- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
válasz
eziskamu #204 üzenetére
az a jó hogy java után a c#-et nem is kell nagyon tanulmányozni. Más néhány osztálynév, más pár csomag név, vagy kicsit máshogy van csomagolva, de szinte ugyanaz
Nem véletlenül hiszen azért csinála az m$ a c# mert a sun rácsapott a kezére mikor a java-t próbálta sajátszabványosítani, szétgányolni only windózra, tehát kb lemásolta pár finomítással, és átnevezte.
uh én se maradok meló nélkül ha netán a c# felváltaná a javat, persze a javanak drukkolok, mert el akarok szakadni a tetű wintől.
-
Sanyix
őstag
-
Sanyix
őstag
.net nem jó, mert win only. A monoval állítólag gondok vannak, és az m$-t ismerve tenni fog róla hogy a .net véletlenül se maradjon multiplatform.
De c és c++ is lehet multiplatform csak úgy kell megírni a programot, és mind2 rendszerre fordítatani. Java programot is lehet platformfüggővé írni, bár ahhoz már "gratulálni" lehet...
-
Sanyix
őstag
quake2 motorját megírták javaban... olyan 5% körül volt lassabb mint az eredeti c-s kód, és mellesleg itt még 1.4-es javaról van szó ami jópár éves, és 1.5-ben jött egy pár új lehetőség amivel spórolósabbá lehet tenni a programot a kódban (persze ahhoz nem elég csak újrafordítani, de olyan optimalizálások is voltak aminél így is hoz pár %-ot).
-
Sanyix
őstag
válasz
zsolt320i #149 üzenetére
készítenek normális videodrivert linuxra.... nvidia legalább ebben jó, ha már másban lemaradt. Az amd is tavaly állítólag ráállított pár saját fejlesztőt az ati driverekre, azzal nem tudom mi a helyzet.
Én linuxnál azt láttam, hogy mindent felismert, és telepített drivert eddig mind a 3 gépemből leszámítva a videokártyát, aminél egyiknél kellett egy kipipálás és ment, másiknál egy flglx telepítés ami nem bonyolult, harmadiknál meg next next finishes nvidia driver.
A lényeg még mindig az, hogy nem nehézség miatt kevés a driver, vagy lehetetlenség miatt, hanem síma nem akarás miatt. -
Sanyix
őstag
Áh a driver ellátottsággal nincs gond ma már, bár az én gépemnél még jó előre kell gondolkodni, és egy atheros hálókártya drivert hagyni a vinyón, mert ha nincs akkor el van vágva a nettől a gép, bár elég népszerű chip és elég régi is ahhoz hogy a telepítőben benne legyen, de nincs(mellesleg amikor új volt, bár bugos volt a driver az tény, de olyan lazán megfektette az überbiztonságos vistát hogy ihaj(végtelenségig tartó betöltőcsík, soha be nem töltődés, random kékhalál, durván szaggató asztal egérkurzorostul).
Az ati driver telepítése után rendszeres 1024*768 lesz a max felbontás a képernyőbeállításokban az befigyel (szerencsére ccc-s kényszerítéssel ki lehet ütni), na meg egyszer a rejtélyesen használat közben észrevétlenül(annyira, hogy másnap az eventlogból tudtam meg, hogy kb miközben játszottam állítólag megsérült a registry, amikor a sérülés "eredményét láttam" (eltűnt a win beépített hálózati felhasználója, és a hálózati szolgáltatások nagy része access denied, vagy a nem induló szolgáltatásoktól függés miatt nem indult el sehogy) megsérülő registry. Mindezt úgy hogy azon kívül semmi se sérült, a gép betonstabil, vinyón 0 hiba, smart szerint is 0 hiba és kiváló állapot. Ez máig rejtély, eddig 2 win gurunak "tört bele a foga".
De hétvégén is előadott egy meglepőt. Bekapcsolom a gépet, már vista sp2 rendszeresen frissítve, majd kék halál: UNKNOWN hard error C:\Windows\system32\ntkrnl.dll (asszem ez volt). Reset, majd hiba nélkül elindul... és megy úgy 14 órát kikapcsolásig. (elején majdnem szívrohamot kaptam, hogy megint pont hétvégén szopat meg) -
Sanyix
őstag
válasz
zsolt320i #138 üzenetére
lefagyás, és kékhalál nem volt azt még elhiszem (mert aki nem cserélget hw-t sűrűn, és nem tuningol hihető, de emellett rohadt nagy szerencse is kell hozzá, mert sokszor ez sem kell hozzá hogy meghülyüljön). Belassulás nincs az kamu. Van mindig xpn, legalábbis ha használva van, és nem úgy áll ahogy telepítve lett.
De teljesen mindegy. A hibák nem csak ebből állnak, bár sokmindenki szereti ezt hinni. Én azt is hibának tartom, ha mondjuk 100 db hangerőszabályzó csúszka megjelenik egy kattintásra, vagy azt hogy egy nehezen olvasható cd miatt blokkol az egész rendszer, mert ugye vistáig nem volt prioritásos i/o, és ilyen kis apróságokból rendesen van winen és ezek meg a "majd én megmondom neked mi a jó" filozófia, nem negatív irányba befolyásolja a vérnyomásomat.
Bár én winként már régóta vista sp1-et használok, ott is tudnék mesélni a stabilitásról, meg a rögtön minden megyről..."az újratelepítést meg winnél meg lehet oldani kb 20 másodperc alatt ha mégis valami gond akadna, csak simán el kell menteni a aprtíciót.
nekem a 10Gb-os particiót amin kb 5 Gb adat volt 1,9 Gb-be mentette el."Az aztán az elegáns megoldás! Ezt hívják favágó módszernek...
"linuxnál jönnek elő ezek a problémák.
kezdjük a legegyszerűbbnél:hang, videó, a flash, stb stb."Fura nekem soha nem volt gond ezekkel linuxon... főleg nem apám netezős gépén, amin ubi van, és kőkemény 1,2ghz-n gf2mx400-al és 384 mega sdrammal youtubeozik, videozik, böngészik, hanggal
-
Sanyix
őstag
-
-
Sanyix
őstag
Akkor jól értem, hogy:
Ez egy olyan modul a linux kernel mellé, amivel lehetővé válik wines programok natív futtatása, de emellett minden ugyanúgy marad mint egy sima linuxon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- E-roller topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest