- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autós kamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bangesz
csendes tag
válasz
#41133696 #37 üzenetére
"Remélhetőleg a sok loader-es warebubusnak is leáldozik, mert már elegem van abból, hogy amíg én megveszem becsülettel az OS-eimet addig a sok Vér Pista lewarezolja, és dagad a mája hogy ő mekkora májer, mert már a megjelenés előtt tolja a legújabb Win-el"
Ennél sajnos bonyolultabb a dolog.
Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy remélem állambácsi elintézi, hogy a te vagy szüleid pénztárcájának is leáldozzon és kisebb gondod is nagyobb legyen annál, hogy vásárolgatod, az op rendszereket... te szegény...
-
VIC20
őstag
válasz
#41133696 #48 üzenetére
Nem érdekelnek a statisztikák, merthogy nem is számítanak. Az pláne nem számít, hogy kinek jött be a Linux és ki érzi úgy, hogy kár volt érte pénzt kiadnia. Nagyon vicces azt tanácsolni a linuxosoknak, hogy tessék bontóból beszerezni az "új" szervergépeket...
Ha tízezer emberből csak egy szeretne másmilyen oprendszert feltenni, azt engedni kell, különben árukapcsolás, szabad verseny korlátozása... stb. stb. Civilizáltabb országokban (pl. EU-sok) szerintem komoly versenyhivatali eljárásokra számíthatnak a gyártók, ha ez tényleg ebben a formában valósul meg. (Nem véletlenül hoztam fel az EU-t: ha képesek voltak böngészőválasztó képernyőt beletetetni a Windows-ba /pedig böngészőt aztán tényleg bármikor szabadon lehetett telepíteni/, akkor mit szól majd a Bizottság /nem az A.E./ ehhez?)
-
-
tuser
aktív tag
válasz
#41133696 #63 üzenetére
Van rá licencelve egy Windows XP Professional x64 külön hardverrel hozzájött még egy Vista és egy 7 -es HP is.
Itt buknád a cert -et.
Ha nem adod el, akkor gondolom használni is szeretnéd. Ha csak netezni kell, arra sem árt a legfrisebb OS ( biztonsági és egyéb követelmények ), ha már kiöregedett és házi szervernek, akkor újfent buktad a kérdést, ha meg mégis lenne egy "MÁSODIK" eset és eladnád vagy elajándékoznád, a vevő joggal hihetné hogy átverted, mivel egy használhatatlan > értéktelen sz@rt kapott.
Mekkora flash lenne már ha a pár éves Turion64 x2 lapimra nem lehetne feltolni egy W7 -et csak azért mert anno Vista volt a divat.
FW frissítésre mindenképp szükség lesz az új tanúsítványok miatt, de ez lényegtelen mivel UEFI alatt ez max 4 enter. Ellenben mi a helyzet az egyébb HW -ekkel ? HDD, ODD, SSD, ...
Szuper hogy sikerült rendelned matávéktól 80/40 -es Optinetet, de megnézném ahogy világ vége után 10 km -el örülsz a GPRS -nek is és elkezdesz felhőzni.
SP1 VS SP2 : Nem hallottál még olyat hogy megszűnik egy alaplap támogatása ?
-
bambano
titán
válasz
#41133696 #40 üzenetére
senki nem akar téged rábeszélni a linuxra, mindenkinek jobb, ha te windowsozol, de főleg neked meg nekem.
egyébként meg a linuxot olyan kis garázscégek támogatják, mint az ibm, a hp, az oracle, a sap. mivel igazán nagy zsé nincs a játékokban, nem is foglalkozik senki linuxos játékokkal. a nagy zsé pl. egy sap bevezetésben van...
szóval te használj azt, ami neked jó, és engedd meg, hogy én is ugyanezt tegyem.
-
5h4rK
tag
válasz
#41133696 #48 üzenetére
Igen, % -ban kifejezve tenyleg alacsony szam, de ha azt szamitod, hogy hany millio PC -re van telepitve Linux, mindjart maskent hangzik.
Abban biztos vagyok, hogy valamilyen megoldas lesz, igy vagy ugy meg lesz oldva, csak nem szeretem az ilyen hozzaallast.
Fentebb emlitettek, hogy Hyper-V -vel virtualizalhato, igen, csak akkor olyan proci kell ami azt tamogatja.Amúgy 2004-ben vettem egy Linuxot, kár volt" -- mondtam, szar a Linux. Mit mind lovagolsz ezen?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
#41133696 #50 üzenetére
Ja a hűtése idegesít?
Ezt nem tudtam kibogozni az előző hsz.-ből, de akkor OK.
Én pl. Arctic Cooling Accelero S1 (rev.2) -t dobtam a 9600GT-re mert a gyári Zalman hűtőtől a frász kerülgetett, olyan volt mint egy fodrász szalon, és nem lehetett vezérelni sem.Az X-Fiből meg szerintem ki lehet varázsolni azt a térhangzást is valahogy, persze ehhez türelem kell.
-
tuser
aktív tag
válasz
#41133696 #48 üzenetére
Akkor újra gondold végig mit írsz.
Mi lészen ha ...
... W8 SP2 kulcs már nem lesz a lapodhoz ?
... valami miatt ( winyó FW flash pl. Samu, WDC ) NEM W8 -at ( pl. DOS ) kell indítanod ?
... ne adj' Isten mégiscsak használni szeretnéd a régi scanneredet, vagy egyéb okokból kéne BSD/Linux/... ?
... rendszered összefosta magát és jó lenne lementeni róla az adatokat ?
... esetleg NC -ként akarod majd használni, vagy csak kísérlet/tanulási céllal elindítani a géped amihez esetleg külön PXE -s "loader" kell aminek viszont nincs kulcsa ?
...
Legalább ezekre válaszolj.
Ja ... bónusz ... kinek adod el nem tizen, de akár csak 4-5 év múlva az amúgy tökéletesen működő alaplapod ?
Win usernek semmiképp, hisz nem fut rajta a legújabb. Lin usernek csak akkor ha nincs vagy kikapcsolható ez a marhaság.
#47 hadm : Emlékszel anno a BIOS szintű "vírus" ( konkrétan : MBR ) védelemre ? Bármibe le merném fogadni hogy a gépek 99% -ában a 2-3. "Disabled" -re állítás után úgy is maradt.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
#41133696 #40 üzenetére
Nekem is X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty van a gépben, és normálisan megy Ubi alatt. Persze nem csillivilli kezelőfelülettel, de tökéletesen megy, és persze a gyártó honlapján is ott ül a linux driver. Anno úgy telepítettem, most már szöszmögni sem kell vele. A Logitech cucc miatt megértem hogy nem erőlteted, de szerintem arra is van megoldás. A 3850-es kártya meg szerintem szépen kellene hogy fusson a legutóbbi zárt driverekkel.
A gyártói támogatás ugyancsak erős húzóerő az biztos. -
5h4rK
tag
válasz
#41133696 #37 üzenetére
Valamit felreertettel. Itt nem a Linux -on van a lengyeg, hanem azon, hogy Windows -on kivul semmi masat ne tudj feltenni.
Hadd tehessek a PC-re amit en akarok. Ha nekem FreeDOS kell, akkor azt.
Ha szeretnek Linux -ra programozni ( mivel tegyuk fel, hogy van szerverem amire meg van engedve a Linux telepitese ) akkor csak virtualizalva fogok tudni?
Erdekes a szemleleted ... tehat a gepbe olyan alkatreszt ( marka/tipus ) teszek amilyet akarok, de software -t mar nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged