Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Az csakugyan igaz hogy nincs benne védelmi mechanizmus (vagy ha van is, nem mutatta meg magát), hogy ha a termosztát nem szól egy ideig akkor kapcsolja ki a kazánt. Én azt vártam volna hogy a "fűts" jelet újraküldi a termosztát mondjuk 15 percenként, és ha ez nem érkezik meg, akkor a vevő magától is leállítja a fűtést ha eltelik ennyi idő az utolsó parancs óta. Legalább is minden ilyen rendszer általában ezt az időzítéses újra felhúzós megoldást használja arra hogy ezt kivédje. Ehhez képest ha kirakod vételi határra és az "állj le" jelet nem sikerül neki elküldenie, akkor csakugyan fűt a végtelenségig. (ugyanígy ha nem sikerül elküldeni a "fűts" jelet, akkor úgy néztem ezt se próbálja újraküldeni, tehát olyankor nincs fűtés)
Szóval ügyelni kell arra hogy jó helyen legyen a termosztát, amúgy nincs vele probléma. Esetleg lehet venni hozzá jelismétlőket ha hektikusan működne. Egyelőre nekem nincs vele problémám mióta rájöttem hova kell pakolászni.
Amúgy gondolkodtam rajta hogy Arduino-hoz vagy ESP8266-hoz lehet venni 868Mhz-es transceiver modult, plusz RTLSDR-el le lehetne nézni a parancscsomagokat amelyek rohangálnak (elvileg tényleg csak két jelsor van, ami a társítástól függ), utána akár lehetne csinálni tetszőleges okos termosztátot, amit neten át is lehetne vezérelni. Persze ha ugrókódos rendszerben működik akkor ez nem ilyen egyszerű. Neten nézelődtem de senki nem próbálta visszafejteni még a protokollját. Persze akkor kérdés hogy minek vett az ember egyáltalán ilyent ugye.
De nekem a szaki aki felszerelte azt mondta a WiFi-s termosztátok, legalább is a 30 ezer alatti kategóriában még megbízhatatlanabbak, random lefagynak, meg minden baj van velük.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Garmin Fenix 8 Pro - nézz az ég felé!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lian Li SP750 750W Gold SFX Moduláris Tápegység
- Lian Li SP850 850W Gold SFX Moduláris Tápegység
- ÚJ Lenovo ThinkPad Bluetooth Silent Mouse Bolti ár:11k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Lenovo Yoga Mouse with Laser Presenter Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- GIGABYTE RTX 5070 12GB GDDR7 WINDFORCE SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 1TB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3939, 100% Akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De nekem a szaki aki felszerelte azt mondta a WiFi-s termosztátok, legalább is a 30 ezer alatti kategóriában még megbízhatatlanabbak, random lefagynak, meg minden baj van velük.