Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
Megnéztem a qcr-em, nálam középen helyezkedik el a dugó a furatban, bár valóban csak pár tized hely van körülötte. Elég egy kis szerelési hiba, és máris kontaktos.
A fotót elnézve az is elősegítheti a hiba jelentkezését, hogy úri fülest használ, és a dugó tövében egy rézperem van. Ez akkor is a burkolathoz érhet, ha egyébként középen van a dugó. Nekem óccsó körbeöntött dugasz van rajta, így nem tudja rövidre zárni.Mindenesetre, ha a burkolat és a test összezáródása nem megengedett, akkor ez konstrukciós hiba. Reméljük nem füstöl el semmi tőle.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kelzsoca
félisten
Akkor a garanciajegyen található telefonszámot kell felhívni, és ott adnak bővebb tájékoztatást.
Amennyiben boltban vásárolod, akkor oda is visszaviheted.(#435) ptakacs68
Megoldás lehet egy műanyag gyűrűt húzni a jack csatira, persze ez csak egy ötlet volt.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Bélaaa & Ixion77!
Félreértés ne essék. Senkit nem volt szándékomban elriasztani ilyen eszköz vásárlásától. Lehetséges, hogy csak a nálam lévőnek van valami problémája.
Azóta egyébként feltettem a Nova launchert, ami kinézetében teljesen megegyezik a gyárival, és a beállításokat is importálta. Ezzel nem tapasztaltam azt az akadozást a homescreenek között, ami a videóban látszik.
Ha a tulaj is hozzájárul, nyomok egy factory reset-et rajta, vagy újrahúzom a firmware-t egy formázással egybekötve, hogy meglássuk milyen eredményt hoz.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
kelzsoca
félisten
Nem szép dolog egy A brand-es, főleg más csoportba (tablet<=>telefon) tartozó termékkel példálozni (ami közel 2x drágább is) de ha már összeveted a Note2-t, egy B brandes tablettel, akkor egy kis száraz adat összevetés:
WayteQ xTAB-100qcr
Kijelző: 9.7"
Felbontás: 2048 x 1536 pixel
GPU: MALI-400 MP4 533Samsung Galaxy Note 2
Kijelző: 5,5"
Felbontás: 720 x 1280 pixel
GPU: MALI-400 MP4 400Mint az feljebb is látszik, sokkal több pixelt kell megmozgatnia a csak órajelben változott GPU-nak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kobe
veterán
Acsi, ti valamit nagyon felreertelmeztek
A kartyan van kb 10-12 db avi film es ennyi, a vlc player beta lassan dolgozza fel ezeket. Ez az altalam tapasztal 15 hibabol 1 db problema, a legkisebb. A kartyara nincs semmi mas rakva, minden alkalmazas a sajat belso memoriara lett telepitve. Amaradek 10-14 problema mind rendszerszintu, nem pedig a kartya hibaja
Kelzsoca: epp ez az hogy lattam hogy mukszik mas kinai gep, nem egyet magam rendeltem kollegaknak es fordult meg telepitesre nalam, igy van mihez (hacsak 3-4 dbhoz is) viszonyitanom.....ezert elszomorito
Apeelme:32 gb kingston micro sdhc class 10 van benne. Az utobbi par napban kerult ra 4-5 giga foto, egyebkent par film van csak rajta, de elhiheted mar akkor is lassu volt a gep mikor gyakorlatilag tok ures volt a kartya, ezek a gondok 2-3 hete megvannak, a kepek - kb 600 db - 2-3 napja kerult ra....
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
Egy cl10-es kártya nem éppen gyors, sőt lassú, ha rengeteg apró kis fájlt kell mozgatnia, csak nagyméretű fájloknál van előnye, egyéb esetben a class6-os bőségesen elegendő egy tabletbe.
(#789) -=Libria=-
Na, erről beszéltem, én azonos specifikációjú tabletet szerettem volna hallani, és nem olyat ami azonos SoC-al de gyenge kijelzővel van szerelve.
Egyébként ez a gép még véletlenül sem a Ramostól van.[ Szerkesztve ]
-
lst
csendes tag
Még az elején utánanéztem, hogy van-e valami ablakkezelő rendszer, de úgy tűnik, hogy nincs rá általános megoldás, és maga az ötlet egyelőre nem támogatott. A Samsungnak van rá egy egyedi megoldása, de ahogy olvastam, eléggé barkácsolás szintű, lassú és problémás.
Jobb híján van pár "floating" alkalmazás, amelyek egy saját kis ablakban futnak, pl. [link].
Én az airterm, aircalc és floating stickies alkalmazásokat próbáltam ki, ezek hasznosnak tűnnek. -
kpityu2
őstag
Kicsit körbenéztem a neten az RK3188 után és elég jó a specifikációja. Valószínűleg inkább arról van szó, hogy még nincs igazán optimalizálva a rendszer. Bízzunk benne, hogy időről időre lesznek javítások, mert ha nem, akkor nem érdemes hazai "brand"-et választani, közvetlenül Kínából is lehet rendelni cuccot.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
lst
csendes tag
A page cache-t a linux kernel kezeli, és mivel nincs swap, sokat ezen nem tudsz hangolgatni, de a /proc/meminfo alapján teljesen normálisnak tűnik a mérete.
Nekem úgy tűnik, hogy (ésszerű módon) egyedül a "readahead" paraméterrel lehet kísérletezgetni, ld. itt: [link] (A cím ellenére itt inkább bufferről és nem cache-ről van szó.)
A topikból linkelt alkalmazás (SD Speed Increase) nálam nem megy (nem változtat a readahead értéken), de kézzel be tudtam állítani, ill. a ROM Toolbox Pro is tartalmaz egy SD Booster funkciót, amely működik (van benne egy benchmark is, de az haszontalannak tűnik). Sokat nem vártam a dologtól, mivel nem merevlemezről van szó, ahol a pufferelés fontosabb, de pl. egy rendszerindítás kb. 2 percről 1-re csökkent (a wayteq logó megjelenésétől a főképernyő felvillanásáig). Utána persze még kínlódik a tablet a különböző komponensek elindításával, de az egész folyamat érezhetően gyorsabb. Az persze kérdéses, hogy normál használat során van-e ennek a beállításnak előnye/hátránya.
Még érdemes lassú indulás és installálás esetén megnézni (pl. ezzel), hogy nincs-e valami erőforrásigényes alkalmazás, amely ilyen esetekben automatikusan elindul - nálam pl. ilyen volt az AndroSearch, amely mindig nekiállt indexelgetni, amíg fájó szívvel le nem szedtem.
-
air
nagyúr
válasz Bélaaaa #1056 üzenetére
+1
Tomiapu:
A task killer-ek az esetek nagyobbik részében pont ellentétes hatást fejtenek ki, mint amit ígérnek.
Nem csak 4.2.2 alatt, hanem már 2.3 óta.
(De én még sosem láttam Androidot, lehet, hogy pont az ellenkezője igaz annak, mint amit írok. )[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Kobe
veterán
válasz Bélaaaa #1213 üzenetére
Leirtam fent, semmi extra, a szokasos, megint kikapcsolt magatol amikor eloszor be akartam kapcsolni, aztan amikor masodjara hosszan megnyomtam hogy bekapcsoljam, amikor elengedtem egesz egyszeruen bent maradt a gomb, nem ugrott vissza. A feher muanyag gomb kb a helyen van, csak lotyog mint egy libikoka, erezheto hogy a tenyleges kapcsolo mar nincs mogotte.
Nem szoggel es kalapaccsal probaltam bekapcsolni ha arra gondolsz
-
kpityu2
őstag
válasz Bélaaaa #1337 üzenetére
Az én gépem a gomb megnyomásától 1 perc alatt áll fel (50 mp a Wayteq felirat megjelenésétől), további 30 mp amíg a wifi is működik. Nézted az automatikusan induló programokat?
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz Bélaaaa #1358 üzenetére
"Akkor, ha frissítik a Cube-t, frissítik a mi készülékünket is?"
Miből következtetsz erre? Miért lenne kapcsolat a két eszköz között?(#1360) vertesy
Ugyanarra a hsz-re 2 percen belül 2 válasz?
Legközelebb szerkesztés funkció![ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Keresztapper
senior tag
válasz Bélaaaa #1358 üzenetére
Azt azért nem igen hinném, hogy a Cube átadja az általa "fejlesztett" ROM-ot a WayteQ-nek...
De mivel kompatibilis, ezért ha úgy vesszük, a válasz igen, hiszen te frissítheted.
(#1361) air
Tényleg nem kötekedésből, de ezt a szabályt sosem értettem. Szerintem sokkal könnyebben kereshető és áttekinthető a fórum, ha minden hozzászólásra külön ad az ember választ, mint hogy szerkesztéssel egy hozzászólásba sűrítse őket. Igazából nem neked mondom ezt, csak úgy hangosan morgolódom. Vagy itt arról volt szó, hogy ugyan arra a hozzászólásra válaszolt kétszer?
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később