Hirdetés
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Az csakugyan igaz hogy nincs benne védelmi mechanizmus (vagy ha van is, nem mutatta meg magát), hogy ha a termosztát nem szól egy ideig akkor kapcsolja ki a kazánt. Én azt vártam volna hogy a "fűts" jelet újraküldi a termosztát mondjuk 15 percenként, és ha ez nem érkezik meg, akkor a vevő magától is leállítja a fűtést ha eltelik ennyi idő az utolsó parancs óta. Legalább is minden ilyen rendszer általában ezt az időzítéses újra felhúzós megoldást használja arra hogy ezt kivédje. Ehhez képest ha kirakod vételi határra és az "állj le" jelet nem sikerül neki elküldenie, akkor csakugyan fűt a végtelenségig. (ugyanígy ha nem sikerül elküldeni a "fűts" jelet, akkor úgy néztem ezt se próbálja újraküldeni, tehát olyankor nincs fűtés)
Szóval ügyelni kell arra hogy jó helyen legyen a termosztát, amúgy nincs vele probléma. Esetleg lehet venni hozzá jelismétlőket ha hektikusan működne. Egyelőre nekem nincs vele problémám mióta rájöttem hova kell pakolászni.
Amúgy gondolkodtam rajta hogy Arduino-hoz vagy ESP8266-hoz lehet venni 868Mhz-es transceiver modult, plusz RTLSDR-el le lehetne nézni a parancscsomagokat amelyek rohangálnak (elvileg tényleg csak két jelsor van, ami a társítástól függ), utána akár lehetne csinálni tetszőleges okos termosztátot, amit neten át is lehetne vezérelni. Persze ha ugrókódos rendszerben működik akkor ez nem ilyen egyszerű. Neten nézelődtem de senki nem próbálta visszafejteni még a protokollját. Persze akkor kérdés hogy minek vett az ember egyáltalán ilyent ugye.
De nekem a szaki aki felszerelte azt mondta a WiFi-s termosztátok, legalább is a 30 ezer alatti kategóriában még megbízhatatlanabbak, random lefagynak, meg minden baj van velük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
De nekem a szaki aki felszerelte azt mondta a WiFi-s termosztátok, legalább is a 30 ezer alatti kategóriában még megbízhatatlanabbak, random lefagynak, meg minden baj van velük.