XBMC-s mozigép a Rapsberry Pi miniszámítógépből semmi perc alatt

Rengeteget cikkeztünk már a Raspberry Piről, a népszerű tenyérszámítógépről, ami nem csak alacsony ára miatt, de garázsprojektekben széles körű felhasználhatósága miatt is megkedveltette magát a vásárlóközönséggel. Az eladások tekintetében igen szépen teljesítő platformból készült már szuperszámítógép és némi okosítással egészen komoly fotókat is készítettek vele az űr pereméről, utóbbit szinte fillérekből.

Hirdetés

Az apróság HTPC-ként is befutott, de hogy ezt az oldalát tovább népszerűsítsék, az element14 bejelentette, hogy egy külön megvásárolható pakkot dob piacra XBMC Solution néven, amivel mozigépet, mi több, komplett szórakoztató központot varázsolhatunk a népszerű platformból. A 13 906 forintért megvásárolható csomag természetesen nem tartalmazza a Raspberry Pi alapgépet, találunk benne viszont egy bootolható 4 GB-os Class 4 SD kártyát, rajta egy egyszerű Linux disztribúcióval és a népszerű XBMC médialejátszóval, ami ez esetben átesett némi finomításon és optimalizáláson, így a végeredmény a Raspbmc névre hallgat. Ez utóbbi egyébként ingyenes, bárki letöltheti anélkül, hogy megvásárolná a szettet.

Raspberry Pi XBMC Solution csomag
Raspberry Pi XBMC Solution csomag [+]

Ezenfelül a csomag részeként kapunk 3 méter CAT5e LAN és 1 méter HDMI kábelt, valamint egy kisméretű, érintőpaddal felszerelt vezeték nélküli billentyűzetet (USB-s vevővel), ami távirányítóként működik, továbbá az elmaradhatatlan használati utasítás is fellelhető a dobozban. Ezenfelül nincs szükség másra, mint egy HDMI bemenettel ellátott kijelzőre, egy Raspberry Pi B modellre és tápegységre (ha ez utóbbit nem tudjuk más forrásból megoldani), az összeállítást követően pedig perceken belül élvezhetjük az apró médialejátszót. Az XBMC Solution (és ha szükséges a Raspberry Pi) a Farnell webáruházán keresztül szerezhető be az említett áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés