Új hozzászólás Aktív témák
-
Mykl
tag
Sziasztok!
Van egy Cubiboard2-m amin Android van, és ráraktam egy Xbmc-t 12.xx frodo. A PRoci teljesítmény alap helyzetben is 50-60% ez normális?
Tud valaki valmi gyári XBMC oprendszert rá?
Köszi!
-
mepet
addikt
Hogy ez a csomag nem nekem jutott eszembe...
-
ZooLee
senior tag
válasz
Mr. Teddy #38 üzenetére
Itt az AirPlay támogatás az videóra is vonatkozik? Tehát frankón megy a kép/hang iOS/Mac eszközökről? Mert ez tetszene nagyon.
Így van, működik, én is meglepődtem rajta. Persze, ne FullHD anyagokat akarj átküldeni rá, de lehet zenét/videót streamelni. De ez nem a raspi tulajdonsága, hanem az XBMC-é
(#39) schawo: Az egyik egy valódi mikrokontroller, a másik egy mindenes. Sok mindenre jó érintőlegesen, de semmire sem igazán.
Így van, ugyebár ez egy fejlesztőeszköznek lett kitalálva, a célja az (lett volna), hogy sok mindent ki lehessen rajta próbálni könnyen, egyszerűen. Az, hogy felkapták, és _mindenre_ ezt akarják használni, teljes értékű eszközként, az már más kérdés...
-
Mr. Teddy
őstag
Azt köszönöm, ha nem gond. Kíváncsi lennék rá. Sok sikert az érettségihez!
@schawo: tisztában vagyok az arduino, és mostmár az rapsberry képességeivel. Semmi haszonfunkcióra nem tudnám egyiket sem használni, csak játszani elektronikával, ledekkel, stb., hobbielektronikázni.
-
Mr. Teddy
őstag
XBMC-ben van AirPlay támogatás saját DLNA szervert is tud csinálni és más gépek látják a betallozott médiát. Vagy akár TV DLNA tanúsítvánnyal
Itt az AirPlay támogatás az videóra is vonatkozik? Tehát frankón megy a kép/hang iOS/Mac eszközökről? Mert ez tetszene nagyon.
Amúgy már régóta tervben van nálam egy Arduino vétele, de most, hogy jobban utánanéztem ennek a rapsberry pi-nek, egyre jobban tetszik. Az oprendszer és a sok csati miatt magasabb szintű geek-ségeket lehet egy eszközből kihozni mint az arduionobol. Persze abból is lehet többet, különböző shieldekkel, de hát az még plusz pénz.
-
bagyusz
őstag
Konkrét típust nem tudok javasolni mert nekem sincs tapasztalatom ezen a téren. Élőben láttam egy-két helyen üzem közben, és elég meggyőző volt főleg az ntfs file rendszer támogatás miatt. Külső vinyoról pörgették a ~10GB mkv tartalmakat.
A legtöbbjük csak hdmi-n keresztül továbbítja a több csatornás hanganyagokat, de boxos kivitelbe van egy pár ami talán megfelel az elvárásaidnak. Pl: [link] vagy amit a fentiekben írt a (#31) pigster kolléga az is jó lehet.
-
ZooLee
senior tag
A Rapsberry Pi felhasználóktól kérdezném de tényleg elfogultság nélkül, mennyire használható kütyü ez?
Ez egy nagyon jól használható kütyü, de nem egy HTPC, nem egy médialejátszó. Az, hogy arra is alkalmas lehet, az csak véletlen. Nagyon sokan ott hibáznak, hogy azt várják tőle, mint egy rendes HTPC-től, töredék áron. Hát azok nagyot fognak csalódni.
Ahogy írták már a hardveres gyorsítás miatt maga a lejátszás nagyon szépen működik egy XMBC-vel, de a kiegészítő funkciók (pl. médiatár frissítése, RSS, skin-ek) már sokkal lassabbak. Nekem is van otthon (Rev B) és használtam is, de egyrészt a memóriakártyák is megsínylették, mikor csak arról futott az XBMC és oda dolgozott, másrészt a kiegészítő funkciói is lassúak voltak, nem használhatsz akármilyen skin-t, stb.Annak, aki nem ért a linuxhoz legalább közepes szinten, ill. megfelelő hardveres ismeretei sincsenek, azoknak nem ajánlom, hogy beruházzanak ilyenbe, mert csak szenvedni fognak vele. Bár nagyon szép és széles támogatottsága van a neten, itt a PH-n is nagyon jó topicja van.
(#5) Knight666Vajon egy ilyen szettre ráaggatható még egy DVB-T vevő is mondjuk USB-n?
Éppenséggel ráaggathatod, de nem biztos, hogy rendesen fog működni: linux támogatottság, CPU-szükséglet, tápellátás? Szerintem nem működne rendesen.
(#13) Kobak77: Szóval ez a csomag áll 2 db kábelből, 1 ingyen letölthető OS-ből meg egy fölösleges távirányítóból?(I)
A távirányító (ami inkább egy mini RF billentyűzet) nem felesleges, mert az XBMC sok funkciójához kell billentyűzet, amit a sima távirányítóról nem érsz el. Tehát így nézve nem fölösleges, bár jobban jársz, ha magad válogatod össze a készletet szerintem, mert sokféle billentyűzet közül lehet választani (pl. DX.com) és kábelből is jobb, amit otthon találsz (HDMI-ből érdemes pl. elforgatható végűt venni, hogy ne rántsa le a könnyű raspit).
De csatlakozva ahhoz, amit feljebb írtam, szerintem maga a készlet felesleges, nem csak a táv, mert azoknak szólna, akik nem annyira értenek hozzá, azoknak viszont szerintem inkább nem ajánlott raspit venni... -
cildren
tag
Raspberry-re nem raktam közvetlen USB-s TV tunert de laptop-ra már aggattam és van megoldás rá, hogy például egy központi gépben van 1db tuner és az streemeli a képet a Pi(k)re. Ez a megoldás szépen ment nálam a műsor újság is ment!(persze a Pi tudott váltogatni a csatornák között)
XBMC-ben van AirPlay támogatás saját DLNA szervert is tud csinálni és más gépek látják a betallozott médiát. Vagy akár TV DLNA tanúsítvánnyal
-
cildren
tag
Én lassan 1 éve használom, először Xbian rendszerrel most már Raspbmc-vel, Nekem a rev B 512mb-os van class 10-es SD kártyával így a boot is gyors. Ha be van állítva a médiatár frissítése, akkor indítás után kb 1-1.5 percig nehezen használható, de utána nálam gördülékeny a rendszer. Mivel fölöslegesnek érzem BD-50-es lemezek "biztonsági mentését" ezért csak a 10-15GB-os tartalmakról tudok nyilatkozni, Ezeket gördülékenyül viszi hálózatról. Raspberry "hibája", hogy csak 100mbps-es LAN van rajta (USB alapon), én kemény 20000 Forintért raktam össze házzal, táppal Ennyiért szerintem megéri.
-
bagyusz
őstag
Egy kicsit már koros Raspberry Pi hardvere véleményem szerint. Tudom, hogy a mögötte felhalmozott tudás a lényeg, de egy androidos stick jobb alternatíva az ilyen feladatokra.
Mindenesetre tiszteletre méltó, hogy megbirkózik 1080p 30Mbps anyagokkal is.
-
Joshi
titán
Anno én htpc+xbmc-vel kezdtem de valahogy nem tudtam összehozni egy kényelmes rendszert. Az xbmc nem jött be különböző okok miatt, akkor se volt és most se fontos a média tár képekkel stb. erőforrás zabáló dolgok. Sokkal fontosabb a képminőség, kezelhetőség, egyszerűség és sebesség. A linuxot inkább hagyjuk mert én nagyon nem szeretem.
-
.mf
veterán
Ha így van, akkor az csak jó - viszont amiket én eddig láttam, ha valamilyen DRM-es cucc volt, és a vasnak nem volt külön erre security chipje, akkor a procira ment a számítás, és az onnantól akadozás.
Joshi: nézd meg jobban, mit írt wood1y1: hálózatról nem ment a Killa. Én a helyedben nem lovagolnám bele magamat. Meglepetések bárhol lehetnek, nem megfelelő driver, hiányzó dekódoló, újfajta tömörítés, stb - ilyenkor marad a nyers erő. Nálam már duál-Atom (330 @ 1.6GHz, 2 mag / 4 szál) + nV Ion, + Ubuntu-mplayer, ill. + XBMC-vel (mondjuk ez már régebben, pár éve volt) is akadtak gondok, néhány fHD film beszaggatott.
Mr. Teddy: azért ne dícsérd túl az androidot. Ilyen feladatra sokkal jobb a linux+mplayer vagy xbmc (ami szintén linux+mplayerként indult, csak azóta már sokat változott), mert közvetlenebb hozzáférés van a vashoz. Android nagy vonalakban egy linux alapon futó java virtuális gép, tehát van egy extra réteg a hwhez való hozzáférés útjában. Nem az alkalmazásbolt miatt jobb a teljesítményük, hanem a sokkal erősebb vas miatt.
-
Mr. Teddy
őstag
Ilyesmi célra nem univerzálisabb és jobb tudású egy olcsó androidos HDMI-s stick? A jobb tudást az alkalmazásbolt megléte miatt értem.
Persze elismerem a cuccot, mert fejlesztőknek, fejlesztő cégeknek kiinduló egy-egy célhardver kiinduló eszközeként biztos nagyon tuti (nem is tennék céleszköznek androidot), csak végfelhasználóknak külön ilyet és rá külön maguk szoftvert, annyira nem látom értelmét. Mondjuk utánanézek majd a kütyünek, korábban már olvastam róla cikket, lehet aki elmélyültebben programoz ilyenekre, annak jó hobbi ezen nézni filmet is
-
Degeczi
nagyúr
szimpatikus a Raspberry - de médiajátékosnak SPDIF hangkimenet nélkül?
ezzel pont a kedvező árat lövi ki, hiszen muszáj hozzá HDMI bemenetű erősítő... -
Joshi
titán
A Rapsberry Pi felhasználóktól kérdezném de tényleg elfogultság nélkül, mennyire használható kütyü ez? Én nagyon sok médialejátszós topikot olvastam de szinte mindenhol vannak itt-ott problémák és most nem csak a belépőszintű megoldásokra gondolok. Ok a Pi viszi a Killa Sample-t ami már egy jó pont és mi a helyzet a 23.976-os képkockákkal? Viszi a BD ISO-t? Viszi a BD-t mappából(BDMV mappa)? Nekem pl nagyon fontos hogy vigye szépen hálózatról a filmeket egy NAS-ról.
-
Kobak77
aktív tag
Exakt információkkal nem fogok szolgálni, de a lényeg kb. az, hogy a Pi-ben a GPU az, ami eléggé bika. A CPU viszonlag gyenge, de a videó dekódolást a GPU végzi. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy valóban akadásmentesen szépen játssza akár a 1080p-s filmeket is (bitrate-et ne kérdezz, ennyire nem ástam bele magam), viszont ha bármit módosítani akarsz akkor ilyenkor a menü, a felület már durván akad. Végülis nem erre lett gyártva, na!
-
wood1y1
csendes tag
Lassan 1 eve ilyet hasznalok, nalam megnyerte a tavalyi legjobb beruhazasa cimet. XBMC rohogve felment ra, Samsung TV taviranyitojat elbol megismerte, szoval a TV taviranyitojaval lehet iranyitani.
Hogy 720p-t nem viszi:
32 GB ossz meretu Avengers 1080p Lossless DTS-el (ha jol emlekszem ~25 kbps) es viszi mint forro kes a vajat. Ja es most figyelj, bar halozatrol nem, de sima usb-rol a killa sample-t is viszi roccenes nelkul. Mindehhez hozzajon az XBMC kezelofelulete, jopar valaszthato skinnel, barmilyen microUSBs toltovel megy, es megy, mar 1 eve ki se kapcsoltam. Mondjatok meg egy ilyet 10e kornyeken. -
Knight666
aktív tag
válasz
PAraNOia21 #16 üzenetére
Nem is tudtam, hogy működik a CEC a Pi-vel. Amúgy ez mennyire hardverfüggő? Például a telefonom gond nélkül vezérelhető így is, de már hallottam olyan Androidos stick-ről, ami nem. Ilyenkor vagy az van, hogy lusták voltak hozzá driver / szoftver támogatást biztosítani, vagy a SoC nem támogatja eleve a protokollt.
-
.mf
veterán
Ennél sokkal komolyabb vasakat, sőt, célgépeket is láttam már bármilyen 1080p-snél feladni, én már azon is csodálkoznék, ha minden 720p anyaggal elboldogulna, vagy legalábbis a döntő többséggel...
Nédda, egy kisvámpír... van valahol egy bakaneko-nk is. Lassan összeáll az egész stáb
-
válasz
PAraNOia21 #16 üzenetére
Kell a távirányító, akkor megveszed a csomagot, nem kell, nem veszed meg. Az XBMC ugyanúgy fog futni, ez csak egy extra.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
osztraksajt #3 üzenetére
Más is írta, tv usb portjára kötve megoldott a bekapcsolás (tv-vel együtt megtörténik). Ugyanakkor az XBMC támogatja a HDMI-CEC szabványt (?). A lényege, hogy a tv távirányítójának a jelét átviszi a lejátszó felé HDMI-n. Én így használom, igaz OpenELEC-el.
Szóval ez a csomag áll 2 db kábelből, 1 ingyen letölthető OS-ből meg egy fölösleges távirányítóból? -
peter9228
aktív tag
válasz
osztraksajt #3 üzenetére
Lehet távirányítóval kikapcsolni, bekapcsolni nem. Hogy konkrétan ezen a távirányítón van-e rá gomb, nem tudom, de menüből lehet. A billentyűzetemen van kikapcsoló gomb, azt rádugva a Pi-re működik, egyből kikapcsolja. (Kikapcsolás után még világít a piros led, amíg kap áramot. De ha mondjuk a TV USB portjáról kap áramot, akkor a TV kikapcsolásával kikapcsol, bekapcsolásával bekapcsol. Csak a kikapcsolásnál előtte szabályosan le kell állítani a Pi-t.)
Knight666
Igen. -
válasz
donjohnson #6 üzenetére
Akkor nem izgalmas számomra.
De gondolom az ilyen 30-50 ezer Ft-os kompakt gépek nem ilyenbe tömörítok a quicktime videót, ugye?
Köszi!
-
Knight666
aktív tag
Vajon egy ilyen szettre ráaggatható még egy DVB-T vevő is mondjuk USB-n?
-
osztraksajt
őstag
És ezzel a távirányítóval ki és be is lehet kapcsolni?
-
Ez a Raspberry Pi elbír bármilyen videóval 1080p-ig; mkv, avi, mp4, több hangsáv, stb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy komplett szoftvercsomagot és vezérlőeszközt is tartalmazó kiegészítő érkezett a málnás platformhoz.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Tőzsde és gazdaság
- Fujifilm X
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AM 5 lapok
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest