- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DesertDog
tag
válasz
< CyberBob > #45 üzenetére
Esetleg az általa linkelt tavaly (2010!) áprilisi komment óta a Microsoft már fejlesztett valamicskét a Mesh-en csak ez a hangoskodóknak nem akar feltűnni...
Más: A Mesh úgy látom RDP-t használ a táveléréshez ami csatlakozáskor sajnos kijelentkezteti a távoli gépről a felhasználót. Be lehet valahogy konfigurálni, hogy kvázi konzol módban működjön, mint az mstsc a /console kapcsolóval? Vegyesen kéne táveléréshez és távsegítséghez is, és utóbbihoz az is kéne, hogy a user lássa, mit csinálok a gépen.
-
Hunter2
addikt
ezt még érdemes elolvasni:
Windows Sky Drive integrálása Windows Explorerbe
ezzel fel lehet mapelni a skydrive tárhelyet meghajtónak és total commanderrel felmásolni rá az adatot. Elég hasznos.
most látom hogy beelőztek. na mindegy
-
moonman
titán
maradj, én addig használgatom a 25GB-omat sajátgépből felcsatolva, drag&drop, ha nem bánod.
mellesleg Windowsban amúgy is visszaállítható minden, ha nem kapcsoltad ki hozzáértő módon a rendszervisszaállítást. a verziókövetésről meg nem tudom mi ez a baromság, amit összehordanak páran. a biztonság kedvéért az előbb kipróbáltam, offline módosítottam a helyi változaton és ahogy online lett, természetesen azonnal felküldte a változásokat a felhőbe.
az IE kedvencek, Office sablonok, stílusok, szótárak, aláírások szinkronizálását meg valahogy kifelejtettük, ezek tudtommal hiányoznak a DropBox-ból. a böngészőből remote desktop-elérést meg ne is említsük.
-
hohoo
senior tag
aha az ismerősöm is "hülye" akivel van egy megosztott mappám dropboxban, és pár napja elszállogatott a vinyója (eltűnt a rakás fájl) köztük a szinkronizált mappában is, mire ugye "törlődött" dropboxból, de mivel van visszaállítás, néhány kattintással vissza lett állítva.
Na meg munka közben is ha valamit elrontunk egyszerűen vissza lehet állítani 30 napon belül bármelyik állapotra. -
pechman8
tag
A probléma az, hogy előfordulhat az offline mode miatt , hogy az új file-t írja felül a régivel az "anyagépen". Bár nem próbáltam, de ojbá tűnik nekem, hogy ha a gépemen tárolt file nem egyezik a felhőben lévővel akkor a felhőssel felülírja akár a "szülő" filet is. A Dropbox nen csinál ilyet. Mert van verzió követése. Má elnézést, hogy megint ezt a szolgáltatást hozom ide. Ezer bocsánat a Skydrive fanoktól.... Én Dropbox hívő vagyok... Ez van... De kezeltetem magam PH-s cikkekkel....
PEACE
-
martonx
veterán
Megnéztem a példát. Évek óta használom a SkyDrive-ot, és szerintem elég hülyének kell lenni, hogy valakivel ez előforduljon. Ettől függetlenül valóban megtörténhet, illetve elő tudsz idézni olyan esetet, amikor ez megtörténik, elvégre a szinkronizálás azért szinkronizálás, hogy szinkronban mozogjanak a file-ok.
Én valahogy el is várom a rendszertől, ha a másik gépen, felhőben törlök egy fájlt, akkor az a törlés végrehajtódjon a többi gépen is.
Az, hogy valaki erre rácsodálkozik, hááát érdekes. -
-
krystman
őstag
Én nagyon ritkán szoktam használni! Nem rossz dolog, de mint minden ilyen tárhelynél, a feltöltés az egyszerűen borzalom. Egyszerűen nem értem, hogy ha a netem tudja a 10Mbit-es feltöltést, akkor miért kell egy 5MB-os mp3-nak több mint 1p mire felmegy. Amíg ilyenek lesznek, addig az emberek nagyrésze nem igazán fogja használni, a lassú feltöltések miatt. A Skydrive kliens nem lenne rossz dolog ami beépül a Sajátgépbe, mint egy külön meghajtó, viszont itt is a feltöltés borzalom. Én pont ezek miatt nem is használom, pedig nem lenne rossz. El kellene egy sima FTP elérés is, mert én java részt így használnám.
-
pechman8
tag
Köszönöm a kiigazítást.
A Mesh-el meg a gáz, hogy nincs fileverziókövetése! Erre érdemes odafigyelni mert simán törli az ember munkáját. Erre azért érdemes felhívni a figyelmet! Szerintem....példa:
[link]De mint említettem a cikk jó. A skydrive is jó. De nem favorit. Nálam...
-
Inarus
addikt
Ahogy moonman is írta: a tárhely mellett a rá épülő szolgáltatások teszik kényelmesebbé. Például a dropboxban tárolt dokumentumaidhoz mindenképp kell egy olyan gép, ahová letöltöd a szerkesztéshez azokat, itt egy idegen gépnél is pár kattintás és módosítani tudod az adott doksit, amit ezen a felületen továbbíthatsz is a hotmail segítségével.
-
zergics
csendes tag
Én is hallottam már a SkyDrive-ról. De ez miért lenne kényelmesebb mint a Dropbox?
-
Inarus
addikt
Ne akarjunk már jót - rosszabbat kikiáltani!
A dropbox egyetlen nagy előnye a platformfüggetlenség, cserébe relatíve kevés helyet kapsz, ha többet akarsz vagy fizetned, vagy meghívogatnod kell - azért nem mindenki szeret kéretlen meghívókat küldözgetni.
A SkyDrive bár nem platformfüggetlen, de azért az össz 30gigányi hely nem kis mennyiség. Igaz, ebből csak ötöt tudsz szinkronizálással tárolni, de a plusz szolgáltatások jócskán megdobják a használati értéket. Preferencia kérdése, hogy kinek melyik jön be, de azért egy összehasonlításkor bagatelizálni a SkyDrive mögötti hátteret eléggé visszás. -
hohoo
senior tag
"(amimég mindig 2,5X-er nagyobb, mint a DropBox tárhely)."
ja 2x annyi mint az alap dropbox tárhely amit néhány kattintással, még meghívogatás nélkül ~3 gigára a lehet vinni, meghívásokkal meg összesen 10 gigára lehet feltornászni.
"Másik lehetőség, hogy Mesh-el tudsz windows-windows (ami lehet Mac is persze) könyvtár szinkronizációt csinálni, ahol se méret se szinkronizált adatmennyiség korlát NINCS!"
hát persze mert gondolom annál csak egyszerűen átmásolja a 2 gép között(akkor miért lenne korlát?), online nem lesz meg, így backup sem, ezt viszont 1000 féle programmal meg lehet csinálni már száz éve....
-
martonx
veterán
Könnyű fikázni úgy, hogy nem próbáltad, ugye?
Vagy csak a cikkben leírtakat nem sikerült megértened?Akkor segítek. Live Mesh-el tudsz felhő alapú szinkronizációt csinálni, amiben nincs fájl méret korlát, igaz erre a célra csak 5Gb-t lehet használni a 25-ből (amimég mindig 2,5X-er nagyobb, mint a DropBox tárhely).
Másik lehetőség, hogy Mesh-el tudsz windows-windows (ami lehet Mac is persze) könyvtár szinkronizációt csinálni, ahol se méret se szinkronizált adatmennyiség korlát NINCS!
Én ez utóbbival két gép között több száz Gigabájtot tartok szinkronban. Igaz az első szinkron ment napokig, de utána már pár perc alatt leszinkronizálja a változásokat.Az 50mb-os korlát egyedül arra vonatkozik, hogy a webes felületre belépsz, és a böngészőben töltesz fel egy fájlt a SkyDrive tárhelyedre.
DropBox-ot egyedül akkor érdemes használni, ha cél, hogy a szinkronizált fájljaid Androidos, IOS-es telefonon, vagy Linux-os gépen is elérhetőek legyenek.
-
pechman8
tag
Jó cikk, köszönjük a részletes ismertetőt.
Nekem ugyan van hotmail-em de a skydrive-ot mégsem használom. Van neki ugyanis ez az ismertetett óriási problémája: 1 feltöltés nem lehet nagyobb 50MB-nál! Ez a gáz vele. Mert állandóan méretre darabolni, majd letöltés után egyessíteni... stb állandóan ezzel babrálni NAGYON macerás. Igaz sok hasznos funkciója van de szerintem a lényeg: könyvtárszinkronizáció - vitruális NAS. AMIT ODA BELETESZEK A TÜKÖRKÉPE FELKERÜL A FELHŐBE. Ezt nem tuja.Én a Dropbox-ot használom. Ennek minden mindegy! Igaz 2GB az ingyen tárhely ami kicsivel feljebb tornászható de a legfontosabb adataim tárolására nekem elég. Egyszerű, letisztult, gyors és "bolondbiztos"! Szerintem messze veri a többit, közöttük a skydrive-ot is.... Nem véletlenül a legnépszerűbb.
[link] -
martonx
veterán
Erre meg ott van a Live Fotótár.
Ha csak szinkronizálni, vagy feltölteni akarok, akkor a Live Mesh-t használom.
Ha meg is akarom hogy jelenjenek a képek az Online Fotótáramban, akkor meg Live Fotótárat használok.A Live cuccok nagyon ütősek lettek. Komolyan csodálom, hogy az asztali gépek kilencvenakárhány százalékán windows van, ehhez képest az emberek olyan szarokkal szórakoznak, mint a gugli online szolgáltatásai, meg a Dropbox.
Persze ha cél, hogy az Androidos mobilodon is megjelenjenek a cuccok, akkor már nem ilyen fényesek az MS cuccok
-
F34R
nagyúr
Csak a fájlkorlát aggaszt 50MB lóf....
-
boba6
senior tag
a megoldás: Gladinet Cloud Desktop
én is tegnap olvastam róla, már dolgozik
gyönyörűen fel lehet vele mappaszerkezetestől másolni a dolgokat akár a Képek mappába is
hálózati meghajtóként még be is mountolja neked a skydriveot
3 nap után nem tudom milyen korlátozásai lesznek a programnak de addig a javát megcsináltatom vele-> (#3) pzstm
ez sajnos nagyon így van
pedig mennyi mindenkinek jól jönne, szerintem direkt csinálják egyelőre mert ha nagyobb nyilvánosságot kapna ez azért túl költséges mulatság lenne még nekik
én azért hirdetem az igét rendesen az ügyfeleim között, bár nálam doksira a dropbox az alap -
dave74
tag
Én macen használom! Ezzel váltottam le a Dropboxot!
-
Polllen
nagyúr
Nekem csak a live mesh nem tetszik ebben a formában... Képeket szoktam feltölteni és szép dolog drag'n drop, de miért nem lehet a mesh-l a teljes tárhelyem kezelni?
Ugye a mesh-l feltöltött képek nem jelennek meg a fotótárban...
-
8zabi
őstag
jó lenne egy natív android app és akkor lecserélném a dropbox-ot, de az ms-től ez nem várható el
-
kingabo
őstag
Be lehet valahol állítani, hogyha létrehozok egy új könyvtárat akkor a szülőtől örökölje a rendezési feltételt? Vagy legalább a default időrendről át lehet valahogy állítani névsorra?
(#2) D1Rect: Nálam a feltöltéssel sincs gond.
-
pzstm
titán
Sajnos méltatlan kevés a marketingje 10-ből 9 ember életében nem hallott róla, de inkább 10/10 az arány ha átlaguser-t veszek figyelembe
-
Sajnos idehaza nagyon szutyok feltöltési sebességek vannak.
A SD remek(a többi cloud megoldással együtt) de itthon döcögős még. -
RepeatSector
senior tag
Én már régóta használom és nagyon korrekt!
És jó az összefűzés a live-al
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A felhő alapú rendszerekről már korábban is esett szó blogunk hasábjain, most azonban a Windows Live fiókokhoz kapcsolt SkyDrive rendszerrel ismerkedünk meg közelebbről.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest