- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Steam Deck
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
VladimirR #125 üzenetére
pont ezt írtam én is
nyilván egyén/igényfüggő hogy megfelel-e a Linux
ezért mondtam hogy vannak kvázi megkerülhetetlen/kiválthatatlan appok, pl. az Adobe cuccai. Én Linux alatt fejlesztek flasht, ingyenes eszközökkel, de egy Flash CS3 nagy segítség lenne. Más kérdés, hogy negyedmilliót nekem nem ér meg, szóval nekem tökmindegy hogy van-e Linuxos verzióa K3B-t meg Amarokot csak azért hoztam fel, mert sokan olyan programokat emlegetnek etalonként, aminek van Linuxos alternatívája, csak max. máshogy működik - a K3B pl. a legjobb íróprogram amivel eddig találkoztam, így nyugodtan lehetne arra is hivatkozni, hogy a windows sz@r, mert gyenge a szoftverellátottsága (tessék érezni az iróniát, még mielőtt a sok windows-huszár letámadna
)
ezért szoktam mondani hogy nincs "egy igaz út". szerintem a legtöbb helyzetben mindent egybevéve (tanulhatóság, stabilitás, ár, stb) jobb választás a Linux, de van mikor csak felesleges szenvedést okozna - ilyenkor má$t kell választani (ami persze lehet mondjuk OSX is
)
-
VladimirR
nagyúr
felreertettel, ket ponton is
az elso, hogy azzal, amit te irsz, semmi gond, ugyanis te elrejtettel benne olyan kucsszavakat, mint "én", vagy "nekem"
a masik, hogy nem olyan alternativakrol beszeltem, mint pl a k3b - windoze-ra is letezik millio fele cd iro szoftver, ugyanigy zenelejatszo is -, hanem olyan professzionalis programokrol, mint pl az adobe termekei, s bar en magam nem ertek hozza olyan mertekig, hogy nekem gondot okozna, meglehetosen sok helyen lehet arrol olvasni (olyanoktol, akiknek ez munkaeszkoz), hogy linux rendszereken az alternetiv programok nem nyujtanak annyit, mint windoze-on az adobe termekei (es itt nem arrol van szo, hogy mas, hanem hogy egyes funkciok, szolgaltatasok hianyoznak belole)es megegyszer, itt most nem kivanok allast foglalni, mindossze arra kivantam felhivni a figyelmet, hogy legyunk mar kovetkezetesek, ne beszeljunk ossze-vissza, attol fuggoen, hogy eppen mi tetszik
-
doc
nagyúr
válasz
VladimirR #123 üzenetére
ez attól függ, hogy kit kérdezel
én - ahogy már mondtam - mindent meg tudok oldani Linux alatt. nyilván nem ugyanazokkal a programokkal mint windows alatt, de megvannak az alternatívák
a grafikusoktól rendszerint psd-ben kapom az anyagot, eddig mindent tudtam kezelni Gimp-pel olyan szinten ami nekem kell (egyes rétegek, vagy részeik lementése, stb)
annak, aki Photoshopot tanult, vagy azzal dolgozik, lehet hogy kevés, bár inkább az lehet a gond, hogy egyszerűen más, mint amit megszokottde ha már ez a kérdés van műsoron, mondhatnám akár azt is, hogy milyen sz@r a windows, mert nincs rá K3B vagy Amarok (bár most, a KDE windowsra portolásával idővel még az is megtörténhet
)
btw, nem szeretem a KDE-t, de nagyon jó programokat írnak alá
-
VladimirR
nagyúr
válasz
#06658560 #122 üzenetére
ideje lenne mar eldonteni, hogy "minden program letezik linux-ra", vagy "akinek olyan program kell, az hasznaljon windoze-t", mas szavakkal, konkret peldaval elve "a gimp mindent tud", vagy "a gimp az eletben nem fog annyit nyujtani, mint a photoshop"
de tenyleg, mert az aktualis tematol (bar inkabb attol, hogy a nem linux user eppen mit szeretne) fuggoen mindketto igaz szokott lenni
-
doc
nagyúr
válasz
remington2 #118 üzenetére
nyilván meg lehet ítélni, amit írtam válasz volt a fikázásra (wine, 10 év, milyen szar, stb)
ami engem illet, ha nem ingyenes lenne a Linux, és választanom kellene hogy 20e pénzért windows veszek vagy egy általam kiválasztott Linux disztrót, az utóbbit választanám - nekem sokkal többet nyújt, nem véletlen hogy már sok éve nincs ms rendszer a gépemen
amúgy meg még egyszer elmondom, amit nem vagy hajlandó megérteni: nincs "egy szent rendszer", van akinek igenis a windows jobb (bár tény, hogy az egyetlen ok, amiért ezt mondom a sw ellátottság), attól függetlenül állítom hogy a Linux igenis minden téren minimum versenyképes
-
remington2
senior tag
"almát hasonlítasz a gyertyatartóhoz
.....nyilván elvárja az ember a Windowstól hogy stabilan, gyorsan, jól működjön, ha egyszer egy rakást pénzt kérnek érte (a nem abszolút fapad, amin elvileg már fut minden vistás program, a home premium 22000 pénz OEMben, dobozosból a csökevény home basic is 67000)
ugyanezt nem kérheted számon egy ingyenes alkalmazáson - garanciát ugyanúgy nem vállalnak rá, mint a ms sem (vagyis kiadsz 70e ft-ot, és SEMMI garanciát, felelősségvállalást, stb nem kapsz, ha károd lesz belőle, így jártál, beszoptad... ugyanezt egy párezres hajszárítóval próbálná meg eljátszani a gyártó, vagy bármilyen szolgáltató, iszonyatos balhé lenne belőle...)"
Akkort tulajdonképpen mi alapján lehet egyáltalán a linuxot megítélni?
1. Mert ÉN nem mondhatom rá, hogy ******, mert hülye vagyok, ugye. (sarkítás)
2. fizetős cucchoz nem mérhetem, mert a linuxot szent aszkéták fejlesztik, akik napfénnyel táplálkoznak, és úgy általában szent emberek.Ezek mind olyan érvek, amelyeket már unalomig ismerek, és amit a linuxosok nagyon ügyesen kitaláltak annak érdekében, hogy saját rendszerüket még véletlenül se lehessen korrekt módon összehasonlítani bármivel. Aztán jön a teszt, ahol anyuka gépére felrakott linux milyen szépen megy, ahol egy ingyenesen fejlesztett cucc porba alázza a vistát, stb, stb, stb.
Ha meg arról van szó, miért is a win az uralkodó rendszer, jön a történelemóra, ahol előkerül, hogy így-úgy első, meg r*hadt ms elterjesztette, stb. Hogy esetleg nem olyan jó mégsem? ÁÁ, az lehetetlen.
Ugyanazok a körök, mindig újra.
-
azbest
félisten
Ez egy összetett kérdés... végül is az EU is azért csépeli az msn-t hogy mindenféle API és formátum publikálva legyen...
Ez alapján saját kompatibilis saját api-t írni nem tudom hogy sért-e bármilyebn szerzői jogot. Persze itt jön a képbe, hogy az USA-ban szoftveres szabadalmak is vannak...
jaj, lehet nem ártana fissítést nyomnom post előtt
-
Cathfaern
nagyúr
Őszinte legyek én win alatt is ablakban nyomom, szóval fullscreen kérdéskör az passz. Bár elméletileg nem szabadna hogy gondja legyen az ablakos futtatással, mivel a wine nem is tud igazi full screent.
Változtatások elmentése: WTF mappában lévő config.wtf fájlhoz van megfelelő írási jogod?DX-el meg valszeg azért nem megy neked, mert ATI-d van. Nekem is az van, nekem se megy, de Nvidia-s ismerősömnek meg elindul azzal is (csak jóval lasabb). De ez alapvetően a WoW "hibája", más DX-es játékok mennek gond nélkül wine-vel. (jut eszembe egy tanács: v-sync-et kapcsold ki, 10-20 fps-t is nyerhetsz akár vele).
-
Cathfaern
nagyúr
1 napot pihengess kicsit. Lehet, hogy nem rosszabb a stílusod, mint Linusé, de akár ha ő maga jönne ide a PH! fórumra hasonló stílusban, akkor is kapna pihenőt. Szóltam már a legelején, hogy fogd vissza magad, de úgy látom nem sikerült megérteni.
Had tegyem hozzá, hogy mindenki fogja vissza magát flame ügyileg, mert vérengzés lesz hamarosan, ha így folytatódnak a dolgok.
-
Szőrös
veterán
miért fáj valakinek hogy ilyen is van ?
-
törölt tag
sajna eddigi linuxszar kommentjeid lenyege midnig az volt, hogy egy oylan ember, aki itt ott ammott latta azt, akinek az ismerose meselte, hogy a linux valami rokonnal behalt....
Bocs, semmi konkretum, semmi megfoghato a rendszerrol.
Plusz a kulonbozo disztrok megnevezese is elegge bicskanyitogato amikor ovlassa valaki...Megjegyzem a winfos elnevezes is az.
-
törölt tag
me van az, hogy nekem aki semmit nem ert linuxhoz, winhez is eleg keveset a sok ev felhasznaloi ismereteseg mellett, meg egyetlen alkalommal sem halt be az ubi aktualis variacioja? Plane, hogyjelenleg wubin van fenn. Es nincsenek naponta peccsek, sot, sok esetben eleg ritkan jonnek. Persze a felpakolt programok szamaval osszefuggo mertekben no vagy csokken ez az arany...
-
Thrawn
félisten
-
delacct
tag
szerintem nem vagyok lelkes linuxfikázó.fejlesztő inkább.
Modoknak üzenném,tényleg lehet bannolni.
Stilusom nem feltétlenül rosszabb mint Linusnak,már ezt is irtam...
Ha nem szolgálja a "közösség, zettyáz" érdekeit a tevékenységem akkor tessék lapátra tenni izomból. amig ez nem történik meg addig szabadon alkotok véleményt ezen a portálon. -
delacct
tag
válasz
remington2 #90 üzenetére
Debian RSA BUG nincs benne a *buntyúkban mi?
Gyorsan javitották,uhum alig telt el a felfedezés óta 2 hónap.
Jelentéktelen? nemhinném.Maradok a peccskeddnél kolléga,napi ápdét nem feltétlen a stabilitás jele,főleg akkor nem ha az eredmény az amit lentebb leirtam a no suders flammel.
-
doc
nagyúr
válasz
remington2 #81 üzenetére
milyen az a "magamfajta"?
-
delacct
tag
válasz
remington2 #84 üzenetére
Hagyd a csudába.*buntyuk non plus ultra mindenre jó,fejfájásra,fogfájásra,magzatelhajtásra,kertkapálásra,játékra,munkára,szervernek,jobb mint a zösszesszarwindózunixosxlinuxéspont.
Ámen.
Én azért maradok desktopon a Vistánál.
-
FefeeX
veterán
válasz
remington2 #81 üzenetére
Ha látnád a fejlődési pontenciált az ubuntuban, akkor már nem találnád viccesnek amit írtam, ugyanis amit már GUIban is komolyra beállítottak benne, az sokkal biztosabban, komolyabban és felhasználóbarátabban megy mint a windowsban.
Egyébként nem értem teljesen a hsz-ed, de ez biztos az én hibám
-
FefeeX
veterán
-
remington2
senior tag
"szóval "mókás" dolog olyanok fröcsögését olvasni, akiknem lövésük sincs arról, hogy mit is fikáznak"
a hsz-t elolvastad-e? Van benne egy olyan mondat, amit direkt a magadfajtának írtam. Úgysem leled meg, nem kell fáradni (másnak sem).
szerk: Ja, és a hónap vicce, idézem, a klasszikusokat csak szó szerint szabad:
" Csak ha komolyabb dolgokat akarsz akkor nem tökéletes MÉG a linux"Az első hszemet nem flamenek szántam, de az lett belőle. Hogy miért? Mert azt mertem megemlíteni, hogy . . . . . <-- és olyan szinten állunk már, hogy ide bármit be lehet írni. Ez ám a magasság
-
delacct
tag
Ez természetesen számora is öröm.Sajnos nálunk van olyan baltaarcú családtag akinek a telepitett linux 2 nap után visszaált warezwindowsra.Ott karácsonyi ajándékként lett legalizálva a windows.Természetesen ez is PEBKAC.De ha fizetnek az emlitett személynek akkor sem hajlandó linuxot használni.(mellesleg backupolni se...)
-
doc
nagyúr
tudom nem illik, remélem az érintett (aki az édesanyám) nem bánja, de beidézném a tegnapi chatünk egy részletét, az ő általa írt két mondatot
az előzmény annyi, hogy miután nevelőapám kalóz-vindóza (ugye, sok warezoló Linuxos kollega) közölte vele, hogy lopott és ejnyebejnye, felhívott, és kérte hogy rakjak Linuxot a gépére (anyámén már kb. egy éve Xubuntu van), ez meg is történt másfél hete
mivel hétvégén nem voltam náluk, tegnap kérdeztem anyámat, hogy mi ez a nagy csend, hogy nem hívnak hogy baj van a géppel, ez nem megy-az nem megy (eddig xp volt rajta, és hetene átlag egyszer kellett valamit matatni rajta, mert mindig elpusztult valamia windowsban)?
megkérdeztem, működik-e az Ubuntu rendesen. a válasz:(16.44.57) xxxxxxxx@tvn.hu: igen, de nagyon jó azUbuntu, sokkal szebb, mint az ebónyém, meg jobb is, majd egyszer nekem is olyan kell
(16.45.34) xxxxxxxx@tvn.hu: nagyon jó, könnyü kezelni, már belenézegettem, nagyon tetszik -
dabadab
titán
Te miert beszelsz melle?
Az elobb linkeltem a Wine FAQ-t, de tessek, idemasolom neked az erdekes reszeket:
"Wine itself provides a DirectX implementation"
"If you attempt to install Microsoft's DirectX, you will run into problems. It is not recommended nor supported by Wine HQ to attempt this. You can install the runtime, but it will not run. The runtime needs access to the Windows drivers, and Wine cannot access them for obvious reasons. The only native Microsoft DLLs that could be useful anyway are the d3dx9_xx.dll type ones, and these require you to accept Microsoft's license."A nagy budos francokat fikazol is barkinek az erdekeben, az egyetlen erdek, amit szolgal a teljesen megalapozatlan es fals fikazasod, az a flame beinditasa.
-
delacct
tag
The majority of the patches have now been merged into Wine CVS, if your trying to play games with wine please try the latest wine release. This patch is intended for beta testing the merging of the DirectX 8 and 9 codebase and is primererraly intended for regression testing of games that currently work in Wine, but should also make more DirectX 8 games playable and with better graphics.
Miért beszélsz mellé?
-
doc
nagyúr
a hup nagyon jó kis oldal, Linux/Unix/egyéb rokon témában nagyon sok okosat olvasni ott és nagyon segítőkészek is
tény viszont, hogy sajnos vannak akik ugyanazt csinálják ott, mint amit te itt, csak inverzben - vagyis megy az agyatlan win-fika, bármilyen windowsos hír van, akkor az szar, meg egyébként is ms, fujjnehéz objektíven, helyén kezelni a dolgokat, az ember könnyen "fanatizálható" (bár ez kicsit erős szó ide) élőlény
-
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
Cathfaern #49 üzenetére
Mi a helyzet az ablakos futtatással? Nálam egyébként nem indult DX-en. Alt jobbklikk nem megy, meg az altot semmire nem lehet használni progin belül... Sztem nem compizos, mert compizt le kellett tiltanom h ne villogjon az OGL kép...
Ja és nekem valamiért nem menti le a változtatásokat, így mindig configolnom kell mindent mikor belépek...
-
delacct
tag
Ha az >buntyuk nálad bugmentes az egyedi eset.Kb 10 féle konfigból 7 fölborul vele.
Desktopon is de szerveren is megy mindennap a nyavajgás.Kolléga szerverét nem tudta elérni 3 nap után mert "no sudoers" balhéba belefutott.Ez akkor amikor bennt van egy hosting cégnél a gép marha kellemtlen tud lenni.Ha meg már ez a vonal akkor inkább a Debiljány ami "problémamentesebb".
A zettyáz pedig létező dolog,pont *buntyúk az a disztró amiből van satanictól,mohamedánig mindenféle szines szagos...
Win attól külömb,hogy nem akar sem ideológialiag,sem felekezetileg megkülömbözetni,hiszen fizettél érte.Az hogy te nem tudod normálisan személyre szabni illetve megvédeni backupolni az PEBKAC. -
FefeeX
veterán
Vazz a WoW-ot megvettem mint az összes többi játékomat is. Letölteni addig szoktam, hogy mit érdemes megvenni - emellett nem tiltott a letöltés magyarhonban. Winem is van origi, photoshopom is. Akkora nagy kérés hogy a linux alatt is tudjam használni? Elvileg PC program és nem Win program. Ennyi. Win alatt milliószor annyian warezolnak mint linuxon, ahol ez a szám inkább nullához tendál - mert hogy nem is értenek hozzá a lámák akik ált warezolnak.
-
doc
nagyúr
válasz
remington2 #44 üzenetére
almát hasonlítasz a gyertyatartóhoz
nyilván elvárja az ember a Windowstól hogy stabilan, gyorsan, jól működjön, ha egyszer egy rakást pénzt kérnek érte (a nem abszolút fapad, amin elvileg már fut minden vistás program, a home premium 22000 pénz OEMben, dobozosból a csökevény home basic is 67000)
ugyanezt nem kérheted számon egy ingyenes alkalmazáson - garanciát ugyanúgy nem vállalnak rá, mint a ms sem (vagyis kiadsz 70e ft-ot, és SEMMI garanciát, felelősségvállalást, stb nem kapsz, ha károd lesz belőle, így jártál, beszoptad... ugyanezt egy párezres hajszárítóval próbálná meg eljátszani a gyártó, vagy bármilyen szolgáltató, iszonyatos balhé lenne belőle...)
vagyis azt sérelmezni, hogy milyen jogon várja el valaki a fizetős sw-től, hogy jól működjön, és miért bocsájtható ez meg egy ingyenes, kvázi lelkesedésből fejlesztett sw-nél, elég buta dolog - szvsz
tény, hogy sokan elvakultan védik a Linuxot és az OS közösséget mindennel szemben. de ugyanez (bár kisebb számban) a másik oldalon is megvan, rengetegen fikázzák a Linuxot - a különbség az, hogy a Linux userek gyakorlatilag mindegyikének többéves windows tapasztalata is van, míg az ms-rajongó Linux-fikázók többnyire még csak nem is láttak Linuxot közelről, nem hogy több évig használták volna
és akkor még mindig nem beszéltünk arról, hogy mivel az ember általában windows-zal találkozik először (legalábbis pár éve még így volt), ehhez viszonyít, és ami ehhez képest más, azt szarnak tartja, mert máshogy működik. ha Linux lett volna az első találkozás a számítástechnikával, a windowst tartaná szarnak, mert más mint a Linux...
szóval "mókás" dolog olyanok fröcsögését olvasni, akiknem lövésük sincs arról, hogy mit is fikáznak
btw, a Linux sem mindenható, a gyakorlatilag csak filmtöltős/játszogatós haveromnak eszembe sem jutott Linuxot ajánlani, inkább évente szenvedek egy napot hogy újrahúzzam/rendbetegyem a teljesen szarráhalt gépét - neki egyszerűen a windows a megfelelőbb
én meg örülök hogy 6 éve nem kellett otthon OS-t telepítenem, mióta a Slackware felkerült (közben komplett gépcsere is volt, jövő héten meg jön a következő teljes csere, természetesen újratelepítés, meg bármiféle állítgatás nélkül)
-
FefeeX
veterán
válasz
remington2 #44 üzenetére
"Megteheted, hiszen mellette van a win, ami felhasználói szinten amúgy is gyalázza."
A mondat első fele igaz, a második fele hamis. Használtál te Linux-ot? Az Ubuntu már messze veri érzésem szerint a Wint. Magától felismer minden hardvert, 30 perc alatt fenn van, minden progi free, letölti magának alapból, csak pipálgatnod kell, míg a winnél sokat szórakozol, összevetve a winnél wz az idő kb 5 óra. Csak ha komolyabb dolgokat akarsz akkor nem tökéletes MÉG a linux, mert ami még nincs benn, azt konzolban kell programozgatni - amúgy ez a winre is igaz volt sokáig - tehát csak a fejlődési stádium van picit eltolódva.
"linux olyan lett mint a vallás"
ebben van valami igazság. A linux hirdetők fanatikusok, mint a MLM hirdetői, aki nem pró azt fikázzák meg elküldik guglizni - TK akik nem prónak születtek azok segítőkészek. A linux így nem fagy úgy biztonságosabb sem így igaz sajna - szívtam vele eleinte. Emberek írták, szóval nem tökéletes. Ennek ellenére nagyon jó, ingyenes altenatíva a winnek.
-
törölt tag
válasz
remington2 #44 üzenetére
mivel megemlitettel: elolvastad Delacct kommentjet, es azt, mwekkora kretenseget allitott azzal, hogy kapasbol a warezolt kepboltot emlegette? miert kell midnig azt hinnetek, hogy ha win kornyezetbol akarna valaki hasznalni valamit az ignyenes kozossegben, az egybo lwarezolna? Meg lopna? Ez nem egy altalanositas a linuxos tarsadalomrol? elegge hamisan kialakitva?
Vagy azt lehet?Mondta valaki, hogy az MS-nek feltetlen ingyen kell adnia a dolgait? Meg is lehet venni akar, ha valakinek olyanja van.
Es akkor most nagyon meg foglak lepni: fokent Wint hazsnalok a gepemen, van linux is, mindketto tetszik, egyi kezert, masik azert. De amikor kapasbol valaki lewarezol egy komplett csoportot, akkor jo, hogy elkezdem az ertelmi kepessegeit megkerdojelezni, plane, ha csak a win programkinalat egy szeletet latja, illetve lattatja, a shareware, ingyenes programokrol nem beszel, sot, kapasbol azt akarja modnani, ha linuxon akarsz wines programot futtatni, akkor azonnal tolvaj leszel, es nem veszed meg a programot, neadjisten van egy legalis verziod belole...
Vagy gondolkodni eddig nem sikerult, a kommentjeinken?
-
-
remington2
senior tag
Egy-két reagálás:
"tartott valaki pisztolyt a fejedhez, hogy használd?"
példaértékű hozzáállás. Number one linuxos körökben. Ha nem tetszik, ne használd. Megteheted, hiszen mellette van a win, ami felhasználói szinten amúgy is gyalázza.""Kérem, ne reagáljon senki többet delacct hozzászólásaira!"
Ja, ki lehetne tenni a "Kerjuk, ne etesse a trollokat!" tablat"
Hmm. . . ez amolyan no comment. Pedig nem mond hülyeséget itt.
Ez sem az:
"Ha te miskolcon lépcsőháztakaritó lennél és rá akarnának kényszeriteni,hogy mossál fel a nyugatiig odavissza mit szólnál?". Sőt, példaként igencsak jó. De úgy tűnik, nem mindenkinek tetszik. Főleg nem az inkvizíciónak.Ha az ms létrehoz valamit, annak természetesen mindennek mindenütt mindenhol meg kell felelnie, egyéb "hívők" szinte lehetetlen elvárásainak is, ingyen kell hogy adja, szuper és hibátlan kell hogy legyen. Az, hogy egy linuxos progi 10 év alatt jut el aból b-be akkora hibákkal, mint egy ház, az nem baj (nem a wineról van szó). Még tisztelet is jár nekik (meg egy valag pénz fejlesztőknek, amiért "open source" bibliával járnak a kezükben, csak ez már nem jut sok embernek az eszébe). Ébresztő, ez már nem az a kis hobby-csoport, aminek hiszitek.
#22-vel teljesen egyetértek.
"Eszed helyen mi van?" ez már csak nyalánkság. Ez ügye nem személyeskedés, a fölötte lévő hsz-ben lévő az volt, figyelmeztetve is lett.
Felesleges innentől bármit is hozzáfűznöm a mondanivalómhoz, esetleg annyit, hogy rosszul fogalmaztam meg azt, amire gondolok, de már nem érdekel.
Felesleges bármit hozzáfűznom a mondanivalómhoz, mert azonnal megjelenik 2-3 hsz-bajnok "ph penise", akik szénné fikáznak bármit, ami ellentmond saját véleményüknek.
A véleményem az, hogy a linux olyan lett - ez látszik a fenti hozzászólásokon is - mint a vallás: maga az istenhit szép dolog, de ami köré épült (egyház), az bizony velejéig romlott, gusztustalan, és teljes mértékig ellentmond az alapelveinek.
Ezt a hszt direkt írtam ilyenre, gyak. hemzseg a kiragadható mondatokból, amelyeket újra szénné lehet fikázni, de ha valaki elolvassa, és bír némi józan ésszel, akkor szerintem "átjön" az egész tartalom mögött rejlő gondolat.
-
dabadab
titán
Persze, van Wine for Win32
-
doc
nagyúr
ami engem illet, én játékok miatt használok időnként wine-t (Imperium Galactica 2, Deus Ex, Unreal), erre a célra tökéletes, enélkül nem tudnám ezeket a játékokat használni (ms-free a gépem
)
-
FefeeX
veterán
válasz
WonderCSabo #33 üzenetére
Olvastam pár napja egy tesztet. DX-et egyébként valóban nem használ a Linux, Ami támogatja az OpenGL-t az általában elfut. Ez egyébként a játékok 90%-a.
A különbség pedig, hogy linux alatt csomót állítgatni kell és mondjuk a WoW még mindig nem 100%-os, de játszani már jól lehet vele.
Szóval a számok: 3DMarkkal mérték a gép teljesítményét WinXP és Linux alatt.
Videokari teljesítményben 20-40%-ot ver oda a Win a Linuxnak, prociban a Linux kb 10%-ot ver oda a Winnek. -
Sanyix
őstag
válasz
WonderCSabo #31 üzenetére
Támogatja. Ahogy látom, az opengl-es vindóz játékok, kevés lassulással (mert natívan fut az ogl) mennek, ha nincs registrys marhaságuk. Én il2 1946-al játszottam wine-n, hibátlan volt. LFS-t is kipróbáltam, bár már több mint 1 éve, az dx-es, tehát lassult érezhetően, és pár textúrahiba volt, ugyanez operation flashpointnál.
Dx-et nem lehet linux alá varázsolni, mert rendszerközeli, és ha lehetne az m$ mindent megtenne hogy megakadályozza (küzdene az életéért, mert az m$ uralmát MINDENHOL a játékok tartják fenn, még ha közvetetten is (ugye a gyerek játszik, persze vindózon, abban matat, azt fog tanulni, azzal akar majd foglalkozni, ha valami máshogy van már nemérti)).
-
Sanyix
őstag
válasz
remington2 #21 üzenetére
Csak vindózon sajnos nem csak ms cuccok futnak. Én vindózon is a lehető legkevesebb m$ programot használom (csak os, és kitekintő vonatocska, mert a mail nemnagyon érdekel), és azt is csak azért használom, mert játszom. Játékokhoz linuxon nincs alternatíva (nem vagyok fpsbuzi), csak vindózos játékok wine-n. M$ programot linuxon főleg nem használok, mert szerintem az összes ms programnak hasonló a minősége, mint az m$ rendszernek (nem jó), és szerencsére a munkám sem olyan, hogy rá lennék kényszerítve m$ cuccokra.
-
dabadab
titán
válasz
Egy regebbi benchmark: link.
Ami erdekes, az az, hogy idonkent a Wine gyorsabb, mint a Windows (maskor meg lassabb, esetenkent eleg durvan, ott gondolom valami meg nem mukodott eleg jol). -
raczger
őstag
válasz
jó kérdés, nekem még nem sikeredett a csét beüzemelnem linuxon, talán majd újra megpróbálom
-
raczger
őstag
válasz
WonderCSabo #31 üzenetére
ismerek egy gyereket aki counter strike source-t játszik linux alatt
egyébként itt fent van az összes program (köztük játékok is), amit valakinek sikerült futtatnia wine-al linux alatt -
WonderCSabo
félisten
Ez a Wine támogatja a 3Ds játékokat? Esetleg mondjuk egy nagyobb volumenűt?
Kiváncsiságból kérdezem. Vagy Dx-et sehogy se lehet linux alá varázsolni?
-
Kephamos
addikt
válasz
remington2 #21 üzenetére
""a gyártót azt vérig fikázom, a termékeit/megoldásait meg azért átveszem" - féle linuxos mentalitás azért lehetne kissé engedékenyebb az ms-sel szemben."
Ezt így hogy? Nem értem mire gondolsz konkrétan. -
törölt tag
CSatlakozom. Menniy minden letezhet, amiert megeri hasznalni a MS termekeket, meg ha az OS-t nem is akarja az ember. PL dokumentumoknal egy pelda: trendvonalak. Mernoki teruleten szinte megkerulhetetlen, de OOO eddig tudtommal nem tartalmazza. Excel viszont igen. Szoval ha nekem csak ez kellene, akkor had ne vegyek mar egy windows licenszet is, ha eleg csak az office.
Vagy teljesen megengedett egyes emberek velemenye szerint az arukapcsolas?
-
dabadab
titán
válasz
remington2 #21 üzenetére
"Miért is?"
Azert, mert konzisztensen olyan (egyebkent eleg egyszeruen megcafolhato) kijelenteseket tesz, amik semmi masra nem jok, mint arra, hogy legyen beloluk egy fasza kis flamewar, az meg igazan senkinek sem hianyzik. Troll.
"Az "ms cuccokkal elégedett vagyok, csak az os-sel nem" hozzáállás meg még ennél is álszentebb, spec nem látok komoly kivetnivalót winben felhasználói szinten"
Azert vegyuk eszre, hogy ez olyan allitas, amit leginkabb ebben a szent pillanatban talaltal ki (illetve delacct kollega).
Nalunk pl. az irodaban Linux van, viszont az APEH nyomtatvanykitolto programja (amit egyebkent nem az MS keszitett) eleg hosszu ideig csak Windowsra letezett (most mar van egy tobbe-kevesbe cross-platform Java ize is, de az egyreszt nem kompatibilis a masik program adataival, masreszt nem sok jot hallottam rola), igy aztan a Wine gyak. megkerulhetetlen volt.
Vagy itt a masik pelda a #20-ban, a WoW szinten nem MS termek, miert lenne kepmutatas Linuxon futtatni?...
Egyebkent meg igazan nem ertem azt a logikat, miszerint ha szuksegem van egy programra, ami Windowsra irodott, attol meg miert kellene szeretnem a Windows kornyezetet, miert kellene penzt kiadnom Windowsra, stb.
"Csak "a gyártót azt vérig fikázom, a termékeit/megoldásait meg azért átveszem" - féle linuxos mentalitás azért lehetne kissé engedékenyebb az ms-sel szemben."
Szerintem meg az "olyanokat fikazok, akikrol semmit sem tudok"-fele mentalitast kellene mellozni.
-
válasz
remington2 #21 üzenetére
nem fikáztam a gyártót, és megtartom a szabad véleményalkotás jogát: egy gyártó képes sz@rt és jót is készíteni, miért ne lehetnék az egyik termékkel elégedett, sőt, kifejezetten szeretem az 1ik terméket, a másikat meg nem
#22: egyetértek, nekem is kényelmesen megfér egymás mellett az XP, server 2008 ubuntu, fedora a gépemen... (na jó, néha nyesni kell belőlük, mert már helyileg nem férnek
)
-
7
addikt
Mindazoknak, akik most itt épp flamelgetnek: Vannak olyan programok, amiket csak Winre fejlesztenek, viszont a júzer szeretné használni. Akár alternatíva hiányában, akár bizonyos preferenciák miatt. Nem hiszem, hogy ez bűn lenne.
Ha valaki nem Wint használ ilyen-olyan megfontolások miatt, az a saját dolga, ettől még nem hiszem, hogy el kéne esnie azoktól az alkalmazásoktól is, amik csak ott futnak. A Wine erre egy egész jó kezdeményezés, persze még bőven van hova fejlődnie. Nem látom, mi ebben az álszentség.
Ha valakinek nem tetszik a Microsoft egy terméke (mondjuk itt az OS), az még nem jelenti azt, hogy a másik termékét nem használná szívesen.
Igen, vannak nagyhangú Linux júzerek, akik szidják a Microsoftot, hogy ilyen vacak, olyan rossz, fújfúj, ejnyebejnye, viszont nem mindenki ilyen (nem tudom a megoszlási arányokat, csak feltételezésem van arról, hogy megint a kisebb, de hangosabb csoport alapján ítéli meg egyesek a nagy egészet).
-
remington2
senior tag
Miért is? A reagálásának első felével egyetértek. Az "ms cuccokkal elégedett vagyok, csak az os-sel nem" hozzáállás meg még ennél is álszentebb, spec nem látok komoly kivetnivalót winben felhasználói szinten, nem az a nagybetűs SÁTÁN, mint aminek beállítják.
Ezzel nem a wine-t akarom szidni. Csak "a gyártót azt vérig fikázom, a termékeit/megoldásait meg azért átveszem" - féle linuxos mentalitás azért lehetne kissé engedékenyebb az ms-sel szemben.
-
FefeeX
veterán
Üdv új wine, otthon hazaérek kapom is le, WoW futtatásához sajna elengedhetetlen. Így asszem megmagyaráztam miért kell W cucc... Tudom, balfék wowos, aki játszik megérdemli stb, de mégis, nagyon jó nekem a linux+Wine a win helyett, legalábbis 1 hete így tűnik...
-
FTeR
addikt
sztem jobban járnak, ha a .net-es mókát a mono-s srácokra hagyják.
fölösleges lenne még egy api réteg a .net és os közé. persze annka is meglennének az előnyei, ha a wines .net futna, mivel a mono eléggé le van amradva... -
delacct
tag
-
-
delacct
tag
Azt gondolom,aki döngeti a mellét,hogy jogtiszta ubuntyúkot használ,és rávarezolja a 400k-s photoshopot wine alatt az semmivel nem jobb mint aki simán lopja az M$ termékeit.
Én évente kb 20-300k között költök szoftverekre,ebben a céges is benne van.
photoshopot max demo változatban láttam itthon,és nem nagyon hiányzik......
De tényleg szerény magánvéleményem az,hogy a wine a legsiralmasabb,legképmutatóbb linux apps... -
majdnem flémmel válaszoltam, maradjunk csak annyiban, hogy a világ nem fekete-fehér, hanem színes, és vannak emberek (pl én is közéjük tartozom), akik a M$ sok termékével elégedettek, kivéve az OS-t.
És ha pl egész ubuntut installálhatsz win alá, akkor vice versa miért ne lehessen egy M$-officet, directX-et, stb feltenni linuxra
#6-ra nem reagálnék, éljen hát a monopólium...
-
róland
veterán
Kérem, ne reagáljon senki többet delacct hozzászólásaira!
-
delacct
tag
"Amúgy ha usa v €U versenyhivatal lennék, alapból rákényszeríteném az OS-ből és a ráírt szoftverekből pénzt csináló cégeket (nem akarok ujjal mutogatni ), hogy portolják a megoldásaikat más rendszerekre."
Neked elgurult haver.Ha te miskolcon lépcsőháztakaritó lennél és rá akarnának kényszeriteni,hogy mossál fel a nyugatiig odavissza mit szólnál?
-
delacct
tag
Wine a legnagyobb álszentség openszósz körben.Aki utálja az M$-t minek használ M$ környezetre irt appsokat?
-
Amúgy ha usa v €U versenyhivatal lennék, alapból rákényszeríteném az OS-ből és a ráírt szoftverekből pénzt csináló cégeket (nem akarok ujjal mutogatni
), hogy portolják a megoldásaikat más rendszerekre.
Igaz, ez sem tuti megoldás, mert pl MAC-re van office 2008 - ami elég a hatóságok szájának betöméséhez - de mac-es ismerőseim szerint annyira lassú és instabil, hogy inkább alternatívákat használnak, kollégám pl LaTeX-ben írja a disszertációját.
-
igen, nem könnyű egy gyakorlatilag önkéntes projectet úgy vinni, hogy sem a M$ (főleg ő nem) sem a *nix világ nem támogatja túlzottan anyagiakkal+információkkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- Chrome OS / Chromium OS / Chromebook
- Jelszókezelők
- Milyen program, ami...?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest