Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
efem
tag
motorola xoom 3g tablet elado
-
arn
félisten
válasz
Hisztogram #55 üzenetére
az iosen a mapsot eddig is visszafogtak, hogy ne legyen olyan jo, mint az androidos
de ennek idovel ugyis vege.
-
Hisztogram
tag
Szerintem amíg össz-vissz négy-öt platform van (Symbian, Bada, Android, Ios, W8) addig ez nem jelent olyan nagy gondot ezeknek a Microsoft és Google kaliberű vállalatoknak.
Egyébként meg a google maps az elsősorban egy ügyfélvonzó alkalmazás, azon több tucat "app" egyike, amely a pénztermelő keresőmotor köré épül. A google akkor jár jól, hogy ha a maps-et, kalendárral gmaillel megfogott felhasználók arcába minél nagyobb mennyiségben tudja tolni az adsense-t, s hol lehet google hirdetésekkel találkozni állandóan? Az Androidon.
-
arn
félisten
válasz
Hisztogram #53 üzenetére
nalam is nagy plusz a google oldalan, hogy hasznalom a levelezesuket, a naptart, a docsot, mapsot, etcetc. csak arra celoztam, hogy amig ezt pcn egy bongeszoben teszem, addig a mobilon egy alkalmazasban. es ez valahol gatja annak, hogy a masik platformokon megvalosulo "bongeszon keresztul erek el sokmindent" filozofianak. igy kulon kell fejlesztgetni minden platformra, pedig valahol ez a platformfuggetlenseg lenne a google celja.
-
Hisztogram
tag
nem csak erről van szó(ha jól értelek)Ma már elvárt követelmény a két gombos fájl/beállítás szinkronizáció és megosztás mindezt könnyen kezelhetően és nem utolsó sorban biztonságosan. Nemteszek úgy, mintha jártas lennék a vállalati informatika piacán de az a sanda gyanúm hogy a heterogén jogosultsági rendszerek kiépítése nem lehetetlen, csak rengeteg pluszköltséggel és ráfordítással jár.
Mielőtt még tiltakoznál, a mi cégünk google appson levelezik és oszt meg kva titkos fájlokat. A vállalati felhőszolgáltatások élnek és virulnak
-
arn
félisten
persze, mert lemasoltak a tobbieket
csak arra akartam utalni, hogy konnyen felrecsuszik a dolog egy iranyito technologia nelkul. tehat lehet fel tudnak torni a csucsra, de ott nem tudjak, hogyan tovabb... a samsung is ilyen. jo cuccokat gyart, de lathatoan nincs igazi koncepciojuk, csak kovetnek vkit.
egy apple termekem sincs, de azt el kell ismerni, hogy ami most van, azt ok alakitottak igy.
(#50) Hisztogram: a google szeretne ha igy lenne, de inkabb csinalnak egy nativ appot, mint egy bongeszoben futo alkalmazast. ugy latszik, meg nem jott el az ideje.
-
Gusztáv
addikt
Igazából én az androidos tabletemet most is netezésre használom az idő 90%-ban. valójában ez az app mizériát soha nem is értettem, mert nálam max 20 plusz progi van telepítve. Persze lehet hogy nem én vagyok a tipikus tablet használó.
Egy tabletre persze, hogy érintésre optimalizált programok kellenek. De ha megnézed pl a Win 8 Store-t (vagy hogy hívják most), ott már elég sok programnál szerepel is az ARM support.
Az MS meg már a WP7-el bizonyította, hogy tud szakítani a "minipc" szemlélettel, ugye az a Windows Mobile 6.5 után elég durva váltás volt.
-
Hisztogram
tag
Gondolom a surface RT (arm) és a surface pro (x86) ugyanazon appokat használják majd. Egyébként úgy érzem, hogy nem esik elég nagy hangsúly a szolgáltatásokra, hogy itt nem csak W8/iOS/Android oprendszerről és appokról van szó, hanem elsősorban a Microsoft/Apple/Google szolgáltatás-környezetekről, azon belül is pedig a felhőkről.
-
arn
félisten
nativ tablet appok kellenek ide, mert amig nincsenek, addig az x86os verzio inkabb csak egy bill nelkuli nettop, a masikat meg kb netezni lehet hasznalni jo ideig. az egyszeru portolhatosag az jo dolog, de perpill annyira eltero a beviteli forma, a megcelzott gepek sebessege, hogy nem fognak egy seggel megulni tobb lovat, ugyanugy donteni kell, hogy mi lesz a preferalt formatum. mar a telefon-tablet vonal is nehezebben atjarhato, gyakran jelenik meg egy adott alkalmazasbol ket verzio, pedig itt szinte csak az ui ter el.
kivancsi vagyok, hogy a fejlesztok meddig birjak cernaval ezt a sok platformot es formatumot. egy nepszeru platformjatek fejlesztoit nem irigylem, hogy mennyi helyen kell helyt allniuk
eddig inkabb a webes dolgokra volt jellemzo ez a fejletlenseg, es kezd letrejonni egyfajta szimbiozis a bongeszokon keresztul, az x86/win hegemonia megtoresevel (pontosabban mas formatumok megjelenesevel) most itt lesz/van fejetlenseg.
az apple szamara eddig is adott volt, hogy osszemossak a platformokat, de nem veletlenul nem tettek. az ms meg a regi wm7 elotti korszakban elkovette azt a hibat, hogy "minipct" akart zsebmeretben megvalostani, elfelejtve a kezelhetoseg buktatoit, agyrem volt az egesz. az apple volt az, aki atgondolta, es ujrafogalmazta az egeszet, es ugy latszik be is jon, hogy probalja elkuloniteni a dolgokat. a hagyomanyosan pcs multtal rendelkezo cegek ezt nem nagyon fogjak, igy mindenaron ossze akarnak mosni vmit vmivel. ez valahol biztos mukodik, es elonyos, de osszessegeben tuti nem ad olyan felhasznaloi elmenyt, mint egy dedikalt hw es sw.
megforditva a dolgokat - iden es jovore nem hiszem, hogy barki is lemarad vmirol, aki androidot, vagy iost valaszt, viszont a win8rtrol ez nem hiszem, hogy elmondhato.
-
Béééla
őstag
Egyetemi hallgatóknak végre lesz miből válogatni.
Nem olcsó - de ipad árban van.
MOST jobb vétel egy ipad, viszont mivel aszali és desktop vonalon ugyanazok a programok elérhetők lesznek (fejlesztőn múlik) így már karácsony magasságára meg fog ugrani a bolt kínálata, és normális Office elérhető rá, ellenben a mindenféle szar officékkal a többi platformon. (és műszaki jegyzetelésre a OneNotenál NINCS jobb a piacon, sajnos, a bölcsészeknek elég a notepad is)
Illetve iszonyatosan röhögök, amikor csak a bolttal jönnek: MÉG KI SE JÖTTEK A W8-AS GÉPEK HIVATALOSAN! A preview nem számít vásárlói bázisnak!
Ennek ellenére nem fogok szaladni ilyet venni, megelégszem a mostani géppel. Ha újat néznék már lehet vennék ilyet, ha lehetne tapis kijelzővel normálisan dolgozni.
A reklám meg kell: a sok nép az almát is csak az imázsa miatt veszi meg, miért ne tehetné meg egy másik régi motoros hogy sok reklámmal mutassa meg, hogy ugyanúgy "trendi, fiatalos és innovatít"?
-
Gusztáv
addikt
Én mondjuk megvárnám, hogy meglegyen a termékbemutató, ott azért még elég sok minden kidűlhet. Hogy mi szól mellette, az meg erősen egyénfüggő. Céges viszonylatban sokkal könnyebb erre válaszolni. Magánfelhasználóként én inkább kivárnék, de azért már ott is látszik pár előny: az látszik, hogy erős szimbiózis lesz a PC + Xbox + WP8 és a Win RT között. A DX support miatt szerintem a játék vonal is erős lesz, ugye arra már nem kevés fejlesztőnek van tapasztalata. A GUI nekem pl nagyon bejön, de persze ez szubjektív. Xbox Music sem lesz rossz, ha minden igaz.
-
VS461
tag
Ez a cucc elérhető lesz 3G modullal? Vagy csattintok bele USB sticket, esetleg lecsattintok mellé egy okostelót? Ha már a Facebook vagy a Wikipedia csempéje kinn van a parkban csattintgatott tableten...
-
Gusztáv
addikt
Azért ne felejtsük el, hogy a Nexus 7-re kellet várni vagy 2 évet. Az MS-nek már így is mindenki nekiment, amikor kiderült, hogy kijönnek saját táblagéppel. Mi lenne itt ha még valami nyomott árú cuccal léptek volna piacra? Van még tudtommal minimum 4 gyártó, aki idén kijön a Win Rt-vel, szerintem ők mind a Surface ára alatt fognak nyitni. A SW kínálat még tényleg nem túl acélos, de majd lesznek rá progik. Tekintettel arra, hogy teljes platformra lehet fejleszteni, én gyors növekedésre számítok.
Azért nem kéne elfelejteni, hogy az Android tablet fronton hogyan indult, kb kellett 1-1,5 év mire normálisan használható lett, az MS sem fog csodát tenni. Viszont a pénzük bőven megvan hozzá, hogy finanszírozzák a dolgot, amíg rendesen beindul.
-
arn
félisten
raadasul mivel karacsonyi elotti idoszak van - itt lehetne egy nagy reszesedest huzni egy jo arazassal. ha most elszalasztjak, nezhetik jovore a reszesedesuket tablet fronton. pedig ez nagy lehetoseg lenne a nokia/ms elott, jok a termekek, jo aron vinnek mint a cukrot, de igy max egy bizonytalan alternativa, sok kerdojellel. en tuti n7et, vagy dragabban ipadot vennek.
-
arn
félisten
-
Akkor lehet erdemes megvenni, ha neked jobban tetszik a Windows 8 mint a masik ketto es jelenleg kibirod kevesebb programmal (fokepp kevesebb jatekkal). Az araval nincs baj, iPad arban van - a Nexus meg tarsai mind kisebb meretuek es (valoszinuleg) joval gyengebb megepitesuek. A kijelzo minoseget majd meglatjuk.
De te ugysem veszel, a tobbi topicban is csak trollkodsz
-
galmat
aktív tag
Na, próbáljátok meg nekem eladni ezt a táblát, amit úgy védtek.
Tegyük fel, még táblagép vásárlás előtt állnék, miért vegyem a Surfacet??
Inkább mondom miért ne.
- drága
- ilyen áron sokkal szebb kijelzős táblagépet kapni, AMI A TÁBLAGÉP LÉNYEGE.
- a win8 tablet verziója egy lutri, nincs rá app, és mint láthajuk, a win7-hez készült mobil appok sehol sincsenek az app storehoz képest, de az google play storehoz képest se. Gondolok itt arra, hogy hol vannak a leginnovatívabb appok? Hol jelennek meg legelőször és a legkiemelkedőbb játékok? App store a válasz mindenre.
- ha valaki annyira utálj az apple-t, hogy ha ingyen lenne, akkor se venne, akkor az se vesz majd win8-at, mert az android tablet verziója meg kezd kiforrni, de ehhez évek kellettek. Évek, ami lemaradása most az MS-nak.Lehet, hogy egyszer jó táblagép lesz majd a win8 alá, de az minimum 2-3 év. Ha kitart addig az ms pénze hozzá, merthogy a win7 phone még úgy is kudarc, hogy beszállt a nokia is.
-
julius666
addikt
A reklámok piszok jók lettek, ilyen szempontból az MS tényleg új arculatra talált, ezen a téren megkockáztatom felnőtt az almáékhoz. Hogy a többi hogyan fog menni, a tabletes eladások húzzák-e fel a Win 8-at vagy a desktopos bukta le, azt meg majd meglátjuk. Arculatot váltani mindenesetre nehéz lesz ha az egész designnyelvre is rányomódik a "Vista 2" pecsét...
-
Angel1981
veterán
"A vista teljesen más tészta ebből a szempontból szerintem, s ha emlékeim nem csalnak azt nem is előzte meg ilyen bevezetés / támogatás, gyakorlatilag a kimúlása is viszonylag csendes volt."
Hát emlékeim szerint nem egészen.....
Ott is óriási marketingkampány volt, ami minden szinten jelentkezett; tv reklám, netes reklám, plakátok, stb. Emlékszem, hogy amikor akkortájt bementem szinte bármelyik nagykerbe, gyakorlatilag nem tudtam olyan helyre nézni, ahol nem valami Win Vista marketinganyag nézett volna szembe velem.
Ment a szlogen ezerrel, hogy "az igazi szabadság most kezdődik" meg bla bla, azt nem olyan rég még Steve Ballmer is elismerte, hogy a Vista egy félkész termék volt, és igazából óriásit bukott.
Valóban nem volt látványos a kimúlása, de egy olyan terméknek hogy is lehetne az, ami csúcsformában is csak a 10-12%-át tudta meghódítani a gépeknek?Hiába nyomnak valamit nagyon sok pénzzel, ha a jónép nem vevő rá, akkor nem fog elterjedni.
Igazad van, nem hülyék ülnek az MS felső vezetésében, de tévedni mindenki tévedhet, és azért már az MS sem olyan mindenható (enyhén szólva), mint 10 évvel ezelőtt, ergo több rossz döntést hoztak, mint jót.
Szerintem a W8 tableten sikeres lehet, és maga a Surface is, ha megfelelő áron adják.
De hogy desktop / notebook vonalon óriási hasas lesz ebből, az szinte biztos - és nem úgy tűnik, mintha az MS erről olyan nagyon tudomást akarna venni... -
Gusztáv
addikt
válasz
M@trixfan #29 üzenetére
Mivel még be sem mutatták a terméket, így nem túl meglepő. Meg egy ilyen egyperces tv spotban nem is lehetne semmit értelmesen megmutatni. Ez csak figyelemfelkeltésre van, meg, hogy átjöjjön az életérzés. Aki kíváncsi a részletekre, az meg megnézi majd a hivatalos youtube csatornán. Meg lehet nézni pl mennyi minden van fenn a WP-ről is.
-
arn
félisten
akkor az ipad is az
amugy ennyiert szerintem is buko lesz.
ipad2 ara alatt vannak hasonlo hwu tabletek, itt meg a sem a hw, sem a kijelzo nem kiemelkedo, program egy szal se. nem igazan ertem a nokia/ms arazasat. nem betorni keszulnek vhova??
ha winben gondolkodnek, akkor meggondolnam a dragabbat... de az meg nem is igazan tablet.
-
sagem
addikt
Pont azért nem fog elhasalni, mert ennyit költenek rá. Gondolod, hogy az MS hülyék gyülekezete? Ha valamit nagyon akarnak (értsd ennyi pénzt fektetnek a dologba), akkor azt NEM hagyják elsüllyedni.
Lehet, hogy nem váltja meg a világot, nem lesz bomba üzlet, de hogy csak úgy elsüllyedni sem fog egy ilyen kampány után az borítékolható. "Nem vész el csak átalakul" - ha nagy a gáz
Hivatkozási alap: Xbox projekt. Az első xdoboz finoman szólva sem hozta a várt számokat, gyakorlatilag az életciklusa vége felé kezdett el felfelé ívelni görbe, úgy, hogy az MS végig szorosan fogta a kezét és nemhogy veszni hagyta, hanem még többet ölt bele. Eredmény: az x360 már tekintélyes konzolpiaci szereplőnek számít, s ez az ágazat is nyereséges lett.
A vista teljesen más tészta ebből a szempontból szerintem, s ha emlékeim nem csalnak azt nem is előzte meg ilyen bevezetés / támogatás, gyakorlatilag a kimúlása is viszonylag csendes volt.
-
M@trixfan
addikt
Volt art direction rendesen a Surface reklámban, a Windows 8 is elmegy. Mondjuk azt érdemes megfigyelni, hogy magáról a termékről semmit sem tudunk meg.
-
Kansas
addikt
válasz
bekes.andras #2 üzenetére
Részleteznéd, kérlek, hogy egy Win8 upgrade-től miért lesz legális Win7-ed, ha most nincs?
Amennyire én tudom, sehogy, ráadásul, ha nincs más fajta legális upgrade alapod(Vista SP1, XP SP3), akkor a Win8-ad sem lesz legális...
-
Gusztáv
addikt
A Kindel Fire és a Nexus is kompromisszumos megoldás, mivel nincs rajtuk microsd (plusz a Fire még herélt Androidot is futtat). Itt kapsz teljes méretű usb csatit is, ami azért elég praktikus. Minőségre a Surface nagyon ott van, ami a kijelző felbontását illeti, ott a csúcsmodellekhez képest tényleg hátrányban vannak (a legtöbb új androidos tablet is csak 1280x800 kijelzőt használ). De a Win 8 Pro-s tableteknél lesz FHD kijelző. Meg azon kívül, hogy most épp divat a minél nagyobb felbontás, az értelme erősen megkérdőjelezhető.
-
Ez a surface reklám nagyon hangulatos. Szerintem jó is.
-
tvse1995
senior tag
A második reklám bejövős!
Ez a surface meg nagyon kéne. -
galmat
aktív tag
A Microsoftnak befellegzett!
Egyrészt PC-n a borzalmas a jó szó a windows 8-ra. 20-22" kijelző mérettől felfele, ami az elterjedt, nevetséges egy ilyen kezelőfelület. Most leírom, emlékezzetek rá, a win8 legalább akkora bukás lesz, mint a Vista. Pedig a win7-et szeretem és használom, azt kéne tovább csiszolni.A táblagépről, mert hogy tudottak az árak mára, kedző ár 499 dollár, ami nagyon csúfos bukta lesz. Miért? Mert ennyiért retina felbontású iPadet kapsz, amire 100 000+ db alkalmazás érhető el az app store-ban, ezzel szemben ugyanilyen áron, aki surface-t venne, kap egy új rendszert, amire 0 alkalmazás van, mivel surface RT-n nem futnak a mostani windows appok, azok majd csak a drága verzióson fognak. Emellett kapnak egy 2012 végére már elavult kijelzőt. Ráadásul ott vannak az erős konkurensek, a Kindle Fire HD vagy Google Nexus, amik röhögve verik mindenben a Surfacet, az iPadről nem is beszélve.
És miért bukás? Mert egy előre láthatóan elhasalt vonal reklámjára jelenleg 300 milliárd forintot akar költeni a Microsoft.
-
=WiNTeR=
senior tag
ITT vannak a surface árai. Kb iPad árban lesznek.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Hát ez az ugrabugrálós-főiskolás durván amerikai hipp-hopp nyálas buzis Surface reklám nem hiányzott így ebéd után. A win8 reklám viszont jó lett. A festegető kislány nagyon aranyos
-
SutiAdi
tag
Remélhetőleg lehet venni majd a Surface-re utólagosan ilyen kis kitámasztó lábat, mert szerintem ezek elég hamar el fognak törni véletlen balesetek miatt.
-
Dagidög
senior tag
-
Prof01
veterán
Mindkettő szörnyen rossz reklám.
-
törölt tag
De pedig egyértelmű: ha előveszed a táskádból ezt az izét, akkor mindenki elkezdi csattogtatni a micsodáját.
Dub-Step-es alap meg valami eszméletlen buta.
(#7) szilagyiv:
Az eredeti tényleg jobban tetszik.
W8-as promó: annyi már biztos hogy van benne videólejátszó, paint, meg valami dinnyeszeletelős játék.
Kell -
arn
félisten
jo reklam, amennyiben az a cel, hogy milyen franko, hogy a billentyuzetet ossze tudom kapcsolni a kijelzovel
mert mas nem jott le belole.
amugy miert praktikus, ha ossze van kapcsolva? az asus transformernel nem kell tamasz, meg plusz akku is van benne... de itt? miert nem jo, ha bluetoothon kommunikalnak?
-
Dyingsoul
veterán
A reklám az reklám. Csilli-villi de gyakorlatilag ezzel megetetik a népet. Kíváncsi leszek a tesztekre, az engem jobban érdekel már. Minden esetre ez a csatolható billentyűzet nagyon izgalmasnak tűnik. Egyetemre tökéletes lenne egy ilyen, de kár hogy az ára miatt (hazánkban) csak a gazdagabbak engedhetik meg majd maguknak.
-
mepet
addikt
Ahogy megnéztem az első reklámot, arra jöttem rá, hogy kell nekem egy Surface.
Ahogy megnéztem a második reklámot, rájöttem, hogy Win8 nem kell. A fene se akar dinnyét szeletelni az ujjával...
-
MongolZ
addikt
Igen, én is egyre kevésbé használom a Start menüt W7-en, van kint az asztalon 3 mappám, abban van minden.
(Egyébként ez az egyik dolog, ami marhára visszataszít a tableteknél, hogy mindig minden ki van téve a főmenübe, aminek van vagy 5 lapja... nem lenne egyszerűbb kategorizálni?) -
szilagyiv
senior tag
Mind a kettőt nagyon várom!
Rég éreztem már ilyen izgalmat ebben a témában. Nagyon kíváncsi vagyok a Surface minőségére, sebességére (és persze az árára).
Win 8 alap, hogy megy fel a gépre - de előtte beszerzek egy SSD-t - 40 dolcsi még magyarítva se lesz komoly összeg a frissítésre.Reklámok: talán a komoly arccal brékelő kislányokat kihagyhatták volna, meg olyan diznisen monumentálisra sikerült. Ha őszinte akarok lenni, annyira nem tetszett (mint az eredeti itt ugye).
-
Zirowe
nagyúr
Azért ez a másfél milliárd reklám költség nagyon kemény.
-
Raysen623
addikt
Nekem mind a két reklámfilm tetszett. A Surface pont olyan amilyennek lennie kell és tényleg mindent elmond a termékről szinte......fiatalos és lendületes stb.
A W8-at meg már várom, otthon a customer preview-t használom és úgy döntöttem hogy nem W7 lesz otthon hanem 8-as. Gyorsabb, jobb, a metro-val meg ki lehet könnyen békélni......sokat úgysem használom, a start menü meg nekem nem hiányzik. -
bekes.andras
tag
... már várom a Win 8 upgrade-et, hogy legyen legális Win 7-em!
-
BDave
őstag
Elég kifejező reklámok lettek, bár az első talán egy kicsit nagystílű. Nálam ha tabletvásárlás aktuális lenne, akkor csak két lehetséges opció merülne fel: Surface vagy Nexus 7.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Elérhetők a Microsoft Surface táblagép, valamint a Windows 8 operációs rendszer első reklámjai.
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6800 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- ASUS Zenbook 14 UX425E i7 1165g7/16GB/512SSD/új akku!/1.14kg
- Moza R5 bundle + next level racing wheel stand 2.0
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest