónak meg fel sem tűnik, mert nem is érti miről van szó... mozog a kép és van hang, ennyi nekik elég
-
tomigonzo
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz
totyaNYC #2798 üzenetére
Régóta érdekel, hogy tényleg az ultra felbontását támogatja -e cast módban. Az S kapcsán egyik fejlesztő azt mondta igen. De hiszem, ha látom. Sajna netflixben ezt nem tudom kipróbálni, mert mindenképp az app indul el, pedig ott vannak direkt olyan videók, aminél a képbe van égetve, hogy melyik minőség változatot játsza.
Na de rajtam nem fog ki
youtube-on találtam egy teszt monoszkópot 4k-ban. ez 1080p-ben elkenten mutatja a felső rácsokat. 4k-ban viszont élesek lesznek a vonalak, ahogy beáll jó minőségre. A mibox 3-ason kipróbálva, telefonról cast módban átküldve is a 4k minőségét hozza. Szóval úgy tűnik, hogy képminőségben kiválasztja a 4k-t cast módban is. A mibox s sem lehet ennél rosszabb, mert szinte ugyanaz a hardver, csak picivel újabb kernel és android verzió van rajta.Ha jól tudom a digit cast módban hivatalosan át lehet küldeni. Nem hivatalosan mintha kodi addonban megoldották volna. A kodi topicban vannak erről részletes infót.
Mibox emulátorfuttatásról annak youtube videók, gondolom az s-re is ugyanaz igaz. Bár oreoval lehet még kicsit kevesebb usb perifériát támogat.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest