- TV antenna és jelerősítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Zsiráfnyál #18 üzenetére
Az csakugyan igaz hogy nincs benne védelmi mechanizmus (vagy ha van is, nem mutatta meg magát), hogy ha a termosztát nem szól egy ideig akkor kapcsolja ki a kazánt. Én azt vártam volna hogy a "fűts" jelet újraküldi a termosztát mondjuk 15 percenként, és ha ez nem érkezik meg, akkor a vevő magától is leállítja a fűtést ha eltelik ennyi idő az utolsó parancs óta. Legalább is minden ilyen rendszer általában ezt az időzítéses újra felhúzós megoldást használja arra hogy ezt kivédje. Ehhez képest ha kirakod vételi határra és az "állj le" jelet nem sikerül neki elküldenie, akkor csakugyan fűt a végtelenségig. (ugyanígy ha nem sikerül elküldeni a "fűts" jelet, akkor úgy néztem ezt se próbálja újraküldeni, tehát olyankor nincs fűtés)
Szóval ügyelni kell arra hogy jó helyen legyen a termosztát, amúgy nincs vele probléma. Esetleg lehet venni hozzá jelismétlőket ha hektikusan működne. Egyelőre nekem nincs vele problémám mióta rájöttem hova kell pakolászni.
Amúgy gondolkodtam rajta hogy Arduino-hoz vagy ESP8266-hoz lehet venni 868Mhz-es transceiver modult, plusz RTLSDR-el le lehetne nézni a parancscsomagokat amelyek rohangálnak (elvileg tényleg csak két jelsor van, ami a társítástól függ), utána akár lehetne csinálni tetszőleges okos termosztátot, amit neten át is lehetne vezérelni. Persze ha ugrókódos rendszerben működik akkor ez nem ilyen egyszerű. Neten nézelődtem de senki nem próbálta visszafejteni még a protokollját. Persze akkor kérdés hogy minek vett az ember egyáltalán ilyent ugye.
De nekem a szaki aki felszerelte azt mondta a WiFi-s termosztátok, legalább is a 30 ezer alatti kategóriában még megbízhatatlanabbak, random lefagynak, meg minden baj van velük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TV antenna és jelerősítés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Gmail
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest